Kritikán felüli jún. 10. 11:08:32
(279/279)
10/10
SUDO márc. 26. 22:17:26 10/10
(278/279)
Tarantino - tól tanulhatnának a magyar filmkészítők. Hogyan kell rendezni, dialógust írni, kamerát kezelni.
Egyik legnagyobb rendező.
2/10
Benedith márc. 17. 09:13:54 2/10 Előzmény filmguru2024
(277/279)
Semmi közöm az üvegtigrishez. Továbbá ha megvonod a magyaroktól a filmkritika jogát az üvegtigris miatt, akkor a komplett port.hu-t, mafabot, sorozatjunkie-t, stb. le lehet kapcsolni. Mehetsz ezekre a fórumokra is kampányolni, hogy kapcsolják le a weboldalaikat, mert a magyarok megcsinálták az üvegtigrist.

Azért érzed ugye, hogy mekkora baromságot írtál?
filmguru2024 márc. 17. 07:34:16 Előzmény Benedith
(276/279)
Egy ismerosom szerint aki nem magyar szarmazasu azt mondta, a magyarok ne irjanak filmkritikat addig amig olyan filmeket gyartanak mint az uvegtigris.....en is azt mondom hogy igaza van...
8/10
Ahoj poplacsek febr. 10. 21:43:38 8/10
(275/279)
Ha egy rendezőnek ekkora a fikatábora, miközben a túlnyomó többség zseniálisnak tartja, akkor az bizony gyanús, hogy zseniális.

Újranézve is remek a film. Azért nem volt nagyobb visszhangja akkoriban, mert Tarantino még teljesen ismeretlen újonc volt, csak egy olyan próbálkozása volt előtte, amit le se fordítottak magyarra, na ne mintha az lenne a siker fokmérője, hogy mit szinkronizálnak a világnyelvünkre.

Persze innen még hatalmasat fejlődött Tarantino, de bemutatkozásnak nagyon erős.
2/10
Benedith 2023 máj. 20. - 18:41:21 2/10
(274/279)
Rém unalmas film volt. Az első fél órában csak pofáznak egy raktárban. Utána kapunk mindenkiről full felesleges infókat, majd bemutatják, hogy ketten hogy menekültek el a helyszínről vissza a raktárba, ahol aztán

mindenki lelövi egymást. Arra egyébként nem jöttem rá, hogy Eddie-t ki lőtte le a háromszögben. Mert Joe a Narancssárgát, Fehér a Joe-t, Eddie a Fehéret, de Eddie-t ki? Mert a Narancsnál nem volt töltött fegyver, meg abban a jelenetben egyáltalán fegyver sem volt a kezében. Steve Buscemi meg a lépcső alatt lapított, ráadásul neki oldalt állt Eddie, aki viszont szemből kapta a golyót. Másik logikátlanság, hogy a rendőrök elvileg kint vártak, hogy megérkezzen Joe. Megérkezett, de mégsem törtek rájuk egyből, sőt, még csak akkor jöttek, amikor már mindenki lelőtt mindenkit - ráadásul szirénázva! Hadd tudják meg a rablók jó előre, hogy jönnek.2/10, bár azt a 2-t sem tudom, hogy mire adom.
8/10
Lámai Dala 2023 ápr. 03. - 15:41:13 8/10
(273/279)
A kicsi TRoth hatalmasat alakít benne, na nem mintha SBuscemi szar lenne.
A zenét marha jól alárakták.
6/10
Ocsisonka 2023 ápr. 03. - 15:12:38 6/10
(272/279)
Ez a Tarantino film nekem nem jött be. Bár a színészek nagyot játszottak, a történet nem volt valami nagy.
FilmExpert 2023 febr. 22. - 14:30:52 Előzmény Cisco
(271/279)
Igen, sajnos ez is az ótvar Tarantino filmek egyike.
Nekem kb. 3 film tetszik tőle: Volt egyszer egy Hollywood, Ponyvaregény, és talán a Django elszabadul.
De amúgy egy erősen túllihegett középszerű rendező.
5/10
Cisco 2023 febr. 22. - 00:44:45 5/10
(270/279)
Sokkal nagyobb a füstje, mint a lángja, sok év alatt kb. harmadszorra (v. negyedszerre?) nézve sem lett jobb. Egy középszerű film, életszerűtlennek tűnő jelenetekkel, történésekkel. Ennyire ostobák azért a legegyszerűbb gyémántrablók sem lehetnek, mint ezek a szerencsétlenek.
Ennél utcahosszal jobb gengszterfilmek vannak.
.
9/10
The Cortez 2022 febr. 20. - 16:53:39 9/10
(269/279)
Tarantino már első menete nyitójelenetében odabaszott a közönségnek, mivel a film a mester szakszerű dalszövegelemzésével indít. Stílusos kezdés. A sztori itt még a(z akkori) jelenben játszódik, így teljesen hétköznapi ügyek-történések kerülnek kidumálásra. A Reservoir dogs nem más, mint az art és a trash mozik őrült mixe, amelyben hangsúlyos szerepet kap a francia újhullám előtti tisztelgés. Ebben az alkotásban megismerjük a rendező későbbi stíljegyeit, amiket annyian imádnak: túltolt párbeszédek, poénos beszólások, faszán megírt, cool karakterek, vér-erőszak, fejezetekre vágott, nem lineáris sztori, váratlan fordulatok, hangulatos trackek stb. Kevés stekszből, még kevesebb helyszínen rohadt nagy mozit hozott össze. Kár, hogy nem lett nagyobb siker annak idején.
10/10
-Vídia- 2022 jan. 22. - 19:31:38 10/10 Előzmény m.kaladze
(268/279)
2. szinkron - Tim Roth - Mr. Narancs (Freddy Newandyke) -
Mácsai Pál szinkronhangjával szinte nézhetetlen, elválik a narráció a szereplőtől, a film hangulatától
seberla 2022 jan. 05. - 14:29:54
(267/279)
Elég véres film volt
m.kaladze 2020 nov. 25. - 12:07:02
(266/279)
1. szinkron - Tim Roth - Mr. Narancs (Freddy Newandyke) - Epres Attila
Harvey Keitel - Mr. Fehér (Larry Dimmick) - Barbinek Péter
Steve Buscemi - Mr. Pink - Csuja Imre
Michael Madsen - Mr. Drapp/Szőke (Vic Vega) - Hankó Attila
Chris Penn - Eddie Cabot - Harmath Imre
Lawrence Tierney - Joe Cabot - Kránitz Lajos
Edward Bunker - Mr. Kék - Szalai Imre
Quentin Tarantino - Mr. Barna - Mikula Sándor
szinkronstúdió:
Mafilm Audio Kft.
moziforgalmazó:
Pannonia Entertainment (2018.05.10.)
VHS-forgalmazó:
Intercom (Rt.) (1994.05.12.)
DVD-forgalmazó:
Budapest Film
vetítő TV-csatorna:
Cool TV
Film+
HBO
Magyar Televízió (Rt.)
Paramount Channel

