szookedorina 2018 márc. 20. - 19:05:42
(47/47)
Azt most előre borítékolom, hogy a Kelet lesz a nagyhatalom....
Ükunokáik zsákba fognak ugrálni az oroszoknak kínaiaknak, mint a kisangyal.
szookedorina 2018 márc. 20. - 18:56:49 Előzmény perry
(46/47)
A gyenge az akinek meg lehetne hozzá a hatalma, hogy ezen a cirkuszon változtasson...
Ülnek ott mint a felöltöztetett betanított bábok, örömünnep, de az, hogy mi lesz az emberiség sorsa 50- 150 év múlva addig érdekli őket, mennyi pénzt lehet rajta keresni. Igazad van ez nem is gyengeség ez a legnagyobb fokú ostobaság bizonyítéka. Nekem mint egyszerű kisembernek nincs mit szégyenlenem azon, hogy gyenge vagyok. Nem változtat semmin. :-)
perry 2018 márc. 18. - 20:51:02
(45/47)
Gyenge
szookedorina 2018 márc. 12. - 09:19:19
(44/47)
Ha nem akarsz égni, kend be magad viasszal. A kanóc hiánycikk, nekem van de nem adok!
offtopic
perry 2018 márc. 11. - 19:33:06
(43/47)
Mennyien tetszenek lenni dorina?:)
offtopic
filoszemitabéluska 2018 márc. 11. - 16:54:37
(42/47)
Minderwertigkeitskomplex...
szookedorina 2018 márc. 11. - 14:12:00
(41/47)
A Tudósok nem kincskeresõk!
szookedorina 2018 márc. 11. - 14:10:24
(40/47)
Ne akard, hogy alkalmazzuk rajtad a kakaóscsiga hadmûveletet , a kerékbetörést!
Tisztelet a kivételnek, de ezek a sztárok úgy szaporodnak mint a házi nyulak, mesterségesen. Annyi királynõjük és királyuk van, hogy elsüllyedne alattuk a TITANIC anélkül, hogy sziklának csapódna! Ezért ültetik elõre a partvisnyelet mert úgy is mindegy.
perry 2018 márc. 11. - 13:37:23
(39/47)
Na végre populárisan itt csak az agyas nõ lehet okos akinek a kufferjében is ész van. :)
szookedorina 2018 márc. 11. - 10:42:09
(38/47)
Nem egy Nikita....
offtopic
Edmond Dantes 2018 márc. 11. - 10:32:26
(37/47)
OFF
Bocs, de a strucc és a nevezett hölgy magaslataira én föl nem érhetek ;-)
szookedorina 2018 márc. 11. - 10:31:54
(36/47)
Ha disszertációs versenyt akarsz az nem itt van. Itt populáris mindenki számára érthetõ csevegés van.
szookedorina 2018 márc. 11. - 10:27:46
(35/47)
Etikett..... Annyit sem tudnak, hogy a Királynõ mindig leghátul ül!
Az mellékes, hogy partvisnyél.
offtopic
perry 2018 márc. 11. - 09:48:46
(34/47)
Számomra a fejlõdés két gondolkodásmód között jön létre az úgynevezett szerzett vagy fix gondolkodásmód valamint a növekvõ gondolkodásmód között. Míg az elsõ a tanulás során berögzített és az így nyert tudáshalmazzal belsõ irányítással akarjuk elérni és törekedni akár vagyoni , akár eszmei "gazdagságra", addig a másikat hibáink, napi tapasztalataink másokkal történõ interakciónk közben nyerjük.
Azon el lehet filozofálgatni melyik a célravezetõbb és járhatóbb út. Az elsõ az estek többségében a beidegzések és mechanikus úgynevezett kész termékek felhasználásával nem igazán veszi figyelembe a változó paramétereket.
A növekvõnél feltétezhetõ, hogy a frissen szerzett információ a bekerítetten túl több utat, megoldást adhat és a siker elmaradását nem a hiányos ismeretnek, unintelligenciának tudja be sokkal inkább a meglevõ készlet frissítésének a siker felé. Ez alapjában meghatároz minket a gyermekkortól halálunkig.
A kérdés az, hogy melyik lép túlsúlyba gondolkodásunk és cselekedeteink során? Megmaradunk az alapismereteink szintjén, ott ahol könnyedén bepattintható a válasz egy helyzetre a meglevõ sémáinkból, vagy nem félve az estleges kudarcoktól a napi tapasztalás gondolat fejlesztés mezsgyéjén érjük el a sikert.
Amint fejlõdsz új megismeréseket kapva tágítod tudatodat, finomra hangolod gondolkodásmódod, több behívott információ alapján hozod meg döntésedet, élvezve a pozitív élethelyzetet.
Miért foglalkoznál olyan személyekkel, barátokkal, posztolókkal mint én akiket csak balanszként cipelsz magaddal, akik hátráltatják szellemed szabad szárnyalását?
