kofak 2017 júl. 18. - 01:43:55 Előzmény kofak
(4627/4647)
Még Emersonról annyi, hogy utána olvasgattam, nem vagyok egyedül, de sokan szeretik is és jó színésznek tartják. Lehet itt volt túl gyenge a karaktere, nagy százalékban a pislogás nélküli tekintetére emlékszem. Engem irritált, bár valóban voltak jobb pillanatai, de nem éreztem, hogy többre képes. Lehet más sorozatban jobbat nyújtott, én párszor láttam, és nem gyõzött meg. Ha esetleg megbántottam valakit, azért írom a fentieket.

Mitchell-ügyben viszont nem tudok tágítani, förtelmesen rossz volt az egyféle arckifejezésével.
kofak 2017 júl. 13. - 14:19:54
(4626/4647)
Az elsõ három évadot láttam még mikor futott a sorozat, majd abbahagytam, már nem emlékszem miért. Közel 10 év után újra elõvettem, hogy ezúttal végignézzem.

Két dolgot tudtam: hogy a vége legendás, rossz értelemben, és hogy nagy kultusz övezte aktív évei során.

***SPOILER***

Az elsõ két évadot én nagyon kedveltem, igen, volt nem egy apró hülye probléma, amin siránkoztak a túlélõk, de a karaktereket akkor ismertük meg, ami majdnem minden esetben nagyon izgalmas volt és érdekes. Emellett volt egy jó túlélõs feelingje (milyen meglepõ), a háttérben pedig szépen adagolták - nem eltúlozva, hanem tökéletes arányban - a misztikumot.

A harmadik évadnál eszembe jutott miért fejeztem be: mert éreztem, hogy nem tart sehova. Lehet voltak geg-ek meg utalások, akár már szivatásnak nevezhetõ dolgok (pl. a számokat ide sorolnám), de egy idõ után látszott, hogy ennél nem többek.

A Ben-es részek elképesztõen irritálóak voltak. A fõ gond az volt, hogy elkezdték a misztikumot, ismeretlent eszméletlenül túltolni, miközben semmit nem magyaráztak meg. Számomra egy nagyon erõs katyvasznak érzõdött.

Ennek ellenére az idõutazós Desmond-részeket nagyon kedveltem, fõleg a téma miatt, plusz a karakter és a színész is képes volt a hátán vinni az epizódokat. Nem mondható ez el sem a Ben-t játszó Michael Emersonról, aki a szar szint felett van kicsivel, bár legalább volt 1-2 jobb pillanata, míg társa, a végtelenül irritáló, egyetlen pofát vágni tudó förtelmesen rossz Elizabeth Mitchell még ennyit sem mondhat el. Nagyon zavaró volt a jelenlétük sokszor, utóbbinak szinte mindig.

A 6. évad kb. felénél már biztos voltam benne, hogy nem tudják jól lezárni ezt a sztorit, túlságosan sok kérdés volt. Én nem mondanám egyébként, hogy a vége a hibás mindenért, vagy hogy a 6. évad. Mint mondtam, számomra a 3. évadnál kezdett érzõdni, hogy nem nagyon tudják hova kéne ezt vinni vagy mi lesz belõle, csak sodródunk. Sosem tudunk meg semmit, direktbe húzzuk a nézõk agyát, mikor a fõ szálról leváltunk érdektelen karakterek háttereinek kibontására és hasonlók.

Összességében a gondolataim:

- nagyon erõs karakterépítés és bemutatás, az elején a flashback-ek 90%-a érdekes, ötletes, akár vicces; de mindenképp szórakoztató és közel tudja hozzád hozni a szereplõket. Nem voltam nagy sorozatos akkor, de nem emlékszem, hogy korábban így mutattak be embereket, ennyire részletesen és izgalmasan, mégis hitelesen

- késõbb már túltolt karakterformálás, bemutatás; olyan szereplõkkel foglalkoztak, akikkel már felesleges volt, megkaptuk az érdekesebb részeiket, nem volt szükség további mélyítésre. Csak idegesítõek lettek emiatt, ilyen például Kate és a koreai pár

