Téma: Ma Reggel

offtopic
vénasszonyok -nyara 2012 júl. 11. - 08:23:43
(8152/8852)
Én is gratulálok! Vigyázz meg ne fázz a fedett síarénában! Úgy tudom éppen esik ott a hó.

http://www.sielok.hu/rovat/hirek/cikk/1019dubai/
offtopic
-csengõzoli-- 2012 júl. 11. - 08:14:46
(8151/8852)
Köszönöm neked is, Mikinek is innen Dubaiból! :)
2/10
offtopic
meszag 2012 júl. 11. - 08:06:28 2/10
(8150/8852)
nem érted a tréfát
2/10
offtopic
meszag 2012 júl. 11. - 08:04:23 2/10 Előzmény kõmacska
(8149/8852)
Gratulálok az echotv döntéséhez. Ritka ellenszenves, uszító magatartást tanúsított ez az ember abban az amúgy sem túl színvonalas televízióban. Csak így tovább.
olahmiki1959 2012 júl. 11. - 03:22:46
(8148/8852)
Én zsibbasztót? Meg hogy legfeljebb átugrasz?...Ez nagyon szíven ütött, Ádám...

Gondolj bele, hogy ha velem csevegsz, mi a dolog hozadéka?

Hibátlan helyesírás
Gördülékeny, rendkívül szórakoztató stílus
Hatalmas szókincs
Kristálytiszta logika
Kulturált, európai beszédmodor
Fergeteges, ellenállhatatlan humor

Tudod mit? Inkább elmegyek, és iszom egy üveg sört Csengõ egészségére, de hogy teljesen kiröhögtessem magam, bevallom, hogy abból is csak alkoholmenteset, mert antialkoholista vagyok...
olahmiki1959 2012 júl. 11. - 03:09:13
(8147/8852)
Pajtás, nem kis melómba került felhajtani ezeket a szülinapi kellékeket, de végül is sikerült. Úgyhogy ha valóban igaz, hogy téged ünneplünk, akkor innen az ismeretlenségbõl is kívánok neked minden szépet és jót.

http://www.youtube.com/watch?v=wgdVF0FEvlY&feature=related
adamnagysweetmovie 2012 júl. 10. - 22:58:31 Előzmény -csengõzoli--
(8146/8852)
Kívánok én is gyorsan boldog szülinapot.
Hátha bensõségesebbé válik a hangnem:)
adamnagysweetmovie 2012 júl. 10. - 22:56:38 Előzmény olahmiki1959
(8145/8852)
Ok, akkor ha valami nagyon zsibbasztót írsz, inkább átugrom.
offtopic
kõmacska 2012 júl. 10. - 22:13:05
(8144/8852)
Hát ez remek... :(
http://liveinfo.blog.hu/2012/06/20/verre_meno_banyasztuntetes_spanyolorszagban
http://liveinfo.blog.hu/2012/06/15/hazilag_keszitett_raketakkal_tamadtak_a_rendorokre
http://liveinfo.blog.hu/2012/07/10/banyaszok_a_maszk_mogott

Az ilyen akciókkal az a probléma, hogy a lázadók soha nem arra támadnak, akivel valójában problémájuk van - és mivel nem azt támadják, így aztán egészen biztosan nem is érnek el semmit.
Lehet ugyan nyomatni, hogy No pasaran! - csak semmi teteje.
A bányász azt mondja, aki bátor, csatlakozzon hozzájuk, és küzdjön a kapitalizmus ellen. Csatlakozzon hozzájuk a radai rosseb.
Én is elhiszem azt a tételt, hogy az erõszakos, véres hõzöngés soha nem spontán módon tör ki, valaki mindig szítja, és szépen learatja a maga hasznát belõle.
Ebbõl a videóból is látszik, hogy direkt provokáció: http://www.youtube.com/watch?v=ZE8rGXEP73s
offtopic
kõmacska 2012 júl. 10. - 21:13:37
(8143/8852)
Ha rendõr sérül vagy hal meg, mert "ügyetlen volt", meg "szerelmes", meg "depressziós", meg "öngyilkos", akkor azt minden egyéb értesítés nélkül HAZUGSÁGként lehet értékelni. Ez sajnos egészen nyilvánvaló.
offtopic
kõmacska 2012 júl. 10. - 21:08:38
(8142/8852)
Szívesen :) a szülinapi torta lemaradt, most pótlom - a mostanában legmenõbb dizájn szerint elkészítve... :)
olahmiki1959 2012 júl. 10. - 20:59:05
(8141/8852)
Manapság még az is nagy szó, hogy a 168 óra online lehoz egy ilyen, a romákra nézve dehonesztáló cikket.
olahmiki1959 2012 júl. 10. - 20:47:51
(8140/8852)
Szegény Elfogulatlan Kálmán Olga ma este nagy dérrel-dúrral beharangozta az ATV-n, hogy meghívták a mûsorba Hugh Grant-et, kb. öt percenként visszatért rá, emlegette, tartotta a nézõkben a reményt, én meg magamban végig röhögtem, mert pontosan tudtam, hogy Hugh Grant-nek kisebb gondja is nagyobb annál, mint hogy egy ilyen isten háta mögötti, számára jelentéktelen kis ország egyik tv-jébe elmenjen nyilatkozni.
Mondanom sem kell, Hugh Grant nem érkezett meg.
Még jó, hogy...

Egy dolog miatt néztem volna meg ezt az ominózus beszélgetést, mégpedig azért, mert Elfogulatlan Kálmán Olga elmondta, hogy õ majd tájékoztatni fogja a színészt a magyar médiahelyzetrõl.
Abszolút elfogulatlanul...
olahmiki1959 2012 júl. 10. - 20:18:14
(8139/8852)
"A Parlament hosszas viták után leszavazta a dugódíj bevezetését Budapesten."

Állítólag ennek a hírnek a fõvárosban mûködõ, körülbelül 30 ezer prostituált örült a legjobban...
olahmiki1959 2012 júl. 10. - 20:13:42
(8138/8852)
A délutáni RTL-es híradóban foglalkoztak a hírrel, és számomra több homályos, tisztázatlan, gyanúsnak is mondható részlet is elhangzott.
Mindig hozzátették, hogy állítólag...
Állítólag a vadász kezében volt a fegyver, amikor elsült.

Tessék???
Bevisznek valakit az õrszobára, mert fegyvert és lõszert találnak az autójában, - egyébként legálisan, engedéllyel tartotta magánál a vadász, - és kihallgatás közben, vagy adatfelvétel közben odaadják neki, hogy õ tárazza ki a fegyvert?
És hogy, hogy nem, véletlenül elsül a fegyver, és láss csodát, teljesen véletlenül egy rendõrt talál el...

Nem vagyok szakértõ ilyen kérdésekben, de ezt lehet? Nincsenek a kihallgatás körülményeire vonatkozó szigorú elõírások?

Az már csak mellékes kérdés, hogy az esettel foglalkozó forgatás közben a vadász alkalmazottai megtámadták az RTL stábját. Még a kocsikulcsokat is elvették tõlük.
Meg az is kiderült, hogy a szomszédban éppen akkor égett porrá egy kisebb baromfinevelõ telep, néhány ezer kiscsirke el is pusztult.

Számomra kissé sok a több mint gyanús, tisztázatlan körülmény az esettel kapcsolatban.

Idõvel biztosan többet fogunk tudni, de egyelõre a rendõrség még kivár, mellébeszél, a sajtó pedig a sötétben tapogatózik, illetve, amit tud, azt nem mondja, nem mondhatja meg.
olahmiki1959 2012 júl. 10. - 18:52:41
(8137/8852)
Érdekes hírt találtam.
"Fémtolvajok zabálják fel az országot"

http://www.hir24.hu/baleset-bunugy/2012/07/10/femtolvajok-zabaljak-fel-az-orszagot/~~fokusz

Hát igen, ezek a pirézek mindenhol ott vannak...
olahmiki1959 2012 júl. 10. - 18:46:51
(8136/8852)
"Súlyosan megsérült egy rendõr Enyingen, mikor egy vadásszal szembeni intézkedés után véletlenül elsült egy vadászpuska. Mikor a rendõrõrsön kitárazták a vadászpuskát, a fegyver elsült és a lövedék eltalálta az egyik rendõrt. A véletlenül meglõtt egyenruhás súlyosan megsérült, a mentõk kórházba szállították."

Milyen kiképzést kaptak ezek a rendõrök? Ahhoz, hogy egy ilyen baleset megtörténjen, rengeteg elõírást kell megszegni.
Véletlenül nem szándékosan sült el az a fegyver, egy olyan rendõrkolléga felé irányítva, akivel konfliktusa volt a szabálytalankodónak? És miután megijedtek, most balesetre hivatkozva próbálják meg eltusolni az ügyet?...
offtopic
-csengõzoli-- 2012 júl. 10. - 18:07:37 Előzmény kõmacska
(8135/8852)
olahmiki1959 2012 júl. 10. - 15:38:48
(8134/8852)
"Miklós, ezt feltételezni rosszhiszemûség. Hogy Te ezt teszed, gratulálok. Jó oldal mellé állsz ki, büszke lehetsz az arcodra..."

