Téma: Megasztár

vénasszonyok_nyara 2012 máj. 05. - 09:20:20 Előzmény Ezüstliliom
(743/1363)
Szeretem a magyar nyelvet, mert csodálatosan kifejezõ és érzelemgazdag, tele van árnyalatokkal és még sok szépet el lehetne mondani róla. Ezzel együtt nem tartom Isten ellen való véteknek, ha egy magyar elõadó angolul énekel, mert vannak olyan zenei stílusok, amikre a magyar nyelv nem alkalmas. És Gigi ezekben a stílusokban jó.
Nem hiszem, hogy a svédek megkövezték az Abba-t vagy a Roxette-et, mert angolul énekeltek.
A Majka jelenséget elejétõl kezdve elborzadva figyelem. Adva van egy közönséges, hadaró, mûveletlen suttyó, aki nagyon gyorsan tud nagyon nagy hülyeségeket ontani magából. Ez a primitív tapló mûsorokat vezet és most már elõadómûvészként is debütált. Holnap lehet, hogy beválasztják a Tudományos Akadémiára?
Azt is megrökönyödve figyeltem, hogy fellépett egy agyontetovált, hangjasincs figura, aki CSIPA mûvésznéven szerepel. Hogy lehet ilyen névvel létezni? ezzel az erõvel lehetne: Takony, Hugy, Fing, Kula, Genny stb. De nem a neve a legnagyobb probléma vele.
1/10
rajongo1 2012 máj. 05. - 07:10:52 1/10 Előzmény Endy88
(742/1363)
3 percig bírtad? Hogy csináltad? Én a válogató óta nem nézem. Mikor láttam és hallottam, hogy kik kerültek be, tudtam, hogy ez a mûsor még a szarnál is szarabb lesz. Bejött...Szegény Bochkor is bánja már biztos, hogy elvállalta, de hát a pénz az nagy úr!
1/10
rajongo1 2012 máj. 05. - 07:06:50 1/10
(741/1363)
Miiiiikoooor leeeeesz máááár véééégeee ennek a szarnaaak?
olahmiki1959 2012 máj. 05. - 05:54:50
(740/1363)
Semprini írta, teljesen igaza van, a mai adás volt a leggyengébb az összes eddigi közül.
Benji hozott egy tûrhetõ teljesítményt a Hiennel való duettben, akitõl egyébként már annak idején sem voltam elájulva. Nagyon helyes kis csaj, de sokszor bizonytalan a hangja. Nem baj, ezzel is karriert lehet csinálni ma hazánkban.
Szakos Andi és Szekeres Adrienn volt az est fénypontja, egy elképesztõen nehéz dalt adtak elõ, szinte hibátlanul, a kétszólamúság a magas tartományokban is szépen tiszta maradt, le a kalappal.
Csipa és Talán Attila nagyon rossz volt, a Kölyköd voltam c. számot úgy kéne énekelni, hogy beleremegjen a stúdió, Pataky Attilának egyedül erõsebb, átütõbb hangja van, mint ennek a két srácnak együttvéve. Sok hamis hang is volt.
A mélypont, - szerintem, - Majka, és Balázs duettje volt. Katasztrófa, halálhörgés, siralom, ahogy a költõ mondaná.
Majka minden tõle telhetõt megtett, gesztikulált, nyomta a sódert, próbálta menteni a menthetõt, mellette meg ott állt Balázs, szerencsétlenül, kiszolgáltatottan, megpróbált helytállni, de nem nagyon sikerült neki, hamis volt, erõtlen, és szemmel láthatóan nem tudta, hogy mit keres itt valójában.
Egy külvárosi, minden hájjal megkent dörzsölt vagány, és egy szolíd, védtelen "budai úrigyerek" állt egymás mellett, semmi kapcsolat nem volt köztük, egy hullámhosszról szó sem volt, szerintem mind a ketten örültek, amikor véget ért ez a produkciónak nevezett rettenet.
