9/10
pneklara 2010 okt. 27. - 13:30:38 9/10
(42/62)
Nem figyeltem a film elején, mert nem tartottam jelentõsnek, most már sajnálom. Fiatalon kerülhettek össze, s a nõ vállalta, hogy szakít a hívatásával, családanya, feleség lesz, támogatja a férjét, s a megszerzett jómódban élnek, míg meg nem halnak.Alárendelte magát, a férj döntött mindenben. Még arról sem szólt, hogy elutaznak Párizsba, s meghívja rá a barátokat. Ezt a nõt õ nem kezelte "fele"ségként, ennek a tudomásulvétel volt a szerepe.Vágysz valamire, s azt kapod ajándékként, amit a férj jónak lát. Na persze, drágább, de ha te nem arra vágysz? Ez az életük. Aztán belenéz a tükörbe,s látja, hogy az élet elszaladt fölötte,mihez kezdene, újraépítené az életét?
Igen, ez borzasztó, hogy a azokat bántja, akiket a legjobban szeret: a gyerekeit. De én valahol nem ítélkezem a nõ fölött. Egy kétségbeesett,dühös ember egyre mélyebbre süllyed, rántja magát a pokolba.Gondolod, hogy elfogadom, hogy ölt? De a film arra nem ad nekem választ, hogy azok az évek hogy teltek el, ami ide vezetett. Biztos bejelölöm az értesítõt, s megint megnézem, hogy az apró jelekre jobban figyeljek.
De általában nem támadok egy tettért senkit, igyekszem a magyarázatot megtalálni az okora.De teljes meggyõzõdéssel mondom, hogy a tettére nincs mentség.De vágtam már én is liter tejet a földhöz...
offtopic
Anditos 2010 okt. 27. - 13:13:18
(41/62)
Még mindig csak azt tudom mondani erre, hogy a nõ választotta ezt az életet. És jó is volt neki, amíg rá nem jött hogy öregszik, meg nem ijedt attól, hogy a barátnõjét otthagyta a férje, és el nem kezdett ok nélkül féltékenykedni. Mindig van választásunk. Neki is lett volna, elhagyhatta volna a férjét. De nem tette, mert panaszkodni könnyebb volt neki és utólag szentnek beállítani magát, mint otthagyni a jólétet még idõben.
offtopic
Anditos 2010 okt. 27. - 13:10:18
(40/62)
Én is mutattam volna a karmaimat, ha azt látom, hogy a boldogságomat és a szeretteim életét egy elmebeteg nõ veszélyezteti, akit az új férjem még véd is olykor olykor.
Akkor szerinted csak két választása van egy nõnek, aki boldogtalan a házasságban? Vagy tûr és boldogtalan lesz élete végéig vagy jogosan áll bosszút és gyilkolja le a férjét és annak új nõjét, miután elváltak? Tehát nincs élet a válás után? Szerencsére a nõk többsége intelligenciával és ép ésszel más utat is ismer.
De a legfõbb bûne ennek a nõnek, hogy képes volt a gyerekei apját megölni. Ilyet ép lelkû ember, aki szereti a gyerekeit, nem tesz.
9/10
pneklara 2010 okt. 27. - 12:59:41 9/10
(39/62)
Még annyit, hogy a férj "szerette" a gyerekeit? Hát persze, könnyû szeretni 2-3 között. De a film nem mutatta, hogy ez a nõ mit lejsztolt 4 gyerekkel, hányszor csillapított lázat, intézte az apró cseprõ dolgokat, ami felõrõl egy nõt, ha a támasza annyi: itt a pénz.Ennyi a férj dolga, hogy az anyagi jólétet biztosítsa. Érdekes, hogy film elején a nõ volt még a focista gyrekekkel is, a pasi sehol. De az új asszonykával már kiment õ is, mert már ráért. Szóval ez a film éppen azt tartja titokban, hogy ez a nõ hogy vált ilyenné. Remélem, a 2. részbõl megértek valamit. Persze a gyilkosságért vállalnia kell a felelõsséget.
