Téma: Mártírok

8/10
k11zoltan febr. 23. 18:21:54 8/10 Előzmény Dörflinger
(214/214)

a családot azért irotta ki, mert ők kinozták a lányokat. Az egyik ott volt a pincéjükben, és kb az egész film annak a családnak a házában játszódik. A kaszabolás godolom poszt traumás stressz attól, amit gyerekkorában átélet.

Régen láttam már, de arra emlékszem, hogy jól összerakott film.
3/10
Dörflinger febr. 23. 14:33:44 3/10
(213/214)
Ez egy se füle, se farka történet.
A film eleje (számomra) nem kapcsolódik a film végéhez, és mondanivalójához.
Lehet, hogy nem figyeltem eléggé, de

miért kellett kiirtani a családot? A csaj az elején miért kaszabolta össze magát? stb...

Na mindegy, nem fogom megnézni azét még egyszer, hogy összerakjam a sztorit, élég volt egyszer végignézni ezt a kaszabolós, kínzós retek hulladékot.
3/10

Ui: Amennyi ember eltűnik, nem csodálkoznék, ha ebben a beteg világban előfordulnának efféle dolgok.
7/10
The Cortez jan. 21. 21:09:51 7/10
(212/214)
A francia extrém egyik csúcsteljesítménye. Egy megrázó horrordráma, amelyben a 2 műfaj kéz a kézben jár, és folyamatosan erősíti egymást.
A történet kezdetben zavarosnak tűnhet, de aztán összeáll a kép, remekül építkezik, ügyesen adagolja a váratlan fordulatokat, rendszeresen új irányt vesz, igaz néhol bántóan logikátlan. A játékidő első negyedében látszólag a valóság + a természetfeletti határán lavírozik a mozi, párszor fel is csavarja a parafaktort, ám valójában gore-ról van szó, melynek második felébe nem kevés spiritualizmust kevertek. Mondanivalóval rendelkezik, amibe több ponton bele lehet kötni, ráadásul kissé tényleg úgy hat, mintha az alkotók csak azért találták volna ki, hogy elkerüljék az öncélúság vádját, merthogy kegyetlenül brutál, sokkolóan nyers ötletekkel-jelenetekkel támad az alkotás.
A lezárás meglepő, egyben sokféleképpen értelmezhető. A hangulat nyomott, sötét, valamint a sztorival együtt, mérhetetlenül depresszív, a melankolikus zene pedig mindkettőt rendesen támogatja. Hitelesen játszó színészek nélkül, közel nem lenne ennyire hatásos a végeredmény.
delejork jan. 05. 00:24:50
(211/214)
Utolsó fél óra már unalmas kínzás volt. Amúgy tényleg beteg horror, egyszer érdemes megnézni.
9/10
sgabor38@gmail.com 2025 febr. 01. - 10:12:54 9/10
(210/214)
nagyon jo film élveztem végig
5/10
jojoy 2025 jan. 02. - 15:58:54 5/10
(209/214)
Inkább nyugtalanított a film, mintsem elborzasztott, mivel kb. a film közepétől úgy éreztem, hogy a rendező öncélúságának áldozata lettem a filmje megtekintésével.
Spoiler
Igen véres a film, sok kínzással, ami inkább verés, a legdurvább jelenetet (nyúzás) azonban nem mutatja meg. (Miért nem? Ha már lúd, ....) Szerintem gyenge az alapsztori vagy legalábbis ebben a formában nem volt hiteles. Azt gondolom értem az alap mondanivalót, hogy a társadalmunk 0,1 százaléka nap mint nap embereket használ fel kénye-kedve a "maradék" 99,9 szazalékból, mert megteheti, viszont a legvégén nem tudtam magamban összerakni, hogy miért lett öngyi a turbános vén csoroszja. Mit tudhatott meg a mártírtól? Na ez is egy öncélú dolog a rendezőtől...
10/10
KriszXD56 2024 aug. 08. - 17:53:39 10/10
(208/214)
Spoileres!

Na ez az a film amit biztossan nem felejtesz el miután megnézted. És a képsorait sem. A nőverés, vállogatott kínzások és a nyúzás még mindig előttem van. Pedig évekkel ezelőtt láttam. Röviden egy szekta embereket kínoz a halál széléig hogy megtudják tőlük mi van oda át. (Valami jó lehet, mert a szektavezér asszony gyorsan kinyírja magát miután a megkínzott csaj mond valamit. Amit a nézőnek nem árulnak el marad teória tárgya) Nekem túl megrázó volt ahhoz hogy többször is megnézzem. Akinek van gyomra és idegzete hozzá az ne hagyja ki.

7/10
cinemad 2023 nov. 29. - 20:51:09 7/10
(207/214)
Hát ehhez tényleg gyomor kell. Nagyon durva horror és nem azért, mert itt folyik el a legtöbb vér, vagy esik le a legtöbb végtag, hanem mert tényleg kegyetlen ami benne van. A sztenderd amerikai slasher filmeket röhögve nézem jellemzően, de ezt finoman szólva sem esett jól. Más amikor egy láncfűrésszel vagy machetevel levágják egy pillanat alatt valakinek a fejét és folyik a művér literszám, meg megint más, amikor bármilyen élőlényt hosszú időn keresztül kínoznak, akár kevésbé véres módon. Ez utóbbi szadista. Bár nem tudom, hogy mi az a hangulat, amikor úgy van az ember, hogy beugrik neki tök jó lenne ezt munka után kikapcsolódás gyanánt újra megnézni, az vitathatatlan, hogy végre egy eredeti történet a horror műfajban (nyilván ez is Európából jött), kiszámíthatatlan, erős lezárás, nincsenek logikátlanul "váljunk szét" futkosó és viselkedő idióta amerikai szereplők benne, és ha már horror, akkor végül is azt is javára kell írni, hogy tényleg durva és kegyetlen. Műfajon belül igazán erős és egyedi darab.
joey l 2022 dec. 02. - 11:02:53 Előzmény zimike
(206/214)
NINCS GONOSZ, CSAK PERVERZ IDIÓTA FILM KÉSZÍTŐK!!!
joey l 2022 dec. 02. - 10:39:35
(205/214)
Azt kellene felkoncolni aki írta, rendezte. Ekkora szutykot!!! Már csak kíváncsiságból eröltettem végig....
3/10
sexykex 2022 júl. 27. - 10:03:04 3/10
(204/214)
Kicsit úgy vagyok ezzel a filmmel, mint a MARVEL filmekkel. Értelmetlen agymenés az egész. Nem igazán hiszem, hogy történt volna az emberi fájdalomtűréssel és a kínzások okozta PTSD-vel kapcsolatos kutatás a filmesek részéről. Ezért azt sem hiszem, hogy kőgazdagék mártíroktól vártak volna híradást a túlvilágról. Ez tehát csupán egy elmebeteg történet, ami semmit sem ér. Én bírom a véres mesét, de gőzöm sincs ezt kiknek szánták.

Van egy B-változat is. Az ember a történelme során borzasztó dolgokra volt képes. Például a kereszténység születése és terjedése során tűzzel-vassal, megfélemlítéssel és brutális kegyetlenséggel üldözték a vallás megszállottjait. Ekkor születtek vagy inkább haltak az igazi mártírok. Később az inkvizíció során hasonlóan vad dolgok történtek, de akkor már a szelíd Jézus hívei voltak az elkövetők. A lényeg ugyanaz: az emberi kegyetlenség semmivel sem magyarázható, undorító, fajspecifikus tulajdonságunk. És ez az ősi tulajdonság, a mások kínjainak élvezete soha sem fog kihalni. Mámorítóbb, mint a szex! (Kivéve a fojtogatós és a még ettől is erőszakosabb megoldásokat, ami csak az ínyencek álmaiban létezik.) Ezért sikeres az ilyen, emberi gyarlóságokra építő film is.