2. szinkron - Tim Roth - Mr. Narancs (Freddy Newandyke) - Mácsai Pál
Harvey Keitel - Mr. Fehér (Larry Dimmick) - Szersén Gyula
Steve Buscemi - Mr. Pink - Kaszás Attila
Michael Madsen - Mr. Drapp/Szőke (Vic Vega) - Dörner György
Chris Penn - Eddie Cabot - Kerekes József
Lawrence Tierney - Joe Cabot - Kristóf Tibor
Edward Bunker - Mr. Kék - Barbinek Péter
Quentin Tarantino - Mr. Barna - Stohl András
szinkronstúdió:
Active Kommunikációs Kft.
megrendelő:
Budapest Film
DVD-forgalmazó:
Budapest Film
vetítő TV-csatorna:
AXN
10/10
convar 2020 nov. 13. - 20:54:05 10/10
(265/279)
Kivágott jelenetek --> méghozzá az összes, és méghozzá magyar felirattal (ami szintén a DVD-ről van rippelve)! Csak 1xűen indítsátok el hozzá a feliratozás funkciót is, már ha esetleg vkinél a módosított beállítások miatt ez nem indulna el automatikusan:
https://www.youtube.com/watch?v=exSgeNc6fXI

Itt is vannak olyan dumák hogy ihajj. A kedvencem 9:32-nél Mr. White (aka Harvey Kietel): "Nem hívtál te fel senkit! Csak egy k*rvádat, akin sportcipő van."

Meg ahogy mondja. Ezen én tényleg szakadtam :DDDDD

Amúgy itt megint arra jutottam hogy érthetetlen hogy miért kellett ezeket a jeleneteket kivágni, hiszen elvenni úgysem tudtak volna a film értékéből, csak hozzátenni. Az első kettő pl. még sokat hozzá tudott volna tenni

Mr. Narancs/Freddy (aka Tim Roth) bandába beépülős hátteréhez


. Az azt követő kocsis beszélgetés Mr. Fehér, Eddie és Mr. Pink (aka Steve Buscemi) meg úgy ahogy van, pont uolyan überkirály sztem mint bármelyik másik amik előtte/utána a garázsban zajlottak le.

És itt még az sem lehet érv mint esetleg a többi Tarantino filmnél, hogy a már amúgy is hosszú filmet még tovább nyújtották volna, hiszen a Kutyaszorítóban - főleg Tarantino későbbi rendezéseinek tükrében - még egészen rövid, még 100 perces sincs, szóval ennél ez a fenti kb. 10 perc aztán tényleg, még igazán belefért volna.

Jó, a legvégén a két füllevágós jelenetre úgy már tényleg nem volt szükség, sztem is jó ill. jobb az a verzió ami végül a filmbe került (ezért is írtam az előbb 10 percet, nem pedig 12-őt).

