10/10
djnaras 2009 júl. 26. - 23:36:15 10/10
(2620/4640)
A Lost véleményem szerint nagyon össze van rakva, a készítõi pedig zsenik...
Egyébként nekem is olyan érzésem van néha, hogy sokszor beletettek valamit, puff, legyen még nagyobb a rejtély, miközben nem volt még kitalálva, hogy az milyen szálon is fog továbbmenni, mi lesz a következménye, vagy az elõzménye...
Végül már annyi ilyet sikerült beletenni (s közben az elõzõek megoldása elmaradt), hogy az ember már el is felejtette a legtöbbet, de valahol idõnként felbukkan 1-1 ilyen (pl. a füstszörny, stb), és valahol magyarázatot kapunk, de vannak, amik totálisan el vannak hanyagolva (pl. mégis mi a francért cipelték el a fél bagázst az elején, micsináltak velük)...
De amondó vagyok, hogy ez valahol így jó is, mert tényleg sok bonyodalom van, és az, hogy nincsenek ezek kifejtve, és megoldva inkább még érdekesebbé, rejtélyesebbé teszik az egészet, és kiemelik a klisékkel agyontömködött filmek és sorozatok közül... no és lehet agyalni, fejtegetni a dolgokat, saját körítõ sztorikat kitalálni, stb... (pl. a suttogó hangok, amiket az emberek megfordítottak, és megfejtettek...:)
Ezen felül pedig kb. minden a helyén van, a sok kesze kusza szál mellett is egymásra épülnek a dolgok, és mindennek megvan a maga helye, oka, okozata...
The best series ever!
offtopic
Vinogradov 2009 júl. 26. - 23:25:32
(2619/4640)
"A Lost is ilyen nálam. Az elsõ évad minden részét láttam. A másodikból már kevesebbet. A harmadikból szerintem ha 3-t. Most ami megy a retek klubbon, azt nézem,de csak tátogok. De ahogy hallom, azok is, akik minden részt láttak :)))
Amúgy nem rossz sorozat,csak néha a kevesebb több ;)"

Ha egyfolytában nézted volna, akkor sokkal jobban képben lennél - így persze, hogy nem érted nagyon a csíziót...

Amúgy az igaz, hogy az ötödik évad kész agymenés, de ettõl még lehet követni - nekem ez sosem jelentett erõfeszítést, sõt, kész élvezet volt agyalni a dolgokon.

Egyébként ez egyáltalán nem olyan, mint a Twin Peaks második évada - az tömény Linch-i agymenés volt - a végén már szörnyek bunkantak elõ minden elõzmény nélkül a sarokból - majd tûntek el ugyanúgy...

