9/10
cellasto márc. 25. 19:13:40 9/10
(4639/4639)
Anno részről részre néztem és állandóan bosszankodtam, hogy semmit nem magyaráznak meg. A vége meg egyenesen feldühített...Nemreg újra vegigporgettem, de most kb 3 hét alatt az egészet...igy sokkal jobban osszeallt a dolog és érthetőbb lett az egész. Zseniális széria.
erno4 2023 okt. 16. - 16:19:37 Előzmény Isten tacskója
(4638/4639)
Úgy, hogy látszik az S01E08-ban, hogy végül meggondolja magát és nem égeti el...
Isten tacskója 2023 okt. 05. - 13:58:59
(4637/4639)
Hogy kerül Sayerhez az S03E19-ben a levél amit már az S01E08-ban elégetett miután felolvastat Kate-nek??
10/10
cirmuli 2023 márc. 27. - 21:20:21 10/10
(4636/4639)
Remélem nem spoiler: 4+8+15+16+23+42=108
Illetve fotót nem enged idetenni, de 2 évad 20 rész 1:54 perc a rendőrautók száma is a számokat idézi
10/10
sawyerx 2021 márc. 12. - 10:45:53 10/10 Előzmény Barahir36
(4635/4639)
Ember, tedd már ki a SPOILER jelzőt az elejére is, ne csak a végére...
Egyébként jól látod a dolgokat. Ebben a sorozatban minden megvan, hogy a végignézésével a néző felébredjen, vagy legalább empatikusabbá, jobb emberré váljon. Valóban nem egy chipS-zabálós sorozat, minden percére érdemes figyelni. Én körülbelül hetedjére nézem újra, és még mindig találok apró motívumokat, amik eddig elkerülték a figyelmem. Ez a sorozat tudatos nézőknek ajánlott, aki valami be akar nyomni a fészbúk mellé, annak ott vannak a mennyiségi netflixes tucattermékek. Érdekes, hogy jó ideje nem készülnek hasonló gondolatébresztő, vagy annyira karaktercentrikus művek, mint a Lost vagy a Maffiózók volt. Mintha tömeges népbutítás menne. A vígjátékok kínosan szarok, az akciófilmek csak látványra mennek, és egyre jobban uralják a világot ezek a balfasz mozgalmak. Talán már nem is születhetnének ilyen alkotások, mert ha valamelyik népcsoport jellegzetességéről szó van egy filmben, már betámadják. Már várom, mikor fogják betiltani a két említett sorozatot. Mert miazhogy a négerek drogot csempésznek Mária-szobrokban, vagy mi az, hogy a koreaiak mindig veszekednek? Sawyer meg Pengének meri nevezni Mr. Ekót?!?!?!?4?!
SPOILER
Annyit javítanék, hogy Mr. Eko nem azért halt meg, mert "nem volt a szívében kegyelem és megbocsájtás". Épphogy volt, de Mr. Eko nem volt Jacob kiválasztottjai között, így a Füstszörny megölhette és meg is tette. De a Füst nem az alapján válogatott, hogy ki jó és ki nem, neki az volt a célja, hogy bármi áron, az emberek közvetlen vagy közvetett megölése árán elhagyhassa a Szigetet. Én is sokat gondolkodtam rajt, és arra jutottam, hogy korábban azért nem végzett Ekóval, mert potenciális volt számára, hogy maga mellé tudja állítani, de amikor Yemi képében megjelent neki, Eko bebizonyította, hogy nem - vesztére.