- jól adagolt misztikum után túltolt fekete homály: mindenrõl hebegés-habogás, ha egy szereplõ megkérdi a másikat, hogy mi történt, magyarázza el mi folyik éppen, akkor mikor kinyitja a száját, valaki közbeszól, a rádió megszólal, jön a füst, akármi. Nem arról van szó, hogy rágjon az ember szájába mindent, de ne a semmit lebegtesse az orra elõtt

- nagyon idegesítõ volt az a régi sorozatos attitûd, hogy vágjunk el dolgokat az izgalmas részeknél és lehet csak 2-3 rész múlva térünk vissza rá. Ilyenkor mindig elõhozom a Breaking Bad-et, aminek az egyik nagy pozitívuma, hogy ezeket maga mögött hagyta. Egyetlen egy klasszikus filler epizód volt abban a sorozatban, mikor a legyet kergették, de még az is érdekes volt. Minden másik résznél úgy folytak az események, hogy öröm volt nézni, mindennek volt egybõl következménye, nem volt elvágjuk a képet lényeges részeknél és majd visszatérünk rá

- a felesleges karaktermélyítés után viszont jó váltás volt, mikor a kinti életüket láttuk, bár ez sem volt felhõtlenül izgalmas, de frissességet hozott. Bár késõbb tudjuk, hogy ennek nem volt sok értelme

- nem büntetném a sorozatot egyetlen rész, a finálé miatt. Nem a befejezés rontotta el az egészet, bár nem mondom hogy jó, de a felépített világot sosem tudták szépen kibontani. Valóban egyre többet tudtunk meg a szigetrõl, egyre nagyobb látóképpel, de eközben egyre több kérdésünk is lett és egyre több válasz kellett volna, amiket nem kaptunk meg vagy nem a megfelelõ idõben

Még ennek ellenére is azt mondom, hogy hiányozni fog, és fõleg a karakterek miatt. Végül egy lista, hogy szerintem kik voltak a legjobbak és a legrosszabbak/legidegesítõbbek.

Legjobbak szerintem: Hugo, Sawyer, John, Desmond, Mr. Eko, Jack korai részei
Legrosszabbak/legidegesítõbbek: Shannon (vinnyogó idióta), Kate (Shannon 2.0-t csináltak belõle), a koreai pár (túltolták õket, sok volt már belõlük; nem voltak annyira érdekesek ahhoz képest amennyi idõt szántak rájuk), Ben (pocsék színész mellé egy gyengén megírt karakter), Juliet (minden rossz benne)
10/10
joci72 2017 márc. 06. - 13:28:37 10/10
(4625/4647)
A valaha elkészült,és befejezett legzseniálisabb sorozat.
Minden rész lekötött,egy percig sem unatkoztam.
Nálam 10 !
10/10
joci72 2017 márc. 06. - 13:27:41 10/10
(4624/4647)
A valaha elkészült,és befejezett legzseniálisabb sorozat.
Minden rész lekötött,egy percig sem unatkoztam.
Nálam 10 !
10/10
sawyerx 2016 nov. 06. - 18:37:58 10/10 Előzmény Meril
(4623/4647)
Minél többször nézed meg, annál több apróságot veszel észre ;-)
10/10
Meril 2016 szept. 10. - 20:52:18 10/10
(4622/4647)
"Szóval a pokolban vagyunk...
Ne tévessze meg a légkondi fiam, ez valóságos pokol! És maga is szenved.
De ne eméssze magát miatta. Ez a végzet. Vannak akik szenvedésre születtek. Ezért nem nyerhet soha a Red Sox a kupán..."
Nagyon zavaros, bonyodalmas lett számomra a sorozat vhonnnan a 4ik évadtól. Nagyon szerettem a visszaemlékezéseket, Locke, Kate voltak a kedvenceim. De Jack apja is jó választás volt. Érdekes az egész karakter. A legvégén talán kicsit szirupos volt a zárás. Egyszer láttam az összes évadot, ami nagyon kevés értékelhetõ vélemény alkotásához. Majd valamikor...
Torolt Felhasználo 2015 júl. 13. - 00:03:06
(4621/4647)
Éééééés?
Teddy Daniels 2015 júl. 12. - 23:21:39 Előzmény Gipsz__Jakab
(4620/4647)
Nem találták a helyüket a világban. Mindegyik jó ember volt, de voltak "saraik".
Gipsz__Jakab 2015 máj. 28. - 19:20:10 Előzmény boom49
(4619/4647)
Szevassz!