A Lost azonban egy nagyon szépen kidolgozott koncepció nyomán halad elõre, és a hatodik évad végén remélhetõleg valami egészen különleges lezárást nyer majd - efelõl ne legyenek kétségeink.
Bigpapa 2009 júl. 26. - 22:52:46
(2618/4640)
David Lynch mesélte egy interjúban. Pár éve volt, amikor a Mulholland Drive sajtókörútja alatt csinált a német ZDF egy interjút vele. Ott láttam.
Annyira rejtélyessé akarták tenni Twin Peaks szereplõit, magát a cselekményt, hogy a forgatókönyvírók és a három rendezõ a végén már belebonyolódtak a sztoriba. Ráadásul mindenki mást és mást akart a történetbõl kihozni. Az, hogy vége lett nem azért volt elsõsorban,mert átrakták más idõpontra,hanem azért,mert ember nem volt, aki képben lett volna,mi a szarról szól:))) és nem nézték. Így átkerült más idõpontba.
A Lost is ilyen nálam. Az elsõ évad minden részét láttam. A másodikból már kevesebbet. A harmadikból szerintem ha 3-t. Most ami megy a retek klubbon, azt nézem,de csak tátogok. De ahogy hallom, azok is, akik minden részt láttak :)))
Amúgy nem rossz sorozat,csak néha a kevesebb több ;)
7/10
zee944 2009 júl. 26. - 20:57:46 7/10
(2617/4640)
Belenéztem délután a tévében a Lostba. Még sosem hallottam magyarul. Egyszerûen kritikán aluli. Sajnálok mindenkit, aki így kénytelen nézni.
7/10
offtopic
zee944 2009 júl. 26. - 20:56:20 7/10
(2616/4640)
Lynch állítólag mondott ilyet (én többször olvastam már róla), hogy bérrendezõk olyan irányba vitték el a sztorit, ami nem tetszett neki. Részben emiatt ért véget idõ elõtt (õ így már nem akarta/tudta folytatni, meg az egész kavarásnak a csökkenõ nézettség is hozadéka lett).
Bigpapa 2009 júl. 26. - 17:02:02
(2615/4640)
Hát pusztuljak el,ha értem ezt a Lost-ot,pedig nem tartom magam "hülyegyereknek". Kb. a Twin Peaks volt ilyen anno. Azt is azért hagyták abba (rendezõ mesélte), mert már õk sem tudták hol tartanak. A vége elõtt 10-12 résszel elveszítették a fonalat :))))
Szerintem ennek is azért lesz vége,mert élõ ember nincs, aki érti mirõl szól és hol az a bizonyos fonal vége :))))
3/10
zs9302 2009 júl. 26. - 16:29:58 3/10
(2614/4640)
Na, a Cindys dolog engem is érdekel.
8/10
damienisback 2009 júl. 26. - 16:26:01 8/10
(2613/4640)
megsúgom, hogy senkié. nem mellesleg ti, elvakult rajongók veszitek a szívetekre azt a pár negatív dolgot, amit említettünk...
Vinogradov 2009 júl. 26. - 15:47:48
(2612/4640)
Figyelj, ha te megteheted, hogy azt mondod, hogy nem érdekel a véleményem, meg másoké se, akkor a többmillió másik is azt mondhatja, hogy nem érdekli a tiéd - és vajon kinek a szava fog többet nyomni a latban? :)
Vinogradov 2009 júl. 26. - 15:40:05
(2611/4640)
Különben jellemzõ, hogy a mértékadó Entertaitment Weekly nevû, amúgy elég színvonalas amcsi sajtótermék "Melyik 15 kérdést kell feltétlenül megválaszolni a 6. évadban?" c. szavazásának eredményeképpen született listán szereplõ tételek közül egyikre sem érkezett egyértelmû válasz ezen a Comic Con-os cuccon - ellenben arra a relatíve jelentéktelen kérdésre igen, hogy mi van az idõnként a szigetre lehajított Dharmás-kajacsomagokkal.

Az említett kérdések egyébként a következõk:

1. Mik a suttogások? - 1. évad, ha még emlékszik valaki, Sayid jön haza az erdõben, Sawyer és a vaddisznó ("Ezért még megfizetsz...")

2. Mi Libby háttérsztorija?

3. Mi a Dharma teljes háttérsztorija? - tudjátok: Alvar Hanso, Vallenzetti-egyenlet meg hasonlók elõkerülnek e a hatodik évadban (esetleg Rachel Blake? :) ), no meg az a bizonyos 1992-es népírtás, mikor a "bennszülöttek" kifektették a Dharmásokat a harci gázzal

4. Mi van az othersek különleges képességeivel? - nyomok nélkül mászkálnak az erdõben, listákat kapnak Jacobtól, melyek alapján gyerekeket és embereket rabolnak el, a doboz, amelyben, bármit is kívánsz, hogy ott legyen, ott lesz, stb...

5. Van-e a karakterek rejtett kapcsolódási pontjainak magasabb jelentõssége?

6. Kicsoda Ádám és Éva? - az eltemetett pár, akiket Jackék a vízesésnél találtak az elsõ évadban

7. Mi a számok jelentése? - a Lost Experience-ben már kiderült, hogy ezek a Valenzetti-egyenlet megoldási lehetõségei, de vajon ez kiderül majd a 6. évadból is (többek közt, hogy miért voltak hatással pont Hurley-re)

8. Mit tettek a szigeten, és még inkább hova tûntek az egyiptomiak? - no meg mi történt a szoborral?

9. Mi történt Cindy-vel, a stewerdess-szel és a gép farokrészében utazó kölykökkel? - 2. és 3. évad

10. Különben is: mi a sziget? - mint valamiféle ökológia egység, meg elektromágneses izé-bizé - Locke lába, Rose rákja, a 4x03-ban Dan-nek behajított csomag, ilyenek...