Balázs, gondolom, nem tehet semmirõl, õ csak sodródott az árral. Annak kéne az orrára koppintani finoman egy szeneslapáttal, akinek eszébe jutott ez az õrület.
Azt kell mondjam szomorúan, hogy ez ma nem Gigi napja volt.
Dolhai Attila egy olyan nehézsúlyú, kitûnõ elõadó, hogy az õ társaságában, meglepõ módon, még Gigin is érezhetõ volt egy bizonyos mértékû elfogódottság, lámpaláz. Most elõször voltak hamis hangjai, fõleg az alsó regiszterben, és a hangja sem volt olyan átütõ, mint máskor.
Összességében szépen énekeltek együtt, Dolhai a hatalmas rutinjával és a gyönyörû hangjával, igazi kollégához méltóan, végig támogatta, segítette Gigit.
Aztán jöttek a szóló produkciók. Sajnos.
Itt már Szakos Andi is gyengébb volt önmagánál, a We are the World c. számot eleve nagyon magasan kezdte, a felsõ hangokat eltorzult arccal, erõlködve énekelte ki, nagyon sokszor egyszerûen aláénekelt, mert nem jött ki a magas hang.
Elemi hiba, rutintalan kezdõk követik el. A hangnemet meg lehet úgy választani, egyeztetve az énektanárral, hogy kényelmesebb legyen, de a teljesítmény megmaradjon. Egy hanggal lejjebb énekelve az egész számot, semmi probléma nem lett volna.
A zsûri azon vitatkozott, hogy az eredeti szám tucatnyi elõadója közül miért nem próbálta meg legalább néhánynak a hangszínét bemutatni Andi, aztán megegyeztek abban, hogy ez nem nagyon lehetséges.
Most érzem elérkezettnek az idõt arra, hogy némileg árnyaljam ezt a véleményt. Kattintsatok rá, érdemes...
http://www.youtube.com/watch?v=WiQHehEAOCQ
Mondanom sem kell, amikor ez a srác, Schwartz Dávid elindult egy régebbi Megasztárban, NEM jutott tovább az elsõ néhány forduló után. Szerintem az utóbbi idõk legnagyobb énekes tehetsége, ami a hangszíngazdagságot, hangterjedelmet és zenei érzéket illeti.
Itt egy másik link, ez alig több, mint egy perc. Bemutatom, tanulságos lesz, hogy ki az, aki ebbõl a hármas párbajból viszont továbbjutott, Schwartz Dávid ellenében.
http://www.youtube.com/watch?v=mUTmfatB2aQ
Eltaláltátok. Az ember mindig a legrosszabbra gondoljon, az jön be.
A középen ülõ Szecsõdi Károly jutott tovább, a legrosszabb a három közül, aki hamisan, fahangon, erõtlenül énekelt, csúnya mint a bûn, és mellesleg mostanában azon gondolkodik, hogy nõvé operáltassa-e magát, vagy sem. Hogy a zsûri mit látott benne, a mai napig nem értem.
Mi meg jövünk itt szakmai érvekkel...
El is ment a kedvem az egésztõl. Attila, Balázs és Benji ma gyengén énekeltek, Benji kiesésének örülök, a másik kettõ remélem minél hamarabb utána megy. (Balázs gitárszólója egyébként jó volt).
Radics Gigi Kováts Kati örökzöldjét nagyon elszúrta.
Sajnos, nem tudott ellenállni a kísértésnek, hogy Beyoncé és Shakira-féle hajlítgatásokat, frazírokat beletegyen, pedig ebben az énekszámban az kifejezetten tilos. Ráadásul ha már beletette, legalább jó lett volna, de Gigitõl szokatlan módon, nagyon sok helyen egyszerûen hamis volt, és abszolút nem odavaló.