9/10
danek87 2022 júl. 01. - 12:00:41 9/10 Előzmény Pepsi Matthew
(203/214)
Már akinek szutyok....
2/10
Pepsi Matthew 2022 júl. 01. - 04:16:32 2/10 Előzmény carcass69
(202/214)
Mit lehet ezen a szutykon gondolkodni? Bogoj jól írta, egész jól indul aztán egy unalmas értelmetlen idiótaság lesz
4/10
Bogoj 2022 márc. 23. - 14:57:29 4/10
(201/214)
SPOILER
Jól indult, de aztán a film közepe táján jött a váltás, és mintha másik filmet néznék.
SPOILER SPOILER
Arra gondoltam, hogy valami tudathasadásos megoldás lesz, és kíváncsian vártam, hogy hogy oldják meg azt, hogy a "szellem" össze-vissza vagdosta a hátát. Hát sehogy. Igaz, nem is találtam el pontosan, hogy mi történt, de közel jártam.
SPOILER SPOILER SPOILER
Miután elmagyarázták, hogy mit miért, az utolsó fél óra gyakorlatilag csak kínzásról szólt, ez nekem teljesen öncélúvá vált. Az pedig furcsa volt, hogy megnyúzták, és gyakorlatilag szó nélkül tűrte, semmi üvöltés fájdalmában...
Nekem ez így nem jött be.
10/10
carcass69 2021 aug. 20. - 16:38:47 10/10
(200/214)
A horror műfaj egyik csúcsalkotása, ez egyértelmű! Még napok, hetek múltán is gondolkoztam rajta, ilyen egy igazi film, amin tudsz agyalni, kattogni. Az utolsó pár perc annyira beégett a retinámba, hogy egyszerűen kitörölhetetlen onnan, ha a film címe eszembe jut.
1/10
pihes 2021 jún. 24. - 14:31:40 1/10
(199/214)
Ezen a forró napon nem egy vérpesdítő látvány volt.
Az se érdekelt ebbe, hogy volt hozzá képük, mégis végignéztem!

1/10
10/10
Petíí Mészáros 2021 márc. 29. - 23:57:42 10/10
(198/214)
Ezt a filmet bődületesen eltalálták a készítők. Valamiért sokkal komolyabb hatást gyakorolt rám, mint bármely más horror, amit valaha láttam.
10/10
zimike 2021 jan. 16. - 22:51:22 10/10
(197/214)
Miért nézhetetlen ...???
"..... Kegyetlen, szadista és gyomorforgató...." De hát ez a célja hogy bemutassa milyen beteg is
a világunk ! Ezt ha megnézi valaki meg is fogja TUDNI ! És jobb ezt FILMEKBŐL megismerni
mintsem a valóságban MEGTAPASZTALNI ! ÍGY ezek a filmek bizony tanítanak ...elkerülni a
leselkedő veszélyeket . Hidd el én sem örülök hogy ILYEN LETT A VILÁG .De ezeket a filmeket
szerintem KÖTELEZŐ megnézni hogy fel legyünk vértezve a gonosz ellen.
9/10
danek87 2021 jan. 15. - 23:01:04 9/10 Előzmény zimike
(196/214)
Igen igen ezek jók,a több folytatásos horror széria (Fűrész ,Köpök a sírodra, Halálos kitérő) utolsó pár részei már szinte nézhetetlenek.A vonat c filmet ismerem,hasonló a motelhez csak vonaton megy a kínzókamra,egynek jó volt.Wolf Creeket is szeretem.
10/10
zimike 2021 jan. 15. - 22:46:18 10/10 Előzmény danek87
(195/214)
A Péntek 13,A Köd,Rémálom az elm utcában igen gyengék .....Ami nekem bejött az a Halálos kitérő a Motel a Fűrész a Köpök a sírodra (itt a 4ik rész már nézhetetlen) Kevésbé ismert a Vonat (2008)
Wolf Creek...de a sort lehetne még folytatni
9/10
danek87 2021 jan. 14. - 13:28:25 9/10 Előzmény zimike
(194/214)
Furcsállnám ha imdb-n valaha beelőzné,tekintve hogy 6,2 ről kéne feltornázódnia 7,6-ra (már csak az eredeti film kult-státusza miatt sem) Kevés remake-el vagyok így hogy hogy jobban bejön mint az eredeti,de ez nem hoz szégyent az eredetire.A legtöbb remake viszont csapnivalóan gyenge (Péntek 13,A Köd,Rémálom az elm utcában stb).De ha már valaha készült legjobb horror remake-ek azt mondanám Dolog és Sziklák szeme.
10/10
zimike 2021 jan. 14. - 12:51:44 10/10 Előzmény danek87
(193/214)
Én is a remake-et azok közöl is a TORONYMAGASAN kiemelkedő 2003-asat szeretem a legjobban.
De azért azt NE FELEJTSD EL hogy az 1974-es leadott szavazatok többsége még a többi TLF filmek
ELŐTT lett leadva !!! Látod magad is bevallottad hogy a remake jobban tetszett .Biztos vagyok
benne hogy PÁR ÉV és a 2003-as BE FOGJA ELŐZNI abszolut értelemben is az eredetit . De már
most is jobb !!!
9/10
danek87 2021 jan. 14. - 10:56:30 9/10 Előzmény zimike
(192/214)
A 74-es pont emiatt a mai napig is felemlegethető és korszakalkotó maradt.A 2003-as vagy annak a folytatása meg az azután készült texasi filmekre kiváncsi leszek hányan emlékeznek majd 40-50 év múlva.Ennek ellenére én részemről mégis a remake-et kedvelem jobban,mégpedig a színészek miatt.Elviselhetőbbek mint az eredetiben,ahol a tolókocsis srác az idegeimre ment.
10/10
zimike 2021 jan. 14. - 10:28:16 10/10 Előzmény danek87
(191/214)
Igen ...statisztikailag a 74 -es jobban áll de akkor ez volt az EGYETLEN ilyen jellegű film és mindenki nyomta neki a pontokat Azóta eltelt 45 évnél is több és sok fűrészes film jött ki
tehát nem igazán szerencsés a 2003-as TLM-et ezzel összehasonlitani !
9/10
danek87 2021 jan. 13. - 10:50:45 9/10 Előzmény zimike
(190/214)
Port.hu szerint igen de az nem igazán mérvadó,viszont IMDB-n mióta áll jobban a 2003-as texasi mint a 74-es?
10/10
zimike 2021 jan. 13. - 10:43:55 10/10
(189/214)
Jó rendben van : jogod van a véleményedhez , de amit te a legjobbnak tartasz , a 3. rész ami 1990-ben készült és a Bőrpofa nevet kapta ,nos azt a nagyközönség még csak dobogóra sem állította :
1 helyezett : TLM (2003) 2helyezett TLM (2006) 3. helyezett TLM (1974) eredeti . De nemcsak a legnagyobb nemzetközi filmes portál az IMDb hanem a legnagyobb magyar portál a port.hu is
értékelésével ezt támasztja alá !!!!
10/10
zimike 2021 jan. 12. - 23:37:30 10/10
(188/214)
A 2003-as texasi láncfűrészes a legelborzasztóbb ...és ez nem csak az én véleményem nézz
utána 7.8 pont! míg a 2006-os csak 7.1 -et kapott az eredeti 1974-es pedig szerény értékelő
táborból vett 7 pontot. A 2003-ban készülthez hozzászólást is írtam !
1/10
nriko 2020 aug. 02. - 20:30:28 1/10 Előzmény pikigeri
(187/214)
Teljesen egyetértek. Nem szabott volna átlépni egy határt a médiacenzúrának. De sajnos ez is hanyatló társadalmi felépítés hatása. Az emberi létszám/terület elviselhetetlen mértékű zsúfolódásának következménye. A minden igényre van megfelelő számú kereslet törvénye. Sajnos ez az aberrációk számának növekedését is magával hozza, mert példaként szolgál a fiataloknak anélkül, hogy a hajlam meglenne bennük. Pusztán a tömegpszichózis hatása teszi népszerűvé a filmet. "Hú de jó film, ebben mindent megmutatnak." Erre megnézi a másik és azt hazudja, hogy tényleg jó volt, mert még kettő is ezt hazudta előtte. Valójában egy normális, morálisan kiegyensújozott lelkű ember nem ajánlja senkinek sem. 1-nél nem ad többek, és végig sem nézi. Az első drasztikus perc után kimegy/kikapcsolja és leírja a filmet.
Ennek kellett volna történnie egy morálisan jól működő besoroló bizottság előtt. Ezt én már a Hostel, a Sziklák szeme filmeknél kilőttem. Egy szétszakadó emberi végtag látványa (pl. Hazafi-ban ágyúgolyó által) sem tesz a filmhez semmit, de annak némi hábórúellenes üzenete azért van. Viszont elmebeteg aberrációval létezők tetteiről anatómiai szintű filmet készíteni tény, hogy elmebetegséget tükröz. Hol van ez a Bolygó neve haláltól, vagy egy '80-as évekbeli horrortól? Azokat sem szabadott 18 alatt nézni és jól is volt az úgy. Nagyon elmebeteg irányba ment el a horror műfaj, holott a határt meg kellet volna tartani. A fejlődés a műfajok keverésével és a technológiai lehetőségek miatt szabadott volna hogy bekövetkezzen. Manapság ez a gusztustalansági limit felülmúlásával nyugodtan, bármeddig kitolható.
7/10
Johnny14 2020 ápr. 08. - 01:07:26 7/10
(186/214)
*SPOILER* Vagy talán azért lőtte fejbe magát, mert nincs is odaát semmi!?
7/10
Johnny14 2020 ápr. 08. - 00:58:32 7/10
(185/214)
Hú nem is tudom, hogy hol kezdjem. Beteg és undorító film, aki meg azt meri mondani, hogy nem az csak azért van mert az illető is az. Nem tudom, hogy ettől, vagy a Szerb filmtől készültem e ki jobban lelkileg. *SPOILER* A végén nem teljesen értettem, hogy a Kisasszony miért lövi fejbe magát. Vajon azért, mert amit megtudott, nem az amire számított, és hiába csinálták ennyi éven keresztül ezt a sok kínzást, talán értelmetlen lett volna!? Vagy mert rá jött, hogy mennyi rosszat tettek ennek a dolognak az érdekében, hogy ezt megtudják? Vagy csak egyszerűen nem akarta, hogy a többiek is megtudják, evvel pedig elérve hogy tovább folytassák az egészet. Vagy miért? Fura ahogy lemossa a sminket, leveszi a műszempillát, olyan ironikus. 10/7
kriszta.g 2020 márc. 22. - 17:28:05
(184/214)
Nekem az amerikai változat jobban tetszett lehet ezért megkövezni de a kevesebb néha több. Tetszett az ahogy azt befejezték

