sage 2009 nov. 25. - 15:43:47
(8/28)
Én mélyen csalódtam ebben a filmben és Tony Jaa-tól sem ezt vártam! Az elõzõ filmjei szinvonalasak jól koreografáltak voltak!Az ember azt hitte valami jót kap ha már ennyi ideig várt arra,hogy láthassa ezt a produkciót,nem jött be! De hát izlések és pofonok!Amúgy alapjába véve a thai filmek jók szoktak lenni de ez valahogy nem ütötte meg a mércét sablon!
8/10
Rahar 2009 nov. 23. - 23:04:11 8/10
(7/28)
Nekem tetszik ez a film, a történet elég egyszerûnek tûnik, de aztán egy kicsit bonyolódik, látványok harci jelenetekkel van jele és ezek nem annyira gagyik, mint a hollywood-i nanomásodperces képváltási módszer, ami azért hatékony, mert így nem feltûnõ, hogy a színészek nem tudnak verekedni. Na ebben a filmben tudnak, bár a film elsõ részében, amikor a harci vizsgája van én úgy érzékeltem, hogy egy picit meggyorsították a felvételt, de a többi helyen szerintem jó. Hátha valaki ezt a filmet végig röhögte, akkor nem tudom milyen akciófilm az amivel az igényeit ki lehet elégíteni, talán az ultra realisztikus Die hard sorozat, ahol egy közrendõr kicsinál több tucat elit kommandóst, mert az korrekt és teljesen valósághû. Aki szereti a történelmi jellegû, küzdõsportos filmeket, az igényes harci jeleneteket, azoknak ajánlom, szerintem egyszer mindenképpen érdemes megnézni, ezért 10 pontból 8 pontra értékeltem.
2/10
Sekypapa 2009 nov. 04. - 15:00:33 2/10
(6/28)
Fullgáz film :D Végigröhögtem 2/10.
Adolf_Hitler 2009 okt. 14. - 15:54:05 Előzmény murati
(5/28)
Heló. Az elsõ részhez nem sok köze van ugye?
murati 2009 szept. 02. - 13:41:46 Előzmény zee944
(4/28)
Számomra a te hozzászólásod ellenszenves. Elfogadom a véleményed, de nem értem meg. Nem sugall olyat a film, ami nem maga a film lenne. Ha jellemfejlõdést akarsz, nézz meg mondjuk egy drámát. Ong Bak=éles akciójelenetek. Ezért jó.
3/10
zee944 2009 máj. 21. - 20:42:11 3/10
(3/28)
James Bond oké, az Indiana Jones-os példával viszont nem egészen értek egyet; az Indiana Jones és az utolsó kereszteslovagban bõven van jellemfejlõdés, pláne egy kalandfilmhez képest. Valószínûleg ettõl az a legjobb rész.
3/10
zee944 2009 máj. 21. - 19:29:37 3/10
(2/28)
Nem tudom ám, mi az a steadfast. Abban sem volt jellemfejlõdés, de nem is tettek úgy, mintha lenne sztori, csak összefûzték az akciójeleneteket.
3/10
zee944 2009 máj. 21. - 15:55:53 3/10
(1/28)
Nagy csalódás. Röviden így tudom összefoglalni az Ong Bak 2-t.

Borzasztóan fárasztó egy olyan fimet végignézni, amiben a fõhõs ilyen végtelenül ellenszenves. Jaa csimbókos hajú, csúnyácska árva kölyköt alakít, akit bosszúvágy hajt, ezért másokkal csaknem kizárólag üvöltés és vicsorgás útján képes kommunikálni. Nincsenek párbeszédek, nincs jellemfejlõdés, amit pedig cselekmény gyanánt látunk, azok hasonló filmekben már ezerszer elsütött klisék. Amik jól is mûködhetnének, ha körítés színvonalas lenne. De nem az. Ehhez a filmhez nem kellett tudni forgatókönyvet írni, csak kutatómunkát végezni a kosztümök és a történelmi háttér miatt.

Amint nem az akrobatikán és a brutalitás könyökléseken, térdeléseken van a hangsúly, Tony Jaa máris nem meggyõzõ. A koreográfia egysíkú és ritmikátlan. A fegyveres harcok különösen gyengék. Amikor Jaa több emberrel verekszik, többször tûnik úgy, hogy az ellenfelek a következõ ütésre várakoznak, nincs meg valódiság illúziója. Nem javít a dolgon az sem, hogy DV kamerával (vagy nagyon kis záridõvel) vették fel õket - kifolyik az ember szeme, miközben alig lát valamit. Nem kétlem, hogy a filmben szereplõ kaszkadõrök és harcmûvészek értik a dolgukat, de roppant fantáziátlan az egész, hiányzik mindaz a változatosság, szépség és elegancia, ami a jó kung fu filmeket jellemzi. A legjobb jelenet a film második felében látható, ahol Jaanak a fekete kámzsás harcoshoz közelítve két emberrel kell megküzdenie valami állványzaton - az egész jó. Viszont nagyon rövid ideig tart. Minden pillanatban azt várjuk, hogy na, most fog leesni az állunk, de ez végül sosem történik meg. Jaa ezúttal is lerója a tiszteletét példaképe, Jackie Chan elõtt egy rövid jelenetben, ahol részeges stílusban verekszik, illetve alkalmaz egy olyan rúgást, trükköt is, amit csak Chan szokott.

Az Ong Bak és a Tom Yoon Gong legalább tényleg arra helyezte a hangsúlyt, amiben Jaa igazán jó: az akobatikára és a brutalitásra. Azokban a filmekben mindkettõt vérpofin sikerült filmre venni. Rágógumi volt a szemnek, aztán persze öncélúsága miatt unalmassá vált. Itt már ez sincs, csak a középszer fojtogató unalma.

Nem hiszem el, hogy nem lehet találni egy szimpatikus, tehetséges fiatal harcmûvészt, aki átvenné a nyolcvanas évek örökségét.

3 / 10