A zsûri ma jó sokat vitatkozott, próbált jópofizni, ami vagy bejött, vagy nem, Falusi Mariann ájuldozása a fiúkkal kapcsolatban meg emlékeztetett a másik mûsorban Pokorny Lia, és Hernádi Judit állandó ömlengésére, ami már ott sem tetszett.
A jövõheti zsûritagok + versenyzõk duettekre kíváncsi leszek, különösképpen Bochkor Gáborra, aki jó basszusgitáros, de hogy énekelni is tud-e, arra nem mernék megesküdni.
Egyébként meg innen is üdvözlök minden Édesanyát!
perry 2012 máj. 05. - 02:08:24
(739/1363)
Nekem az a véleményem, hogy a szokásos "kolbászgyár" jelenség mûködik.
Jönnek a "sztájlisztok" és becsomagolják, a zenei szerkesztõ aki a dalokat kijelöli, a koreográfus aki betanítja,
az énekmester aki vagy jó vagy rossz irányban transzponál, és akkor még nem is beszéltem a heti 1 rõl akinek az ízlése vagy segít vagy nem az énekesen.
Ugyan akkor meg kell felelniük a közönségnek, porttolóknak:) a zsûrinek és a szavazóknak. Hetente más stílust
felmutatni amiben bebizonyosodik jók vagy rosszak még akkor is amikor tök idegen tõlük.
Elvileg midig felül kellene múlniuk önmagukat adásról adásra ami már alapból képtelenség.
Bár elkeseredni semmi ok amilyen tempóban gyártják a "sztárokat" jövõre elképzelhetõ , hogy 10-12 csatornán is lesz tehetségkutató verseny.:)
perry 2012 máj. 05. - 01:53:26
(738/1363)
Bizony úgy van az, hogy csak úgy elõfordul miszerint az embereknek érzelmeik is vannak.
Ezüstliliom 2012 máj. 05. - 01:35:39
(737/1363)
A TV2-nek nincs pénze színvonalasabb duettpartnerekre??? Csipa meg Majka??? Jesszus!

Andinak nagyon nehéz dalt választottak a duettre, de szépen megoldotta. Kicsit érhetett volna még, de szép volt.:) Gigi is csodásan, jó ízléssel énekelte a duettdalát. Kár azért az utolsó alacsony hangért. Talán fogytán volt a levegõje? És nagyon szépen, érthetõen formálta a magyar szavakat. Még ilyen rosszul nem hallottam senkitõl a Kölyköd voltamot, mint Talán Attilától és Csipától. Nulla artikuláció. Ha nem tudnám kívülrõl, fogalmam sem lett volna a szövegrõl. Balázzsal alaposan kitoltak ezzel a Police feldolgozással.:/

Most megtudtuk, amit eddig találgattunk: hogy hogy énekel Gigi egy érzelmes, lassú, magyar dalt. Nem sikerült neki.:( Ennek egy része betudható az érzelmeknek az édesanyja iránt, de azok a stílusidegen hajlítgatások sokat rontottak rajta. Amit viszont Mester Tamás mondott, azon megint kiakadtam: "Gigi, nekem nem szabad magyarul énekelned". Mit képzel ez az ember??? Magyarországon, egy magyar tehetségkutatóban ilyet mondani??? Ha így gondolja, mi a francért nem megy innen jó messzire, ahol soha többé nem kell magyar szót hallania??? Képzeld, Tomika! Én meg nem vagyok vevõ az angol nyelvû lemezeire egy magyar énekesnek! Vigye csak ki külföldre, de akkor még most, hogy ne vegye el a helyet azoktól, akik itthon és magyarul szeretnének a továbbiakban is énekelni!

A végén végre jó döntés született, pedig már felkészültem, hogy megint a jobb énekest ejtik ki.
vénasszonyok_nyara 2012 máj. 05. - 00:32:17
(736/1363)
Nekem mindig gyanús volt a nagy ölelkezés minden produkció után, de most valahogy õszintének tûnt, hogy még a továbbjutott Balázs is megkönnyezte Benjit. Végül is egy kedves, bohókás gyerek, el tudom képzelni, hogy megkedvelték a többiek. Egyébként tényleg sokat fejlõdött az elmúlt idõszak alatt.
