perry 2014 okt. 12. - 00:21:22
(1/1)
A csodák köztünk élnek.
Mûvészek, bábuk, vásári komédiások , szárnya szegett balerinák, kígyóemberek kifacsart végtagokkal õk mind köztünk élnek és Dali ecsete nyomán bújnak elõ. Hol hatalmas tollakkal, vagy bõszült bika képében aki kerékpár kereken gurul és a másik végén pedig egy spanyol nõi népviseletbe öltözött bajuszos férfi kerget félmeztelen mankós torreádort.
Közben rá jössz, hogy cirkuszban vagy csodás kunszttok követik egymást.
Majd már bizonyos vagy benne, hogy színészek fanyar és szívet szaggató dalokat adnak elõ saját kísérettel, de akkor már tudod, hogy õrült egyiptomi fáraók botos táncot járnak.
A Finzi Pasca Társulat: La Verita elõadása mindenbõl ad és semmit sem vesz el tõled, sem élményt , sem szépséget , sem pedig katarzist.
Õk azok akik valami olyannal ajándékoznak amit a mûvészet lelkének neveznek azt az õsi átadást amit tehetségnek hívnak. Hiszen ebben a társulatban benne van Fellini lelke, Buñuel szürrealizmusa, Dali különös világa és valami keserû dráma is ott bujkál a jelenetekben. Valljuk be , hogy ritkán találkozunk spicc cipõs tütüben táncoló labdazsonglõrökkel akik Dali álarcban ropják.
Mert ugye, láthattál már Cirque de Soleil-t, vagy Samuel Beckett - Godot-ra várva-t de most szembesültél elõször az ironikus, szürreális, és frenetikus Finzi Pasca Társulat-l, hidd el megéri.