Téma: Mintaapák

4/10
napraforgó 2021 aug. 29. - 13:05:23 4/10 Előzmény guess.who
(3142/4882)
Valahogy az az érzésem, hogy valóba an egy anti-Bödört csinálnak itten. Bödörék voltak a tahó parasztok Pesten, ez meg itt a pestiek Bivalyfalván.
4/10
offtopic
napraforgó 2021 aug. 29. - 10:21:11 4/10 Előzmény guess.who
(3141/4882)
Polyák miért távozott? Annyira agyonhallgatják
4/10
napraforgó 2021 aug. 29. - 10:18:01 4/10 Előzmény guess.who
(3140/4882)
Nem tudom, hogy mi van Gézáék szüleivel. Az anyjuk él, hisz egyszer vitt Verának egy kosár befőttet. Bár látni nem láttuk, tehát bárki lehetne az.
Szerintem nagyon jó alkalom lett volna, hogy néhány idősebb szinésznek is adjanak munkalhetőséget.
Én Mucsit nem kedvelem, találhattak volna szimpatikusabb nagypapát is. Fehér annát nem láttam a szomszédok óta.
4/10
napraforgó 2021 aug. 29. - 10:11:26 4/10
(3139/4882)
Az igaz, de amikor a kliensei érdeklődtek, mivel is foglalkozik a hölgy, akkor mindig mellébeszélt és ezt a nő nem tűrte el. Mert ha Szabinak csak az számit, ha ügyvéd, orvos, vagy egyéb értelmiségi, akkor inkább nem kér belőle.
offtopic
guess.who 2021 aug. 29. - 09:58:20 Előzmény napraforgó
(3138/4882)
Gézáéknak vannak amúgy szüleik? Nekem nem rémlik.
És tényleg érdekes, hogy ott van Vera, aki egyrészt testvérként, másrészt pedagógiai végzettséggel és iskola/óvodaigazgatóként sem mondta azt Geyzának, hogy banyek, nem életed legjobb döntése az, ha mindhárom gyerekedet a saját nyomorod miatt tönkre akarod tenni és kiszakítod a még megmaradt ismerős környezetükből?
offtopic
guess.who 2021 aug. 29. - 09:54:52 Előzmény napraforgó
(3137/4882)
Valószínűleg azért nem beszél Kláráról senki, mert Frajt Edit ( :) =Polyák Lilla) úgy távozott, ahogy, és ezért úgy tesznek, mint az első évad végén Szabó Kimmelék lelépése után: szimplán agyonhallgatják, és akkor meg sem történt...
4/10
napraforgó 2021 aug. 29. - 09:45:29 4/10 Előzmény guess.who
(3136/4882)
Sajnos nem te irod ezt a csodamesét, mert akkor akár értelme is lett volna.

Igen, én is leküldtem volna a gyerekeket nyaralni a nagyiékhoz, sőt, lehet, hogy elosztottam volna őket. A két kicsi menjen Klára szüleihez, a nagy Géza szüleihez. Akkor Gézának csak a baba maradt volna, és tán valóban össze tudta volna szedni magát a nyár végére. A srácoknak pont eléglehetett az anyjuk halála (habár egy szó sem esik róla otthon), nincs szükség iskolaváltásra. És Vera, mint jó testvér segithetett volna Gézának a baba körül, Ádám meg vihette volna a pizzériát.
Na és ott vannak a haverok is, őkis támogathatták volna a barátjukat és nemcsak a sörözésben. Én el tudtam volna képzelni Lindanénit, mint jó szomszédasszonyt, hogy néha ő is besegit a csecsemőnél.

Igy biztosan logikusabb lett volna a történet.
De hát tudjuk, hogy az itten nem szempont.
offtopic
guess.who 2021 aug. 29. - 09:38:42
(3135/4882)
Tudom, hogy kinek szólt a beszólás, éppen ezért lepődtem meg rajta, hogy egyrészt a rendező átengedett egy ilyet, másrészt maga a Lufinő is simán hagyta, hogy élcelődjenek rajta az írók...
Igaz, ebben az esetben meg nem értem, hogy miért őt kasztingolták és miért nem valami színésznőt?
offtopic
guess.who 2021 aug. 29. - 09:35:46 Előzmény napraforgó
(3134/4882)
Igaz, a takarítónő is!