1/10
pillangókisasszony 2012 máj. 05. - 00:17:08 1/10
(735/1363)
Hogy min hatódott meg mindenki ennyire a végén az számomra nagy rejtély.Az hogy még Mester is elkezdte a könnyeit hullajtani Burgessért,már több,mint nevetséges.Mûdráma?Vagy a mûvészek ily érzékenyek?
3/10
Semprini 2012 máj. 05. - 00:02:34 3/10
(734/1363)
Ahogy a Megasztár 6. szériája mélypont a mûsor történetében, a mai est mélypont volt a 6. szérián belül. Senki sem volt igazán jó, és többen is mélyen alulmúlták magukat (Gigi, Jenser), Szakos Andi meg, aki ma vitán felül a legjobban teljesített, kis híján bekerült az utolsó kettõbe (na az szép lett volna ha a zsûri menti meg!), de aztán végül mégse. Annak azért örülök, hogy Benji végre kiesett, de SOKKAL SOKKAL elõbb kellett volna.
2/10
dantonb 2012 máj. 04. - 23:58:11 2/10
(733/1363)
Kibicnek semmi nem drága:"Benji ne legyél Te szakács ,inkább énekelj!"--mondta Tilla.
1/10
greghouse 2012 máj. 04. - 23:55:04 1/10
(732/1363)
Fogalmam sincs, kikrõl beszéltek, kivéve Balázst. Õ a nagymamák és a tinédzserek kedvence. Jópofa kiskutya, mondta a nagynéném. Ha nektek ez kell...legyen.
a többirõl sose hallottam, és van egy érzésem, hogy nem is fogok.
3/10
Semprini 2012 máj. 04. - 23:51:10 3/10
(731/1363)
"Balázs most rendkívül jó volt"
Biztos? Sztem ma volt a leggyengébb, alighanem õ is megy ma haza.
Kisbalas2 2012 máj. 04. - 23:27:43
(730/1363)
Balázs most rendkívül jó volt, Gigit meg ma éreztem elõször hamisnak, nem tetszett sem a duó sem az utána levõ éneke sem.
2/10
dantonb 2012 máj. 04. - 23:23:15 2/10
(729/1363)
Egyre inkább az jön le Gigirõl hogy mint elõadó éretlen,és kissé beképzelt libuci.Bár nem õ a fõ hibás hanem a hülyítõi.
loma06 2012 máj. 04. - 23:16:49
(728/1363)
Pont ugyanerre gondoltam, hogy Karamella ilyen még és nála is baromira gyûlölöm ezt a cifrázást. :(
3/10
Semprini 2012 máj. 04. - 23:14:24 3/10
(727/1363)
Igen, Gigi kétségkívül kiemelkedik ebbõl a borzalmasan pocsék mezõnybõl - valljuk be, nincs nehéz dolga. Azonban látni õt elvérezni egy kovács Kati dallal - hát ez nem semmi. Mi a francért kellett ezt ezt is így szana-széjjel hajlítgatni???? ki mondta ezt neki, Caramel??
2/10
dantonb 2012 máj. 04. - 23:13:05 2/10
(726/1363)
Szegény Gigi nem bír ellenállni az óbégató stílusnak,teljesen felesleges frazírok.Kovács Kati százszor jobb volt.
loma06 2012 máj. 04. - 23:07:52
(725/1363)
Hát Gigi magyarból nem valami jó. :)
3/10
Semprini 2012 máj. 04. - 22:27:31 3/10
(724/1363)
Botrányosan rosszak voltak a duettek, kivétel Szakos Andiék. Azt pedig rendkívül sajnálom, hogy Gigi Dolhait kapta duettpartnerül.