9/10
pneklara 2010 okt. 27. - 12:50:35 9/10
(38/62)
Tudod, ha ez regény volna, akkor nagyon szép tanmesét lehetne kerekíteni belõle, de ez így történt meg. Személyiség kérdése, ki hogy kezeli a sérelmeit. Józan ésszel soha nem követnének el gyilkosságokat, mégis szinte minden nap történik egy családi dráma. Persze, hogy én sem tartom megoldásnak, de hogy a lélek bugyraiban mi történik, arra nem mi tudunk, kívülállók magyarázatot találni.Lehet mondani, hogy elválhatott volna, meg bla, bla. Sok nõ miért nem lép ki, tûr,csak hogy a látszatot õrizze? S ez a pasi miért nem vált el a hárpia nõtõl az elsõ gyerek után? Mert kényelmes volt neki, hogy építhette a karrierjét.A bosszútól nincs rosszabb tanácsadó, és ezt a nõt a bosszú hajtotta, s zsarolni akarta a past.
Kíváncsi vagyok, hogy az új asszonka milyen lett volna. Azért a film vége felé már õ is mutatta a karmait.
offtopic
Anditos 2010 okt. 27. - 12:35:31
(37/62)
A filmbõl nekem az jött le elsõsorban, hogy a nõ mindenkit hibáztatott a történtekért, csak saját magát nem, ezt a film végén ki is mondta. Könnyebb másokat okolni magunk helyett, ez tény. Pedig neki is volt választása, pl elhagyhatta volna a férjét, ha olyan nagyon boldogtalan volt mellette.
offtopic
Anditos 2010 okt. 27. - 12:32:42
(36/62)
De ezt a nõ választotta, amikor férjhez ment a fickóhoz, és ha nem volt elégedett az életével, akkor választhatta volna azt, hogy õ válik el elõször. Ha nem volt boldog, jelezhette volna, de neki kényelmesebb volt továbbra is úgy élni, mint addig, és csak akkor jött rá, hogy mit vesztett, az anyagi jólétet és a boldogság látszatát, amikor elüldözte a férjét maga mellõl. Amit pedig utána tett, a gyilkosság, arra nincs mentség. Sem a sértettsége, sem a kicsinyes bosszúvágya, sem az irigysége, sem az, hogy képtelen volt a szeretetre.
9/10
pneklara 2010 okt. 27. - 12:21:33 9/10
(35/62)
Egy film nem alkalmas arra, hogy évtizedek alatt felhalmozott sérelmeket bemutasson: mitõl vált ez a nõ ilyenné.Tény, hogy erõs nõ, hitte, hogy a külvilág felé szép család képét mutatják, õ tudta, hogy mit szenvedhetett "háziasszonyként", miközben a férje vagy volt, vagy nem. Aki szép családban él, tudja, hogy nem elegendõ, ha a férj "tejel". Lelki támasz is kell egy nõnek, ami nem váltható meg pénzzel.
9/10
pneklara 2010 okt. 27. - 12:17:46 9/10 Előzmény Kárpáti Éva
(34/62)
Ha halálra ítélték, akkor miért írták ki a film végén, hogy 2010-ben bocsájtható feltételes szabadlábra? Na majd megtudom.De aki ismeretlenül valakirõl ítéletet mond, lelki betegnek nyilvánítja, az maga is elmerülhetne egy kis önvizsgálatban!
9/10
pneklara 2010 okt. 27. - 12:12:17 9/10
(33/62)
SPOILER!!!Na azért a pasi nem lehetett egy korrekt ember. Otthagyta a titkárnõje, de elõtte jól beolvasott neki. Persze a filmben nincs kidolgozva aprólékosan a jellemek ábrázolása. A nagylány is az anyjához menekülne, mert neki sem tetszik a fiatal anyuka, csak már ott is új "családot" talál. Elfogadom, hogy a nõben a bosszúérzés kerekedik felül, nem a keserûség. De nehéz megemésztenie, hogy nem tudta visszaédesgetni a férjét a tervei alapján.
Szerencsére évtizedek óta tart a házasságom, nem tudom meg tudnám-e õrízni méltóságomat, ha egy fiatal cicababa elszipkázná a férjemet. Addig ne is mondjon senki semmit, míg nem kerül ugyanabba a szituációba!
Én úgy érzem, ez a pasi nem volt olyan makulátlan családfõ.
