10/10
Keló Scofield 2011 máj. 03. - 16:49:14 10/10
(3887/4647)
Én sem DVD-n vettem meg, hanem letöltöttem az egészet és kiírtam, mivel gépen nem szeretek filmet nézni. Ezért a 6 évad kb. 10 db írható lemezre fér el, így 1000 ft-ba került az egész. Nem is olyan bonyolult ez, hmmm??,:)))
agarik 2011 máj. 03. - 15:48:26
(3886/4647)
Ez elméletileg egy tv-sorozat. Tehát az a reális elvárás, és az értékelés alapja, hgy tv-ben megnézve mennyire felfogható.

Mivel alig-alig, így alacsony pontot kap.

És csak mert a hozzád hasonló rajongók ezt az alapvetõ dolgot képtelenek felfogni, levononk egy pontot, így lesz 2/10.
10/10
sawyerx 2011 máj. 03. - 14:55:50 10/10 Előzmény agarik
(3885/4647)
akkor ne a sorozatot szidd, te szerencsétlen, jó, hogy nem a készítõk tehetnek róla, hogy nincs pénzed vagy idõd megnézni. nézd végig normálisan, utána alkoss véleményt. idióta...
agarik 2011 máj. 03. - 09:33:28 Előzmény Keló Scofield
(3884/4647)
Így van: nincs meg DVD-n, így nem tudom megnézni kikockázva 16-szor, így nem tudom követni a részleteket, így nem értem, így alacsony pontot kap tõlem.
Bocs, nincs 50K HUF-om arra, hogy megnézzem, tetszik-e nekem annyira hogy elköltsek rá 50K HUF-t.
10/10
Spidercide 2011 máj. 03. - 03:08:59 10/10
(3883/4647)
Tegnap végeztem a Lost utolso részével és nekem tetszett a sorozat ugy ahogy volt. A mai napot a wiki és az itteni topickok és egyéb lostal kapcsolatos videok megtekintésével töltöttem levezetés képpen, kb 1 hét alatt néztem végig az egészet és hiányozni fog. Magyar szinkronnal töltöttem le az egészet ami utolag bele gondolva lehet nem a legjobb ötlet volt :) de nem volt kedvem feliratot olvasni igy is épp elég szem kifolyatos volt a folyamatos végig nézés :) Én ugy érzem hogy levágtam a sorozat történéseit teljes egészében talán köszönhetöen annak hogy agy kifacsaroan öszetett animék nézésén edzettem az agyamat. (Hogy csak a leg öszetetebbet emlitsem, aki megnézi a Neon Genesis Evangeliont és 1 végig nézés után azt állitja hogy fullra vágja az tuti kamuzik)A lost egy igenis öszetett sorozat csak az a baj vele hogy a készitöknek a sorozat fö szálárol max egy vázlatuk lehetett és tuti nem volt minden az elejétöl kidolgozva, viszont szerintem elég jo munkát végeztek a szálak össze illesztésével. Magát a sorozatot egy köfalhoz tudnám hasonlítaní, kivehetsz a falbol pár téglát attol még nem dõl össze bár elég instabil lessz, viszont ha sok téglát veszel ki tuti összedõ (téglák alatt 1 epizodot értek:D). 2 dolog van amit furcsálottam 1 pedig amit hiányoltam.

SPOILER kezdet

Amit hiányoltam az Libi sztorija, hogy került a vicc osztályra, ki volt a férje aki rola nevezte el Elisabeth nevü csonakját melyet késöbb Desmondnak adományozott.

A két dolog amit furcsálottam pedig vagy megfeledkeztek rola az irok van én töltöttem le hiányos részeket (bár az utobbit erösen kétlek)

Az elsö: Hugo sztorijában láthatjuk ahogy a sok balszerencse éri. Meghal a nagyfaterja, lerombolja a kajáldáját egy meteor és valaki kiesik az ablakon...... Lock hogy is törte el a gerincét ? :) Szerintem simán belefért volna hogy Hugo Lockot látja leesni de erre nem tértek ki pedig teljesen bele ilett volna a Lostos képbe a dolog.

A második: Amikor elkezdtek ugrálni az idöben és kitalálták hogy menjenek át a csonakkal a másik szigetre találtak ismerös kenukat benne Ajira cimkéjü vizes palackkal (vagy melette volt az üveg már nemtom. Elkezdtek ezerrel evezni és üldözöbe vették öket egy másik csonakkal. Miért nem derült ki pl hogy ki volt a másik csonakban (pl ha Juliet helyett Jin lö akkor lelöhette volna a feleségét aki a másik csonakban lehetett volna, vagy Sawyer löhetett volna saját magára :D)

Ez a 2 dolog van amit nem értek miért nem került be hisz megvoltak az alapok csak egy minimális kiegészités kelett volna.