Adam, azt hittem, a személyeskedést eddig legalább mi ketten el tudtuk kerülni. Nem örülök neki, hogy te most beleestél ebbe, de nem érdekes.
Helyette inkább belinkelek neked egy abszolút friss hírt, ami megvilágítja neked azt, hogy a külföldi ember mennyire tájékozott a mi dolgainkban.
Neked is, meg másoknak is le kellene már számolnotok azzal az illúzióval, hogy Magyarországról nyugaton bárki, bármit tud. Ezt borzasztó így kimondani, én sem örülök neki, de a tény az tény marad.
Most én mondom neked azt, hogy ne ülj fel a Bolgárék szövegének, meg a ballib propagandának, mármint, hogy a világ milyen felháborodással figyeli az itthon történt dolgokat, az igazság az, hogy a kutya sem tudja még azt sem, hogy hol vagyunk a térképen.
Emlékezz vissza, mi történt 2006-ban, amikor az október 23.-diki tüntetés szétverését híradófelvételekkel mutatták be az EU-ban, az ottani képviselõk csak a vállukat vonogatták, annyira nem érdekelte õket a dolog.
Ha meg olyan okos vagy, mint amilyennek mutatod magad, akkor azt is felismerted volna már rég, hogy én semmihez sem adom az arcomat.
Én mindig csak árnyalni próbálom a közéletünkrõl az általad nap-mint nap, teljesen egyoldalú szemszögbõl bemutatott képet.
Az, hogy ez neked idõnként kényelmetlen, mert kiderül, hogy minden politikai oldalnak elég "sok van a rovásán", arról nem én tehetek.

És most jöjjön az aktuális hír, amely feketén-fehéren bizonyítja be, hogy milyen kép él rólunk nyugaton. A dolog érdekessége az, hogy lejjebb én már írtam Johnny Cash-rõl és Charlize Theronról, hogy mennyire nem tudták, hogy merre járnak nálunk, de hogy egy nagy tekintélyû nyugati újság is beálljon a sorba, az még nekem is meglepetés volt.

"Az Egy nap a városban blog érdekes címre lett figyelmes a brit Daily Mail cikkében: "Bruce Willis takes a breather as he film's latest Die Hard movie in Romania". A lap ugyanis összekeverte a magyar fõvárost, Budapestet a román fõvárossal, Bukaresttel. A hibát gyorsan javították (az új cím: "Bruce Willis takes a breather as he film's latest Die Hard movie in Hungary"), ám a cikk URL-jében még mindig a "Romania" szó olvasható. "Szóval a Daily Mail lebukott, az újságírójuknak fogalmuk sincs arról, hogy hol van Magyarország és hol Románia, melyik Budapest és melyik Bukarest, ami Európán belül még akkor is ciki, ha egy sima bulvárlappal van dolgunk" - írja a blog.

(hvg.hu)

A Daily Mail a második legnagyobb példányszámban eladott napilap Nagy Britanniában. (Ezt a neten néztem meg).
Ha még egy ilyen tekintélyes újság szerkesztõi is elkövetnek egy ekkora hibát, Ádám, akkor mit vársz egy egyszerû embertõl, aki félfüllel, innen-onnan összeszedett információkból tájékozódik?
Teljesen mindegy, hogy egy világsztárról van-e szó, vagy sem. Azok is ugyanolyan félmûveltek, és tájékozatlanok lehetnek adott esetben, mint bárki más.

Ebben kb. ennyi volt.
Örülnék, ha ezentúl a személyeskedés helyett mi ketten továbbra is ugyanolyan jókat dumálnánk, mint eddig.
Üdvözöllek.
offtopic
kõmacska 2012 júl. 10. - 15:22:22
(8133/8852)
Ezt bemásolom ide is, mert bosszant kicsit:

"Kedves Barátaim!

Ma, 2012. július 6-án felbontotta a szerzõdésemet az Echo Tv, azt sem engedve, hogy a nézõktõl elköszönjek, ezért itt köszönöm meg mindenkinek, hogy az elmúlt öt év során társam volt a rendszerváltás elkezdésében. Nem rajtunk múlt, hogy nem vittük végig az ügyet, de rajtunk múlik, hogy most ne hagyjuk abba.

Immáron harmadszor teljesedett be Horn Gyula átka, elõször 2007-ben telefonált a Híradóba: "Nem akarok több Kubinyit látni a tévében" - és úgy lett. Másodszor a Duna Tv-ben fogtak rám fegyvert a Közügyeink címû mûsor letiltása és az Agora felszámolása során, melyekben a Horn-félék és bûntársaik ügyeit is taglaltam. Itt még a családomat is megfenyegette az ügynök, akirõl kiderült, hogy titokban óránként 50 ezer Ft+áfát fizetett neki a tv vezetése. A hangfelvétel, a lakcím, név és minden egyéb adat megadása ellenére a rendõrségnek nem sikerült azonosítani az elkövetõt és a bûncselekményt. Harmadszor most az ÁVÓSOK CÍMÛ FILM KOMMENTÁLT VÁLTOZATÁNAK A HONLAPOMRA KERÜLÉSE VÁLTOTT KI HEVES TILTAKOZÁST A MAZSIHISZ ÉS HOLDUDVARA RÉSZÉRÕL. Itt tartunk, ezen a helyzeten fogunk közös erõvel változtatni."

Készítette: Kubínyi Tamás
Forrás: Facebook

A Kolorádó Kid c. filmben volt egy jelenet, amikor a fõszereplõ Juci (Iskiné) egy cukrászdában beszélget egy ávós nõvel (a szereposztása szerint ügyész). És úgy szólítja - "nagyságos asszony". A nõ rászól: "Itt ne szólítson így". Vajon mi a megfejtése annak, hogy Juci nagyságos asszonynak hívja az államügyészt? Két megfejtése lehet: 1: Juci takarít a nagyságánál, aki otthon megköveteli tõle ezt a megszólítást. De ha ez lenne a helyes megfejtés, akkor nem cukrászdában találkoznának. 2: hogy a nõ a háború elõtt is "nagyságos asszony" volt, és ezt Juci jól tudja. Ugyan miért volt a Horthy-korban a kommunista államügyész nagyságos asszony? Navajon miért?

Errõl ez jut eszembe: http://www.youtube.com/watch?v=rS_VTsCDbIc
Meg Arany János Fülemüle verse: balfele üt, nekem fütyöl, jobbfele üt, nekem fütyöl!
offtopic
kõmacska 2012 júl. 10. - 15:19:38
(8132/8852)
Hát akkor boldog szülinapot.
Furcsa, hogy a rák havában sokkal több ismerõsöm született, mint egyéb hónapokban. Nem tudom, miért. És valahogy érzõdik is rajtuk. Ezt most nagyon halkan írtam, mert nem volna szabad ilyen hülyeségben hinnem...
offtopic
-csengõzoli-- 2012 júl. 10. - 09:55:06
(8131/8852)
Ez a nap más, mint a többi ezt te is jól tudod...
offtopic
kata3 2012 júl. 10. - 09:50:47
(8130/8852)
Mi történt? Szülinap van?
-csengõzoli-- 2012 júl. 10. - 09:37:15
(8129/8852)
Ma a balosoknak is engedélyezem az alkoholfogyasztást! Ihattok az egészségemre! :)
2/10
offtopic
meszag 2012 júl. 10. - 09:23:48 2/10 Előzmény olahmiki1959
(8128/8852)
talán használd az elõzmény funkciót
2/10
offtopic
meszag 2012 júl. 10. - 09:22:55 2/10
(8127/8852)
ebben az a vicc, hogy kormányotok mégis levelet ír neki... :D
offtopic
-csengõzoli-- 2012 júl. 10. - 09:17:20
(8126/8852)
Szerintem minden reggel népszabadsággal kezd, aztán hallgat egy kis Klubrádiót...
adamnagysweetmovie 2012 júl. 10. - 08:50:32
(8125/8852)
Ma volt egy beszélgetés a Klubon egy nagyon életrevaló, életvidám és ötletes kerekesszékes lánnyal.

"Minden onnan indult, hogy pár hónapja felmatricáztam a kerekesszékem háttámláját a blogom webcímével. Azóta nem telt egy úgy nap, hogy ne hallottam volna, hogy a hátam mögött olvassák. Gyerekek, felnõttek, idõsebbek, boltban, az utcán, a buszon. Végre értelmet adtam annak, hogy rengeteg ember megbámulja, hogy kerekesszékkel közlekedem."