a barátsággal és ahogy együtt lesznek 'mártírok'

A francia változatban Anna a főszereplő, ő a kiválasztott, egyedül éli át a történetet és így a barátság vonal nem olyan erős a filmben. Ami viszont az eredetiben tetszett jobban a végén

amikor a pap a gyülekezethez beszél illetve az öregasszony halála.

A kevesebb több elmélet a látványra is igaz, bár az tény hogy egyik sem fukarkodik a vérben

nekem a teljes test lenyúzás sok volt.

Összességében egy érdekes mondanivalójú film, sajnos rengeteg elvakult ember van, és a vakhit és bigottság nagyon veszélyes ezt tudjuk. A francia változat végén a mártír szó megmagyarázása viszont tetszett. Az amerikai változatban viszont több az izgalom, az akció és a hepi end is részben, úgyhogy az nekem jobban bejött. Akinek ez "tetszett" nézze meg azt is Troian Bellisario szerintem fantasztikus benne.
7/10
Karban79 2020 jan. 03. - 23:50:18 7/10
(183/214)
Még valami...rájöttem, az igazi mártír itt a néző. Aki ezt filmet végignézi, az bizony megvilágosodik...az többet nem akar ilyet nézni, mert rájön, hogy van sokkal szebb és jobb ennél. Mindenesetre jó kis oktatófilm lenne ez a 16 éveseknek, talán kinyílna a csipájuk, kivel hova, mikor, miért mennek...bár valószínűleg semmi sem változna. Az élet maga mindig brutálisabb, mint bármelyik film...mert az csak film. Oktatófilm ötlet elvetve...De bárki, szóval BÁRKI, aki ezt olvassa és látta a filmet, ígérje meg saját magának, hogy bármekkora "slamasztikában" is van abból a hígabb fajtából, azonnal hívja a rendőröket és a mentőket. Nincsenek az életben szuperhősök...az életben mindenki gyenge...ezt jól visszaadta a film. Bárkiből lehet áldozat...könnyű fájdalmat okozni...
7/10
Karban79 2020 jan. 03. - 23:24:12 7/10
(182/214)
Na ezt megnéztem...valami sokkal rosszabbra számítottam. Mármint valami megterhelőbbre...a vége igen érdekes lett, de számomra az a tanulság: ha az egy négyzetméterre jutó hullák, pszihopaták és gyilkosok száma meghaladja a 0,1%-ot egyidőben, akkor le kell lépni, mindegy hova, csak onnan el. Még egy tanulság...néha tényleg az őrülteknek van a legtöbb esze.
1/10
Extrakció 2019 dec. 13. - 12:50:49 1/10
(181/214)
“Kikapcsolódási élmény “ zéro
Senkinek nem ajánlom végig kavargott a gyomrom pedig birom a vért
10/10
zimike 2019 okt. 28. - 12:28:17 10/10
(180/214)
Megint egy összehasonlítás : Talán ez a film minden idők legkegyetlenebb alkotása :
Ilyen brutális kínzásokat kigondolni is bűn hát még megvalósítani .
Szerintem veri a most kijött Fehér éjszakákat (2019) és a Texasi Láncfűrészes -t (2003) is .
Pedig ezek az alkotások a horror műfaj legfélelmetesebb darabjai.
Sajnos léteznek ilyen beteg szekták és nem is kevesen vannak !
Mindenképpen van a filmnek VALÓSÁGALAPJA ezért is ilyen húsba vágóan
elképzelhető minden jelenetében .
SPOILER
Sajnos az évekig tartó kínzások eszmei kiagyalója hirtelen halált
hal a végén . Vagyis a film lezárása nem adta meg nézőjének a katarzis
élményét ami egyenlő lett volna azzal hogy ezt a gonosz banyát ugyanígy
évekig KÍNOZZÁK vigyázva arra nehogy meg találjon korán halni , megmenekülve
azoktól a mérhetetlen szenvedésektől ,amiket ő okozott a filmben szereplő
fiatal nő évekig tartó kínzásával ,akit végül elevenen MEGNYÚZATOTT és
így így is életben próbálta tartani hogy érezze a SZENVEDÉST !
A filmet megnézve megértettem hogy a halálbüntetésnél van SÚLYOSABB
büntetés : valakit hosszú évekig kegyetlenül kínozni !

6/10
Trivia Showtime 2019 aug. 22. - 16:30:32 6/10
(179/214)
Több tekintetben egyetértve néhány előttem szólóval, úgy gondolom, hogy a filmben - bizonyára meghatározott koncepció alapján - látható sokkoló, brutális kegyetlenségek naturális kíméletlenséggel a nézőre tukmált folyama nehezen feldolgozható, és valóban próbára teszi az idegeket.
A naturalista ábrázolásmód több helyen azonban öncélúnak tűnik, a szándékos sokkolás pedig a mozi végére kiszámíthatóvá válik.
Mindezekkel együtt a film nem rossz, de - mint oly sokszor - a kevesebb több lett volna. A szülők mindenesetre óvják tőle a gyermekeiket, a pszichiáterek pedig a pácienseiket!
4/10
jozsi86 2019 aug. 20. - 20:05:21 4/10
(178/214)
Nagyon beteg film. Véres, brutális, amivel nem lenne baj, ha lenne mögötte egy jól felépített történet. De ilyen nincs benne. Ez így csak beteg, véres jelenetek értelmetlen sora.
pikigeri 2019 júl. 19. - 22:21:37
(177/214)
Szinte nem találok szavakat. Felháborító,sokkoló, undorító és gyomorforgató. Az, hogy ezt a teljesen beteg és elmeháborodott, minden emberiességet nélkülöző szennyet, förmedvényt és őrületet (filmnek nem vagyok hajlandó nevezni) elkészíthették és bemutathatták azt önmagában , egy az emberiség ellen elkövetett nagyon súlyos bűntettnek tartom. Kivétel nélkül mindenkit, aki bármilyen kis részben is közreműködött (rendező, forgatókönyvírók, teljes stáb, finanszírozó, forgalmazó) vagy a nevét adta ehhez az emberiség ellenes bűntetthez azt azonnali tárgyalás nélküli életfogytiglani börtönbüntetésre ítélném és akkor ez még egy igen kíméletes eljárás lenne velük szemben, mert azonnali halálbüntetést érdemelnének. Bárki, aki közreműködött bármilyen apró mozzanat erejéig is, hogy ez elkészülhessen és bemutatásra kerüljön az szörnyeteg. Ez nem film és mivel nem film nem is lehet műfaja, tehát nem lehet horror se. Ez súlyos az emberiség és az emberiesség és a humánum és a kultúra és azon belül a filmművészet ellen elkövetett bűntett. Aki kíváncsi, hogy miért ez a véleményem az megtudhatja ennek a rémtettnek a tartalmából. Én kifejezetten arra buzdítok mindenkit, hogy ne nézze meg ezt az emberiség ellen elkövetett bűntettet! A francia-kanadai illetékesek, hogy adhattak zöld lámpát ennek (ők is ugyanolyan bűnösök és szörnyetegek, mint a fent említett többi elmeháborodott véglény)? Ezzel Franciaország és Kanada nem kis része kiállította magáról a szörnyeteg bizonyítványt. Akinek ez tetszik és nem borzad el tőle az ugyanolyan szörnyeteg, mint a készítők. Nagyon enyhén szóval nagyon beteg ez a film. A legdurvább az az egészben, hogy sajnos ebben az igazságtalan rohadt szar világban, amiben élünk valószínűleg létezhetnek ilyen titkos szörnyetegekből álló szervezetek, akik ilyen rettenetes dolgokat tehetnek eltűnt ártatlan emberekkel. Nincs se tökéletes hely, se tökéletes szervezés és elõbb utóbb hiba csúszik a gépezetbe és akkor leleplezõdnek a valóságban (ha léteznek ilyen helyek, titkos szervezetek és rémtettek). A rendezõ és a forgatókönyvíró is betegek szerintem az egész stábbal együtt (mindenki , aki egy ilyen filmhez a nevét adja), de mondjuk azok a színészek is, akik igent mondanak egy ilyen szerepre (tökmindegy, hogy áldozatot vagy szörnyeteget játszanak). Ez a kategória túl van a horroron, ez betegség! Jóindulatú, emberséggel és ízléssel rendelkező ember az ettől azonnal elhányja magát, a lehető legjobban elhatárolódik ettől, a végletekig felháborítja és felemeli a szavát ez ellen. Nem vagyok hajlandó értékelést adni erre az undorító, végletekig beteg emberiség ellenes bűntettre és szennyre!
8/10
Irgum76 2018 aug. 14. - 01:24:16 8/10
(176/214)
***SPOILER***