Az meg hogy ünnepen hogy viselkednek a családok: a legtöbb válókeresetet ünnep után adják be,s a feszültség miatt sok családban torkollik brutalitásba a szenteste. Ezt a szakirodalom írja.
offtopic
Anditos 2010 okt. 27. - 11:41:54 Előzmény pneklara
(32/62)
A baj csak az azzal, amit írtál, hogy míg a férj szerette a gyerekeit és békét akart a családban, addig a nõ - aki egyfolytában egoizmssal vádolta a férjét - senkire nem gondolt, csak saját magára. Annyira sajnálta magát, hogy eszébe sem jutott, hogy az õ szerepe mi ebben a történetben. Már bocs, de ahogy semmibe vette a saját gyermekeit, és elõbbre helyezte magát, pl az évzárón, vagy hogy elõttük beszélt ocsmányságokat, vagy ahogy a kisfiára is ráordított a telefonban, és még sorolhatnám. Elõbbre helyezte saját magát és nem látta hogy az egész családját tönkreteszi ezzel. A szeretet nyomát sem láttam a nõben. Ha szeretem a gyerekeimet, nem teszem ki õket ennek az egésznek.
Cordelia 2010 okt. 27. - 11:40:38 Előzmény Kárpáti Éva
(31/62)
egyetértek. A feleség borzalmasan viselkedett, idegesítõ volt, semmi sem volt jó neki, egyszerûen belebolondult a jólétbe. Már az is szörnyû volt, amikor a legkisebb fiút otthagyta a küszöbön, pedig az apa egy másik városban tárgyalt.
Anditos 2010 okt. 27. - 11:35:40 Előzmény hurvanyek
(30/62)
Az hogy az esküdtszékben is ültek elvált nõk, ez nem mentség. Épeszû ember nem hagyhat futni egy ilyen gyilkost. Nem minden elvált, elhagyott nõ öli meg az exét és annak új párját. Ha az, hogy elhagyták (amihez õ maga nagyban hozzájárult)ok arra, hogy gyilkolhasson, és e miatt nem kapja meg a megfelelõ büntetést, akkor szinte legalizálják az exek meggyilkolását.
pstone69 2010 okt. 27. - 11:27:02
(29/62)
Hát nõt még nem ütöttem meg, de ha ott vagyok, amikor átrendezi a lakást, akkor rezgett volna a léc.
pneklara - A nõ nem csak a férjével veszik össze, nem csak vele viselkedik úgy, hanem pl. az ügyvédnõvel is. A férj végig nyugodt normális, míg a nõ egy idegbeteg. Gyakorlatilag a titkárnõ karjaiba üldözi a férjét az állandó baromságaival.
offtopic
Anditos 2010 okt. 27. - 11:24:54
(28/62)
Én csak azt nem értem, hogyhogy nem tûnt fel senkinek, hogy a nõ bekattant és nem megszorító intézkedések kellenek, hanem a pszichiátriára kell beutalni.

Sajnos egyik barátom is megtapasztalhatta a saját bõrén, hogy a többszöri, életveszélyes fenyegetéseket nem veszi komolyan a rendõrség, csak akkor, ha már konkrét támadás történik.
hurvanyek 2010 okt. 27. - 10:05:35
(27/62)
Borzasztó,hogy nem azt a gyûrût vette ,ami a nõnek tetszett volna és olcsóbb volt.És akkor már így kell viselkedni karácsony szent ünnepén,ugyebár?
mert a férjnek ,aki robotol látástól mikulásig és anyagilag tejbe vajba füröszti a családját,az az egyetlen feladata, hogy a nejének kizárólag azt a gyûrût vegye meg.És sorolhatnám tovább ,hogy épeszû ember már sokkal elöbb otthagy egy ilyen lelki abberált nõszemélyt.Hát az meg egyenesen égrekiált,hogy a szegény nõnek játszani kellett agyerekekkel, miközben aférje dolgozik:)
Egyetértek Kárpátival:Nóómális??!
hurvanyek 2010 okt. 27. - 09:57:24
(26/62)
teljesen igazad van, egyébként érdemes megnézni, hogy kik védik a gyilkos fúriát.Többnyire 30 feletti nõk,akik valószínûleg dobva lettek valamikor.Ezt átviszik a józan ítélõképességük eltorzítására , és elfogultak de nagyon.