11. Mi történt Claire-rel?

12. Ami személy szerint engem a legkevésbé sem érdekel: Mi történt a "kis" Walt-tal?

13. Na most akkor végül is: mi a szörny?

14. Na most akkor végül is kicsoda Jacob, meg az õ nemezise? - a tegnapi Comic Con-on volt egy poénos kérdés: az egyik sajtós megkérdezte, hogy õ lesz-e Ézsau, mire Lindelof bácsi azt mondta, hogy: "Nem rossz felvetés..."

15. Kicsoda, mit tud és milyen öreg ez a Richard-fiú?


A tizenöt kérdés kifejtése itt található meg:

http://www.ew.com/ew/gallery/0,,20209564_20209584_20291928,00.html?xid=rss-feed-todayslatest-'Lost':+15+must-answer+mysteries
8/10
damienisback 2009 júl. 26. - 15:21:48 8/10
(2610/4640)
"Mert emberek millióit nem untatja, téged viszont igen... :)"

ezek szerint én is robbantsam fel magam nyilvános helyen, mert x ember ezt csinálja?

"de ilyen hátérrel és ilyen kidolgozottságú karakterekkel biztosan nem..."

ez szintén attól függ, hogy kinek mi jön be. nekem nem tetszik ez a részletesség.

"Ember, ha ezt láthattuk már máshol, akkor minden sorozatban látható bármely megoldást láthattunk már máshol, vagyis nincs új a nap alatt - ami bizonyos értelemben igaz is... :)"

és ez szerinted negatívum? korábban említettem már a krimik kapcsán, hogy hiába ugyan az az alapja mindegyiknek, a jobbakhoz hozzá tudnak tenni olyan plusz dolgokat, amitõl kiemelkedik a többi közül.

"Jól hozza Jack karakterét, és a saját szerepkörében biztosan jobb, mint az általad oly igen kedvelt Bones egész szereplõgárdája, együttvéve."

szerinted igen, szerintem meg nem. a Bones egy krimisorozat, ott nincs szükség olyan szintû színészi játékra, mint egy drámai elemekkel is rendelkezõ sorozatban. fox nincs tisztában a képességeivel, míg a Bones színészei igen.

"Josh Holloway itt nyújtott alakítása hagy némi kívánnivalót maga után. Még is ritkán éreztem azt, hogy a ténykedése belezavart volna a történet lendületébe, a szerepe olyan jól volt megírva, hogy elég tûrhetõen hozta a rá kiszabott feladatot."

talán mert jackhez képest "mellékszereplõ"...

"Sztem nem túl naiv: majd megnézném, hogy te az õ helyzetében mit tennél. Különben sem õ a naiv, hanem az amúgy remekül megírt apja karaktere a k*csög"

tegyük fel, hogy igazat adok neked, de akkor mégis mit mondasz arra, amikor ben kiszedte belõle az infókat és megölte?

"O'quinn pedig zseniáls: ebbe, látszik, érdekes módon még te sem kötöttél bele. "

miért kötöttem volna bele?

"Jack-rõl meg nagyon nem lehet mondani hogy egoista: ebbõl is látszik, hogy hiába nézted a Lost-ot, nem sikerült MEGÉRTENED.

Egyszerûen nem jött át...

Nem nézlek le (muhaha - biztos kisebbségi komplexusod van, muhaha), te magad nyújtod magadról ezt a képet, muhaha..."

érdekes módon, nem cáfoltad meg. azt hiszed, nagyon vágod a témát, pedig...
szerinted érdekel a hozzád hasonló névtelen senkik véleménye? ha az a pár negatívum, amit említettem elég ahhoz, hogy ti elvakult lost rajongók lenézzetek, az nem az én szegénységi bizonyítványom...

"Muhaha, de kis koromban láttam a Dallast. Egy átlagos, gyenge darab, semmi több... "

akkor ezek szerint nem sikerült megértened a filmet és hiányzik az indoklás is...

"Leírtad Ben karakterének az útját, de ebbõl nem szûrtél le semmilyen következtetést, így aztán ki sem derült, hogy mi az a plusz kreativitás, amirõl beszéltél..."

pont ez a lényeg, hogy amiken keresztül mentek abban láttam nekem tetszõ dolgokat. ha láttad a részeket és érted a filmet, akkor tudod milyen dolgokra gondolok.