SPOILER vége

Szerettem a sorozatott és örülök is hogy a végére értem meg nem is. Mint mikor egy könyv vagy játék végére érsz és utánna ülsz tehetetlenül és szomoruan a hiány érzettöl kinozva. Lehet egyszer ráveszem magam és megnézem még egyszer feliratosan. A youtoubon ahogy nézegettem részeket a szinészek nem nagyon törik az angolt (bár Sayidot meg a Mongol párt nem halottam az necces lehet)szal ugytünt nincs tájszolásuk és tisztán beszélnek ugyhogy lehet megnézem majd egyszer felirat mankoval az egészet mégegyszer. Szerintem a következö ilyen nagyot ütö sorozat a The Walking Dead lesz még csak 6 rész készült el belöle de ha fele olyan jo lesz mint a képregény amiböl készült ütni fogja a Lostot.
10/10
Keló Scofield 2011 ápr. 30. - 23:20:29 10/10 Előzmény agarik
(3882/4647)
Szerintem te nem érted a sorozatot, brilliánsan varrják össze a szálakat, igaz én már többször végignéztem mind a 6-ot, de állandóan felfedezek valami újat, igaz csak apróságokat, pld: a 3. évad végén amikor Charlie egy papírra írja élete kedvenc pillanatait (magyar cím:,,A legnagyobb slágerek''), és Angliában az utcán zenél, közben megtámadnak egy nõt az utcán és õ segít neki. Ez a hölgyemény Sayid barátunk szerelme azaz Nadia.
Szóval ezek az apróságok is naggyá tették ezt a kiváló sorozatot.
10/10
sawyerx 2011 ápr. 28. - 20:23:46 10/10 Előzmény Sacamura
(3881/4647)
persze, a 4. évad vége ez : )
10/10
sawyerx 2011 ápr. 28. - 20:22:57 10/10 Előzmény agarik
(3880/4647)
fura egy felfogásod van, a lostban szerintem az az egyedi és egyik legjobb, hogy sok szereplõ van, mindegyik a legjobban ki van dolgozva, és nem meghalnak-feltámadnak, hanem ha nem csak suttyomban néznéd, rájöhetnél. ha egy szereplõ meghal, és újra benne van, akkor az vagy egy másik idõsíkban szerepel, vagy látomásban, vagy -ami így hülyén hangzik annak, aki nem nézi-, a füst veszi fel az alakját.
abban viszont igazad lehet, hogy a tv-ben ha nézed, nehezebb követni az eseményeket, és van benn rengeteg olyan dolog, amit nem lehet egyszeri megnézésnél észrevenni, például a szereplõk közti kapcsolatok, vagy valami visszatérõ elem, utalás.
egy évad pedig nincs 10 ezer forint, hat évad kikerült kb. 25 K-ból : )
10/10
sawyerx 2011 ápr. 28. - 20:16:44 10/10 Előzmény Gusznarg
(3879/4647)
na, örülök, hogy feléled a fórum :D

de, lehetséges, én régebben azon gondolkodtam, hogy a rendõrbírót, aki ugye pár nappal késõbb a zuhanás után meghalt, beleszámolták-e. vele együtt volt 48, szóval biztos, Ethant is belekalkulálták, mikor például a lista alapján hamvasztottak vagy számoltak : )
Sacamura 2011 ápr. 27. - 02:03:20
(3878/4647)
Sziasztok! Régebben sokat néztem a Lostot. Szeretném most újra kezdeni, de nem tudom melyik évadnál hagytam abba. Megmondaná nekem valaki melyik évad utolsó része volt az mikor egy nagy kerék segítségével eltolták a szigetet? Jackék meg is menekültek ha jól emlékszem. Köszönöm
agarik 2011 ápr. 26. - 17:17:06
(3877/4647)
Az egész sorozatban a legrosszabb a számoltlan szereplõ. Ugye van kb. 50 "túlélõ", 50 "gonosz", 50 dharma, meg még 50 egyéb szereplõ, akik folyton meghalnak, feltámadnak, plusz az idõrend is össze-vissza ugrál.
Még HA normálisan le is adná a tv egyfolytában az összes évadot, akkor SEM lenne egy idõ után követhetõ, csakis DVD-n megnézve, de nem fogok kiadni 10K+ HUFt (évadonként?) csak azért, hogy eldöntsem, tetszik-e a sorozat, és így kell-e nekem otthonra.