Nem az észt keresi a nőkben - de éppen ezért lehetne számára komoly fegyvertény, ha Horváth Lili okos figuráját sikerülne befűznie. Ez egy kihívás, hiszen az olcsó és gagyi nők lefektetésében már nem sok érdekességet találhat az (elvileg) intelligens ügyvéd úr... :)
offtopic
guess.who 2021 aug. 29. - 09:32:42 Előzmény napraforgó
(3133/4882)
(Elnézést, jogos, én írtam el! Csak annyi lehet a mentségem, hogy mindketten a Szomszédok oszlopos tagjai voltak...)

"főleg, ha a későbbiekben vissza akar oda költözni."
Ezesetben megint felmerül a kérdés, hogy egyáltalán MIÉRT költöztek EL?! Ez így, bárhogy forgatom, egy átgondolatlan, orbitális baromság.

A gyerkőcök nagyiéknál egy szobában alszanak (a két kicsi egy emeletes ágyon, a nagy külön ágyon), egyedül a csecsemő alszik apuval - aki viszont láthatóan valami aprócska kanapén héderel valami előtérben vagy nappaliban. Ez így azért nagyon nem "kényelmes" lakhatás, akárhogy nézzük.
De ha már: ugye most volt évnyitó, tehát az "elmúlt három hónapban" (amit kihagytak) nyári szünet volt. A gyerkőcök MIÉRT NEM a nyári szünet idején nyaraltak nagyiéknál? Elköltözniük sem kellett volna, elvannak ott pár hónapig, amíg Geyza összeszedi magát, és szeptember elsejére hazajöttek volna és megy minden tovább a normális kerékvágásban. De így?!?!? Irreális, hihetetlen, tökéletesen agyatlan húzás, bármiféle értelmes vagy értelmezhető indok nélkül - pusztán azért (ahogy írod is), hogy bemutathassák a "vidéki" és a "pesti" élet egymással való konfliktusát. De azt is ilyen felszínesen és ostobán, hiszen az írók szerint a "vidéki" ember nyilván egész nap trágyát hordat, répát húzkodtat és gagyi tetőt javíttat a pesti bunkókkal. Csodálkozom, hogy a kertvégi pottyantós használati beosztásán még nem vesztek össze a gyerekek.
4/10
napraforgó 2021 aug. 29. - 09:29:07 4/10 Előzmény guess.who
(3132/4882)
Voltak Szabinak más kudarcai is. Ott volt Herrer Sára, a Samu, vagy Soma anyukája, aztán a takaritónő is, akinek a foglalkozását szégyellte Szabi, ezért a nő lekoptatta. Hauman Petra is jól belerúgott, mikor közölte, hogy nem volt olyan nagy szám az ágyban.

Horváth Lili valóban intelligensebb nő, mint Szabi eddigi partnerei,de hát tudjuk,hogy nem az észt keresi a nőkben. Emma most megint szabad, szerintem vissza fog még kanyarodni hozzá.
4/10
napraforgó 2021 aug. 29. - 09:19:14 4/10 Előzmény guess.who
(3131/4882)
Bocsi, de a nagymama Fehér Anna és nem Frajt Edit .
És igen a takarásban lévő férfi és a kendős nő lehetnek akár Klára és Miki szülei. De én hiányolom Géza szüleit is, azért nekik is illett volna ott lenniük a menyük temetésén.
És tényleg micsoda hülyeség pont évnyitó előtt egy, vagy két nappal költözni az ország másik felébe.
És a nagymami már elő nap elkezdi a nevelést, hogy a srácoknak vigyázniuk kell a holmijukra. Egy költözés 4 gyerekkel olyan nagy felfordulással jár, hogy csodálom, hogy Levi csak a körzőkészletét nem találta meg a sok dobozban.

Sajnos tényleg semmit nem zártak le tisztességesen, miért is döntöttek a költözés mellett, eladták, vagy sem a családi házukat, vagy akár a pizzériát. Jó, a pizzériát úgy tűnik nem, bár igazán nem várható el Gézától, hogy a távolból igazgassa.
A családi házat akár ki is adhatja, főleg, ha a későbbiekben vissza akar oda költözni.
Az biztos, hogy legalább beszélhettek volna róla, ha nem Géza magyarázza el, mi miért történt, akkor legalább a haverok beszélgethettek volna róla egymás közt.

Én úgy látom, hogy a nagyszülők háza sem épp egy viskó, minimum 3 hálószobás, de az biztos, hogy itt nem jutott minden gyereknek külön szoba, mint a régiben.