Nekem sokakkal ellentétben pont az első óra tetszett igazán
pont a bizonytalanság az érthetetlenség
hogy miért mészárolja le a láthatóan zavarodott lány a békés idilli családot?
elég nyers naturalista stílusban ábrázolva
kihez beszél? kísértet, démon, hallucináció?
addig volt számomra igazán érdekes amíg meg nem jelent a Kisasszony
korábban már mondta valaki de ott én is elmosolyodtam, hogy olyan újságképeket mutogat neki amin kb az arc sem látszik aszt "nézze a tekintetüket!"
ráadásul mi olyan furcsa abban ha valakinek a halála előtt felakadnak a szemei?
pláne, hogy ateisták és különböző vallásúak is voltak

tömbnyire tetszett 8/10 adtam rá a Ghostland kapcsán néztem meg amit 1/10-re értékeltem
de a kritikákat elszoktam olvasni, hogy a "kritikusok megmondják nekem mit is kellett volna látnom" és ezt a filmjét emlegették fel mindenhol, hogy ez mennyivel jobb volt
tényleg sokkal jobb felkavaró, brutális, megbotránkoztató

de láttam már brutálisabbat: 1000 halott háza
felkavaróbbat: A 13-as, A lovakat lelövik ugye?, Száll a kakukk fészkére, A nagy zabálás, Köpök a sírodra (mondjuk ezt rüheltem de gorombáb és betegebb volt) az Emberi százlábút meg már meg se merem nézni

és persze itt van előttem az internet ahol ha Pl.: "foot"-ra rákeresel a fele csonkolt, fekélyes, férges kép lesz és ez csak véletlen
ha konkrétan gusztustalanságot, brutalitást keresel nem kell sokat agyalni, hogy rátalálj valami fejlevágós videóra ahol igazi emberek igazi emberek fejét nyiszálják vagy kínaiak bottokkal verik halálra a kutyákat mert úgy finomabb a húsuk

én nem vagyok nagy horror rajongó inkább a misztikus és a zombis filmeket kedvelem igazán (viszont a horror vígjátékokat imádom Evil Dead II, Shaun of the Dead szóval nem paródiákat)

részletkérdés a lényeg az, hogy az ember-állat kínzós filmek nem jönnek be rosszul vagyok tőlük és rosszat tesz a piciny lelkemnek is

itt mégsem éreztem semmit az utolsó félórában nem mondom, hogy untam azért ahhoz elég durva volt de pár perc után úgy belefásultam kicsit nem éreztem azt mint a többség, hogy ez de brutális ez beteg aki kitalálta stb csak vártam, hogy már történjen valami

na de a bakikra visszatérve mint kiderült ugye (nem minden kommentelő számára) a démon szerű halott nő csak hallucináció volt és a lány magának csinálta a vágásokat de mégis milyen akrobatamutatvánnyal volt képes összekaszabolni a hátát?
szintén említették, hogy a sisakos nőnek hogy akarták látni a tekintetét?
miért csavarhúzóval szedi ki valakinek a koponyájából a kapcsokat miért nem hív mentőt?
és még sok apróság

a legtöbbet emlegetett dolog, hogy mit súghatott a Kisasszonynak amiért az öngyilkos lett izibe
erre itt két teória született:

1, Minden szép, minden szuper odaát igaz a mennyország
2,Elküldi a picsbe "azért se mondom el" címszóval
ezek is lehetnek
de nekem van még két verzióm
3, Minden szép, minden szuper odaát igaz a mennyország lépj be minél hamarabb, hazudja így állva bosszút mert tudja, hogy akkor végezni fog magával az öreglány
4, én e mellett tenném le a voksom, hogy "úgysem tudod meg míg át nem élted" (oké ez így hülyén hangzik, hogy átélni a halált de a lényeg az ez lenne)

a végén a szómagyarázat lehet egy ilyen fricska a néző felé
hogy a mártír eredeti jelentése az, hogy tanú és te mint néző tanúja voltál ennek a tortúrának így te mint néző mártír lettél (vagy ilyesmi)
de ez már lehet csak belemagyarázás

jó hosszú komment lett de hát egy provokatív filmnél az a cél, hogy beszéljenek róla

tirszin 2018 aug. 06. - 14:47:25
(175/214)
Az itteni képeket megnézve is, elég beteg. Nem terhelném magam ilyesmivel.
4/10
idõjós1010 2017 szept. 26. - 09:57:17 4/10
(174/214)
KB háromszor szántam rá magam, hogy kikapcsolom, és nem a vér miatt. Végül csak végignéztem, de nem sokkal lett több értelme. Annyit nyertem vele mindössze, hogy legalább a lényegét vágom, de kínszenvedés volt végignézni. El nem tudom képzelni, ki lehetett a célközönsége ennek a filmnek, mert én tényleg bírom a vért, de ez az elsõ olyan film, amiben komolyan gondolták, hogy erre, és csakis erre húzzák fel az egészet. Arra, hogy nõk rohangálnak meztelenül, vagy félmeztelenül, összevagdalt testtel, üvöltözve, tébolyultan, térdig gázolva saját vérükben. Nem néztem ugyan a számlálót, meg az idõt sem, de szerintem minimum eltelt úgy 45 perc, hogy a nézõnek alig volt valami kapaszkodója ahhoz, hogy tudja miért csinálják, vagy mi történik épp. Katasztrófa a köbön.
7/10
zsinyi2 2017 aug. 06. - 00:41:47 7/10
(173/214)
Azért egy nõnek ezt látni elég megrázó.
5/10
TeliholdX 2016 máj. 05. - 21:59:25 5/10
(172/214)
Nem tudom nekem nem jött be ez a film.
A film 80%-a tömény erõszak, kínzás, és gyilkosságok.
De ez még hagyján, de semmi történet nincs mögötte.
Jóformán csak a véres, durva jelenetek vannak végig.
Nem az erõszakkal van a baj, mert az egy horrornál természetes, de nincs mögötte más, így eléggé üres a film.
A Motel 1, az is elég durva film, de ott legalább van történet mögötte...

5/10
zegorias 2015 dec. 30. - 02:11:55
(171/214)
A gyötrelmes filmek rajongói imádni fogják ezt a filmet. Az elejétõl a végéig fenntartja a feszültséget, de nem paráztatós, hanem inkább kényelmetlenül érezzük magunkat. Van benne több csavar is, melyek hatására nem meglepõdünk, hanem inkább összezavarodunk.
Veterano 2015 dec. 22. - 13:36:46
(170/214)
Aki egy jó kis izgulós, szellemes thrillerre számít, csalódni fog. Ez egy véres horror. A nyomasztó rá a legjobb jelzõ. Végig se bírtam nézni.
kovikap 2015 okt. 02. - 12:40:20 Előzmény karolin90
(169/214)
Tessékmondani, drogozni miért nem szabad?
8/10
k11zoltan 2015 szept. 02. - 19:45:50 8/10 Előzmény Quantumleap
(168/214)
Spoiler szót írd ki legközelebb, ha lelövöd a poént.
3/10
Ignác Gufo 2015 szept. 02. - 15:44:04 3/10
(167/214)
Hát, az elsõ szó, ami a filmrõl eszembe jut: beteg.
Elgondolkodtatónak felszínes, rémisztõnek unalmas...
Csak a lányok játéka ( fõleg az Annát játszó színésznõé)miatt adok ennyi pontot rá.
3/10
Quantumleap 2015 ápr. 19. - 11:02:24
(166/214)
Na, ez is tipikusan az a film, amelynek nézése után egyre azt kérdezgetem magamban, hogy mi értelme volt megcsinálni. (Mai szemmel a Salo is ilyen nekem, pedig 10 éve még kimondottan tetszett.) Szanaszét kínoznak valakit, és végül belehal az illetõ. Épp elég tudni, hogy ilyen megesik a valóságban, felesleges filmekben is eljátszatni. Az ember inkább arra kíváncsi, hogy vajon hogy lehetne magunkat kivágni egy efféle helyzetbõl.
Mindazonáltal a rendezõt sürgõsen beutalnám valami pszichiátriai kivizsgálásra.