"Ben és Locke kettõse pedig, muhaha, két zseniális színész jutalomjátéka."

az egyikük jó színész, de a bent játszó csórikám állandóan úgy néz, mint akit tökön rúgtak. ha neked ez zseniális, akkor már értem miért tartod a lostot is hibátlannak...

"Tízbõl kettõ ember, aki végig látta a Lost-ot (tehát az 5. évad végéig) simán megerõsíthet ebben, és a többiek is legalább annyit elismernének, hogy nem rossz a két öregfiú."

magasról teszek mások véleményére(igen, a tiédre is). ha nekem tetszik valami, akkor tetszik, ha nem, akkor pedig nem, attól függetlenül, hogy ki mit gondol róla...

"Így, csak, hogy tudd, ezek nem is voltak igazi válaszok, muhaha, úgyhogy a véleményem sem változott a dologgal kapcsolatban... "

/care
Vinogradov 2009 júl. 26. - 15:05:09
(2609/4640)
Na emberek, hogy végre valami konstruktív dologról is szó essék a fórumon - a sok destruktív elem destruálási ténykedését ellensúlyozandó, jöjjön pár vadonatúj infó a Lost 6. évadáról.

Tegnap volt ugyanis a Comic Con Lost-tal foglalkozó nagy eseménye, ami négy részletben a Youtube-on is fenn van (http://www.youtube.com/watch?v=ruNjVeEBA_I), aki pedig csak a lényegre kíváncsi, az itt tájékozódhat:

http://lostspoilershun.wordpress.com/

Én a magam részérõl csak az általuk kigyûjtött új infókat kopizom be ide, hogy legyen mirõl vitázni, örömködni, vagy éppen szomorkodni (már ha ezek közül bármelyiken is lehet):

- Nagyon sok 1. évad óta nem látott karakter visszatér a 6. évadban.
- Jeremy Davies-t (Faraday) fogjuk még látni, de Faraday már meghalt.
- A 6. évad más lesz, mint a többi. Nem lesznek flash forwardok, sem idõutazás.
- Richard múltját látni fogjuk a 6. évadban.
- Nestor Carbonell, azaz Richard Alpert 18-ból 16 részben szerepelni fog, azaz valószínûleg fõszereplõ lesz - ez nekem nagyon jó hír, mert az ötödik évad végére eléggé kíváncsi lettem a múltjára.
- Elizabeth Mitchell (Juliet) is visszatér.
- Választ kapunk arra, honnan jön a Dharma kajaszállítmánya. (Tudjátok, második évad vége felé ledobott nagy kajacsomag) - na ebbõl is látszik, hogy mindenere figyelnek!
- Jacob eddig csak Jacobként tûnt fel, tehát senkinek az alakját nem vette fel eddig a sorozatban. Claire-ét sem.
- Dominic Monaghan-nek (Charlie), aki a show végén tûnt fel, az volt írva a kezére, hogy “Életben vagyok?”
- Az In Memoriam videóból kiderült, hogy Libby teljes neve Elizabeth Smith volt, Karl-é pedig Karl Martin.
- Az In Memoriam videóban Claire és Juliet NEM voltak benne.
- Nem sokat fog szerepelni a Dharma a 6. évadban, mivel az 5. évadban már eléggé kivesézték a témát.
offtopic
Vinogradov 2009 júl. 26. - 09:53:08
(2608/4640)
"Rém unalmas..."
"Egy vicc..."
Satöbbi, satöbbi...

Most azt hiszem, valóban az lesz a leghelyesebb stratégia, ha a saját fegyveredet fordítom ellened, mint németek a francia ágyúkat a franciák ellen a Maginot-vonalban...

Ez így egy bla-bla...

Én teszem azt konkrét jeleneteket és részeket idéztem az állításom bizonyítására, te meg csak össze-vissza puffogtatod a fentiekhez hasonló izéket.

Ezek után azt joggal várhatom, hogy hozzám hasonlóan fejtsd ki rendesen a véleményed, ha már azt várod el, hogy "ne nézzünk le".

