10/10
Keló9 2010 júl. 19. - 17:17:16 10/10 Előzmény btz1983
(3387/4647)
Húha, most regényt tudnék írni... A templom szóba kerül a 6. évad elõtt is, Ben mondja Carl-nak, hogy van egy titkos rejtekhely. Ott rejtõzzön el el Rosseau és Alex. Más!!! Valaki kérdezte itt, hogy ki játssza Jacob öccsét, a kiskölyköt aki kék szemû és szõke... Ez remélem poén volt!
Olvasgatásom során azt tapasztaltam, hogy sokan a 3-4. évadnál tartanak. Nekem Jack szereplése ott tetszik, amikor full szakállas, a patikai jelenet a legnagyobb! Ja igen, az a jövõben játszódik, de ez szerintem elsõre lejön. A kérdésem: Miért kellett Bennek megölnie Locke-ot? Ez az egy nem tiszta. Ha kell kedvencet választani, akkor Locke lenne.
10/10
bundi123 2010 júl. 19. - 12:39:11 10/10
(3386/4647)
Zs ,bmeg
Nem is veszi le az rtl a lostot -.-
Azért mondtad mert a dollhouse-t is felváltotta a gyõzike.
Hát biztos nagyon örültél hogy valamit rosszat mondhatsz a lostról csak sajna NEM IGAZ.
Most ismételni fogják ami azt jelenti lesz :)
9/10
ildiko90 2010 júl. 18. - 14:30:45 9/10
(3385/4647)
Na, hát köszöntem a válaszokat. Pár dolgot még most sem értek, de majd idõvel hátha minden világos lesz. :)
Köszi mégegyszer. :)
btz1983 2010 júl. 18. - 13:24:58
(3384/4647)
** SPOILER **
- Naomi nem volt ellenség ahogy Faraday és és Mike sem az.
- A társaság kettészakadása azért történt mert Jack csapata úgy gondolja, hogy akik jönnek a megmentésükre érkeznek, Locke meg úgy gondolja hogy ellenségek. Így a hasonlóan gondolkodók egymásmellé állnak.
- Juliet Jackék oldalán áll nagy valószínüséggel
- A szakállas Jack a jövõben játszódik, de nem annyira a jövõben mint mikor meghal a szigeten mert az a még távolabbi jövõ. Úgyszintén mikor találkozik Kate-el az is a jövõben játszódik, a repülõbaleset elõtt nem ismerték egymást.
- Ki halt meg? Ezt tényleg nem árulom el mert azzal tényleg nagy WTF et lövök le neked, de ha gondolod olvass utána.
- Charlie halála nagyrészt azért volt mert a készítõk kiírták a sorozatból, hogy mi az értelme az csak annyi hogy kapcsolatot tudtak teremteni utána a hajóval, ami kiderült, hogy nem Penny hajója.
- Jack nem a sziget elõtt volt alkoholista, hanem utána. De hogy hogy hal meg ismét a szigeten az a 4. évadhoz képest ERÕSEN spoiler.
- A megtalált repülõ Hamisítvány, amit az az ember helyeztetett oda, aki azelõtt a szigeten élt de számûztek onnan és szeretné újra megtalálni a szigetet, hogy kihasználja, annak csodálatos erejét, és akinek a katonái a szigetfelé tartanak pont azzal a hajóval aminek az érkezését most a 4. évad elején várják.
- Walnak különleges képességei vannak, amit nem fejtettek ki a készítõk a 6. évad végére sem. Talán valami asztrál kivetítés erõ birtokában van, ami azt jelenti, hogy egy pillanat alatt bárhol ott tud lenni a világon.
** SPOILER **

Lehet jobban jársz, ha a 4. évadot kétszer is végignézed, (többen is így tették) úgy jobban érthetõvé válnak a dolgok.
9/10
ildiko90 2010 júl. 18. - 11:41:28 9/10
(3383/4647)
Matthew Fox mondta egy interjúban, hogy õ örül annak, hogy a befejezés után maradtak megválaszolatlan kérdések, mert így gondolkodásra bírják a nézõket. :)
Nekem azért lenne egy pár kérdésem, amiket nem értek. Bár lehet kapok majd rájuk választ a késõbbiekben.
A 4. évad 2. részénél tartok.
Szóval:

- Most akkor Naomi ellenség volt vagy sem?
- Locke miért akadályozza meg a többiek hazatérését? Azért mert õ nem akar hazajutni, még a többieknek nem kéne keresztbe tenni
- Juliet Jackék oldalán áll vagy kémkedik Bennek?
- azt nem pontosan értettem, hogy miért szakadt két részre a társaság miután Charlie meghalt? Valaki Jackkel van, valaki Locke-val. De miért?
- a 3. évad utolsó részében Jack(borzalmas szakálla volt:) ) találkozott Katie-vel. Õk a lezuhanás elõtt ismerték egymást? Vagy az a jelenet a jövõben játszódik? Hurley is találkozott Charlie-val és Jack-kel, az is a jövõben játszódott? De hogyan, amikor Charlie és Jack is meghalt a szigeten?
- Jack kérdezte Katie-et, hogy miért nem volt a temetésen. Ki halt meg?
- Jack-nél azt nem értem pontosan, hogy miért volt korábban alkoholista, miért vált olyanná, mint az apja? Azért mert elhagyta a felesége? Nekem õ a kedvencem, de olyan szánalmas volt amikor le akart ugrani a hídról, meg iszik. Megsajnáltam, hogy ennyire tönkreteszi magát egy hülye nõ miatt. :(
- és amúgy Charlie akkor feleslegesen halt meg? Vagy tényleg meg fogják menteni õket?
- Naomi azt mondta, hogy megtalálták a lezuhanó repülõt és mindenki meghalt.A tv-ben is mutatták. De hogyhogy meghaltak, amikor ott vannak a szigeten?
- meg ezeket a képzelõdéseket sem értem. pl. amikor Ben lelõtte Locke-ot, akkor az öreg meglátta Walt-ot, aki beszélt hozzá .De hogy került oda a srác, amikor elhajózott az apjával?

