7/10
mumoka 2012 máj. 20. - 00:08:46 7/10 Előzmény géGyula
(7/7)
Egyetértek Veled, nekem nagyon tetszett ez a film! :) (Tegnap éjjel néztem meg másodszor, mert amikor elõször láttam, akkor nem láttam minden részt ebbõl a filmbõl.) Ennek a filmnek a megtekintéséhez valóban kell egyfajta érzékenység, empátia, tolerancia ...és számomra ennek a filmnek a legfontosabb üzenete az, hogy a feldolgozatlan ("szõnyeg alá söpört") trauma hatása évekkel késõbb nyilvánulhat majd meg valakinek az életében...talán éppen akkor, amikor úgy tûnik, hogy "minden ok, minden rendben van" ...
dantonb 2012 máj. 19. - 00:37:14
(6/7)
Hányszor mosolyog még ez a laura?kb harmadszor ismétlik egy hét alatt,azé annyira nem jó.
Ominózus jelenet 2012 máj. 11. - 22:27:23
(5/7)
Ez a film is olyan, mint a dalba foglalt tarka szarvasmarha: se füle, se farka.
géGyula 2011 ápr. 04. - 16:18:41
(4/7)
Megnéztem még egyszer. Akkor is tetszik. Az eleje most sincs meg, ha 94 perc a hossza, akkor kb 10 perc hiányzik. Ott kezdõdik a felvétel, hogy a pszicháterrel beszélget, s megállapodnak, hogy a nõrõl fognak beszélgetni.
Két kis jelentõségû hiba: a férj elmondja,hogy egy spanyol lány kiskutyákat árult egy dobozban. Valójában én nem spanyolt mondtam volna, esetleg kreolt. Az US-ban spanyolok elvétve akadnak, nyugaton a sopanyol(nyelvû) egyértelmûen mexikói, NewYork-ban s a keleti parton ilyen néven leginkább haitiek jamaicaiak, portoricoiak élnek pl.a newyorki spanyol Harlemban.
Aztán a võlegénnyel való emlékezetes beszélgetés során a srác lazán focistának nevezi az elõzõ héten meghalt base-ball játékost, ez annál röhejesebb, mert szinte ott helyben elhangzik jól is.
Komoly erény sztem a film zenéje, azt hiszem, ezt nevezhetik minimálnak.
SPOILER:
Amikor a csaj gyilkol, nem is látszik pontosan, mivel sújt le, tán egy konyhakéssel, aztán az áldozatnak csak a vágott csirkéére emlékEztetõ lábrángását látjuk a második sújtásig.Szerintemez nagyon eltalált, horror legyen a talpán, ami ilyen hatást tesz.
SPOILER
Azért érdekes, mert az én általam látott , rövidebb verzió egyáltalán nem szól a võlegény balesetérõl, csak kikövetkeztetetem, hogy akkor a legelején kell lennie a gázolásnak.
Amit én láttam, az ettõl még enigmatikusabb, még inkább a nézõ fantáziájára épító , csonka verzió, s sztem így is teli találat (lenne).
A cselekmény mindnesetre nem lineáris idõpontok keverednek, ami régi trükk, de itt az is nagyon jól bejön.
Különben még BódyG Pszychéjére is emlékeztet, amerikai változatban.
Szó mi szó, nem közönségfilm!
5/10
Edmond Dantes 2011 ápr. 02. - 22:36:31 5/10 Előzmény lyduska
(3/7)
Inkább azt mondanám: a film elsõ harmad-fele érdekes, azután ellaposodik és unalomba és elvarratlanságba fullad.
Elsõ fele: 7, második fele 3=átlag 5, de abszolút kihagyható.
géGyula 2011 ápr. 02. - 00:10:51
(2/7)
Izgalmas. eredeti érdekes film.
Egy párszor az volt az érzésem, ez egy WoodyAllen film nõi Woody Allennel.
Ez persze csak egy halovány és futó „érzemény” volt. Igazából persze, hogy egy skizofrén nõvel van dolgunk, vagy mi.
A legelejét nem láttam, aztán egy ideig azt hittem ez egy szokvány ”krimi”, és nem is nagyon figyeltem, mivel, hogy az eleje kimaradt. Amire észbe kaptam, hogy ezt nézni kell, már nagyon sok minden kimaradt a figyelmembõl. Remélem, nem sokára megismétlik.
Határozottan ajánlani tudom elmélyülésre hajlandó(hajlamos) egyéneknek.. Én ezek szerint oélan vagyok? .. . . .Lehet.
1/10
lyduska 2011 ápr. 01. - 23:41:02 1/10
(1/7)
minden percért kár, amit erre a filmre pazaroltam...