Téma: Nosferatu

Steel Peter febr. 19. 17:54:50
(48/48)
Heart89 febr. 18. 07:47:09
(47/48)
Nem sok film volt eddig, amiről már alig vártam, hogy vége legyen. Ez sajnos ilyen volt. Nagyon jól indult, az első fél óra még rendesen borzongatós is volt, de ahogy telt az idő, úgy lett egyre unalmasabb.
A színészek jól hozták a szerepüket, mondjuk Lily kicsit túljátszotta szerintem, de elment a játéka. A fényképezés, a díszletek telitalálatok voltak.
Skarsgardon lepődtem meg, ha nem mondják, hogy ki játssza a vámpírt, ötletem sem lett volna, ki az. Igazából bárki eljátszhatta volna, mert amennyi és amilyen szerep volt, sok tehetség nem kellett hozzá.
Számomra csalódás volt, egynek elment.
5/10.
10/10
opaxthom febr. 13. 22:10:12 10/10
(46/48)
Ez egy művész-horror, ebből a megvilágításból 10/10
4/10
Ivy00 febr. 10. 01:31:14 4/10
(45/48)
Csalódás volt számomra ez a film. A Bram Stoker történet eddigi leggyengébb feldolgozása szerintem. Aki még nem látott egyet sem, annak esetleg bejöhet.
Többen említették a helyenként eltúlzott, teátrális szinészi játékot. Feltevésem szerint ez nem véletlen, a film egyértelműen Murnau 1922-es némafilmjét követi, a nevek és a helyszín is erre utalnak. Viszont ami a némafilmekben szükségszerű volt, az itt nem működik, inkább zavaró. Murnau munkája egyébként a korabeli lehetőségek ellenére is köröket ver erre, Werner Herzog Nosferatu filmje meg pláne.
Hutter utazása alapozná meg a borzongató hangulatot, de itt túlságosan elnagyolták, ahogy a vámpír hajós útját is, kár értük (talán nem futotta a keretből?). Ugyanakkor feleslegesen sok játékidő megy el különböző rémálmokra, meg nyavalygásokra). Orlock gróf inkább groteszk, mint félelmetes; amit a javára tudok írni, az a hangja - ezért kifejezetten jó, hogy nem szinkronos a film. Ellen idegesítően szenvelgő, a "nyavalyatörős" jelenetei pedig nevetségesek. (Ebben a szerepben nekem Isabelle Adjani tetszett legjobban anno). A professzor alakja súlytalan, legalábbis az elődökhöz képest. A hangulatot nem igazán tudták megteremteni és fenntartani.
Számomra ez a film "gótikus" rémfilm "gazdaságos" kivitelben.

petimbo febr. 03. 09:04:52 Előzmény Shut Up!
(44/48)
Nézd meg ehelyett inkább a Netflixen a Castlevina: Démonkastély című rajzfilm sorozatot. Az első évada Drakula történetét meséli el, de olyan az atmoszférája, hogy beszarás! A mai horror film-fosadékoknál százszor jobb!
7/10
Ildikó Nóra jan. 31. 12:47:20 7/10
(43/48)
A történet, a képi világ, a film hangulata, az operatőri munka, a smink/maszk, kosztümök, filmzene is tetszett. A színészi alakítások viszont nem tetszettek (kivéve Willem D. alakítása). Nekem kicsit hosszú volt/annak tűnt.
7/10
APBT jan. 30. 08:59:11 7/10
(42/48)
Érdekes film volt, de engem inkább untatott mintsem szórakoztatott. Először is szerintem Lily-Rose Depp nem volt a legjobb választás, valahogy idegesítő jelenség (attól függetlenül, hogy nagyot alakított). Másodszor sok elnyújtott, művészieskedő jelenetsor van. Az 1992-es Bram Stoker's Dracula sokkal érdekesebb volt.
A helyszínekért, jelmezekért és a komor hangulatért viszont nagy tisztelet jár. Bill Skarsgård alkatilag nem illet a szerephez, jobban el tudtam volna képzelni egy Joe Manganiello-t pl. Ez a bajuszos gróf is furcsa volt, bár értem, hogy III. Vlad ihlette, de ezt elengedtem volna, így cseppet mókás.
9/10
CinemaWerse jan. 27. 21:20:00 9/10
(41/48)
Szerintünk nem a rendező legerősebb alkotása (nálunk egyértelműen a Világítótorony viszi), de kicsivel lemaradva követi ez a klasszikus. Érződik a filmen, hogy a nagyközönségnek (is) készült ez a mozi, ellentétben a korábbi műveivel. Emiatt persze nem veszít az értékéből, csak egy megjegyzés.
7/10
Tudom jan. 27. 19:46:38 7/10 Előzmény zsolt_vassary
(40/48)
Attól mert valami szándékos, még nem feltétlenül jó. Egyébként nem hiszem, hogy akik nem ájultak el teljes egészében a filmtől az azért van mert ők tudatlanok (vagy "mezei mozibajárók" - ahogy te nevezted őket)...
