Téma: Mintaapák

offtopic
guess.who 2021 okt. 10. - 10:27:20
(3622/4882)
Ahogy Lindus pilótája? Akkor lesz még egy ismétlés. :)
offtopic
guess.who 2021 okt. 10. - 10:26:29
(3621/4882)
Én is azt írtam, hogy korábban még nem is ismerte egymást Dorka és Csenge, most meg már egy osztályba járnak hirtelen, mert a hülye konfliktushoz erre van szükség. (Sőt: szerintem Dorka és Máté idősebbek is jóval Csengénél a sztori szerint(!), szóval eleve vicces, hogy hogy kerülhettek egy osztályba.)
3/10
janderka 2021 okt. 10. - 10:23:48 3/10 Előzmény guess.who
(3620/4882)
Természetesen nem. Valszeg nem tudtam körülírni kellően, hogy mire gondolok.
Valami olyasmire, amit te is írsz, hogy annyira szétgurult itt már minden, hogy az igazi élet spektrumán már nem tud történni velük semmi, mert nem passzolna a látottakhoz, hallottakhoz.
Ami leginkább egy irreálisan abszurd elmebaj leképesítése.

Innen már csak egy kérdés marad: akkor miért nézem mégis? :))))))
Talán amiért anno a D.Ö.-et is néztük. Cikizéssel körülvett reménykedésből.
offtopic
guess.who 2021 okt. 10. - 09:38:17 Előzmény janderka
(3619/4882)
Különben arra utalsz, hogy mivel ezek kitalált alakok és csak mese az egész, a kommentfalon csak a díszletekről, a kosztümökről-parókákról, a pizzéria új színéről, és a drónképes kamu ingatlanokról kellene beszélnünk? :)
offtopic
guess.who 2021 okt. 10. - 09:35:53 Előzmény janderka
(3618/4882)
Sajnos lassan ki kell mondani: az a vég lenne a legjobb. Mert ez már olyan mélyrepülés, amiből új forgatókönyvírók sem tudnák kihozni ezt a kamikaze sorozatot.
offtopic
guess.who 2021 okt. 10. - 09:34:01 Előzmény napraforgó
(3617/4882)
És gondolod, hogy Linda jelen idegállapotában egy világkörüli út jót tenne? Úgy, hogy hetekig összezárva lenne Tamással kettesben, és úgy indulnának neki, hogy egy feloldatlan, a kapcsolatukat alapvetően befolyásoló konfliktus van kettejük között? Mert ha ezt nem rendezik előzetesen higgadtan, értelmes felnőttek módjára (elvégre mindkettő értelmiségi, felsőfokú végzettséggel rendelkező ember, talán elvárható lenne tőlük valami minimális kommunikáció ehelyett a dacoskodó baromkodás és az ide-oda kacsintgatás helyett), akkor lehet, hogy a helyzet csak romlana az álomutazás során.

De úgyis az lesz, hogy Linduci rohan Janóhoz sírdogálni, hiszen Janó mindig mellette állt, sosem verte át, majdnem feleségül is vette, meg gyereket is akart neki csinálni... A rossz dolgokat meg úgyis megszépíti a múló idő.:)
3/10
janderka 2021 okt. 10. - 09:31:59 3/10
(3616/4882)
Olyan cukik vagytok, ahogy itt pszichológiai jelemrajzot próbáltok adni egy olyan fiktív karakterről, akinek tetteit és életpályáját nem a valódi világ logikája, szabályai, törvényei és törvényszerűségei befolyásolják, hanem pusztán egy fiktív tévésorozat kényszeredett, ámde gyenge történetgenerátorai. Akik egy ilyen végtelenített szappanopera esetében - valljuk meg - nem is dolgozhatnak a való világhoz igazodva. Mert az magát a sorozatvéget jelentené.
4/10
napraforgó 2021 okt. 10. - 09:04:34 4/10 Előzmény guess.who
(3615/4882)
Teljesen igazad van, nekem sem tetszik, hogy Tamás karakterét ennyire megváltoztatták. A kezdet kezdetén ő volt a legszimpatikusabb apa, aki a kislánya számára biztos hátországot nyújtott. Nem nőzött és mindig lehetett rá számitani. Aztán találkozott Lindával, beleszeretett, csak akkoriban Linda még nem volt képes elhagyni Janót őmiatta.
Én még a Mártával való viszonyát is megértettem eleinte, túl fiatal ahhoz, hogy egyedül élje le az életét.
Az egy dolog, hogy Márta túl erőszakosan akarta a kapcsolatukat a házasság irányába terelni, és erre Tamás nem állt még készen.