Arra azért kíváncsi lennék, hogy a Füsti a jelölteket nem tudta közvetlenül megölni, de mi van, hogy ha például elindít a hegyről egy sziklát és az letarolja Jackéket? Vagy levág alóluk egy függőhidat. Az ér?
Barahir36 2020 okt. 12. - 15:49:11 Előzmény joci72
(4634/4639)
Szia JOCI! Bocs hogy így más fajta szöveggel reagálok, de ezt az írásomat ide beillesztem mert bár A FARKASOK GYERMEKEI sorozathoz írtam, de ide a LOST-hoz illik. "Kedves Miklós! Már hogy ne lett volna egységes vízió?! Itt jön elő, hogy a témájában ilyen kaliberű történeteket nem otthoni chip-zabálós, első-randis, popkornos estékre kell kalibrálni, hanem úgy van értelmük, hogy azt a valódi világhoz hasonlítjuk.
Példának okáért, a Twin Peaks végkifejletét is csak úgy van értelme izgulva átélni, ha tisztában vagyunk vele, hogy a valódi világ is a Fény vagy a Sötétség Erőire oszlik, így érthető hogy az erdők mélyén lakozó mitikus démon, BOB, miért a mágikus őrületre amúgy is hajlamos Palmer-családot nézi ki magának, ahol végső, legnagyobb áldozat LORA, aki a tinilányokat meghazudtoló, Szent Szajha kicsapongó életével egyre jobban közelébe kerül egyfajta sötét, démoni szexualitásnak, így BOB már eleve egy megrontott lélekből tud lakmározni a vörös függönyök mögötti alvilági dimenziókban. Itt is azt gondolták a nézők, már az első évad végén, (mikor meglett hogy ki ölte meg Lora Palmert fizikálisan), hogy nincsen koncepció, VAGY MÁR VÉGE A SZTORINAK, pedig pont itt kezdett el érdekessé válni a történet, mikor (a tulajdonképpen beavatott) COOPER és segítői elkezdtek nyomozni az IGAZI GONOSZ után a Fekete barlangban!