8/10
Scorpion82 jan. 27. 08:28:12 8/10 Előzmény metzj
(39/48)
Sosem értettem, hogy egy film hogy lehet túlértékelt. Azért túlértékelt, mert sokkal többeknek tetszik, mint nem, és a kisebbség szerint nem kellene tetsszen?
Az teljesen rendben van, hogy sokaknak nem tetszik, és leírják, szerintük miért nem jó. De ez a "túlértékelt", hogy megpróbálják a saját véleményüket valahogy abszolutizálni és ezzel a másik tábort is minősítik, egy vicc....
10/10
zsolt_vassary jan. 26. 19:32:56 10/10
(38/48)
Nagyszerű film, nagyszerű rendezés. A színészi játék néhol helyen nagyon színpadias, élő színházba illő, túl van “játszva”, Eggers ezt direkt rendezte így, direkt instruálta a színészeket így. Ami szerintem a normál “mezei” moziba járó embernek lehet hogy egy adott ponton értelmezhetetlen/élvezhetetlen lesz. Unalmas/erőltetett tónusúnak tűnhet. De pont ez a szépsége. Ajánlom egyébként többszöri nézésre, hagyni kell leülepedni, elsőre nekem is csak 8 pontos lett, de a második menet nagyobbat szólt.
7/10
Tudom jan. 25. 21:24:33 7/10
(37/48)
Imádtam a látványvilágot és a fényképezést. A film első fele magába szippantott és aggódtam is a karakterek sorsáért, ahogy kell. A film második fele viszont már nem tudott a hatása alatt tartani - elkezdett zavarni a sokszor teátrális színészi játék és az erőltetett vitákkal nyakon öntött jelenetek, amiket sokszor időhúzásnak éreztem. A film hatása elgyengült és a történet csúcspontjakor sajnos már is nem érdekelt kinek mi lesz a sorsa...
1/10
Tominsane34 jan. 25. 19:47:18 1/10
(36/48)
Hat ez egy kalap szar. Period
5/10
metzj jan. 25. 15:36:05 5/10
(35/48)
Nagyon vártam de, hogy most már láttam az a véleményem, hogy egy túlértékelt film. A sztori az eredeti Drakula történetet követi csak más nevekkel, időnként vontatottan... A látvány rendben volt.
10/10
Fecó79 jan. 25. 12:21:58 10/10
(34/48)
Bomba film, nem csoda, hogy 4 Oscarra jelölték
gyereamozibabe jan. 25. 03:42:23
(33/48)
Aki életében először lát vámpírfilmet, az talán nem fogja unni.
10/10
Wildflower. jan. 21. 03:47:20 10/10
(31/48)
Hát én imádtam minden percét!
A képi világ, a rendezés, zene…az atmoszféra amit megteremt, pazar!
Színészi alakítások is kiemelkedőek! Teljesen beszippantott, többször nézős az tuti. :D
Mindenképpen moziban nézzétek meg, ha tehetitek. Olvastam, hogy sokaknak nem tetszik, hogy nincs szinkron. Nem is baj, hogy nem készült hozzá. Higgyétek el, csak rontana rajta. (Mint rengeteg filmen…)
10/10
kajti14 jan. 15. 13:09:13 10/10 Előzmény Shut Up!
(30/48)
Ne haragudj,de ha csak a pontokat vizsgáljuk, akkor nem magasztalta ezt a filmet az egekbe.
8 pontot adott rá, ami az általad említett imdb pontszámoktól nincs messze.
(A te pontszámod távolabb fog esni a Port.hu-s és az imdb-s valódi pontszámtól is,ebben egészen biztos vagyok 😀)
Ettől függetlenül szerintem szíve joga mindenkinek úgy vélekedni egy filmről,ahogyan neki tetszik és gondolja.
Bár nagyjából a kommentjeid alapján megvagyunk.
-A képi világ miatt adtál pontot egyáltalán erre a filmre.
-A Demeter utolsó útja 1000x jobb/izgalmasabb volt.
-Deadpool 3-al veted össze a pontozás alakulását.
Ebből azt gondolnám,hogy más stílusú és fajta filmek lehetnek érdekesek számodra,de ezt csak ebből a kevés infóból szűrtem le,szóval tévedhetek is,akkor viszont elnézésed kérem. 😌
Viszont én “szájtátiként” nyomok egy 10-est erre az alkotásra,mert nekem nagyon tetszett. 😃
Na,további szép napot! 😉
8/10
Scorpion82 jan. 14. 22:09:52 8/10 Előzmény Shut Up!
(29/48)
Egy szóval nem állítottam, hogy tökéletes film. De a te komolyan vehetőségedről sokat elmond, hogy egy deadpool 3-al veted össze, amin ezek szerint te is ott röhögcséltél a többi igénytelennel együtt. " És te szájtátizod meg egymillió legyezed, akiknek tetszeni mer egy igényesen összerakott, noha valóban nem túl eredeti film (hogy a f..ba lehetne mellesleg eredeti egy 1897es sztori, amiből kb átlag 5 évente készül valamilyen feldolgozás?).
Ha rólad valamit nehéz elhinni az íráaaid alapján, hát az, hogy réteg-művészfilmeket nézel. :D