Nagyon boldog, hogy sokan kattintanak a blogjára és a faceoldalára is, tegyétek ti is.

http://mosolyka.blog.hu/
http://www.facebook.com/mosolykaaa
adamnagysweetmovie 2012 júl. 10. - 08:47:26
(8124/8852)
És miért ne tudhatná?
Fõleg egy konkrét ügy, a magyar médiahelyzet esetében, ami két éve nonstop botrány a világsajtóban.

Mondjuk ha csak annyit hallott, hogy az 50%-ot kapott kormánypárt a médiahatóság összes tagját kinevezi. Bleurözik-átvágják a híreket (a Cohn Bendit ügyrõl mindenki értesült nyugaton), fél éve éhségsztrájk van az MTVA elõtt, aminek a résztvevõit nonstop zenével és éjszakai reflektorozással próbálták pszihikailag megtörni (kinek mi jut eszébe errõl...) és a médiahatóság a szintén világhírûvé tett Klubrádió bírósági ítéletét azzal próbálja ekézni, hogy az üres hátoldalak alá nem írása miatt kizárja. Ez is világröhej lett!

Miklós, ezt feltételezni rosszhiszemûség. Hogy Te ezt teszed, gratulálok. Jó oldal mellé állsz ki, büszke lehetsz az arcodra...
offtopic
kõmacska 2012 júl. 10. - 00:58:32
(8123/8852)
Cserébe én se tudom, ki az a Johnny Cash. :)
A vele való ismeretségem itt kezdõdött és itt fejezõdött be: http://www.youtube.com/watch?v=clq01TXQR0s
De még ebbõl is jobban tetszik az eredeti NIN verzió, mert kifejezõbb: http://www.youtube.com/watch?v=g0bZtf5MCzY

Hugh Grantrõl pedig az jut eszembe, amit a Bridget Jonesban mondott:
- Mit szólsz a Csecsenföldön kialakult helyzethez? Hát nem borzasztó?
- Leszarom, Jones.
offtopic
kõmacska 2012 júl. 10. - 00:49:08
(8122/8852)
A Biblia azt ígéri, hogy a történelem addig tart, ameddig a kereszténység:
És mikor felnyitotta az ötödik pecsétet, látám az oltár alatt azoknak lelkeit, a kik megölettek az Istennek beszédéért és a bizonyságtételért, a melyet kaptak. És kiáltának nagy szóval, mondván: Uram, te szent és igaz, meddig nem ítélsz még, és nem állasz bosszút a mi vérünkért azokon, a kik a földön laknak? Akkor adatának azoknak egyenként fehér ruhák; és mondaték nékik, hogy még egy kevés ideig nyugodjanak, a míg beteljesedik mind az õ szolgatársaiknak, mind az õ atyjokfiainak száma, a kiknek meg kell öletniök, a mint õk is megölettek.

Az indián mondás mintájára: amikor az utolsó fát is kivágtátok, amikor az utolsó halat is kifogtátak, akkor észreveszitek, hogy a pénz nem ennivaló...
Tehát, ennek mintájára összefoglalható a történelem vége (a Biblia szerint): amikor az utolsó keresztényt is megöltétek, akkor jön el a bosszúállás ideje.

Még egyszer, mert talán furcsa, hogy ez bizony a szelíd és "bamba" Jézus Krisztus kijelentése, nem a vérgõzös ószövetségé: "meddig nem ítélsz még, és nem állasz bosszút" - "a míg beteljesedik mind az õ szolgatársaiknak, mind az õ atyjokfiainak száma"

A Biblia azt ígéri, hogy a történelem vége nagyon kegyetlen lesz. És amikor az utolsó keresztény is meghalt, akkor jön el a bosszúállás ideje.

Már csak az a kérdés, hogy ez mikor lesz.

Én hét évet saccolok neki, te - mondjuk - hétszázat. Majd egyszer megbeszéljük, hogy kinek volt igaza. Feltétlenül :) Tudod mit? Egy kávé mellett, ha az egyszer úgyis szóba került... :)
olahmiki1959 2012 júl. 10. - 00:32:48
(8121/8852)
Néhány példa, hogy Magyarországot mennyire "ismeri" a külföldiek.

Charlize Theron
"A barátommal, Stuart Townsenddel Törökországban utazgattunk. Hátizsákos turisták vagyunk, ezért autót béreltünk, és meg sem álltunk a fõvárosig, Budapestig."

Johnny Cash 1983-ban lépett fel Budapesten a Sportcsarnokban. A szünetben nyilatkozva, lelkesen megjegyezte:
- A német közönség a legcsodálatosabb!
Amikor figyelmeztették, elnézést kért, és a koncert-sorozat rengeteg helyszínére hivatkozott.

Budapest és Bukarest rendszeres összekeverése már nem is meglepõ, megszoktuk.

A további példák hosszan sorolhatók, miért pont egy Hugh Grant nevû angol színésztõl várjuk el, hogy tudja, mirõl beszél, amikor megemlít bennünket?...
offtopic
kõmacska 2012 júl. 10. - 00:18:13
(8120/8852)
"Lehet egyszerûen sötétek. Vagy a sok fénytõl (amit persze õk hoznak, szerényen) kicsit elvakultak."

:) nem kicsit....

Vajon kinek van szüksége Mehr Licht-re? Annak, aki sötétben jár: "Ha azt mondjuk, hogy közösségünk van vele, de sötétségben járunk, hazudunk és nem az igazságot cselekeszszük....a sötétségben jár, és nem tudja hová megy, mert a sötétség megvakította az õ szemeit.

Azt hiszed magadról, hogy te a vakoknak vezetõje, a sötétségben levõknek világossága, a balgatagok tanítója, a kiskorúak mestere vagy, bírván a törvényben az ismeret és igazság formáját. A ki azért mást tanítasz, magadat nem tanítod-é? a ki azt hirdeted, hogy ne lopj, lopsz-é? A ki azt mondod, ne paráználkodjál, paráználkodol-é? a ki útálod a bálványokat, szentségtörõ vagy-é? Ki a törvényben dicsekszel, a törvénynek megrontása által az Istent gyalázod-é? Mert az Istennek neve miattatok káromoltatik a pogányok között, a mint meg van írva."
olahmiki1959 2012 júl. 09. - 23:45:15
(8119/8852)
"A kereszténység, mint olyan, lassanként elsüllyed a történelem mocsarában."

Hát, erre azért még néhány száz évig nem mernék feltenni egy nagyobb összeget...
adamnagysweetmovie 2012 júl. 09. - 23:41:22
(8118/8852)
Az jó, hogy a román botrány kapcsán világon mindenhol Orbán-államhekkjét emlegetik.
Az a önkényeskedõ, a hivatalokat haverokkal teleültetõ, a következõ kormány munkáját aláaknázó jobboldali államfõ, mind az õt szintén a demokrácia eszközeivel visszaélõ módon seggberúgó liberálisnak csúfolt kormányfõ esetében...

Hát már mindenki orbánozik, ha lát egy kis diktatórikus hajlamot? Ide jutottunk?
Te is fiam, Hjú Grant?
adamnagysweetmovie 2012 júl. 09. - 23:35:16
(8117/8852)
"Rögtön a fejlécen óriási betûkkel ki van írva: Több fényt!"

Lehet egyszerûen sötétek. Vagy a sok fénytõl (amit persze õk hoznak, szerényen) kicsit elvakultak.
offtopic
kõmacska 2012 júl. 09. - 23:31:57
(8116/8852)
"A KDNP-re ma azt hallottam, hogy "politikaikeresztények"."

Rákattintottam a kdnp honlapjára: http://www.kdnp.hu/
Rögtön a fejlécen óriási betûkkel ki van írva: Több fényt!

Hidd el, BÁRMILYEN KERESZTÉNYNEK ERRÕL AZONNAL A FÉNYHOZÓ UGRIK BE: "Lucifer egy latin szóösszetétel a lux,lucis (fény) és fero (hozni) szavakból, jelentése így „fényhozó”."

BÁRKI, aki valamennyire is járatos a keresztény mitológiában, azonnal tisztában van vele, hogy a kdnp az ördögöt hívja a fejlécen....

Õk nem politikaikeresztények; hanem nyíltan luciferiánusok.

Sajnos, egyre inkább az a benyomásom, hogy a látható kereszténység gyakorlatilag ördöngösség. Egyre kevesebb kivétellel.
Mivel Orbán és Semjén és Balrog gyûlölik Iványit, ezért még reménykedem, hogy Iványi valóban istenfélõ.
De már benne sem vagyok biztos. Politikailag még valóban erõs bástyája az ellenzéknek. De ki tudja, emögött is nincs-e valamiféle csapda. Nem akarok neked rosszat, nem szeretnélek olyanra rábeszélni, amibõl bajod eshet.

