4/10
Rotovics Kázmér 2020 dec. 21. - 21:29:35 4/10
(1/1)
2019-ben bátor dolog volt ezzel a kb. 2015-ben jónak számító animációs technikával előjönni. Ettől persze még lehetett volna jó a mese - ha nem rontják el...
Értem, hogy a készítők a sündisznó nehéz gyerekkorával próbálták megmagyarázni az elviselhetetlen személyiségtorzulásait, de ezzel nem tették könnyebben emészthetővé a néző számára az affektáló, konok és öntörvényű állat húzásait. Legszívesebben felrúgtam volna az égig. Nekem végig úgy tűnt, hogy nem is a többieken akar segíteni, hanem csak önmagának akar bizonyítani. A mókus sokkal szerethetőbb karakter lett volna, kár, hogy neki csak a főszereplő segítőjének szerepe jutott. A forgatókönyvíró és a rendező csapatot ettől függetlenül örökre eltiltanám a szakmától, mert sikerült nekik a viszonylag jó alapötletet is tönkretenni. Kidolgozatlan, szedetvedett, indokolatlan karakterek akadályozzák, teszik érthetetlenné a történet sodrását, akik mintha az utolsó pillanatban estek volna be a sztoriba. A béka például hogy a fenébe változott át hirtelen alattomos, negatív karakterből segítő pozitívvá mindenféle magyarát nélkül? És miért beszél minden állat, kivéve a hiúzt?
És a medvék... biztos, hogy a német (pontosabban valami skandináv) kreatív csapatba beszivárgott pár orosz diverzáns, és volt valami perverz vonzódásuk a cirkuszi medvékhez is. A mese mélypontjait a balettozó, majd később a szinkronúszó medvéknél éri el: és az aláfestő, egyértelmű orosz motívumokkal dolgozó zene a néző maradék lekesedését is porrá zúzza. A medvék 3D modellje pedig szinte kb. a legelső szériás Mása és a medvéből lett lenyúlva.
Ehhez képest az utolsó jelenet bénasága, amikor az állatok a kövön marakodnak... hát erre már csak sztoikus nyugalommal legyintünk és alig várjuk, hogy vége legyen a szenvedésnek és felállhassunk a fotelből.
6 éves kor felett tilos megnézni.