A LOST-nál is ugyanúgy volt koncepció! A Szigetre nyilván azért kerültek el, mert a SZIGET maga volt a világ rejtett spirituális központja, amit a végén a kimozdított és helyre-rakott világtengely is igazol és amelyen lehetővé vált a felemelkedés magasabb dimenziókba a 4., az 5. és a többi dimenzióba. Ám, hogy fel tudjanak emelkedni egy magasabb szintre és leendő kiválasztottakká váljanak, ki kellett égetniük magukból a múlt minden mocskát, és hazugságát. Ezért jelent meg szinte minden szereplőnek valamely múl-béli vagy már halott karakter, akivel meg kellett békélnie. Itt is kiderül, hogy például kik azok akik a VALÓS EMBERI JÖVŐ különleges energiájú SZIGETÉN nem tudnak tovább lépni. Mr. Eko-nak, a fekete maffia-papnak a sötét Afrikából, is azért kellett meghalnia a FÜSTSZÖRNY által, mert a szívében nem volt kegyelem és megbocsájtás. Teljesen ÓSZÖVETSÉGI FIGURA volt, aki agyonvert mindenkit a botjával, ISTENRE hivatkozva persze. Tehát itt is mindenki aki meghalt meg kell nézni milyen karakter volt, és nem véletlen hogy el kellett tűnnie a szigetről. Az egészből senki nem értett semmit a 2. 3.-évedtól, pedig pont onnan kezdett érdekessé válni. A Sziget maga volt az a magas-rezgésszámú hely amivé a FÖLD is kezd válni 2012-től, így lehetőséget adva egy magasabb spirituális kultúra kialakulására, nem véletlen hogy előtte zárult le a sorozat is, tanító célzattal. Az emelkedő energia 2 szinten változhat át. vagy a sötét, ösztön erőket és gonoszságot táplálja, vagy segít felemelkedni egy magasabb szintű szeretettel teli világba. Nem véletlen hogy mikor a legvégén SHEPARD találkozik az APJÁVAL a templomban minden VALLÁS SZIMBOLUMA ott megtalálható, mert a különféle szellemi utak és kultúrák egy egységes megvalósítás alatt kell hogy egysüljenek. A világtengelyt, ami kimozdult önmagából, és ugrál az időben nem véletlen, hogy a HÁROM NAGY BEAVATOTT közül DESMONDNAK az időutazónak kell kimozdítani, aki minden síkon látja, hogy elmozdult valami a normálistól, és SHEPARD-nak kell visszatennie, egy új világot alkotva.
SPOILER!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
A FARKAS GYERMEKEIBEN is van koncepció, de ugyanúgy, mint J.J Abrams a LOST-nál, RIDLEY SCOTT is bízik abban hogy elég intelligenciánk és intuíciónk van, és így mi megoldjuk ezt a feladványt. Ha megnézitek ANYA akárhogyan igyekszik egyáltalán nem pozitív figura. Valójában a SZENT CSALÁD, MÁRIA-JÓZSEF ördögi kifordításai ők. Hiába igyekszik megvédeni a gyermekeit, a legvégén, mikor várja, hogy az ő saját utódja is világra jöjjön kiderül, hogy a MESTERSÉGES INTELLIGENCIA ÉS EZ AZ EGÉSZ TECHNOSZFÉRA, amely körbevesz minket még így EGY VIRTUÁLIS SZEPLŐTELEN FOGANTATÁSSAL IS csak egy ANTIKRISZTUSI LÉNYT tud majd a jövőben létrehozni. Magyarán hiába a látszólagos szabadság amelyet ANYÁNAK az elkeseredett, de reménykedő ATEISTA teremtőjénél érzünk, kiderül, hogy ez sem vezet jóra, mert ATEIZMUSBÓL nem lehet a világból egy jobb helyet építeni.
Érdemes újranézni a PROMÉTHEUSZT!
9/10
cellasto 2020 máj. 15. - 07:51:24 9/10 Előzmény kriszta.g
(4633/4639)
Ez egy jó kérdés. Annyi szar sorozatot megismeteltek már 100x, ezt pont nem…
opalzoltan 2020 máj. 15. - 01:02:06 Előzmény ERDÕBARÁT
(4632/4639)
Ohh!
Köszönöm szépen a választ.
Nekem az 1. Jack az sokkal jobban tetszett!!
És elég nehezen tudtam megszokni az újat.
Csak ezért kérdeztem!
Megegyszer köszi!
10/10
ERDÕBARÁT 2020 máj. 13. - 10:09:54 10/10 Előzmény opalzoltan
(4631/4639)
Ha minden igaz akkor azért mert nem ért rá.A második évadot-mint jó pár másik évadot-két részletben vették fel.A második felét később vették fel,mint az elsőt,és akkor nem ért rá.Széles Lászlóról van egyébiránt szó.
opalzoltan 2020 máj. 12. - 23:40:36
(4630/4639)
Miért kellett Jack hangját lecserelni a 2. évadtól?!
Mi volt a baj az eredeti 'Jack'-kel 🤔🤔
kriszta.g 2017 aug. 24. - 11:16:24
(4629/4639)
Miért nem adják soha a tv-ben??
nick név 2017 aug. 19. - 03:28:21
(4628/4639)
Most kezdtem el újra a sorozatot, mert anno a 3. évad végénél, vagy a 4. évad elejénél abbahagytam. Régebben passzoltam a sorozatot tinédzser fejjel.
Úgy emlékeztem, hogy az eleje, az elsõ pár évad még nagyon egyben volt, újító volt és mûködött. Persze még tényleg csak az elején járok az újrának, de azt meglepetten konstatáltam, hogy ha a maga idejében újszerûnek is hatott, a legelsõ résznek helyenként kifejezetten B filmes hangulata van. Néhol tisztán látszik, hogy még nem egészen szakadt el a régi sorozatos világtól. Az utolsó pillanatban való \"izgalmas\" megmenekülések a fõbb karakterek tekintetében, persze a jelentéktelen mellékkarakterek mehetnek a darálóba. A katasztrófafilmes hangulat, nyakon öntve egy kis félelemkeltõ misztériummal...
Továbbá Jack karaktere a sorozat elején a még memóriazavarral nem küzdõ Lenny a Memento-ból, szinte egy az egyben.
Másképpen emlékeztem a Lost elejére, de az idõnek nevezett valami tényleg sok mindent megváltoztat.
kofak 2017 júl. 18. - 01:43:55 Előzmény kofak
(4627/4639)
Még Emersonról annyi, hogy utána olvasgattam, nem vagyok egyedül, de sokan szeretik is és jó színésznek tartják. Lehet itt volt túl gyenge a karaktere, nagy százalékban a pislogás nélküli tekintetére emlékszem. Engem irritált, bár valóban voltak jobb pillanatai, de nem éreztem, hogy többre képes. Lehet más sorozatban jobbat nyújtott, én párszor láttam, és nem gyõzött meg. Ha esetleg megbántottam valakit, azért írom a fentieket.