Szerintem a legfontosabb az, amit egyedül teszel, amit egyedül, és legfõképp önként vállalsz be. Ne gondold, hogy egyedül tehetetlen vagy. Lehet, hogy a legjobb SEHOVÁ sem csatlakozni. Persze lehet, hogy mégiscsak jó. Nem tudom.

De azt igen, hogy a kdnp nem véletlenül választott ennyire nyíltan luciferiánus jelszót magának.

Azért csinálták, mert már csak szégyellniük se kell maguknak, már nincs ki elõtt leleplezõdni.
A kereszténység, mint olyan, lassanként elsüllyed a történelem mocsarában. Már csak a földet kell rákaparni.
adamnagysweetmovie 2012 júl. 09. - 23:17:46 Előzmény -csengõzoli--
(8115/8852)
Ahol smittpál doktor, köztársasági elnök lehet, ott én simán lehetek diplomás...

Meg el is hülyülhettem, ki is vetkõzhettem intellektuális önmagamból, mondjuk politikai elvakultságom torzított el. Van ilyen, nemtudom, olvastad Orbán demokráciaépítésrõl írt diplomamunkáját a rendszerváltás hajnalán?
Na, ugye el lehet fajzani...
adamnagysweetmovie 2012 júl. 09. - 23:03:24 Előzmény olahmiki1959
(8114/8852)
Pedig megemlítették, már a múlt hét közepén, pont Bolgár mûsorában, aztán egész nap és másnap reggel is.

Amúgy nagytudású KDNP azóta ezen csámcsog, ami legalább olyan ízléstelen, mint Korózs hasonlata (nem a kritikája baj, hanem a rajta való kérõdzés, amit biztos kurva jól esik a holocaust megszenvedetteknek heteken át hallgatni).
adamnagysweetmovie 2012 júl. 09. - 22:59:07 Előzmény olahmiki1959
(8113/8852)
Ma ugyanezt Kövér adta elõ, szerencsére csak a Magyar Hírlapnak, a jutyub-video még készül.
adamnagysweetmovie 2012 júl. 09. - 22:51:33 Előzmény olahmiki1959
(8112/8852)
Ez a korszaka nálam hálisten kimaradt.
Én úgy emlékszem rá (lehet keverem), mint akinek hetente omlott össze a költségvetése, még talán Medgyesi idején.

Amikor Matolcsy ámokfutását látom, mindig kicsit azok a hónapok jutnak eszembe.
adamnagysweetmovie 2012 júl. 09. - 22:47:39 Előzmény kõmacska
(8111/8852)
Ennyit símán megteszek, ahogy a múltban is megtettem, politikai töltet nélkül is.

A KDNP-re ma azt hallottam, hogy "politikaikeresztények". Tökéletes kifejezés, valami ilyesmire gondolhatnak azok, akik antipatikusan tekinteken az egyházra és a kirakatkeresztényekre.
olahmiki1959 2012 júl. 09. - 19:52:40
(8110/8852)
Mi?
2/10
offtopic
meszag 2012 júl. 09. - 19:41:46 2/10
(8109/8852)
járairól jutott eszedbe?....
offtopic
vénasszonyok -nyara 2012 júl. 09. - 18:56:45
(8108/8852)
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=qZsOZSTZ3b4
csatoltam egy feliratozott verziót azoknak, akik nem tudnak szekeresül.
olahmiki1959 2012 júl. 09. - 18:49:01
(8107/8852)
Szekeres Imre

Ha már végzettségekrõl, képességekrõl, szakmai és emberi minõségrõl van szó...

Wikipédia
Tanulmányait Kazincbarcikán folytatta, ahol 1969-ben érettségizett és vegyipari technikusi képesítést szerzett. Ugyanebben az évben lépett be a Magyar Szocialista Munkáspártba (MSZMP), ill. vették fel a Veszprémi Egyetem Vegyészmérnöki Karára, ahol 1974-ben vegyipari rendszermérnöki oklevelet kapott.[1]

Vegyipari, rendszermérnöki oklevél??? Honvédelmi miniszteri tárca betöltéséhez?

Elképzeltem egy beszélgetést Gyurcsány Ferenc miniszterelnök és Szekeres Imre között.
- Szervusz Imrém.
_ Szervusz kérlek, miniszterelnök úr!
- Ne hülyéskedj, most magunk között vagyunk.
- Parancsolj kérlek, Ferikém.
- Mit csinálsz mostanában? Kellene nekünk egy honvédelmi miniszter.
- Hát...Megmondom õszintén, ez egy kissé váratlanul ért. Pont énrám gondoltatok?
- Persze. Milyen végzettséged is van neked?
- Én annak idején vegyésznek tanultam, azt el is végeztem. Megvan a rendszermérnöki oklevelem.
- Nagyon jó. Ennyi elég is lesz. Tökéletesen megfelelsz honvédelmi miniszternek. A héten ugorj be hozzám, a részleteket majd megbeszéljük.
- Kérlek, Ferikém, ahogy gondolod.
- Most rohanok, a Kálmán Olginál van egy megjelenésem. Szevasz, kézcsókom a feleségednek!
- Átadom Ferikém, nektek szintén minden jót!

Végezetül kommentár nélkül álljon itt egy link, a Szekeres Imrérõl kialakított kép némi árnyalásához.

http://www.youtube.com/watch?v=8ubC6_XM5UI
olahmiki1959 2012 júl. 09. - 18:24:58
(8106/8852)
Bajnai "Mentõöv" Gordon úgy viselkedik, mint szemérmes menyasszonyjelölt a kérõk elõtt.
Kéreti magát, válogat, felméri a választékot, halogatja a döntést. A baloldalon meg mindenki lélegzetvisszafojtva várja, hogy mi lesz ennek a vége.
Elég nagy baj lehet azon az oldalon, ha egy ilyen rokonszenves, de semmilyen különleges képességeket fel nem mutató embertõl remélik, hogy kihúzza õket a bajból, és megfelelõ ellenfele lehet a jelenlegi miniszterelnöknek a következõ választáson.
Majd meglátjuk.
Bajnai mindenesetre most helyzeti elõnyben van, feltételeket szabhat, kívánságokat fogalmazhat meg, mert érzi, hogy nagy szükség van rá...
olahmiki1959 2012 júl. 09. - 18:17:13
(8105/8852)
Független Klubrádió foglalkozott Kórozs Lajos eléggé szerencsétlen hasonlatával, amelyben Kórozs az egészségügyben a rokkantak felülvizsgálatának gyakorlatát Mengele módszereihez hasonlította.
Független Klubrádió éppen csak azt felejtette el megemlíteni, hogy a Mazsihisz vezetése is tiltakozott Kórozs mondatai miatt.
Úgy látszik, Független Klubrádió szerkesztõi is csak azokat a híreket mondják be, illetve Drága Bolgár Úr csak azokkal a kérdésekkel és történésekkel foglalkozik, ami még véletlenül sem kényelmetlen az általa preferált politikai oldal számára...
olahmiki1959 2012 júl. 09. - 18:10:30
(8104/8852)
A Magyar Nemzeti Bank elnökének - függetlenség ide-vagy oda, - nem lenne kötelessége a mindenkori kormányt a legjobb tudása szerint segíteni, és azzal együttmûködni az ország érdekében?
Függetlenül attól, hogy magánemberként éppen szimpatizál-e a kormánnyal, vagy sem?...
offtopic
-csengõzoli-- 2012 júl. 09. - 13:50:12
(8103/8852)
Ja,eszemben sincs sajnálni.
Csak ilyen asszem még nem volt...
vénasszonyok -nyara 2012 júl. 09. - 13:43:34 Előzmény -csengõzoli--
(8102/8852)
Valószínûleg azért vonják ki a forgalomból, mert Pintérnek konkurrencia volt.