Amúgy az elején a szőke csajszi is nagyon aranyos eleve ahogy tömi magát :D - apropó, amin még ennek kapcsán elgondolkodtam, hogy Nina Siemaszko-val amúgy mekkora kiszúrás volt már ez. Értitek, ez a film nyilván egy olyan dobása lehetett volna neki is amire aztán bármikor lehetett volna hivatkozni (tehát pl. későbbi szereplőválogatásokon is, hogy "és már szerepeltem egy Tarantino filmben is, a Kutyaszorítóban-ban, én voltam benne a piros bőrkabátos, szőkehajú rendőrcsaj,

aki segített Freddynek beépülnie Joe Cabot bandájába


"), meg amire amúgy is, nyilván ő is olyan büszke lett volna ha az ő neve is feltűnik a film végi stáblistán. Erre Tarantino mit csinál? Kivágja az összes jelenetét. Nesze neked, Nina :D De tényleg, ez kb. uolyan szívás mint amikor a Ponyvaregényben Mia Wallace-ról meg tudjátok az derül ki hogy volt is színésznő meg nem is, mert bár szerepelt egy pilotban, de ahogy Jules fogalmazott "Van, amelyik pilotból sorozat lesz, van, amelyikből semmi. Ő olyanban játszott, amelyikből nem lett semmi." :D


Ja és végül, hamár most úgyis újranéztem a filmet (immáron felirattal): az különben sztem egy kisebb logikai baki hogy a végén

Narancs elárulja White-nak, hogy ő a besúgó - vagy legalábbis eléggé érthetetlen, ill. ellentmond a józan észnek. Hiszen ha nem teszi, ő valszeg simán túlélhette volna az egészet, hiszen a legutolsó pillanatokban ugye már ott a rendőrség (+ jó eséllyel a mentők is), és ha White nem tudja meg hogy Narancs kicsoda, akkor nyilván nem is lövi le, hiszen akkor miért is tenné, főleg hamár addig annyiszor megvédte/bevédte, annyira, hogy ugye a végén még egy golyót is bevállalt érte. Merthát tényleg nagyon kedvelte a srácot na, ez végig nagyon érezhető volt. Na, és ezek után akkor mégis mit várt Narancs attól a beismerő vallomástól? Hogy majd White azt mondja neki "oké semmi gond, megértem", vagy hogy "oké, spongyát rá, azért majd remélem néha meglátogatsz a börtönben" ?????? Amikor előtte még a barátait is lelőtte csak azért hogy menthesse Narancsot? Ezek után mégis, tényleg mekkora csalódás lehetett a számára azt hallani, ahogy akit eddig annyira védett és aki miatt mindent ill. mindenkit feladott, az valójában végig a másik csapatnak játszott? Szóval tényleg, még1x, tehát ezek után Narancs mégis várt attól a hirtelen fenenagy őszinteségi rohamtól?
Nameg mégvmi:

a megkínzott rendőr meg amúgy hihetetlen bátor és kötelességtudó, sőt, önfeláldozó volt azzal, hogy nem árulta el Narancs kilétét, még akkor sem ugye amikor Mr. Drapp/Mr. Szőke (aka Michael Madsen) már borotvával hadonászott előtte. Hiszen aztán, hogy Drappot Narancs lelövi kiderül hogy igenis tudott Narancs spicliségéről, tehát arról hogy Freddy a beépült ember:

- Figyelj, Marvin, én is zsaru vagyok.
- Igen, tudom.
- Tudod?
- Igen, a neved valami Freddy izé...
- Newendyke... Freddy Newendyke.
- Frankie Frenchetti mutatott be úgy fél évvel ezelőtt.


1/10
paripapimpi 2020 júl. 31. - 21:30:47 1/10
(264/279)
Túlértékelt sz@r.
4/10
offtopic
Midnight67 2020 márc. 18. - 15:13:01 4/10
(263/279)
Ma lesz a Kiképzés Denzellel.:) ( FILM+)
4/10
offtopic
Midnight67 2020 márc. 17. - 23:26:56 4/10
(262/279)
:-))
4/10
offtopic
Midnight67 2020 márc. 17. - 21:26:22 4/10 Előzmény Midnight67
(261/279)
Ja, és a Legenda vagyok, Z-Világháború, Halálfutam.. Ezeket is láttam valamikor, mert épp nem tudtam aludni..:) (Arról nem is beszélve, hogy zsenge koromban olvastam Merle-Malevilt és akkor szerettem.)
Elég sokszor előfordul, hogy következetlen vagyok, de hát senki sem lehet tökéletes..:(
4/10
offtopic
Midnight67 2020 márc. 17. - 21:16:34 4/10
(260/279)
Tipikus posztapokaliptikus, disztópia-szerű, és ugye, azt már írtam, hogy nem kedvelem az ilyen műfajt. Igaz, egyszer azért a Mad Maxet is sikerült végignéznem (meg még a Puszta acélt is.., jajj...), úgyhogy , ha adják tv-ben, talán végigküzdöm, de fizetni még egyszer nem fogok érte.:(