Mitchell-ügyben viszont nem tudok tágítani, förtelmesen rossz volt az egyféle arckifejezésével.
kofak 2017 júl. 13. - 14:19:54
(4626/4639)
Az elsõ három évadot láttam még mikor futott a sorozat, majd abbahagytam, már nem emlékszem miért. Közel 10 év után újra elõvettem, hogy ezúttal végignézzem.

Két dolgot tudtam: hogy a vége legendás, rossz értelemben, és hogy nagy kultusz övezte aktív évei során.

***SPOILER***

Az elsõ két évadot én nagyon kedveltem, igen, volt nem egy apró hülye probléma, amin siránkoztak a túlélõk, de a karaktereket akkor ismertük meg, ami majdnem minden esetben nagyon izgalmas volt és érdekes. Emellett volt egy jó túlélõs feelingje (milyen meglepõ), a háttérben pedig szépen adagolták - nem eltúlozva, hanem tökéletes arányban - a misztikumot.

A harmadik évadnál eszembe jutott miért fejeztem be: mert éreztem, hogy nem tart sehova. Lehet voltak geg-ek meg utalások, akár már szivatásnak nevezhetõ dolgok (pl. a számokat ide sorolnám), de egy idõ után látszott, hogy ennél nem többek.

A Ben-es részek elképesztõen irritálóak voltak. A fõ gond az volt, hogy elkezdték a misztikumot, ismeretlent eszméletlenül túltolni, miközben semmit nem magyaráztak meg. Számomra egy nagyon erõs katyvasznak érzõdött.

Ennek ellenére az idõutazós Desmond-részeket nagyon kedveltem, fõleg a téma miatt, plusz a karakter és a színész is képes volt a hátán vinni az epizódokat. Nem mondható ez el sem a Ben-t játszó Michael Emersonról, aki a szar szint felett van kicsivel, bár legalább volt 1-2 jobb pillanata, míg társa, a végtelenül irritáló, egyetlen pofát vágni tudó förtelmesen rossz Elizabeth Mitchell még ennyit sem mondhat el. Nagyon zavaró volt a jelenlétük sokszor, utóbbinak szinte mindig.

A 6. évad kb. felénél már biztos voltam benne, hogy nem tudják jól lezárni ezt a sztorit, túlságosan sok kérdés volt. Én nem mondanám egyébként, hogy a vége a hibás mindenért, vagy hogy a 6. évad. Mint mondtam, számomra a 3. évadnál kezdett érzõdni, hogy nem nagyon tudják hova kéne ezt vinni vagy mi lesz belõle, csak sodródunk. Sosem tudunk meg semmit, direktbe húzzuk a nézõk agyát, mikor a fõ szálról leváltunk érdektelen karakterek háttereinek kibontására és hasonlók.

Összességében a gondolataim:

- nagyon erõs karakterépítés és bemutatás, az elején a flashback-ek 90%-a érdekes, ötletes, akár vicces; de mindenképp szórakoztató és közel tudja hozzád hozni a szereplõket. Nem voltam nagy sorozatos akkor, de nem emlékszem, hogy korábban így mutattak be embereket, ennyire részletesen és izgalmasan, mégis hitelesen

- késõbb már túltolt karakterformálás, bemutatás; olyan szereplõkkel foglalkoztak, akikkel már felesleges volt, megkaptuk az érdekesebb részeiket, nem volt szükség további mélyítésre. Csak idegesítõek lettek emiatt, ilyen például Kate és a koreai pár

- jól adagolt misztikum után túltolt fekete homály: mindenrõl hebegés-habogás, ha egy szereplõ megkérdi a másikat, hogy mi történt, magyarázza el mi folyik éppen, akkor mikor kinyitja a száját, valaki közbeszól, a rádió megszólal, jön a füst, akármi. Nem arról van szó, hogy rágjon az ember szájába mindent, de ne a semmit lebegtesse az orra elõtt