Azért ne sajnáld, mert egy gátlástalan bûnözõ az illetõ. Talán emlékszel még a leégett szórakozóhelyre az Erzsébet-híd budai hídfõjénél?
Bennégett az egyik biztonsági õr is. (járulékos veszteség és van belõlük bõven sok) ott is az állt az ügy hátterében, hogy a hely konkurrenciát jelentett a Rio-nak és Zöld pardonnak. Vizoviczkiék megkérdezték a tulajt, nem adná e el? Elkövette azt a hibát, hogy nemmel válaszolt.
olahmiki1959 2012 júl. 09. - 13:30:54 Előzmény -csengõzoli--
(8101/8852)
Ilyen az, amikor egy "nagykutya" börtönbe kerül...
-csengõzoli-- 2012 júl. 09. - 09:09:35
(8100/8852)
Úgy tûnik Vizoviczkit teljesen ki akarják vonni a forgalomból, ilyen állami hajtóvadászatot még senki ellen sem tapasztaltam.
A 10 éve mûködõ szórakozóhelyeirõl most kiderül,hogy mind "életveszélyes" :)
Kiküldik a katasztrófavédelmet,ami megállapítja,hogy tûz esetén nehezen elhagyható a hely és kész... ,hely bezár!
Ma meg kiderült vizsgálják a könyvelését, lehet,hogy minimálbéren felül zsebbe is fizetett.
Te jó ég!
Hát ilyenrõl még nem is hallottunk ebben az országban :D
Gyakorlatilag egyetlen egy ismerõsöm sincs,aki tényleg annyit keresne,mint amennyi papíron szerepel, szóval ez alapján az egész országra kitehetnék a bezárt táblát.
Nem sajnálom Vizocickit,mert nem ismerem és biztos megéri a pénzét,de ez az egész kicsit fura nekem... , bár,ha belegondolunk nincs azzal baj,ha fõgengsztereket államilag vonnak ki a forgalomból.
Az USA-ban is így tisztítottak meg városokat a maffiától.
offtopic
kõmacska 2012 júl. 08. - 23:39:22
(8099/8852)
... meg ezt
offtopic
kõmacska 2012 júl. 08. - 23:38:40
(8098/8852)
.. meg ezt
offtopic
kõmacska 2012 júl. 08. - 23:37:44
(8097/8852)
.. meg ezt
olahmiki1959 2012 júl. 08. - 23:37:41
(8096/8852)
"pedig Draskovicsnak voltak hajmeresztõ dolgai,"
Tényleg, Ádám? Voltak?
Nem mondod...
Amikor gondterhelt arccal a tv kamerák elõtt bejelentette, hogy a politikai terrorizmus immár megjelent Magyarországon, mellékelt is róla egy videofelvételt, amelyen egy erdõszélen egy robbanás történik, és kiderült, hogy egyetemista fiatalok viccelõdésérõl van szó? Tehát meghamisította a híradást, és egy egész országot nézett hülyének, ahogy megpróbálta lejáratni a politikai ellenfelét?

Most én, mondom, Ádám, hogy ne fárassszááá...
offtopic
kõmacska 2012 júl. 08. - 23:36:05
(8095/8852)
na ezt még hozzá...
offtopic
kõmacska 2012 júl. 08. - 23:33:07
(8094/8852)
ez is egy elmélet...
offtopic
kõmacska 2012 júl. 08. - 23:31:59
(8093/8852)
Ádám, ha ezt komolyan gondolod és megléped, arra csak azt tudom mondani, hogy le a kalappal elõtted és lenyûgözõ és wow....
Mert éppen az lelkesítõ bennük, hogy nem csak üresen papolnak, hanem nekiálltak és csinálják, és persze hogy SIKERÜLT felépíteniük egy hatalmas szociális rendszert... mert nincs lehetetlen csak tehetetlen. És persze hogy õket akarják totálisan kinyírni, ebbõl a szövegbõl ez EGYÉRTELMÛ: http://nol.hu/belfold/20120626-lex_hit_gyulekezete_keszul__bar_cafoljak "Semjén Zsolt a Népszabadság érdeklõdésére azt mondta, valóban az õ javaslatáról van szó, és fõképp nem az iskolákra, hanem inkább a szociális intézményekre vonatkozik....Meggyõzõdése szerint az egyházi intézményeknek alapvetõen az adott egyház híveinek az ellátására kell koncentrálnia...A nagyegyházak bölcs megfontolással, nagyon visszafogottan vesznek át intézményeket, mert ez nem pénzt hoz, hanem pénzt visz."

Baszki, elhányom magam tõlük.
Én különben nem értem egyáltalán, hogy mondjuk az lmp, mszp, dk, ex-szdsz szavazók és egyéb liberális baloldaliak miért nem léptek még be TÖMEGESEN, TÍZEZRÉVEL ebbe az egyházba? Pedig ezzel orrba lehetne vágni kicsit (a balra ferdülõ orrú) Orrbánt.
Civil kurázsiból, csakazértis.

Innen nagyonvidékrõl ez nehéz lenne.... de épp elegen laktok Pesten, hogy kicsit kijátsszátok a "sarkalatos törvényeket" vagy mi a lószart.

Na persze nem pusztán névleg (bár már az is valami) de valamiféle szegénytámogató, hajléktalanmentõ akcióban konkrét részvétellel is... nem beleszakadásig, de legalább egyszer-kétszer, csak úgy próbaképp, amíg még lehet. Ki tudja, meddig lehet még itt jót tenni? Jézus ezt mondta: Még egy kevés ideig veletek van a világosság. Járjatok, a míg világosságotok van, hogy sötétség ne lepjen meg titeket: és a ki a sötétségben jár, nem tudja, hová megy.
offtopic
-csengõzoli-- 2012 júl. 08. - 23:12:36
(8092/8852)
El nagy szégyen lenne az országnak,ha neked diplomád lenne :)
adamnagysweetmovie 2012 júl. 08. - 23:03:29
(8091/8852)
Én EU-bó írtam a szakdolgozatomat, mégsem neveztek ki Barrosonak.
Pedig kesztyûs kézzel bántam volna a magyar államcsínytevõkkel szemben:)
adamnagysweetmovie 2012 júl. 08. - 23:01:46
(8090/8852)
Nem mondod....
Hát ez az, ez a karrierút ehhez egy kicsit kevés.
Persze "akik nem pozíciót, hanem munkát osztanak a Fideszben" (Orbán), ott egy ilyen kvalitású embert kizárólag komigazgatónak lehet kinevezni. Mert ott dolgozhat a legtöbbet.
adamnagysweetmovie 2012 júl. 08. - 22:59:16
(8089/8852)
Nekem is rögtön Iványiék jutottak eszembe a hír hallatán (nem mai hír).
De õk már nem is egyház...
A belépés jó ötlet, bárkinek szívesen segítek, aki nemcsak papol a morálról, miközben minden nyilatkozatával a sárba tiporja (KDNP).
adamnagysweetmovie 2012 júl. 08. - 22:54:52
(8088/8852)
Végy egy kétkarú mérleget.
Pakold rá Draskovicsot és Kovács Antalt, közigazgatási, szakmai tapasztalatok alapján.

Egy napon nincs két ember, pedig Draskovicsnak voltak hajmeresztõ dolgai, de nem "kb. friss tesidiplomásként lett pénzügyminiszter..."
Egy konzervatív embernek ezt nem kéne magyaráznom, tudod mit, hagyjuk, fáraszt:(
olahmiki1959 2012 júl. 08. - 21:37:48
(8087/8852)
Wikipédia.
Draskovics Tibor (Budapest, 1955. június 26.) magyar jogász, politikus, a Medgyessy-kormányban és az elsõ Gyurcsány-kormányban pénzügyminiszter, a második Gyurcsány-kormányban a kormányzati igazgatás összehangolásáért felelõs tárca nélküli miniszter, késõbb igazságügyi és rendészeti miniszter. Utóbbi beosztását 2009 decemberéig a Bajnai-kormányban is megõrizte.

A budapesti Fazekas Mihály Fõvárosi Gyakorló Gimnáziumban érettségizett. Az ELTE Jogtudományi Karán szerzett diplomát 1979-ben.

Ezt azért linkeltem be, hogy lásd, nem példa nélküli dolog a mai magyar politikai életben, hogy egy egyszerû jogi diplomával a zsebben valaki - mint valami dzsolidzsóker, - 3 vagy 4, teljesen eltérõ miniszteri posztot is betöltsön. Ráadásul, mint ahogy mindnyájan láttuk, hiszen van rálátásunk, túl vagyunk rajta, gyakorlatilag minden poszton katasztrofális teljesítményt nyújtott.
Csak hogy tudjunk mirõl beszélni, Ádám...
offtopic
kõmacska 2012 júl. 08. - 21:20:48
(8086/8852)
Errõl jut eszembe - állítólag hoznak vmi tv-t, hogy egy egyház ne láthasson el több közösségi feladatot, mint amennyi a tényleges támogatottsága.
Állítólag ez a hitgyüli ellen van - de szerintem egy frászt. Sokkal inkább Iványiék ellen.....
Ádám, a helyedben belépnék Iványiékhoz tagnak, már csak azért is, mert a civil ellenállásnak õk szerintem elég megbízható bázisa... Iványit baromira utálja Orbán, ráadásul rettenetesen sok jót tettek eddig is, és remélem, egy darabig még kibírják....
offtopic
kõmacska 2012 júl. 08. - 21:15:11
(8085/8852)
Pedig épp ez lenne az elsõ számú közösségi feladat... :(
Ma pénzt és gyümölcslevet adtam egy hajléktalan fiúnak. Sovány volt és meglehetõsen elkeseredett. Nagyon megköszönte; közben arra gondoltam, ki tudja, én mikor kerülök sorra?