Az elején még érdekesnek tûnt, de végül 3/10-nél kötött ki.
9/10
Gusznarg 2011 ápr. 26. - 14:58:09 9/10 Előzmény sawyerx
(3876/4647)
nem csak 47 túlélõ volt? szerintem beleszámolták Ethant is...
10/10
sawyerx 2011 ápr. 01. - 19:24:12 10/10 Előzmény tigerland
(3875/4647)
pedig az már a 2. évadban kiderül :D
a videóban mondja a Chang, hogy volt egy incidens és olyan energia szabadult fel, amit le kellett betonozni, a lényege ez, és hogy ne törjön ki, mindig rövidre kell zárni.
tigerland 2011 márc. 27. - 22:35:29
(3874/4647)
Én múlt héten kezdtem az elsõ évaddal, most a negyedik felénél járok. Nekem annak idején kimaradt a tv-bõl ez a sorozat, egyetlen részt sem láttam. Most van idõm, így letudom egyszerre az összeset. Nem túl megterhelõ, mert nagyon le tud kötni. Remélem a végére tényleg összeáll a kép és minden rejtélyre fény derül, mert ha nem, nagyon pipa leszek.
Leginkább arra vagyok kíváncsi, hogy minek kellett a számokat beütögetni 108 percenként a computerbe. Erre választ a 4. évadig nem nagyon kaptam
10/10
sawyerx 2011 márc. 25. - 06:41:57 10/10 Előzmény Bob19
(3873/4647)
már nekem sincs, hidd el, ezért pár hónapba beletelt 6x-ra :D
10/10
Bob19 2011 márc. 24. - 08:27:05 10/10 Előzmény sawyerx
(3872/4647)
Hatodszorra is!?? De jó neked. Ha nekem ennyi idõm lenne...:)
10/10
sawyerx 2011 márc. 21. - 21:27:41 10/10
(3871/4647)
Waltnak meg szerintem azért nem volt helye a túlvilágon a templomban, mert talán neki nem a szigeten lévõ emberek jelentették a legfontosabbat az életben -amit ugye Christian mond az ottlévõkrõl-, hanem késõbb talán családja lett, vagy talán a sziget õrzése alatt ismerkedett meg számára fontosabb személyekkel.

az meg, hogy Michael nem volt ott, ugye megmagyarázták, hogy a "tettei" miatt a szigeten ragadt a lelke, de nem értem; Michael összvissz annyit tett, hogy a fia megmentéséért megölt egy embert, aztán véletlenül még egyet. ellenben Ben kiirtotta az egész Dharmát, azon kívül egy rakat embert, az egész hajót, aztán Sayiddal is gyilkoltatott, õ meg csak úgy odakerül?!

és a túlvilágon hogy vannak a dolgok, mindenki saját maga képzeli el? mi lesz azzal, aki ott meghal - pl. Mikhail? Aaron úgy lép tovább, mint csecsemõ? õ is gondolom felnõtt, és lett családja, velük kéne továbblépnie, nem? és egy csomó ilyen kérdés van még :D
10/10
sawyerx 2011 márc. 21. - 21:21:29 10/10
(3870/4647)
nekem ez volt az egyik ok, hogy megnéztem hatodszorra is elölrõl, de nincs :D
az elsõ évadban az elsõ rejtélyes vele kapcsolatban, hogy Locke-nak elkezdi magyarázni, hogy "ne nyissa ki", aztán ugye elrabolják, akkor többször megjelenik a semmibõl, csurom vizesen suttogva, közben -ami pedig egy mobil epizódból derül ki- a többiek meg a 23-as szoba környékén tartják fogva, és mutatják, hogy döglenek körülötte a madarak, mint az egyik visszaemlékezésében is. aztán hazajutás és összeveszés apuval, nagyihoz költözés, suliba járás, találkozás Locke-kal, aztán út a gyogyóba. de az, hogy miért különleges pontosan, nem derül ki :D
10/10
Bob19 2011 márc. 21. - 18:07:05 10/10
(3869/4647)
Csütörtökre esik.:D Lehet ez egy újabb rejtély. xD

Úgy értem, hogy sokan panaszkodtak, hogy nem mutattak minden szereplõt az utolsó részben mint pl. Michaelt és Walt-ot sem. Az oké, hogy Walt kijutott, de ha már ragaszkodunk ahhoz a story-hoz, hogy mindenki meghalt ("Egyszer mindenki meghal, némelyek elõtted..., mások jóval te utánad" - Jack apja), akkor Walt-nak is ott kellett volna lennie. Hacsak nem valami olyan képessége van mint Jacob-nak. Jacob-on sem nagyon fogott az idõ vas foga, lehet, hogy Walt is ilyen. A fene se tudja.:D De ezek már csak találgatások. Újra meg kellene nézni elõlrõl, lehet van benne valami utalás a képességére amit nem vettünk észre.
10/10
sawyerx 2011 márc. 21. - 16:57:33 10/10 Előzmény Bob19
(3868/4647)
á, bocs, félrenéztem, igen, az "Az új fõnök", a 12 perces.
hogyhogy baki? az a nap nem is szerdára esik? :D
a gonoszok meg ige, a Dharmának a Többiek voltak, akik végülis csak a füst ellen harcoltak.
Waltot hogy érted, hogy nem mutatták a templomban? õ kijutott a szigetrõl a 2. évadban, az apja meg meghalt, csak a szelleme ragadt ott ^^