Amúgy jön egy amerikai feldolgozás:

http://www.creepyshake.com/2015/03/06/hamarosan-erkezik-a-martirok-remake

Én rendszerint utálom az európai-ázsiai filmekbõl készülõ amerikai remake-ket, fõleg ha megváltoztatják a végét. Itt viszont kivételesen nem bánnám. A csaj még az élvenyúzás elõtt szabaduljon ki, és trancsírozza szét az egész beteg brigádot. :)
2/10
CrazySpice 2015 ápr. 07. - 23:43:43 2/10
(165/214)
Sokan ajánlották nekem a Mártírok (Martyrs​) címû horrorfilmet, miszerint ennél borzasztóbb, hatásosabb, felejthetetlenebb horror nincs a világon.
Hát gyerekek, akinek ez félelmetes élmény... annak csak gratulálni tudok, meg taps-taps - mert nem látott még igazi horrorfilmet. Belekezdtem, de olyan unalmas, hogy 15 percig se bírtam. Amúgy se szeretem a japán, kínai, koreai, ázsiai, thaiföldi...stb gyártotta misztikus, szellemes megahulladékokat, na de ez milyen sz#r(!)
A szereplõk egytõl-egyig nímand nullák, akárcsak szájukon kifingott mondataik.
***spoiler pótolva***
Ha nem intézte volna el õket az ázsiai(nak tûnõ) csaj, meg az a szellem-démon (féle) valami, én tettem volna, de már a film legeslegelején, hogy ne folytatódhasson tovább ez az ocsmányság!
9/10
karolin90 2015 márc. 13. - 14:01:13 9/10
(164/214)
*SPOILER*

Véleményem szerint ez a film semmi újra nem világít rá, mint amit egy normális felfogású ember gondolhat a halál utáni létrõl. Ugyan oda lyukad ki a történet végének értelmezése, ahová mi is eljuthatunk, ha csak egyszerûen belegondolunk a halállal kapcsolatos kérdésekbe. A két értelmezés a befejezésre tehát egyfajta megoldás, de mégsem, mert nem lettünk okosabbak általa. A Kisasszony öngyilkos lett, vagy azért, mert önundorában magától; és értelmetlen felfogásától besokallt vagy igyekezett a túlvilágra, mert ott a tutiság. Na, de most melyikre alapozzunk? Melyikben van bármilyen magyarázat vagy követendõ igazság?
A válasz szerintem nem is itt kell keresni, hanem a való ÉLETBEN, nem a HALÁLunk után, hanem abban az idõszakban, amíg élünk! Azalatt kell tisztességesnek lenni, nem gyilkolni, nem drogozni, nem embereket kínozni, stb...Hogy mi lesz miután meghalunk? Mivel a választ úgy sem tudjuk rá, cselekedjünk legjobb belátásunk szerint, amíg élünk.
offtopic
sanderson 2015 jan. 14. - 17:04:44 Előzmény lire79
(163/214)
Nem kellett volna ezt spoilerbe tenni?
10/10
lire79 2015 jan. 13. - 19:35:46 10/10
(162/214)
***SPOILER PÓTOLVA***
Ennek a filmnek a megértéséhez szükségeltetik némi intelligencia és empátia. Egyébként valóban léteznek szerintem ilyen beteg emberek,azt még nem gondoltam végig ,hogy akik fogva tartották õket,azok pénzért csinálták-e vagy õk sem voltak normálisak.Rám nagyon nagy hatással volt. Azt sem értem hogy a nõ a végén egyáltalán hogy tudott beszélni ennyi kínzás után. Nyilván,mert õ mártír volt,csak ez fizikai képtelenség hogy ember ki tudjon mondani egy értelmes mondatot miután lenyúzzák a bõrét.
Pantagruel59 2014 dec. 02. - 12:36:27 Előzmény pufifánk
(161/214)
Bocsanat,nem szandekos volt! Legkozelebb jobban figyelek!
10/10
pufifánk 2014 nov. 25. - 11:11:28 10/10 Előzmény Pantagruel59
(160/214)
A SPOILER szó mond neked valamit ?!
Pantagruel59 2014 nov. 19. - 01:19:39
(159/214)
***SPOILER PÓTOLVA***

En egyedul,vacsora kozben kezdtem el nezni,mivel egy mezei filmdramanak van irva... hat,mit mondjak,a mufaji besorolasa az - finoman szolva is - nem megfelelo,ez mar kb. a 20.-adik percnel kiderult a szamomra,inkabb vm pszicho-horror v hasonlo,es a veget is mar csak azert vartam meg,h valami ertelmet kapjon ez a sok borzalom,de nem hogy ertelme nem lett,hanem kiderult,h valami eszement tarsasag kiserlete,meg "nezze a tekintetet"... baromsag az egesz! Pedig olyan jol indul: a csaj habozas nelkul sz#rra lo mindenkit,nincs konyorulet,meg a tobbi elhibazott klisek,de ennel meltatlanabb feldolgozasat a halal es tulvilag kerdeskornek meg nem lattam! A sok okosnak a 17ev alatt egyszer sem jutott az eszebe,h esetleg mas uton-modon is eljuthat a "Nagy Titok" nyitjara? Raadasul,az elmeny lenyege az ateles es nem a kozles,minenkinek maganak kell v nem kell megtapsztalnia... a nyanya,azaz a 'Kisasszony' meg a slepje inkabb szivott volna DMT-t,talan a nezo is jobban jart volna...

8/10,mivel a lanyok jol jatszottak a szerepuket,de a "kinzok" kb. a baratok kozt v a Szerb film szinvonaltalansagaval hoztak a figurajukat,rohejes volt.
8/10
mrhun2 2014 aug. 04. - 01:27:13 8/10
(158/214)
A film nem rossz,érdekes. Sok kérdést hagy maga után,így a kicsit nehéz felfogásúak és kevésbé odafigyelõk(akik a film alatt csak a telefont nyomkodják)nem fogják elsõre megérteni.
Azonban nevetséges,hogy ez a film kevesebb ponton áll,mint a sziklák szeme címû film. Oda már megírtam arról véleményem és érthetetlen számomra,hogy ugyanannyira(sõt kevesebbre) értékelik ezt a filmet.
Ezt ugyanis ajánlom a horror kedvelõknek azt pedig csak a 'mindentõl megijedek' típusnak. Ennél a filmnél felment az adrenalin szint rendesen,az elõzõleg említettbe pedig alig egy-két alkalom van,ahol van olyan jelenet.
8/10
Ágnes Létai 2014 ápr. 17. - 11:58:09
(157/214)
másik dolog:

szerintem elgondolkodtató alkotás, nekem "tetszett". kétszer is volt 1-1 pillanat, amikor már mondtam volna, hogy inkább ne nézzük ezt a szörnyûséget (még a társaság felbukkanása elõtt), de végülis másodszor is megnéztük.

viszont így hónapokkal késõbb azt gondolom, hogy épp az a baj vele, hogy elgondolkodtat - méghozzá, a halálról. engem annyira sokkolt a film, hogy még hetekkel késõbb is eszembe jutott, és olyankor csak a halál és a túlvilág körül forogtak a gondolataim (azt gyanítom, épp ez a célja!). ez nyilván nem egészséges.

szóval, nem csak annak nem ajánlom, aki nem bírja a véres, kínzós jeleneteket,stb.
aki depresszióra hajlamos vagy csak a leghalványabb gyanú fenáll, hogy depressziós lehet, NE nézze meg!
Ágnes Létai 2014 ápr. 17. - 11:45:10 Előzmény Robykee
(156/214)
tetszett a hozzászólásod. ezzel kapcsolatban más a véleményem :

"A film végén kiderül, hogy a mártír szó eredete a "tanú"-ból jön, tehát azok az alanyok, akik képesek túllépni a félelmeiken és a fájdalmaikon, így éberek tudnak maradni abban a pillanatban vagy idõszakban (attól függõen meddig tart az agónia) tanúi, így akár "híradói" lehetnek a halálon túli életnek."