Annyi mindent kéne még elmondanom
S ha nem teszem, talán már nem is lesz rá alkalom
Hogy elmeséljem, milyen jó, hogy itt vagyunk
S mint a régi jó barátok egyet mondunk s egyet gondolunk

Mint a villám tépte magányos fenyõ
Mint a vízét vesztett patak, mint az odébb rúgott kõ
Mint a fáradt vándor, ki némán enni kér
Otthont, házat, hazát, nyugalmat már többé nem remél

S BÁR A LÉNYEGET MÉG NEM ÉRTHETED
AMÍG NEM ÉLTÉL NEHÉZ ÉVEKET
Hogy történjen bármi, amíg élünk s meghalunk
Mi egy vérbõl valók vagyunk

Mint a leszakított haldokló virág
Mint az öt millió magyar, akit nem hall a nagyvilág
Mint porba hullott mag, mi többé nem ered
Ha nem vigyázol ránk, olyanok leszünk mi is, nélküled.

S bár a lényeget még nem érthetted
Amíg nem éltél nehéz éveket
Hogy történjen bármi, amíg élünk s meghalunk
Mi egy vérbõl valók vagyunk!

http://www.youtube.com/watch?v=alhauVGdsow&feature=g-vrec
-csengõzoli-- 2012 júl. 08. - 20:43:57
(8084/8852)
Ádámka!
Kommunikációs igazgató lesz!
Teccikérteni?
Kommunikációs diplomával, atomerõmûvekkel foglalkozó szakdolgozattal!
Mibõl kellett volna írnia?
A Balaton-felvidék szõlészetérõl és borászatáról? :D
adamnagysweetmovie 2012 júl. 08. - 20:25:27
(8083/8852)
Egyébként ha nem lennének ilyen telhetetlenek, önelégültek, úrhatnmok, kivagyiak a fideszesek, bedughatták volna antit a kommunikációs osztályra, mondjuk arra a posztra, ahová a lefokozott igaugató került....

És akkor talán nem szörnyülködik rajta minden diplomás, kivéve téged meg vénasszonyokat...
adamnagysweetmovie 2012 júl. 08. - 20:20:40
(8082/8852)
Szégyellje magát Budapest (azon keveseket leszámítva, akik kimentünk), hogy nem állt ki mellettük...
adamnagysweetmovie 2012 júl. 08. - 20:19:34
(8081/8852)
Szted ha az unokatesóm bekilincsel az Atomerõmûhöz, hogy komszakon végzett, kinevezik igazgatónak?

Te is tudod, hogy sosem lehetne Kovács Anti az erõmû komvezetõje, ha nem egy sportmániás miniszterelnökünk lenne, aki a mai "fényes szelek" messzirõljöttjeit ülteti számukra idegen terepre, amit egyáltalán nem indokol szakmai tapasztalatuk.

Elhiszed, amit leírsz, hogy kiérdemelte? Mert akkor nincs mirõl beszélni, hagyjuk egymást.
adamnagysweetmovie 2012 júl. 08. - 20:09:30
(8080/8852)
smittpál közgázon diplomázott meg doktor volt, de köze nem volt ahhoz a feladathoz, amire megbízták, sem mûveltsége, sem emberi tartása nem volt hozzá.
Nem tudom, Antal kommunikációs diplomája (amit úton-útfélen büfészakként oktatnak) mennyire jogosítja fel egy erõmû vezetésére, szerintem röhejes. És ne haragudj, az hogy ezt komolyan beidézed, az is elszomorító.

Dilettáns az egész kormányzat, félmûveltségû emberek, karrierkatonák és bólogatójánosok gyülekezete.
adamnagysweetmovie 2012 júl. 08. - 20:03:48
(8079/8852)
Ne fárassz.
Gazdasági válság idején egy láhatatlan fejlesztési miniszter (aki egy másik ugyanilyet követett) és egy elméletgyártó gazdasági miniszter, akinek az apukája a Pannónia rajzfilmstúdióban dolgozott... Hát a fiacskája biztos sokat járt be celleket színezi oszt úgymaradt...
olahmiki1959 2012 júl. 08. - 18:25:02
(8078/8852)
"Mit csinált Németh Lászlóné a kinevezése óta?"

Azt mondják, nagyon finom sütiket tud készíteni. Állítólag a tökös-mákos rétes a specialitása.
olahmiki1959 2012 júl. 08. - 18:21:41
(8077/8852)
2003-ban történt egy kisebb üzemzavar a paksi atomerõmûben, amelynek következtében fûtõelemek sérültek meg, kisebb mennyiségû radioaktív szennyezõdés is a levegõbe jutott.
Egy-két munkás enyhe sugárfertõzöttségén kívül nagyobb baj szerencsére nem történt, de számomra, aki abszolút laikus vagyok, meglepõ volt az esemény utóélete, az a hihetetlenül dilettáns "tökölõdés", ami a történteket követte.

Látszott, és az ügyben érintett vezetõk nyilatkozataiból egyértelmûen kiderült, hogy gyakorlatilag fogalmuk sem volt, hogy egy ilyen helyzetben mi lenne a teendõ.

Kérdéseim, amiket akkor is megfogalmaztam:

Hogy lehet, hogy különbözõ vészhelyzetek esetére nincsenek kidolgozott forgatókönyvek az atomerõmû páncélszekrényében?
földrengés
árvíz
terroristák elfoglalják az erõmûvet
rázuhan egy repülõ az erõmûre
tûz üt ki valahol az erõmû területén
stb.

Hogy lehet, hogy egy ilyen országosan jelentõs, hatalmas területû veszélyes üzem területén nincs egy tökéletesen berendezett kórházi részleg, a legmodernebb berendezésekkel, hogy az esetleges sérülteket ne kelljen külsõ kórházba kivinni?
Hogy lehet, hogy a szükséges számításokat a Tudományos Akadémiára kellett elküldeni, ahelyett, hogy az atomerõmû területén lennének a legmodernebb számítógépekkel felszerelt szobák, bennük magasan kvalifikált matematikusokkal, és fizikusokkal?
Hogy lehet, hogy a sugárszennyezett férfiakat kiküldték a városba, ahol fodrászhoz mentek, és a sugárzással szennyezett, levágott hajukat, ami egyébként veszélyes hulladéknak minõsül, egyszerûen besöpörték a szemétbe?
Hogy lehet, hogy a sérült fûtõelemek kiemelése közel két évig tartott, annyira nem tudták, hogy mit kellene velük csinálni?

Hogy lehet, hogy ezek e kérdések nekem, aki LAIKUS vagyok, eszembe jutottak, azoknak a vezetõknek és "szakembereknek" pedig, akik ott dolgoztak, és mellesleg a magyar átlagfizetés sokszorosát kapták havonta, nem jutottak eszébe?

Ezeknek az eseményeknek a fényében, látatlanban tudom azt mondani, hogy Kovács Antal vezetése alatt nem fog rosszabbul mûködni a Paksi Atomerõmû, sõt...
offtopic
vénasszonyok -nyara 2012 júl. 08. - 17:46:24
(8076/8852)
"Egy cselgáncsbajnokot neveznek ki a Paksi Atom élére."

Ez akkor is olyan jó szlogen, hogy nem tudják kihagyni.

Einstein elég jól hegedült. Már látom a szalagcímeket a ballib sajtóban: " egy zenész kontárkodik bele a fizikába!"
olahmiki1959 2012 júl. 08. - 17:30:01
(8075/8852)
"Egy cselgáncsbajnokot neveznek ki a Paksi Atom élére."

Névjegy

Dr. Kovács Antal, a közvélemény által Atom Antiként emlegetett olimpiai és világbajnok cselgáncsozó, nemcsak ismert és elfogadott személyiség, hanem kommunikációs szakember is egyben. Marketing kommunikáció szakos diplomáját a Pécsi Közgazdaságtudomány Egyetemen szerezte. Szakdolgozatának és doktori értekezésének témája egyaránt az atomerõmû kommunikációja, társadalmi kapcsolatrendszere volt. Az Atomerõmû SE elnöke, a Magyar Olimpiai Bizottság tagja, és a pécsi egyetemen kommunikáció tárgykörben jelenleg is tanít.
Dr. Kovács Antal Pakson született 1972. május 28-án, nõs, két gyermeke van: Léda és Ágoston.
offtopic
kõmacska 2012 júl. 08. - 17:05:20
(8074/8852)
oké, rendben. ezek elfogadható érvek.
vénasszonyok -nyara 2012 júl. 08. - 14:46:06
(8073/8852)
szerinted mit csinált? Milyen látványos tevékenységei lettek volna? El kellett volna mennie a celebekkel Afrikába szafarira, mint moderálva*** Ágnes egészségügyi miniszter tette?
adamnagysweetmovie 2012 júl. 08. - 14:25:21
(8072/8852)
Mit csinált Németh Lászlóné a kinevezése óta?
adamnagysweetmovie 2012 júl. 08. - 14:17:45
(8071/8852)
Oszkó bejelentette, hogy nem akar 2014-ben visszatérni a politikába, mert 1-2 politikus nem csinál nyarat, teljes generáció és szemléletváltásra volna szükség.