Ami fura, hogy Géza és a fiai étkezési szokásai is mennyire megváltoztak. Amikor Klára elhagyta őket, akkor elég sok "szemetet" ettek, pizzát pizzával, virlit, meg rántották, zöldség és gyümölcs nem volt az étlapon, csak ha Kára hozott.
Most meg úgy fanyalognak a nagyi rántottájára, mintha sose láttak volna olyat, mintha csak zölséget ettek volna reggelire azelőtt.

Látszik, hogy be akarják mutatni, hogy az együttélés mennyi konfliktushelyzetet teremt, mint ahogy az új iskolába is nehéz lesz a beszokás.
offtopic
guess.who 2021 aug. 29. - 09:09:41
(3130/4882)
Az András-Kata nekem is új. Biztos kimaradtam valamiből.
Az nyilvánvaló, hogy Lufinőt hosszabban akarják futtatni, és hogy Szabi nem fogja ennyiben hagyni - de én azt írtam, hogy remélem(!), nem így lesz, és hát a készítők a legkevésbé sem veszik figyelembe azt, hogy én mit szeretnék. :)
De ha már: ezerszer jobban örülnék, ha inkább Horváth Lilit szerepeltetnék többször és Szabi végre nem olyan bunkóul nyomulósan, hanem finoman és óvatosan próbálna meg kikezdeni vele (ha már Szabiról van szó).

Egyébként voltak más bukó esetei is Szabinak, a legfontosabb pl. Haumann Petrával - utóbbi miatt kezdett el Horváth Lilihez járni.
offtopic
guess.who 2021 aug. 29. - 08:44:24
(3129/4882)
Remélem, hogy nem. Ha a jólmenő Szabi (tényleg: az öt részben még nem láttuk az ügyvédi irodáját sem, netán azt, hogy dolgozott volna... és Emma is megszűnt létezni, pedig az első részekben még odáig volt Szabi, hogy megpróbálja visszahódítani) guminőt akar magának, akkor sokkal olcsóbban kijön, ha egy webshopból valódi guminőt rendel. Az ráadásul nem nyafog ennyit és nem alázza folyton.
És ha dobozban tartja, akkor nem kell Dani előtt sem magyarázkodnia - szemben ezzel az iskolai guminővel.
offtopic
guess.who 2021 aug. 29. - 08:33:28 Előzmény napraforgó
(3128/4882)
Mókás (inkább szánalmas), de a temetési képsorokon NEM MUTATTÁK a nagyit/nagypapit. Pedig ha Klára szülei voltak, az lett volna a minimum, hogy ott vannak... (bár a legelső képeken baloldalt van egy pár, aki háttal áll, felismerhetetlenül, és az ősz fickó lehet Mucsi, a kendővel fejét eltakaró nő meg akár Frajt is, de akár statiszták is lehetnek, mert az arcuk NEM látszik egyáltalán)

Kicsit olyan, mintha az egész nagyszülős vonalat csak utólag baromkodták volna hozzá a már kész részekhez, és így megindokolni sem sikerült, miért is kellett Gézukának elrohannia három hónappal később, pont az évnyitó előtt egy nappal(!) a világ végére. Az egyébként érdekelne, hogy HOGYAN íratta át a három gyereket az új iskolába (sőt: iskoláKba, mert Leonszió Markos Karlosz már minden bizonnyal középiskolás!), ha azok ott sem voltak vele- vagy ha voltak is, akkor be sem néztek a nagyszülőkhöz, hiszen a költözés után olyan alapvető dolgokat sem tudtak, hogy hol a fürdőszoba stb.