Mi a baj a Jack-Sawyer vonallal, és különösen a Jack-Locke vonallal, ami állításod szerint egy vicc - és mi az a halovány "kis potenciál" amit fel véltél fedezni minden idõk egyik legnagyobb sorozattörténeti ellentétpárjában: Ben és Locke kapcsolatában.
8/10
offtopic
damienisback 2009 júl. 26. - 09:15:49 8/10 Előzmény Vinogradov
(2607/4640)
szerinted jól sikerültek ezek a kisebb "harcok" a szereplõk között, szerintem meg többnyire nem. jack és sawyer hatalmi harca rém unalmas, a szerelmi négyszög úgyszintén, jack és locke közötti kapcsolat egy vicc, egyedül a locke és ben közötti kapcsolatra tudom azt mondani, hogy van benne egy kis kreativitás.

továbbra is csak ismételni tudom önmagam. vagyis, felõlem mindenki azt lát ebben a sorozatban(és a többiben is) amit akar, DE nem kellene lenézni azokat, akik szerint ez a sorozat is egy a nézhetõ kategóriából...
offtopic
Vinogradov 2009 júl. 25. - 19:39:00
(2606/4640)
Már megbocsáss, de ez már megint hogyan jön ide? :)

Amellett, hogy egyébként a szerelmi részét is tudták olyan kontextusba helyezni, hogy az érdekesebbé vált nem csak egy átlagos brazil szappannál, de sok más, jóval igényesebb sorozatnál is (ld. 5. évad fináléja - Juliet és Sawyer vitája) - de elismerem, néhol közhelyessé is vált (ld. 4x10), kis disputánkban a karakterek közti kapcsolatokon volt a hangsúly, nem pedig magán a sorozaton, aminek persze még számos összetevõje van.

Egyébként látom, hogy direkt szivatsz egyfolytában bosszantóan kukacoskodó kérdésekkel, úgyhogy ezúttal rövidre zárnám ezt a fantasztikus társalgást.
8/10
offtopic
damienisback 2009 júl. 25. - 18:16:23 8/10
(2605/4640)
ejj, már megint az a fránya szövegértelmezés. szerinted a lost csak a szereplõk közötti kapcsolatról szól? legyen az szerelmi vagy hatalmi...
3/10
zs9302 2009 júl. 25. - 16:02:46 3/10
(2604/4640)
8/10
offtopic
damienisback 2009 júl. 25. - 14:07:25 8/10
(2603/4640)
khmm:
"egyrészt a lost szerelmi kapcsolatait hasonlítottam a mexikói szappanoperákéhoz, nem az egész sorozatot."

ne csodálkozz, ha a szövegértést kérem számon, amikor képtelenek vagytok rá. vagy ez is az idõutazás hatása nálatok?

idézet az adatlapomról: "hobbim a world of warcraft és az idióták õrületbe kergetése."
10/10
Tibet 2009 júl. 25. - 12:24:43 10/10
(2602/4640)
Úgy gondolom, mikor dél-amerikai sorozatokhoz hasonlítottad a Lost - ot, abból világosan következett, hogy Te a mély kapcsolatok csak szerelmi kapcsolatnak gondoltad.

DE! Most én a vitát befejezem, van egy kérdésem hozzád:

Elfogadod, hogy a Lost - ban igenis vannak mély, filozófia kérdések, és egyáltalán nem hasonlítható egy mexikói szappanoperához?

Ha igennel válaszolsz, tuti nem fognak téged tovább nyaggatni, mert mindössze ennyit kellene belátni, és sínen vagyunk.
Ha nemmel válaszol, akkor sajnállak, én többet nem válaszolok neked, mert ha valaki ezt az alaptételt nem képes belátni, akkor az számomra szóra sem érdemes. Lehet, hogy valaki átveszi tõlem a stafétabotot, és õ próbál meggyõzni, de én ebben az esetben befejeztem.

Ezek után írhatsz bármit, mondhatod, hogy haha, nem tud mit válaszolni, hidd el se engem, se pedig más értelmes felhasználókat nem fogsz érdekelni. Ovis vita lezárva... tudod a mondást: okos enged...
8/10
offtopic
damienisback 2009 júl. 25. - 12:16:13 8/10
(2601/4640)
szófosás felsõfokon, gratulálok. próbáld csak magyarázni a hülyeségeidet...

"egyedül Te állítod azt, hogy a Lost mély kérdéseit ezek a viszonyok tartják fent. Pedig világos, hogy nem."

idézz már egy hozzászólásomból, amiben ezt mondom.
egyébként eldöntötted már, hogy most akkor a szerelmi kapcsolatok a lostban mélyek-e vagy nem? ugyanis mindkettõvel nekem adsz igazat...