Bajnai hamarosan dönt. Ha racionális, õ is távolmarad, vagy legfeljebb egy demokratikus választási koalíció létrejöttéhez köti az indulását.
Különben sztem semmi értelme, emellett is kérdéses...
vénasszonyok -nyara 2012 júl. 08. - 14:00:28
(8070/8852)
Ókovácsnak van megfelelõ embere, aki gazdasági szakember a versenyszférából.
Németh Lászlóné kitûnõ pénzügyi szakember. Azért nincs felsõfokú végzettsége, mert az édesapja, aki elég magas beosztásban volt, disszidált.
Az OTP-nél évekig csúcsvezetõ volt. Csányi nem ellensége a saját pénzének, hogy inkompetens embereket alkalmazzon.

Ebbe a két témába elég közelrõl belelátok, a többirõl nincsenek információim, ezért véleményt sem mondok.
természetesen nem lelkesedem a folyamatos kiszipolyozásért, amit a társadalommal mûvelnek egyre újabb és újabb adók formájában.
adamnagysweetmovie 2012 júl. 08. - 13:59:46
(8069/8852)
Én amit Gyurcsányban nem bírtam (kapkodás, rögtönzések, konzultáció hiánya, autoriter hajlam, ellenzék lekezelése) az orbánban ugyanúgy megvan, csak az õ demokráciafelfogása és társadalmi integrációról vallott nézetei egyenesen tönkreteszik az országot, és a közgépen túli makrogazdasághoz is látványosan nem ért.
Jó lóra tett az ország....
adamnagysweetmovie 2012 júl. 08. - 13:44:57
(8068/8852)
Egy cselgáncsbajnokot neveznek ki a Paksi Atom élére....
Végtelenül dilettáns banda, szervilis bábokat egy realitását és önkontrollját vesztett kormányfõ mozgat.
offtopic
kõmacska 2012 júl. 08. - 13:16:52
(8067/8852)
* mármint értelmes ötletei... egymás mellett van a T és Z billentyû.
offtopic
kõmacska 2012 júl. 08. - 13:15:23
(8066/8852)
Figyusz, azt elhiszem, hogy az Operában egy rakás visszaélés és zabrálás történt, meg hogy a társulat legnagyobb részét ideje nyugdíjba küldeni. Csak egyet nem hiszek - hogy Ókovács jobban ért a gazdasági kérdésekhez, mint ott a többi énekes. Merthogy õ is pontosan olyan "mûvészlélek", mint a többi. Kulturális mûsorvezetõ volt a hírtévén, ott miféle gazdasági szaktudásra tett szert?
Ugyanígy nem hiszem el, hogy egy érettségizett hölgy (Németh Lászlóné) rendelkezik olyan átütõ gazdasági szaktudással, hogy miniszternek teszik meg. És azt sem hiszem, hogy Balrog akkora zseni, hogy egymaga elvezet egy akkora csúcsminisztériumot, amit kábé öt másikból vontak össze. És aminek a részei egyenként is milliónyi sebbõl vérzõ, iszonyatos problémákkal küzdõ területek. Azt sem hiszem, hogy Schmitt bármilyen módon is alkalmas lett volna államfõnek. Azt sem hiszem, hogy Hegedûs Zsuzsa bármilyen módon is alkalmas lenne, hogy õrá bízzák a vidékfejlesztést. Az az ötlete, hogy ötmillió forintot adnak, ha 500!!! emberbõl (plusz egy nemzetiségi önkormányzatból) szociális termelõszövetkezetet szerveznek? 500 emberre ötmillió forintot??? Nincs ott egy normális ember, akinek érzelmes ötletei lennének, nem csak agyatlanság? Nem látom, hogy itt BÁRMI is arra utalna, hogy a felvirágzás irányába kormányoznák az országot.
Nem azt mondom, hogy BÁRMILYEN hatalmi erõnek is a szándékában állna az ország felvirágoztatása. Inkább pontosan az a benyomásom, mint amit a mohácsi csata elõtt írt a vatikáni követ: ha ezt az országot meg lehetne menteni három forinton, nem lenne három ember, aki ezt a pénzt összeadja.
Gyurcsány megmondta: EZ AZ ORSZÁG LE VAN ÍRVA.
Nem most kezdõdött ez, nem a második Orbán kormány ebben az egyetlen ludas.
Régóta masszívan törekednek rá, és be is fog következni.
Persze te bízhatsz a mostani hatalomban, hogy õk "jóemberek", a te dolgod.
"A magyarok istene most engem lájkol" ... ja, hát igen, a magyarok istene.... az biztos jófej....
offtopic
vénasszonyok -nyara 2012 júl. 08. - 12:37:49 Előzmény perry
(8065/8852)
Semmilyen ellenségképem nincs Rólad, mivel nem ismerlek személyesen. Azt sem tudom, hogy nõ vagy e vagy férfi, mivel bárki, bármit írhat magáról. Pusztán két malomban õrlünk, ezért nem láttam értelmét, hogy gyõzködjelek.

Megismétlem másképpen: egy opera énekesnõ meglehetõsen vehemensen véleményt nyilvánított olyan kérdésekben, amik bár összefüggenek az õ hivatásával, mégis gazdasági kérdések, amihez az Operaház új vezetése sokkal jobban ért.
Az nagyon is gazdasági kérdés, hogy pl. 120 kilós egykori balettos, aki egy évben egyszer belibben egy olyan szerepben, ahol a testi és technikai adottságai ezt megengedik, szólótáncosi státuszban maradjon hosszú évekig.

Tokodi Ilonáról vannak személyes benyomásaim: már jócskán a pályája csúcsán túl, fellépett a Zeneakadémián. A produkciója közben megszólalt a nézõtéren egy mobiltelefon. Megbocsáthatatlan bunkóság! Az mégis rossz benyomást tett rám, ahogyan erre a mûvésznõ reagált. Egyszerûen abba hagyta az éneklést és teátrális stílusban felháborodásának adott hangot. Én ott úgy éreztem, sokkal hitelesebb lett volna, ha "nem veszi észre" és énekel tovább. A telefonos sutyerákot a szomszédai nyilván helyreteszik és nincs nagyjelenet.
offtopic
kõmacska 2012 júl. 08. - 12:25:11
(8064/8852)
Mindenki õrizze meg a pánikját, nyugalomra semmi ok... http://www.youtube.com/watch?v=p792vpEDcL0
offtopic
kõmacska 2012 júl. 08. - 12:17:04 Előzmény vénasszonyok -nyara
(8063/8852)
Volt egy ismerõsöm, egy baromi okos matektanárnõ, egy katolikus gimiben tanított. A gimi igazgatójának kineveztek egy tanár szerzetest, aki pillanatok alatt felfordította a dolgokat - a gyerekek lelkesen elkezdtek misére és áhítatra járni, a templom, ahol prédikált, vasárnaponként tömve volt (az összes többi kongott az ürességtõl). Erre a püspök leváltotta, és egy volt párttitkárt nevezett ki igazgatónak. Persze óriási lett a felzúdulás, mindenki követelte a régi igazgatót, az ismerõsöm volt az egyik hangadó. Az új igazgató egyik elsõ lépése az volt, hogy közölte a háborgó tanárokkal, hogy a gimi nem tart rájuk a továbbiakban igényt. Az igazgató leváltásának fedõsztorija az volt, hogy gazdaságilag tönkretette a gimit - de ha ez igaz lett volna, akkor a püspök vagy az új igazgató egyszerûen elõveszi a kimutatásokat, és szépen elmagyarázza a háborgóknak, hogy akihez õk annyira ragaszkodnak, az ilyen meg olyan visszaéléseket követett el. De semmilyen magyarázat nem volt, csak sorozatos kirúgás.
Vajon miért? Mert megijedtek attól, hogy az emberek templomba járnak. A templom ugyanis nem arra való, hogy oda élõ ember betegye a lábát; hanem arra, hogy mindenkit elijesszen Istentõl. Muszáj volt sürgõsen megszabadulni attól, aki miatt már ülõhely se volt egy misén, és már az elõtérben is ácsorogtak, annyian akarták hallani, hogy mit mond...

Az egy másik eset, persze. Más szereplõk, más indítékok stb. Szerintem csak egy közös - hogy a hatalomgyakorlók valódi (rejtett) célja nem a jó mûködés, a felvirágzás. Se ebben, se abban az esetben, se úgy általában a világon sehol.

De majd kiderül persze (mert utólag minden kiderül), hogy Ókovács munkálkodása miféle pezsgõ operaéletet produkál.... vagy mégse....
Ha az Operaház nem virágzik fel Ókovács keze alatt, annak nem az lesz az oka, hogy õt bárki is akadályozza, vagy hogy túl buta hozzá. Ha az Operaház sorvadni fog ezután is, akkor pont az a cél, hogy sorvadjon.