szerintem annak tanúja a mártír -azaz vértanú-, hogy milyen gonosz tud lenni az ember...
és a nyanya talán azért nyírta ki magát -ráadásul anélkül, hogy beavatta volna a társait-, mert a lány elmondta neki, hogy a túloldalon vár rá a végítélet. a pajtiknak nem szólt róla, hadd élvezzék tovább az életet, amíg még lehet.
persze lehet, hogy csak azért gondolom így, mert nem tudnám elhinni, hogy a "gonosz emberek" ugyanoda kerülnek mindenféle büntetés nélkül, ahová a "jó emberek".
7/10
Rahar 2014 márc. 28. - 20:34:29 7/10
(155/214)
Életem elsõ filmje ami túl sok volt. A kategória besorolással nem értek egyet, szerintem ez horror film. Nem az a hagyományos pszichothriller, ahol már a zene erõteljesen hat az ember pszichére és nem is az a trancsírozós fajta amiben mindent megmutogatnak. Olyan mintha az alkotás 4 részbõl állna, az elsõ rész az ismertetõ végén szerepel. Ez még nem húzós, de a többi. Aki nem akar olyant látni, hogy fiatal lányokat hogyan kínoznak az kerülje el ezt a filmet.
***SPOILER***
Láttam már mindenféle trancsírozós horrort, nem hatott rám. Viszont ez borzasztóan nyomasztó. A gyereklányok hosszútávú, folyamatos kínzása igencsak rossz érzéseket generált bennem. Meg is fogalmazódott bennem ama gondolat, hogy a forgatókönyvíró-rendezõ személynek milyen lelki világa lehet, ha ilyen filmet alkotott.
Elolvastam az utolsó 15 hozzáírást, valaki megjegyezte, hogy a történet nagyon gyenge, illetve nincs. Hát amilyen horrorokat láttam eddig azoknak sem volt valami nagy történetük, vagy valamilyen szörny kegyetlenkedett vagy egy vagy több ember mészárolta a többit, ehhez képest szerintem eme alkotásnak mégis csak jelentõsebb jobb a cselekményvezetése.
***SPOILER VÉGE***
ammok001 2014 márc. 28. - 16:57:08
(154/214)
30 percet néztem belõle...ha jó film lenne ennyi idõ alatt megtetszett volna,de ez 1 kalap sz.r.
10/10
tamast2 2014 márc. 12. - 18:11:08 10/10
(153/214)
Kicsit nehezen térek magamhoz! Ez nem egy mindennapi horror az biztos. Nagyon ötletes a történet, már régen láttam ennyoire jó horrort. Már kezdenek kissé sablonosak lenni a mai horrorok, na ez nem volt az. A ki vágyik egy kis gyomorforgató, ámde ötletes és minõségi horrorra, az feltétlenül nézze meg!
Gringabringa 2014 jan. 29. - 13:01:50 Előzmény orchidrise
(152/214)
Egyet értek a Motel hasonlattal, és szerintem igenis hihetõ a szekta létezése (amennyi beteg ember van), és a fülbesugdosós rész meg ami utána jön az ajtó mögött, nagyon jó lezárás,hiszen nem hallod mit súg de minden épeszû ember sejti, azok után amit a nõ tesz utána. És még így is kétértelmû. Szerintem ennél frappánsabb befejezése nem is lehetne.Talán picit kevesebb vér és akkor kevésbé fintorognánk, hogy akkor most ez felkavaró dráma vagy gyomorforgató horror.

S P O I L E R

A,Nincs semmi a halál után->a nõ aki ennek kutatására tette fel az életét, megöli magát.
B,Olyan van a halál után, ami miatt õ is azonnal oda akar jutni.
CséZé0 2014 jan. 02. - 02:28:53
(151/214)
A probléma, hogy a készítõk mindenáron "mélyebb mondanivalót" próbáltak belegyömöszölni a történetbe ahelyett, hogy csináltak volna egy igazi jó horrorfilmet. Persze létezik olyan, hogy egy film egyszerre gyomorforgató és mélyenszántó, de ezt csak a legnagyobb mesterek tudják...
Amúgy a képi világ tényleg elég kemény volt, és a színészi játékkal sem volt különösebb probléma, tehát nyugodtan lehetett volna ebbõl egy ütõs horrorfilm, de a mûvészkedést hanyagolni kellett volna.

*SPOILER*
Olyan volt, mintha két külön rövidfilmet tettek volna egymás mellé. Az elsõ résznek (trancsírozás) tök más volt a hangulata és a ritmusa, mint a második felének (kínzás). De még külön-külön sem volt egységes a két rész: az elsõbe indokolatlanul rakták bele - valós eseményként - a csaj képzelgéseit, a másodikban pedig a bõrlenyúzástól kezdve minõsíthetetlen volt a sztori. A titkos társaság nevetséges, a másvilág élményének fülbe sugdosása pedig kritikán aluli volt. Persze megértem, hogy ha valaki nem tud kitalálni egy értelmes történetet, akkor egyszerûbb rábízni a "befogadóközönségre" (ez olyan mûvészi!), de én inkább felkértem volna egy normális forgatókönyvírót. Amúgy az én befejezésem az lett volna, hogy a csaj valahogy kiszabadul, válogatott módszerekkel lerendezi a kínzóit, majd a nyugdíjas klub tagjait is elintézi.
Mathos75 2013 dec. 22. - 17:47:16
(150/214)
Jó a storyja??? Milyen story? Mert én itt nem sok storyt találtam. Mondja már el nekem valaki, hogy mi volt ebben annyira agyas? A magyarázat, hogy mi miért történik (addig is a film feléig fogalmad sincs miért koncolnak fel embereket) baromi nagy csalódás! Mártírok? Már a cím is félre van értelmezve, úgyhogy a rendezõ kicsit félresiklott, jó lenne ha többet forgatná az értelmezõ kéziszótárt. Ez a vén hülyékbõl álló csapat, aki a végén bejött minden volt csak nem hiteles, a nyanya meg kifejezetten idegesítõ volt, amikor tudálékosan elõadta a nagy megoldást. Az meg egyenesen biológiai baromság volt, hogy "látja a halál utáni dolgokat" - tényleg és mégis hogy amikor még él?? Ez a film egy logikai csomó amit borotvával vágtak át, pedig lehetett volna jó is, mert úgy indult. A történet több filmbõl van összegyúrva, csak itt ott kicsit durvítottak rajta...de azért én észreveszem a nyúlásokat, kis hamisak :D
Attól meg hogy francia film, még nem lesz automatikusan jó, mint ahogy azt itt egyesek gondolják.
Véleményem szerint ez a film egy piás hasonlattal élve: Napóleon konyakos üvegbe töltött olcsó "brandy ízû alkoholos ital".

10/3
macska78 2013 okt. 29. - 20:23:02 Előzmény orchidrise
(149/214)
Érzem a kettõ közti különbséget,csak az ember kinzás miatt húztam a két film között párhuzamot.Az ilyen jellegû filmek nekem már sok.Hiába nem mutatják végig azt a bizonyos jelenetet,de akinek van egy kis képzelõereje...nekem borzalmas.
E mellett a film hangulata se fogott meg.Ha az nincs meg lehet bármilyen mély mondanivaló.Mindenkinek más az izlése.
SpencerBarnes 2013 okt. 22. - 20:56:45
(148/214)
Drámának túl horror, horrornak túl vontatott, és gyenge ( pl. a nyúzást se mutatják )
a végére annyira ellaposodik a film, hogy szinte nem érdekel mi történik majd,
és ezen a végén értelmet nyert(?) cselekmények sem segítenek.
8/10
orchidrise 2013 okt. 20. - 01:25:59 8/10 Előzmény macska78
(147/214)
Ha nem érzed a Motel és e között a film között a fényévnyi különbséget, az baj. Mindkét film valóban beteges, de míg a Motel öncélúan a kínzásra helyezi a hangsúlyt, a Mártíroknál a kínzás, ahogy valaki írta is, eszköz, hogy elmesélhessen valamit.
macska78 2013 okt. 08. - 23:54:30
(146/214)
Én sem a párbeszédeket hiányoltam,csak egyszerûen úgy ahogy van nem tetszett a film.Az meg,h az élve megnyúzásnak mi köze van a mártirsághoz.Ha túl is éli valaki sokkot kaphat,de attól még nem lesz mártir.Ezért nem kell szerintem mondanivalót keresni benne,mert hülyeség az egész.
8/10
Hatodik 2013 aug. 28. - 19:16:08 8/10 Előzmény macska78
(145/214)
Üdv!

Jó film, jár a filmnek a jó osztályzat!