Akárhogy is, most Linda és Tamás kapcsolatában mindketten hibáznak. Linda túl erőszakos, annyira nagyon akarja azt a gyereket, hogy Tamást belehajszolná a gyerekcsinálásba. De Tamás sincs tekintettel Lindára, idegeneknek fecseg a gondjaikról (Aliz), s a munkája mögé bújik. Bizonyos vagyok abban, hogy nem feltétlenül kell minden beteg állatot elvállalni, ha őrá most a családban lenne szükség.

Linda megkapta az anyjától az európai körútra szóló utalványokat, ezeket be kéne vetnie. De Tamásnak is eszébe juthatott volna, hogy elviszi Lindát egy wellness hétvégére, a kislányt a nagymamára bizva. És akkor csak egymással foglalkozhattak volna. Egy ilyen pihentető hétvégén talán még a gyerek is összejöhetett volna.

Bár az is biztos, hogy Linda jelen idegállapotában egy terhesség nem igazán tenne jót.
offtopic
guess.who 2021 okt. 10. - 07:27:26 Előzmény napraforgó
(3614/4882)
"nem jó ötlet két ember problémájába beleártani magát és ezzel egy új problémát generálni"
Tamás volt a pletykafészek, aki nem tudott a testrészeinek parancsolni - Alizka csak jólelkű és segítőkész volt (az más kérdés, hogy érdekből-e).
offtopic
guess.who 2021 okt. 10. - 07:25:46 Előzmény napraforgó
(3613/4882)
Az apja nem csak depis, de alkoholista is, mint sikeresen bemutatták. Ez meg egy terhes, főleg egy frissen szült nőnek életveszélyes párosítás lehetne, szóval valóban nem vezetne sok jóra... De végső soron ez teljesen teoretikus, hiszen egyelőre még szó sincs terhességről (és Klára esete után nem is olyan jó ómen a terhesség ebben a sorozatban).