Igen, pont ezt mondtam: három hónapig NEM tűnt fel Geyzának, hogy azt a szerencsétlen csecsemőt szoptatni kell, csak most kezd el berzenkedni az anyatej ellen?!
És igen, a ház: ha kiköltöztek belőle és nem költözött be Ádám vagy bárki más, akkor a házat nyilván eladták. Ha pedig eladták, van egy vagon pénzük, amiből hangsúlyozottan vidéken akár két házat is vehetnének, de semmiképp nem kellene hajléktalanként meghúzódniuk a nagyiék kunyhójában. Sőt: még arra is jutott volna, hogy a piccériájába vegyen Gézuka egy új kemencét végre.
Ehelyett minden, de minden lóg a levegőben, semmi nincs megokolva egyáltalán - és mindezt azért, hogy lehessen pár részt szerencsétlenkedni trágyahordással és a hullámlemez tetőre trapézlemez felcsavarozásával. Egyre inkább meggyőződésem, hogy ez egy bosszú: a készítők bosszúja azért, mert a nézők miatt elbuktak Bödörék... És most ahelyett betolnak egy "Bödör Gézáék" minisorozatot a Mintaapákba.
4/10
napraforgó 2021 aug. 29. - 04:40:35 4/10
(3127/4882)
Sajnos semmit sem tudunk Géza és a testvérei szüleiről. Illetve annyit, hogy az anyjuk egyszer befőttet hozott Verának. (amikor Hanna bezárta a szüleit a pincébe békitési szándékkal.)
Én valahogy elvártam volna, hogy Kára halálakor az anyja és az apja is jelentkezik segitő szándékkal. Talán megegyezhettek volna, hogy egyik héten az egyik nagymama segit Gézának, a másik héten meg a másik. Egy újszülöttnél az első 6 hét a legnehezebb, akkor a pici éjszaka is felsir. Etetni kell, meg újrapelenkázni. De itt csak a 3.hónaaptól folytatódik a történet, akkortól, amikor a legnehezebb heteken mát túl vannak.
Azt el tudnám képzelni, hogy az első igy töltött 3 hónap után Matyi és Hédi meggyőzi Gézát, hogy ideiglenesen költözzenek hozzájuk, addig, amig kis Klárika elég nagy lesz ahhoz, hogy bölcsödébe mehessen.
Hisz itt sem a nagy ház, sem a pizzéria sorsáról nem hangzott el egy szó sem. Géza átengedhette volna a házát az öccsének, ideiglenesen.
És a pizzéria vezetését is rábizhatta volna Ádámra, azzal, hogy ő és a többi alkalmazott (Zsuzsi, Pietro) fizetést kap, a maradvány pénz meg az övé.
Géza akármennyire leterhelt is a kislánya mellett (sajnos itt nem ezt látjuk), hetente egyszer fölutazhatna Pestre elszámolni, nade itt ezt sem látjuk.
offtopic
guess.who 2021 aug. 28. - 20:03:10 Előzmény Állatbarát
(3126/4882)
Ez is igaz. Ugyanakkor az is, hogy szerintem a világon semmilyen értelmes magyarázat nincs az egész költözködésükre. Ahogy Napraforgó is írta lentebb: ha a nagyi odaköltözik hozzájuk, hogy segítsen a csecsemőt ellátni, az oké, hihető, működik (hiszen van helyük). De ez, hogy négy gyerekkel otthagy Géza MINDENT, az egész életét, munkáját, kiszakítva a gyerekeit is a megszokott környezetükből?! Ez egy óriási baromság, ilyet épelméjű ember nem tesz. És hogy még Vera, a pedagógus tesó sem mondja neki meg, hogy banyek, ne tedd már tönkre a pulyáidat egy ilyen húzással?! (A három hólyag haverját már nem is említve.) Érthetetlen.
offtopic
guess.who 2021 aug. 28. - 20:00:16 Előzmény luci87
(3125/4882)
Húzza Makit egy kicsit? De könyörgöm: nem 17-18 éves kamaszokról van szó, hanem 30-as (inkább negyvenes) felnőttekről, akik éppen most (oké: három hónapja) házasodtak össze újra!
Szerinted teljesen rendben van, hogy Vera "húzza Makit" (akármilyen hülye is)? Ne már...
offtopic
guess.who 2021 aug. 28. - 19:58:31 Előzmény napraforgó
(3124/4882)
Verától éppen azért nagyon idegesítő ez a nemtörődöm "nevelés", mert éppen ő az, aki amúgy nevelő, sőt: pedagógus, sőt: most már iskolaigazgató is. Ha nem képes a saját gyerekét sem megnevelni (márpedig az oviban és most is napi 24 órát együtt van vele!), akkor hogy bízhatnak meg benne a szülők?

Az a nagy baj, hogy az írók az állandó dráma-dráma-dráma és a műkonfliktusok oltárán feláldozzák lassan az összes szereplő úgy-ahogy kitalált karakterét és ugyanolyan debil kreténeket csinálnak belőlük, mint a DÖ-ben a második évadtól kezdve. Van még egyáltalán olyan figura, amelyik normális és/vagy szerethető maradt?
Állatbarát 2021 aug. 28. - 15:37:20
(3123/4882)
Érdekes, hogy a sorozatokban, ha van idősebb nőknek szerep, mind utálatos, korlátolt anyós.
Szerintem nem életszerű , hogy ha egy anyának meghal a lánya a 4. gyerek születésekor, és a többi unokával együtt hozzá költöznek, akkor pont ő akar igazságtalanul kemény lenni a nagyobbakkal. Szerintem nincs ilyen nagymama a világon. Török Sándor Csili-csala csodái C. könyvében szereplő nagymama a jellemző.