SPOILER (lehet benne)

Ami tetszett, az elsõsorban az, hogy a rendezõ igyekezett bevonni a történetbe, nem sulykolta a saját álláspontját, rám bízott dolgokat, mint a szektát, vagy, hogy mit látott a film végén Anna, vagy, hogy miért lett öngyilkos a Kisasszony. Tetszett még, hogy párbeszédek vagy monológok helyett, a látvánnyal mesélte a történetet, ami noha brutálisan sokkoló, kegyetlenül könyörtelen, de tény, hogy nincs nézõ, akit hidegen hagyott volna az, amit lát. Ebben a filmben nem cél, hanem a történetmesélés eszköze a sokkoló látvány, felesleges lett volna ezt, inflálni, mély mondanivalójú párbeszédekkel, monumentális elbeszélésekkel, vagy akár zenével. Nálam ez a sztori így hatott.

Természetesen elismerem ez egy súlyos film, nem a tömegeknek, hanem egy adott rétegnek készült, akik hajlandóak befogadni egy ilyen történetet, ezt a látványvilágot, meg utóhatásként azokat a gondolatokat, amiket a film esetleg ébreszt.

Véleményem szubjektív, és egyáltalán nem értékmérõ nálam ennyit ér ez a film (8/10).
macska78 2013 aug. 10. - 22:58:31
(144/214)
Hát engem nem gondolkodtatott el ez a film,de nem is hinném,h el kellene.Egy ilyen borzalomnak nem hiszem,h mély mondanivalója lenne.Az élve megnyúzós jelenet meg egy nagy túlzás.Nekem már a Motel is csak a gyomromat forgatta meg,ez meg pláne.
kybuck 2013 júl. 06. - 19:43:03
(143/214)
Egyetlen jó dolog van ebben az öncélúan erõszakos, értelmetlen filmben, és az Pásztor Erzsi szinkronja, aki ebben a silány filmben is remekelt.
tesz-vesz 2013 jún. 21. - 10:12:19 Előzmény Gringabringa
(142/214)
vagy éppen olyan szörnyû, hogy nem bírja elviselni, nekem nem a vidámság jött le az arcáról
amúgy méltó befejezés lett volna, hogy mindenki aki ebben az ügyben részt vett a végén ott helyben öngyilkos lett volna csoportosan, merthogy olyan boldogok, hogy megtudják a nagy izét. méltó befejezés ez egy ostoba filmnek.
tesz-vesz 2013 jún. 21. - 10:01:26
(141/214)
a világon szerte vannak olyan hivatalosan bejelentett, adót és járulékot fizetõ csoportok, akik vmi, kizárólag tinédzserek által érthetõ okokból kínoznak embereket.

ez csupán egy történetileg amatõr, inkoherens, ostoba párbeszédek tömkelegét felvonultató, sablonos, klisés, buta tinifilm, sajnálom ha nem látják egyesek, nézzenek különbözõ típusú és témájú filmeket még 30 évig.

mondjuk az hiteles látvány hogy meg van nyúzva, jól megcsinálták ezt, ügyes a maszkmester, de mûvészileg és kulturálisan nem jelent semmit, nem érték, csupán olcsó hatásvadászat.
10/10
pufifánk 2013 máj. 04. - 09:22:47 10/10 Előzmény rosa.love
(140/214)
SPOILER!!!

Nem szeretnék vitatkozni, de nekem más a teóriám. Megnéztem az utolsó jelenetet és teljesen másra gondolok. Mikor azt mondja, hogy "kételkedjen" nekem az ugrik be, hogy azért öli meg magát, hogy ez az egész szörnyû dolog folytatódjon. Keressék tovább a magyarázatot a mártiromságra. Õ ugyan megtudta, amit akart, de feltehetõen annyira gané, hogy azt akarta tovább kutassanak a "szent cél" érdekében... Vagy tán, ennek ellenére még õ is kételkedik?
8/10
rosa.love 2013 ápr. 14. - 19:19:09 8/10
(139/214)
---Spoiler---
Megnéztem másodjára is 2 év után.
Sokat gondolkoztam azon, miért lõtte fejbe magát a Kisasszony. Az itt olvasott véleményekkel csak részben értek egyet. Ez a szekta, bármilyen szélsõségesen is, de vallásos volt. Az öngyilkosság pedig nem az üdvözüléshez vezetõ út egyik vallásban sem...Szerintem Anna akármit is mondott neki, a Kisasszony megvilágosodott, és belátta, hogy mennyire felesleges és bûnös dolgot követett el a szekta a lányok halálra kínzásával. Az öngyilkosságot pedig nem azért követte el, mert minél elõbb vágyott a túlvilágra, hanem büntetésként szabta ki saját magára. Mert gondoljunk csak bele: a mártír-csinálás célja pont az volt, hogy bármilyen információhoz jussanak a szektatagok a túlvilágról. Ha Anna mondott volna valamit a túlvilágról, teljesült volna a legfõbb cél, és mindenki, pláne a Kisasszony boldogságban úszott volna. Az én verzióm szerint tehát: a Kisasszony a haldokló Anna szavainak hatására meglátta a valóságot, de nem a túlvilágit, hanem a saját valóságát, ahogy ott áll egy megnyúzott lány halálos ágyánál,70 évesen talpig sminkben és mûszempillában, és a szemén keresztül próbálja kémlelni a mennyországot. Az öngyilkosság elõtt a kollegájához is ironikusan szól, mintha azt mondaná neki, hogy "vedd már észre magad". Az öngyilkosság részben büntetés, részben menekülés a valóság elõl az én nézeteim szerint. Persze nem biztos, hogy jó a teóriám, de ebben a jelenetben, amikor a Kisasszony teljesen kiégetten minden sminket és smukkot eltávolít magáról annyi (ön)irónia van, hogy nem tudok másra gondolni.
5/10
emirates82 2013 márc. 28. - 14:35:28 5/10 Előzmény melody03
(138/214)
Nyugodj meg! Tuti lesz 2.része,abból minden kiderül...
6/10
Norikaa007 2013 márc. 27. - 21:49:50 6/10
(137/214)
Tényleg elég indokolatlan benne a sok kínzás, de összességében nem rossz.
10/6.
10/10
pufifánk 2013 márc. 20. - 14:29:35 10/10 Előzmény Meklód fia
(136/214)
:)))
2/10
melody03 2013 márc. 09. - 11:51:33 2/10
(135/214)
Indokolatlan volt benne az a sok kínzásról szóló jelenet, több hangsúlyt kellett volna fektetni a szektára, a lényeg így is érthetõ, de talán nem lett volna ilyen monoton a film, ha jobban rámennek a "MIÉRT?"-re...
Meklód fia 2013 márc. 09. - 11:30:33
(134/214)
egyedi film az biztos. elérte a várt hatást nálam. Ha a csaj hangosabban mondja mit látott, akkor lehet én is fejbe lövöm magam
2/10
melody03 2013 márc. 09. - 11:28:10 2/10
(133/214)
Nem tudom hova tenni, a konzekvenciát tényleg csak az utolsó percekben lehet levonni és addig rengeteg kínkeserves képkocka lepörög. Sok történetábrázolás nincs benne, egy szó van rá: brutális.
10/10
pufifánk 2013 márc. 09. - 09:40:16 10/10 Előzmény Meklód fia
(132/214)
Én be is szartam az elején. Nincs azzal gond, hogy másképp alakult a film vége. Szerintem ezért annyira kurva jó. Tényleg van benne minden, horror, dráma... Ez úgy jó, ahogy van! Szerintem nagyszerû film és nagyon elgondolkodtató.
Meklód fia 2013 márc. 04. - 13:58:00
(131/214)
több ilyen filmre lenne szükség.
***Spoiler*** Az elsõ fele inkább horror, egészen addig féltem míg a csaj meg nem találta a kínzott nõt a pincében. Utána le ült a film, és csak arra az egy csavarra ment ki az egész történet. Egy kõkemény horrort lehetett volna kihozni ebbõl amitõl összeszarom magam, ha valami más dolog történik oda lent.
Kisisa 2013 márc. 01. - 23:12:38
(130/214)
Ma este néztem meg. Miután vége lett elolvastam a hozzászólásokat.

Spoilert tartalmazó vélemény következik!!!