- nagyon idegesítõ volt az a régi sorozatos attitûd, hogy vágjunk el dolgokat az izgalmas részeknél és lehet csak 2-3 rész múlva térünk vissza rá. Ilyenkor mindig elõhozom a Breaking Bad-et, aminek az egyik nagy pozitívuma, hogy ezeket maga mögött hagyta. Egyetlen egy klasszikus filler epizód volt abban a sorozatban, mikor a legyet kergették, de még az is érdekes volt. Minden másik résznél úgy folytak az események, hogy öröm volt nézni, mindennek volt egybõl következménye, nem volt elvágjuk a képet lényeges részeknél és majd visszatérünk rá

- a felesleges karaktermélyítés után viszont jó váltás volt, mikor a kinti életüket láttuk, bár ez sem volt felhõtlenül izgalmas, de frissességet hozott. Bár késõbb tudjuk, hogy ennek nem volt sok értelme

- nem büntetném a sorozatot egyetlen rész, a finálé miatt. Nem a befejezés rontotta el az egészet, bár nem mondom hogy jó, de a felépített világot sosem tudták szépen kibontani. Valóban egyre többet tudtunk meg a szigetrõl, egyre nagyobb látóképpel, de eközben egyre több kérdésünk is lett és egyre több válasz kellett volna, amiket nem kaptunk meg vagy nem a megfelelõ idõben

Még ennek ellenére is azt mondom, hogy hiányozni fog, és fõleg a karakterek miatt. Végül egy lista, hogy szerintem kik voltak a legjobbak és a legrosszabbak/legidegesítõbbek.

Legjobbak szerintem: Hugo, Sawyer, John, Desmond, Mr. Eko, Jack korai részei
Legrosszabbak/legidegesítõbbek: Shannon (vinnyogó idióta), Kate (Shannon 2.0-t csináltak belõle), a koreai pár (túltolták õket, sok volt már belõlük; nem voltak annyira érdekesek ahhoz képest amennyi idõt szántak rájuk), Ben (pocsék színész mellé egy gyengén megírt karakter), Juliet (minden rossz benne)
10/10
joci72 2017 márc. 06. - 13:28:37 10/10
(4625/4639)
A valaha elkészült,és befejezett legzseniálisabb sorozat.
Minden rész lekötött,egy percig sem unatkoztam.
Nálam 10 !
10/10
joci72 2017 márc. 06. - 13:27:41 10/10
(4624/4639)
A valaha elkészült,és befejezett legzseniálisabb sorozat.
Minden rész lekötött,egy percig sem unatkoztam.
Nálam 10 !
10/10
sawyerx 2016 nov. 06. - 18:37:58 10/10 Előzmény Meril
(4623/4639)
Minél többször nézed meg, annál több apróságot veszel észre ;-)
10/10
Meril 2016 szept. 10. - 20:52:18 10/10
(4622/4639)
"Szóval a pokolban vagyunk...
Ne tévessze meg a légkondi fiam, ez valóságos pokol! És maga is szenved.
De ne eméssze magát miatta. Ez a végzet. Vannak akik szenvedésre születtek. Ezért nem nyerhet soha a Red Sox a kupán..."
Nagyon zavaros, bonyodalmas lett számomra a sorozat vhonnnan a 4ik évadtól. Nagyon szerettem a visszaemlékezéseket, Locke, Kate voltak a kedvenceim. De Jack apja is jó választás volt. Érdekes az egész karakter. A legvégén talán kicsit szirupos volt a zárás. Egyszer láttam az összes évadot, ami nagyon kevés értékelhetõ vélemény alkotásához. Majd valamikor...
Torolt Felhasználo 2015 júl. 13. - 00:03:06
(4621/4639)
Éééééés?
Teddy Daniels 2015 júl. 12. - 23:21:39 Előzmény Gipsz__Jakab
(4620/4639)
Nem találták a helyüket a világban. Mindegyik jó ember volt, de voltak "saraik".