Szerintem az elsõfokú ítéletnél ezt lovagolják meg a nõ ügyvédei is ,ezért nem tud dûlõre jutni az esküdtszék.És ez nem spoiler ,hiszen az elsõ rész végén bemondták.
Kárpáti Éva 2010 okt. 27. - 09:40:28
(25/62)
Pneklara!
Aki így reagál erre a borzalmas tettre, amit ez az elmebeteg (konkrétan szociopata) nõ elkövetett (ti. kettõs gyilkosság), az maga is jobban teszi, ha felkeres egy pszichiátert, mert nála sincs minden rendben.
A nõ a saját viselkedésével érte el, hogy a férje eltávolodott tõle. Normális ember nem így reagál, az erõszak semmiképpen nem éppeszû viselkedés, csak még jobban eltávolítja tõle a másikat. Nem véletlen, hogy a gyerekek is eltávolodtak tõle (fõleg a nagylány, akit nyilvánosan megalázott a diplomaosztóján).
Az sem véletlen, hogy a második részben
SPOILER
halálraítélik.
9/10
pneklara 2010 okt. 27. - 08:18:45 9/10
(24/62)
Most olvastam vissza, hogy sokan elítélik a feleséget. Pedig voltak jelenetek, ahol látszott, hogy mit vállalt át õ az urától SPOILER!!!
Bemegy telefonálni a pasi, a nõre hagy egy rakat gyereket, aki a pasi által vállalt játékot levezényli, már beesteledik, de a pasi még mindig telefonon cseveg...
Nem azt az ajándékot veszi, ami a nõnek tetszene, hanem a drágábbat, mert neki az tetszik.
Lerendez egy párizsi utat, anélkül, hogy a feleségnek szólna...Szóval ez egy akarnok pasi, nem sok szeretetet, figyelmet kapott a felesége tõle, aki viszont nem egy buta liba, aki kihasználná a Nagy Fõnök rangját, hanem egyenértékû társ akarna lenni, de a pali egy házicselédet lát benne.És amikor terhes neki a feleség, már külön is költözik, punk tum, boka össze, pofa be.
Ja, a tárgyalásról szól a 2. rész? Erre kíváncsi leszek!!!
9/10
pneklara 2010 okt. 27. - 08:09:13 9/10
(23/62)
Ha az volna a feladatom, hogy valamelyiküket védjem vagy elítéljem, bajban volnék.
SPOILER!!!:
Azt mondják, minden sikeres férfi mögött egy erõs asszony áll. Aki biztosítja a hátteret, szervezi egy nagy család életét, lemond saját karrierjérõl. Nem tekinti Istennek a férjét, mert ismeri hibáit, gyengéit - és akkor, mikor a férj befutott, terhes lesz neki a szekáló feleség.
Épp kapóra jön a lencsibaba - még a szinkronja is olyan, hogy védelemre, támogatásra szorul-felnéz a Nagy Fehér Emberre, issza a szavát. Kaphatna a tengerparton száz pasit, de neki jobb a gazdagság, a rang, amivel egy társaságba emelkedik, s van pofája elmenni a lány évzárójára, és fényképezni, mint egy családanya.
Én esküszöm, megkönnyebbültem, mikor láttam, hogy elvérzik a kis rüfke, s boldogságban úsznak át a túlvilágra.Én nem lelõttem volna, de egy húsklopfolóval megkínáltam volna a pasit. Vagy legalább a Cabriot-ját.
A feleség ámokfutását nem fogadom el, de el nem ítélem, vagy inkább megértem. Ha okosabb lett volna, megkopasztja a bájgúnárt: gyerektartás, asszonytartás, hûtlenség, családelhagyás okán.
De mirõl fog szólni a 2. rész? Nehogy vezekeljen, megbánjon, mert akkor nyálas lesz.
Éredekes, ha egy õszes halánték egy pipi után kap, akkor az szalonképes tett, ha a nõnek van-láthatóan fiatalabb-barátja, akkor az ciki. Mert a barátja szerintem fiatalabb pasi volt, de csak egyszerûen volt, szerepe semmi.
SPOILER vége.
Szerintem jó film, de csak az érti meg, aki sokat tett azért, hogy a férjbõl legyen VALAKI, s minden elveszni látszik.