Kiakadtam a filmen. És nem azért, mert jó vagy rossz volt. Hanem azért, mert azt mutatta meg, hogy mire képes az ember a tudás érdekében. Elrabolt gyerekeket, felnõtteket kínoznak meg napokon-heteken-hónapokon keresztül csak azért, hogy megtudjanak valamit, amiben nekik sosem lesz részük. Hiszen õk mártírt akarnak faragni az áldozatokból, csakhogy õk maguk sosem lesznek azok ha abból indulunk ki, hogy hogyan is akarják elérni ezt az állapotot. És mire jó ez a fajta tudás, ha sosem lesz részed abban az üdvözülésben vagy megvalósulásban amibe ezeket a szerencsétleneket kényszerítik.
Összességében ki vagyok akadva. Az elején gondoltam hogy a lány bosszút fog állni. Aztán jött a kérdés, mi a fenének nem tûnnek el a házból de sürgõsen? Majd miután Lucie meghal és Anna megtalálja azt a szerencsétlent a ház alatti bunkerben azon gondolkoztam hogy miért is nem hívta azonnal a rendõrséget? Ezeken túlhaladva, mikor berontottak a fegyveresek, már gondoltam hogy szegény lány a lehetõ legrosszabb helyzetbe került: áldozattá vált. A film vége pedig feltette az i-re a pontot. Kegyetlen volt és borzasztó és néhány jelenetben még mondtam is a tévének, hogy na, most fel kell állni, a kanalat a csajszi szemébe tolni, a kulcsot elvenni és rohanni amíg a lábad bírja! De nem mûködött. :(

Mindent egybevetve nekem "tetszett" a film, a története nagyon elborzasztó és tényleg nem hinné az ember, hogy ilyen esetleg megtörténhet. De ki tudja, hogy mi van a szomszéd pincéjében? Mondjuk az osztrákoknál? :) Mindenesetre szeretném hinni, hogy nem történnek ilyen dolgok a világban.
10/10
pufifánk 2013 febr. 25. - 10:58:22 10/10
(129/214)
Én még ilyen durvát nem láttam. Miközben néztem ahogy szadizzák a csajt csak arra tudtam gondolni, hogy: A MAMÁT AKAROM!!!:( Ultra kegyetlen, teljesen beleéltem magam. Miután a férjem belealudt, a végén felkeltettem, hogy elmeséljem mi szörnyûségeket láttam azt kérdezte, hogy normális vagyok-e, hogy ilyeneket nézek?! Elgondolkodtatott.
Mielõtt az ember azt gondolná, hogy ilyen nem történhet meg, tegnap letartóztattak egy MAGYAR férfit aki félholtra verte feleségét, majd ezután bevarrta a száját! Akkor azt kell mondjam, nem kell horrort nézni, mert benne élünk...:(
Wrapkid 2013 febr. 24. - 13:31:38 Előzmény 44ron
(128/214)
Igen, biztosan sok mondani valója, és gondolata van ennek a filmnek. Mert egy horror filmnek, ahogy ezt a filmet te nevezted, nem az a dolga, hogy kikapcsolódj és egy kicsit olyan világba "merülj" el, ami fikció és teljes mértékben a fantázia szüleménye. Max. azon lehet egy horror után elgondolkozni, hogy te hogy élted volna túl, vagy mit csináltál volna másképpen. Micsoda ötlet, hogy tudjuk meg több évnyi kínzás után, milyen élményei lesznek az embernek.
Ízlések és pofonok. Barátok közt-nek több értelme van......
Wrapkid 2013 febr. 24. - 13:23:15 Előzmény Kaktuszné
(127/214)
Ez nem horror, ez az emberiség legalja, a filmgyártás teljes csõdje. Filmdráma???? Ez egy értelmetlen színes szadista francia szenny. Valahogyan hûen tükrözi a franciákat, és vele együtt az egész országukat.
offtopic
Kaktuszné 2013 febr. 05. - 12:28:34
(126/214)
Ja egyébként visszatérve erre a horrorra, kapásból fel tudok sorolni egy pár olyat, amin én jobban besz*rtam, a hozzászólásokból mégis az jött le, h ez a legdurvább:OO
Kör
Átok
Ideglelés
Másvilág
offtopic
Kaktuszné 2013 febr. 05. - 12:26:29
(125/214)
Tudom, és tulajdonképpen nem is neked írtam, hanem annak, aki az oldalra vetõdik, nekem is segített már, amikor valaki felhívta íly feltünõen a figyelmemet egy korábbi hsz-re.
offtopic
Csonger 2013 febr. 05. - 11:13:55 Előzmény Kaktuszné
(124/214)
Igen, már mástól is megkaptam...
Kaktuszné 2013 febr. 04. - 22:36:37
(123/214)
SPOILER

azon viszont halálra röhögtem magam, amikor a "Kisasszony" mutogatta a képeket Ánának "nézze a szemét!" oszt a harmadik képen a nõ arca el volt fordulva, plusz a haja is az arcában volt "nézze a szemét!":DDDDDDDDDDDDDDDDD
Gagyi
Kaktuszné 2013 febr. 04. - 22:24:14
(122/214)
Egyébként valaki megmondaná, miért szimplán dráma kategória ez a kõkemény horror???
Kaktuszné 2013 febr. 04. - 22:23:06 Előzmény Csonger
(121/214)
SPOILER!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Kaktuszné 2013 febr. 04. - 22:22:33
(120/214)
SPOILER

Huhh ez durva volt. megmondom õszintén a film utolsó 10perce csak az igazán durva a többi, "gyerekjáték". Nekem az az "ártó szellemes" rész nem kellett volna bele, az annyira elvitte a filmet tök más irányba a lényegrõl...miért nem lehetett mást odatenni? Igazából nézni sem bírtam azokat a jeleneteket. na a vége, amikor lenyúzzák a bõrt, az volt az amikor éreztem, h na errõl beszélhettek a hozzászólók, h durva, hiszen a többi elem, az nem volt annyira kemény. Nem igazán értem, ha a fõszereplõ végigcsinálta az összes szakaszt, miért nem volt rajta egy vágás sem, az a csaj, akit megmentett össze-vissza volt vagdalva. Plusz a szeme is le volt kötve vajon, hogy akarták látni nála a fennakadt tekintetet, ha meg csótányokat látott, miért nem nyírták ki szimplán, ha már nem alaklmas mártírnak?
Volt egy két logikátlanság, amúgy a történetben, pl. a családot senki sem kereste, se a fiú szerelme, se a suliból senki, h nem jöttek iskolába a gyerekek stb...aztán a lövöldözést sem hallotta senki? Akkora bazi nagy puskával lõtt a csaj, amcsi filmekben elég egy lövés és összeszalad az utca...na mind1... Az egész filmnek az a lényege, h a halál után nagyon durva dolgok várhatnak ránk, hogy a nyanya nem akarta megosztani, de akkor minek lõtte le magát, minél hamarabb, akarta a dolgot? áhhh marhaság

SPOILER vége
Christo 2013 febr. 01. - 04:19:22
(119/214)
Ahhoz képest amikor kicsi voltam, apám a szekrény tetejére tette a nyolcadik utas a halál c. vhs kazettát, hogy ne érjem el és ne nézhessem meg. Pedig azt a filmet ma se horrornak, se psychonak nem tartom, max egy ártatlan (sõt érdekes) sci-finek.
Ezt a filmet anno egy 16 éves csaj ajánlotta. Egy idõben néztem horror filmeket, akkor néztem meg ezt is, egyetlen kifejezetten durvábbat láttam ennél, az Inside c. francia filmet, viszont az inkább félelmetes volt (kb az egyetlen horror amin féltem), ez pedig elrettentõ.
http://en.wikipedia.org/wiki/Inside_%282007_film%29
Igazából azt hiányoltam, hogy a filmben szóljanak valamit arról, hogy ez megtörtént eseményen alapszik, vagy csak egy olyan ember fejébõl pattant ki, aki a beteg fantáziájából akart hasznot húzni (amivel persze nincs egyedül, ez elég széleskörû iparág).
Még remake is készül róla.
http://en.wikipedia.org/wiki/Martyrs_%28film%29
Kb. egy olyan 20 ehhez hasonló (habár sztem ennél gyengébb) psycho és horror film után rájöttem, hogy kb. annyi értelme volt megnézni õket, hogy rájöjjek, hogy semmi értelme nem volt, és nem igazán akarok több ilyet nézni. Vajon mennyi kegyetlenség van a világon... és mit lehet ellene tenni?
10/10
Fulesh 2013 jan. 19. - 00:29:52 10/10
(118/214)
Tökéletes film! 10/10
Slytherin 2013 jan. 13. - 03:23:28
(117/214)
Az utolsó 20 percen kívül semmit nem ér a film. Az utolsó 20 percben viszont minden benne van. Respect.
Slytherin 2013 jan. 13. - 02:58:15
(116/214)
A film háromnegyedénél tartok.
Eddig gusztustalannak tartom és indokolatlannak ezt a rengeteg rikoltozást, sikoltozást... várom a formabontást, amitõl olyan megrázó ez a film.
Csonger 2012 dec. 26. - 11:50:37 Előzmény gyrsee
(115/214)
Igazad van, elnézést!

De talán nem ezzel rontottam el azt a hatalmas filmélményt, amit ez a mû okozhat. :)