Csk az nem derül ki az egész sorozatból, hogy mi miért is történt tulajdonképpen...
10/10
sawyerx 2015 máj. 28. - 17:16:37 10/10 Előzmény boom49
(4618/4647)
oké, szevasz!
boom49 2015 máj. 27. - 21:37:16
(4617/4647)
Nem mindenkire általánosítottam.

Az olyan Titanic-fanoknak mint Te, akik elismerik ugyan hogy sz*r a film, bár azelsõ fél órában még jól hangzott - nan ekik adtam 1%-ot.
10/10
sawyerx 2015 máj. 27. - 20:44:40 10/10
(4616/4647)
Tény, hogy a 4. évad után elég másfelé indult, és a 6. évad rendesen legyengült az elsõkhöz képest, de nekem ne 99%-ozz. A rajongók fele átverésnek érzi, a másik fele a legzseniálisabb sorozatnak, ami valaha készült, a mostani szavazásokon is legalább 50% a Lostot tartja annak, a másik 50 meg eloszlik. Errõl ennyit. Nem tetszett, oké, de ne általánosíts mindenkire. Inkább számold tovább a férfi statisztákat, az való neked...
boom49 2015 máj. 26. - 22:39:45
(4615/4647)
Nem "idióta komment", hanem a nézõk és kritikusok 99%-ának egyhangú ítélete.
10/10
sawyerx 2015 máj. 26. - 17:25:39 10/10 Előzmény katarn55
(4614/4647)
Jaj, hagyjuk már az ilyen idióta kommenteket, maximum te másra számítottál, de ha te átb*szásnak érzed, akkor ostoba vagy xD
1/10
katarn55 2015 máj. 22. - 02:01:57 1/10
(4613/4647)
Ez a sorozat az elmúlt évtized legnagyobb átbaszása volt.
10/10
sawyerx 2015 máj. 01. - 16:53:49 10/10
(4612/4647)
boom47, kérdezted, honnan derül ki a két kissrác neve. szerintem a 2. évadban a farokrész túlélõit bemutató részben és a 3. évad ketreces részénél is említik, de ahol biztosan, az a 6. évad eleje, amikor kaját visznek Jackéknek a templomban. Cindy mondja, hogy Zack és Emma.
boom49 2015 márc. 15. - 13:08:45
(4611/4647)
Hahh, és a fiúkkal még mindig adós v'ok XD
10/10
biciboci 2015 márc. 15. - 07:16:18 10/10 Előzmény boom49
(4610/4647)
Boom49 nem vagy semmi... azért azt kell mondanom, hogy le a kalappal, hogy ennyire figyelsz a részletekre, meg hogy így kigyûjtötted a szereplõket. De azért mégse szólhat minden rész arról,h. vizet szereznek, meg esznek, meg ilyenek. Úgy uncsi lenne, itt legalább vették a fáradtságot arra, hogy kerestek vizet és beosztották, hogy mikor ki hozza, tehát elvileg tudjuk honnan jön és hogyan. :)
boom49 2015 febr. 17. - 21:15:09 Előzmény GuildWars2Haseo
(4609/4647)
Érdekes írás, összefoglalom:

"Sz*r, sehol semmi válasz, csalódás, hiteltelen, pocsék, hiányérzet, csalódás - azaz kihagyhatatlan."

Hát érdekes a hozzáállásod. Tipikusan mint egy fizetett értékelés.
GuildWars2Haseo 2015 febr. 17. - 18:09:18
(4608/4647)
Jó sorozat volt, nagyon is, bár hagyott maga után pár kérdést, illetve volt pár szál amibõl többet lehetett volna szerény véleményem szerint kihozni! Írtam róla hosszabban: https://dothackhaseo.wordpress.com/2015/02/17/lost-eltuntek/