Téma: Láncra verve

10/10
Brigitta79 jún. 01. 22:58:10 10/10
(9/9)
Nálam mindenképpen 10 pontos Lynch alkotása. Bátran mondhatom, hogy Apu nyomdokaiba lépett a rendezőnő. Imádom az ilyen filmeket. Nagyon beletudom élni magam az egészbe. Persze utána napokig kattogok, hogy tényleg simán megtörténhet ilyesmi az emberrel 😟 😳 Óriási a film képi világa. Persze rohadt nyomasztó a hangulata, de nekem akkor is tetszik. Vincent D'Onofrio remekül alakítja a beteg sorozatgyilkost.
k11zoltan 2015 dec. 06. - 22:38:43
(8/9)
Egynek jó elment.
James Uram Benson Madame 2015 máj. 21. - 23:10:06
(7/9)
SPOILER

Eloszor azt hittem, hogy csak a taxizastol megy el majd a kedv es azt a bizonyos szurast elegge kiszamithatonak tartottam, de a vegen csavar nagyon ut! Itt esett le, hogy miert latott egy Julia Ormond kaliberu szineszno fantaziat a forgatokonyvben. Feltetlen meg fogom nezni a rendezono tobbi filmjet, plane hogy David lanya :)
feketevipera 2015 máj. 05. - 21:48:10 Előzmény doha
(6/9)
SPOILER

Hát nem tudom, eléggé kétértelmû a befejezés, és nem nagyon találtam a neten sem konkrét véleményt. Szerintem nincs arra bizonyíték, hogy a lány elment volna, de arra sincs, hogy megvárta volna a srácot, amíg visszaér. Nem hinném, hogy amikor Nyuszi visszatért, akkor megölte volna, bár ki tudja, hiszen nem volt egészséges kapcsolata a nõkkel, de szerintem furcsa módon valahogy mégiscsak a csajjal volt egyedül picit "bensõségesebb" kapcsolata, nyilván nem ok nélkül mentette meg. Valahogyan Nyuszinak is be kellett jutnia a városba, talán együtt bementek, és visszakísérte a csajt a szüleihez, nem tudom. Amúgy én arra gondoltam, hogy a csávó elvitte a kocsit, és elment jó messzire, hiszen senki és semmi nem kötötte már ahhoz a környékhez. Nem hinném, hogy õ is nõket gyilkolt volna, vagy sorozatgyilkos lett volna, hiszen õ csak azokat ölte meg, akik a hozzá lelkileg közelebb állókat bántották. Ez csak egy vélemény, tényleg nehéz kisakkozni, hogy mi lehetett.
feketevipera 2015 máj. 05. - 21:40:21
(5/9)
Eléggé brutális és beteg film, habár kb. az egész világunk ilyen. Nyomasztó a hangulata (milyen is legyen?), és bár szerintem meglehetõsen vontatott, mégsem hagyja elaludni az embert, engem legalábbis érdekelt, hogy mi lesz a vége. Konkrét erõszak viszonylag kevés volt benne, de így is iszonyatos volt belegondolni a dolgokba. Azért egy 8-9 éves gyereknek se lehetett semmi ilyesmiket átélni.

SPOILER

A vége durva volt, genyó volt apuci, hogy kinyíratta volna a családját, ráadásul a saját bátyjával. Amúgy nem igazán értettem az egészet, mert akkor az apa nyilván tudta, hogy sorozatgyilkos a bátyja (vagy csak úgy megbízta a gyilkosságokkal?), mégse nagyon találkozhattak, hiszen a film végén kiderül, hogy egy levelet küldött a bátyjának, benne egy fényképpel a feleségérõl és a fiáról. Ami még furcsa volt, hogy az ürge éveken keresztül gyilkolhatott, a rendõrség mégse talált semmilyen nyomot, soha senkinek nem tûnt fel a taxi, senki még csak véletlenül sem vetõdött a ház környékére, a fiúnak se volt soha szüksége pl. orvosi dolgokra stb. No meg ha évekig gyilkolt a faszi, akkor elég sok helyre volt szüksége, hogy a holttesteket eláshassa, sokat is kellett akkor ezek szerint gürcölnie, hogy a földben ilyen sírokat készíthessen. Szóval számomra egy kissé hiteltelen volt ilyen szempontból a sztori. Viszont ami brutális volt, az a flashbackes jelenet, így nagyjából meg lehet érteni a fickó viselkedését, csak bennem felmerült a kérdés, hogy egy fiatal felnõttet átfordíthat-e ennyire egy ilyen rossz élmény, hogy szadista, nõgyûlölõ sorozatgyilkos legyen belõle.

SPOILER VÉGE

Láttam már jobbat is, de szerintem egyszer azért mindenféleképpen érdemes megnézni.
6/10
Sadenal 2015 máj. 03. - 14:06:00 6/10
(4/9)
Pszichésen durván átszabta a srácot a faszi....a vége is igen érdekes. :O


6/10
doha 2015 ápr. 26. - 19:53:37
(3/9)
Nagyon tetszett a film, nem szokványos és a végén a csavar...

SPOILER!

A végén amikor csak hangokat lehetett hallani és kép nem volt akkor mi történt? Felnyílt a garázs. A srác folytatta nagybácsi"munkáját"? Mi lett a lánnyal, mert ott aludt az ágyban amikor a srác elment. Mivel ment el? Gyalog? Mert a taxi a garázsban volt amikor hazaért
tortura 2015 ápr. 24. - 10:54:26
(2/9)
Igen, tényleg brutál film volt, de számomra nem annyira maga a cselekmény volt a durva, mert arra az elõzetes alapján számítani lehetett. Hanem a vége. Már ha jól értettem egyáltalán...
10/10
Holly19 2015 ápr. 20. - 14:16:08 10/10
(1/9)
Kellet rá egyet aludnom, hogy feldolgozzam a látottakat.
A maga kegyetlen, brutális, undorító módján hihetetlen film volt.
Rendesen odavágott, fõleg a végén. A legborzasztóbb az benne, hogy teljesen "életszagú".
Csak erõs idegzetûeknek ajánlom.