Na, asszem ennyi egyenlõre. Kicsit sok, tudom, és lehet értelmetlen kérdések. :) Remélem idõvel választ fogok rájuk kapni,de ha valaki tudja a válaszokat, megírhatja. :)
btz1983 2010 júl. 17. - 21:53:45
(3382/4647)
<b>Egy blogon olvastam, a LOST befejezésérõl:</b>
Ilyen befejezésben mindenki mást, s mást lát meg, így is történhet meg, hogy mindenkinek más a véleménye róla. Mint már említettem, ezért van az, hogy sokan értik, sokan nem értik a befejezést. Részemrõl elfogadható, mert tényleg azt kaptuk, ami a Lost-hoz méltó, egy olyan befejezést, amin tovább lehet agyalni.
btz1983 2010 júl. 17. - 21:29:29
(3381/4647)
** SPOILER ** Mivel én sci-fi kedvelõ vagyok nekem tetszettek az 5 évad idõ ugrálásai és a 6 évad "párhuzamos univerzuma" is épp ** SPOILER ** ezért kezdtem megnézni elölrõl. Sajnos a "nem" sci-fi kedvelõknek ez nagy csalódás volt. S Kár érte, mert egybevetve jó kis sorozat.
Nem vagyok sorozat nézõ de a Hause-on, a LOST-on és bevallom az M1-en vetített Palota ékköve sorozaton kívül (ami mások szerint egy röhelyes hülyeség) én nem követtem utóbbi idõben egy más sorozatot sem, és ez lehet nem azért van mert szegényes a kultúrám, hanem azért mert a mostanában vetített magyar adókon sugárzott sorozatok közül válogatva számomra nem nagyon atak ki jó sorozatokat. Sajna engem a CSI Helyszinelõk meg Cobra 11, Barátokközt és a hasonlók nem kötnek le.
btz1983 2010 júl. 17. - 21:12:06
(3380/4647)
Sokan azt is mondják, hogy a lényeg nem a kérdések megválaszolása volt, hanem az hogy elgondolkodtál, filozofáltál a sorozatban felmerülõ rejtélyekrõl.
A kulisszák mögött valószínûleg az lehet egyébként, hogy a készítõk nem húzták volna el ennyire a sorozatot, hanem már a negyedik, de legkésõbb az ötödikben lezárták volna, de mivel nem így lett kénytelenek voltak beletenni olyan elemeket, amik még több kérdést vetnek fel, amit nagyon gyorsan próbáltak lezárni vagy a nézõre hagyták annak továbbgondolását.
btz1983 2010 júl. 17. - 20:48:10
(3379/4647)
Tedd fel a kérdéseket és majd a fórum válaszol rá ahogy tud, de mint látod a finálé végén is maradnak kérdések, amik egyesek szerint megválaszolásra kerültek, egyesek szerint nem (a nézõpont relatív)
9/10
ildiko90 2010 júl. 17. - 20:41:56 9/10
(3378/4647)
Nekem ez a sori egyre bonyolúltabb. Gyûlnek a megválaszolatlan kérdések. :S
9/10
ildiko90 2010 júl. 17. - 18:41:38 9/10
(3377/4647)
Én még nem tartok ott, úgyhogy nem tudok segíteni. :D
btz1983 2010 júl. 17. - 18:10:45
(3376/4647)
**SPOILER**
Azt el tudja nekem valaki magyarázni, hogy hogyan kerül elõ az a templom a 6. évadban amiben az a japán fickó meg a többiek vannak, mikor az elsõ 5 évadban senki nem látta egyiket sem? Nem olyan mintha az a templom is valamelyik másik idõbõl jött volna oda?
**SPOILER**
btz1983 2010 júl. 17. - 15:23:42
(3375/4647)
Letterman egy kicsit fáziskésésben van ezek szerint :D
9/10
ildiko90 2010 júl. 17. - 14:49:42 9/10
(3374/4647)
Köszönöm neked is a fordítást és a magyarázatot is. :)
9/10
ildiko90 2010 júl. 17. - 14:49:07 9/10
(3373/4647)
Köszi a segítséget. :)
10/10
Obi1 2010 júl. 17. - 14:33:37 10/10
(3372/4647)
Letterman: Kinyitották már azt a bunkert?
Fox: Jah, már egy ideje.

Ebben az a poén hogy Letterman az elsõ évadnál van még leragadva a hatodiknál tartó sorozatnál.
btz1983 2010 júl. 17. - 14:19:03
(3371/4647)
Letterman: Hatch? They Opened the hach?
Fox: yeah, that was a while ago

Letterman: Nyilást? Ök kiyitották az nyílást? (talán ajtóra gondol)
Fox: igen, ez történt az imént (vagy talán ezelõtt)

Hogy mi a poén benne azt nem nagyon vágom, talán valaki jobban le tudja forditani.
Nodissa 2010 júl. 17. - 12:26:03
(3370/4647)
Nem tudjátok, hogy Jacob öccsét ki játssza (tudjátok, a kis barna hajú, kék szemû gyereket.) Nem találom a színész nevét... ^^
9/10
ildiko90 2010 júl. 17. - 11:54:41 9/10
(3369/4647)
Hát, sztem Locke hangja jobb mint eredetiben, de lehet csak azért, mert így szoktam meg. Széles László hangja is illett Jack karakteréhez. Csak aztán megváltoztatták, és ezt a mostanit még nem szoktam meg. :S Nem értem, hogyha egy szinkronszínész a hangját adja egy karakterhez, akkor miért nem csinálja végig az egész sorozatban?!

Találtam egy videót Matthew-ról, valaki lefordítaná, hogy az elején mit nevetnek annyira? :) Nekem nincs annyi angolom, hogy az élõ beszédet értsem. :)

http://www.youtube.com/watch?v=hHVGeStuPv8&feature=fvw
btz1983 2010 júl. 17. - 00:55:44
(3368/4647)
A felirat a másik amit rekordsebességgel szoktak elkapkodni. :D De nyelvtanulás szempontjából hasznos.