Ezt egyszer az amerikai oktatáson keresztül magyarázta el valaki, és teljesen világosan érthetõ: azt mondta, az amerikai kormány arra ad ki pénzt, amit elvár. Ha az amerikai oktatás azt produkálja, amit - akkor a kormány pontosan ezt az eredményt várja el tõle.
perry 2012 júl. 08. - 11:44:16
(8062/8852)
Logikus, azt gondoltam, hogy képes vagy ezt a durcás gyermekes érvelést levetkõzni és gondolatokat cserélni.
Magam nyitott lennék a véleményedre, de értem elutasító magatartásodat mert a rólam kialakított ellenségképed antagonisztikus.
Bizonyára marad az általad kedvelt máson keresztüli beszólásos "beszélgetés".
Sajnálom.
offtopic
vénasszonyok -nyara 2012 júl. 08. - 11:36:24
(8061/8852)
Az a helyzet, hogy nekem tökéletesen mindegy, mit gondolsz errõl az egészrõl. Meg úgy általában, nem különösebben izgat, mit gondolsz bármirõl.
offtopic
kõmacska 2012 júl. 08. - 10:46:49
(8060/8852)
Ja és el ne felejtsük, hogy Balrog református lelkész, nem egy vasököl.... elvileg....
Nem talált megnyugtató, biztató szavakat, amivel lecsillapítja a kedélyeket és a helyes mederbe tereli a dolgot? .... pedig hivatása a prédikálás... õ direkt tanult szónoklást. Tokodi nem tanult...
Neki egyszerûen csak igaza volt.
offtopic
kõmacska 2012 júl. 08. - 10:27:23
(8059/8852)
Nézd, tegnap ezt írtam: Ha Ókovács és pláne Balrog tisztességesek lennének, akkor képesek lettek volna tisztességesen válaszolni. Akármilyen elkeserítõ is lett volna a válasz, az õszinte és tisztességes lett volna.
Szépen végighallgatják (ahogy azt meg is tették), aztán válaszolnak a felvetésekre. Nem találnak érveket Tokodi Ilona ellen?
Hiszen õ "csak" egy mûvésznõ! Jobban érvel, mint a fõnök és a csúcsminiszter együttvéve? Mert szabad idejében szofisztika kurzusra jár? Ugyan már.... nem gondolhatod, hogy Ókovács és Balrog nem lettek volna képesek leérvelni, ha LETTEK VOLNA ÉRVEIK.
De csak HATALMUK van, amivel erõszakosan kirúgták Tokodit.
Nézd, pontosan azzal bizonyították be, hogy nincs igazuk, hogy kihajították Tokodit, amiért beszélni merészelt.
Ha nem csinálnának disznóságokat, akkor az affért elintézik azzal, hogy Tokodinak agyára ment a hõség, vagy mittudomén. De hogy kirúgták, az azt jelzi, hogy félnek tõle. És mi félnivalójuk lenne, ha Tokodinak nincs igaza, csak hõzöng?
perry 2012 júl. 08. - 09:49:04
(8058/8852)
Tökéletesen igazad van, errõl fogalma sincs a mûvésznõnek, mert õ operaénekes. Megjegyzem ha Õ is mint Te közvetlen a munkahelyén dolgozott /"Véletlenül közvetlen információim vannak"/ akkor talán még is lehet róla némi fogalma.
A gond csak annyi, hogy nem is errõl beszélt.
Az operaénesek tömeges nyugdíjaztatásáról véletlenül.

"Dolgozók egyszerre vettek fel benzinpénzt, taxitérítést és BKV bérletet. Hosszan sorolhatnám még milyen visszaélések történtek."
Szép dolog , hogy Ókovács ezek ellen fel lép de még mindig nem az operaénekesek problémájáról beszélsz.

"Ezen próbált az új vezetés változtatni, kemény kézzel és ebbe szól bele Tokody Ilona a "mûvészet" elefántcsont tornyából, úgy, hogy gazdasági kérdésekrõl halvány fogalma sincsen."
Mi csak cikkekbõl és sajtó által leírtakból, interjúkból tájékozódhatunk, az is szép dolog tõled , hogy több díjjal és szakmai megbecsüléssel kitüntetett hölgyet, embert idézõjelben minõsítesz.
Az bizonyos, ez a pár mondat tele van összemosással, csúsztatással és jó adag ellenszenvvel.
Sem Kõmacskának, sem nekem nem tisztem megvédeni Tokody Ilonát csak az a gond, hogy álltíásaid vele kapcsolatban gyenge lábakon állnak.
vénasszonyok -nyara 2012 júl. 08. - 08:56:39
(8057/8852)
Véletlenül közvetlen információim vannak az Operaház belsõ ügyeirõl. Mielõtt átvette 2 éve az új vezetés, iszonyatos kupleráj volt ott. úgy folytak ki tízmilliók a semmire, mint a huzat. Bevett gyakorlat volt, hogy díszletmunkások egy mûszakon túli munkáért hatalmas összegeket vettek fel, amibõl visszacsorgattak a megfelelõ iroda dolgozóinak.
Dolgozók egyszerre vettek fel benzinpénzt, taxitérítést és BKV bérletet. Hosszan sorolhatnám még milyen visszaélések történtek.
Ezen próbált az új vezetés változtatni, kemény kézzel és ebbe szól bele Tokody Ilona a "mûvészet" elefántcsont tornyából, úgy, hogy gazdasági kérdésekrõl halvány fogalma sincsen.
offtopic
kõmacska 2012 júl. 08. - 03:23:51
(8056/8852)
Ez érdekes cikk volt, csak nem értem, hogy
1. miért nem adtál hozzá inkább csak egy linket http://voks.nolblog.hu/archives/2010/03/04/Bartus_Lszl_cikke/
2. miért nem tüntetted fel a szerzõt
3. tisztában vagy-e Bartus László életével, motivációival etc, tehát van-e fogalmad arról, hogy õ milyen forrásból veszi azt, amit leír?
Nem tudom, érzed-e, hogy ez mennyire nem egy tárgyilagos, logikusan elemzõ szöveg... inkább olyan, mint egy médium vagy próféta megnyilvánulása. Bartus Lászlót a "szellem" vezeti és nem az esze. Azt nem tudom, hogy milyen szellem uralma alatt áll, de hogy ez egy spirituális és nem egy logikus írás, az nyilvánvaló. Éppen ezért lát sokkal mélyebbre, mint egy felszínen kapirgáló okostojás. Sok mindenben igaza van, sok mindenben téved. Nem szabad kritika nélkül elfogadni, de hogy figyelemreméltó, az biztos.
adamnagysweetmovie 2012 júl. 08. - 03:19:45
(8055/8852)
Át fogom olvasni ezt a kötcsei beszédet, de így másodinfók alapján bennem az merül fel, hogy az lett volna a kevesebb baj, ha bejelenti, hogy szétveri-meglékeli a demokráciát, cserébe megóv minket magától és ad alamizsnát.

Ez nem magasztos, de legalább (a történtek fényében) õszinte lett volna, és sokan már erre is áment mondtak volna, attól tartok....

Problematikusabb azonban, ha arról van szó, ha egy természetes folyamatnak állítja be, hogy a baloldal kudarcot vallott az elmúlt 20 évben és a nemzetközi kapitalizmus is kifingott (amivel nagyjából még egyet is értenék) - ergo történelmi esély nyílik, hogy egy jó programmal a fidesz legalább 15-20 évre a hatalomban maradhasson.

Csakhogy ez nem magától, a történelmi erõk játékaként következik be, hanem konkrétan ráerõltetik a közjogi rendszerre és a társadalomra. Ezt talán elfelejtette Orbán közölni Kötcsén, és akkor ez durva csúsztatás, a diktatórikus hajlam társadalmi folyamatokkal való takargatása.

Ja és a másik bajom, hogy én még ennél kapitalistább, kizsákmányolóbb, kiszipolyozóbb államot/államkapitalizmust az életben nem láttam. Kóka a köbön...

De el fogom alaposan olvasni Kötcsét, mert csak beleolvasgattam.
adamnagysweetmovie 2012 júl. 08. - 02:40:05
(8054/8852)
"A politikusokra meg bízzuk rá, hogy hova mennek el, és hova nem..."
Ez jól bejött a Kövér-Szõcs páros esetében, bízzuk rájuk...
adamnagysweetmovie 2012 júl. 08. - 02:36:26
(8053/8852)
Innen idéztem:
http://bakocza1.ingyenblog.hu/oszod-vagy-kotcse.blog

Persze lehet (az általam nem véletlen) kihagyott részeken csámcsogni, azokat magam is túlzónak éreztem, de a cikk maradék 65% is elég súlyos és sajnos pontosan bevált jóslat....