Különben ez meg a másik, ami Tamás alávalóságát jól mutatja: nem elég, hogy a Lindásos vallomása után egy nappal nőzni kezd, de még direkt "házinyúllal", akiről ráadásul TUDJA, hogy Linda ki van akadva rá, sőt: éppen MIATTA kezdődött a konfliktusuk (még akkor is, ha addig nem is történt valójában semmi, ami Lindának okot adott volna a féltékenykedésre).
Nem szoktam ilyen erős jelzőket használni, de innentől számomra ez a Tamás nevű karakter már csak egy alsóbbrendű gyűrűsféreg, aki nem csak Lindára nincs tekintettel (aki azért mégis felnőtt, nyilván könnyebben kiheveri a dolgot), de mintaapaként az erősen kiskorú lánya gondviselőjeként is megbukott azzal, hogy képtelen stabil, biztonságos és megnyugtató hátteret adni neki, mert az ágyékával hoz döntéseket. Hiszen az édesanyja után ott volt Linda (egy kicsit), aztán jött Mártás, Linda, Mártás, Linda, Mártás, aztán megint Linda hosszabb ideig, hogy végre úgy tűnjön, rendeződött a helyzet, hiszen Juli nagyon szereti Lindát, kitűnő pótanyuka lehet(ne). Most meg egy marhaság és jókora adag türelmetlenség (no és Szabi, meg Linda anyjának ostoba tanácsai) miatt megint odébb ugrik egy ággyal. És közben előadja a szenvedő apát, aki csak a gyerek érdekeit nézi.
És minderre nem mentség az, hogy Linda szétesőben van, sőt: pont azért kellene mellette állnia, hogy neki is legyen egy biztos pontja, akire számíthat. Ehelyett van jókora túlkompenzálós limuzin, egy mondat után a virágcsokor látványos földhöz csapása, majd elgyűrűsférgezés a limóval a kolleganővel való csókdosásra.
offtopic
guess.who 2021 okt. 10. - 07:06:11
(3612/4882)
Igen, ez is enyhén szólva vicces (nem, valójában szánalmas), hogy az előző évadban Csenge és Dorka nem is ismerték egymást (szerintem nem is egy suliba jártak), most meg már nemcsak barátnők, de kiderült, hogy EGY OSZTÁLYBA is járnak...
4/10
napraforgó 2021 okt. 10. - 04:59:18 4/10 Előzmény napraforgó
(3611/4882)
Nem beszélve arról, hogy Lina Tamástól akar gyereket, nem úgy általában gyereket bárkitől. Akkor már rég szülhetett volna Janótól is.
4/10
napraforgó 2021 okt. 10. - 04:56:59 4/10
(3610/4882)
Én Aliznak sem jósolok nagy jövőt. Ez az Aliz pontosan tudja, hogy a kolléganője, Linda Tamással él együtt. Sajnos a babaprojekt állásáról is van némi fogalma. nekem az a véleményem, hogy nem jó ötlet két ember problémájába beleártani magát és ezzel egy új problámát generálni, mert ez biztos nem lesz nyerő ötlet. Ha Tamás valóban Lindát szereti, egy rövid időn belül Alizt is lapátra teszi.
Kérdés, hogy Linda még hányszor fogja megbocsátani, hogy Tamás az első összezördüléskor másnál keresi a boldogságot?
Márta sokkal érthetőbb volt, hisz akkoriban Linda elkötelezte magát Janó mellett, de itt semmi ilyesmiről nem volt szó.
4/10
napraforgó 2021 okt. 10. - 04:50:20 4/10
(3609/4882)
Nagyon nem lenne jó, ha Linda most teherbe esne, akárkitől is. Semmi taxisofőr, vagy spermabank! Hát hová menne a gyerekével? A lakásában Mamamókus évődik Papamókussal, tehát nem lenne egy nyugodt perce sem. Beköltözhetne az apja mellé a szülei lakásába, de ott meg napszámra nézhetné az apja búskomor ábrázatát és vigasztalhatná a depressziós öreget.
3/10
janderka 2021 okt. 09. - 19:33:28 3/10 Előzmény napraforgó
(3608/4882)
Várjál, te dokomentarista szemmel vizsgálod a látottakat. De ezek a képernyőemberek nem reális alakok. Nem maguktól olyanok, amilyenek. Ezek írói kreálmányok jellemei. A kamera leálltával és a baloghlámpák kihunytával elillannak a légben. Mint Liza képzeletbeli japán barátja a rókatündérben. Huss....
offtopic
guess.who 2021 okt. 09. - 19:31:51 Előzmény napraforgó
(3607/4882)
Az a baj, hogy a forgatókönyvírók hülye műkonfliktusai miatt "nem lesz párjuk". Ugyanis ez a két iderajzolt figura SOHA nem képes normálisan megbeszélni semmit, MINDIG az első félreértett hang, kép vagy bármi után azonnal szakítanak, meg örökharagoznak, és soha nincs az, hogy "üljünk le és higgadtan beszéljük meg", vagy hogy "felhívlak és rákérdezek, hogy mi történt"... Sikerült Spáhéknak két, felnőttesnek tűnő, de fejben egy óvodás gyerek szintjét elérő figurát összehozniuk.
(Bár a többiek is hasonlók, szóval lehet, hogy azért nincsenek már gyerekszereplők, mert úgyis mindenki gyerekes.)
4/10
napraforgó 2021 okt. 09. - 19:27:25 4/10
(3606/4882)
Próbálom beleélni magam Linda helyzetébe. Mert hiába szerelmes ő Tamásba, ha lépten- nyomon azt kell látnia, hogy ha ők összevesznek, nem kell egy hét sem ahhoz, hogy a pasija másnál keressen vigaszt.
Igy volt ez Mártával is, és most Alizzal. Meglehet, hogy mind a két esetben a nő kezdeményezett, na de hát ő hagyta magát! Nem tolta el a nőket, hagyta magát megcsókolni, stb.
Mint ahogy most is. Nem a hosszú és mély csók UTÁN kellene mondani, hogy nekem ez MÉG nem megy, hanem előtte eltolni a nőt ezzel a szöveggel. Igy nagyon is hiteltelen a szabadkozása.
4/10
napraforgó 2021 okt. 09. - 19:00:35 4/10
(3605/4882)
Tamás is hülye és Linda is hülye. Ennek két embernek sohasem lesz igazi párja. Tamás mindig behódol egy olyan nőnek, aki kinézi magának, Lindának meg csak olyan lókötők jutnak, mint a "pilóta".
3/10
janderka 2021 okt. 09. - 18:39:00 3/10 Előzmény guess.who
(3604/4882)
Van egyáltalán ebben a gárdában hitelesen megírt karakter?
offtopic
guess.who 2021 okt. 09. - 18:19:16 Előzmény zazee
(3603/4882)
Ja, bizony, elég szégyen "felújításnak" nevezni egy tisztasági festést, és úgy állítani be ezt a cirka 1-2 órás melót, mintha most aztán hetekig zárva lenne az étterem... :)