Ezek a gondolkodásmódok erõsen hatnak példának okáért a kapcsolatokra is. Arra, hogy milyen interakciókat hozol létre másokkal. Az elsõben a személy manifesztálódik, hordozza az "Istenkép" személyiségjegyeket. A felülrõl letekintés néha célt tévesztõ mentalitását. Míg a másiknál a partner megismerése a gondolatainak elemzése, közös gondolkodás, konszenzusra jutás a motivációk alapköve. Egymás hibáinak elismerése, azok közös javítása, ezáltal ösztönözve egymást.
Persze ki-ki eldöntheti melyik út szimpatikus számára.
Számomra a gondolkodás célja egyrészt az egyéni tudat fejlesztése, információ gyûjtés, majd a kollektív tudat koherens használata célok, eszmék, utak megalkotásához. Persze, ez így roppantul egyszerû megfogalmazás és végtelen egyszerûsítése.
A második kérdésedre rengetegen keresik a választ és bölcs filozófusok is sok-sok választ adtak már. Amit magam tudnék erre válaszolni az a következõ. Szerintem a gondolkodás végterméke a cselekvés, az a tett amit a gondolatinkon keresztül leszûrve megcselekszünk, annak siker jellegû akár bukással kecsegtetõ termékkel. Ezért kultiválom a fejlõdõ gondolkodást ahol a folyamatos információk elõsegítik a tanulási periódus állandóságát és módosíthatunk a jobb irányban döntéseket.
P.S. Kedves dorina! Ennyit a kérdésedre ami gondolom költõi volt, nem igazán vártál erre választ. Megcsillogtattad tudásod tárházát. Sajnos nekem csak ennyire tellett a hülyeségbõl. (:)). Azt meg , hogy Alfréd szavaival éljek : bizonyára nem tudtad , hogy én bélusnak mit akartam írni, de sebaj.....

A rögzített gondolkodásmódú egyén már alapvetõen fenyegetést észlel attól ha a saját gondolkodás menetébe nem illeszthetõ be a helyzet.
Edmond Dantes 2018 márc. 11. - 09:44:46
(33/47)
Oscar-gála (és színvonala) nem azonos az Oscar-gála itthoni közvetítésével és színvonalával. Nem láttam, de el tudom képzelni utóbbit. Továbbá ami itthon és egyeseknek "nyáltenger" vagy (mint pl neked) "irritáló idiotizmus", az ott 90 éve várt, megszokott, ünnepi és érdekes esemény. Nem vagyok egy sportos, de elfogadom, hogy odaát pl egy hoki, baseball, amerikai futball, kosárlabda stb. döntõ kultikus nemzeti eseménynek számít. Õk viszont nem úsztatnak koronát a Potomac vagy a Hudson folyón és ha netán van pl Nemzeti Vágta-szerû rendezvényük, tuti, hogy nem a Times Square-t szórják fel homokkal (mint nálunk a Hõsök terét), arrafelé valszeg közröhej lenne mindkét említett magyar esemény és még továbbiak is. Megjegyzem, sokaknak nálunk is közröhej, legfeljebb négy fal közt röhögik ki.
Edmond Dantes 2018 márc. 11. - 09:33:47
(32/47)
Deeehogynem! Jót mosolyogni? Egyenesen térdemet csapkodom aröhögéstõl a nívósabbnál nívósabb beírásokon.
szookedorina 2018 márc. 11. - 09:23:32
(31/47)
Hochgeschwindigskeitsverfolgungsjagd (németül autós üldözés)
szookedorina 2018 márc. 11. - 09:20:48
(30/47)
Tuti.... A tiktak titka a taktika. Kati kéket kakil, fél csöcse kinn csüng, csak odatekintsünk.
A kerületi kerülgetõ kerülgetné a kerületi kerülgetendõ kerülgetni valót, de a kerületi kerülgetendõ kerülgetni való kerülgeti a kerületi kerülõt.
Charlin Caplin Cikágóban Csinos CsajokCsöcsét Csúcsosra Csavarja, aggastyánban Aggatyák, gatyáikat aggattyák.
Add meg magad, vagy megvagy, vadmeggymag-hadnagy!
szookedorina 2018 márc. 11. - 06:20:53
(29/47)
Biztos hiányoztál azon a napon!
szookedorina 2018 márc. 11. - 04:54:14
(28/47)
Mielõtt ezt a hülyeséget közzétetted, utánanéztél mi az élet célja, definíció; élet a föld bolygón? Amióta a földön vagyok, azt vettem észre, hogy mindenki csinál valamit, valami mást (a nagy többség pénzért) aztán vannak követõi akik ugyanazt akarják csinálni (általában mindenki pénzért), mert hasonlóan akar élni mint az elõzõ, vagy még jobban. Van aki tud az elõzõn valamit fejleszteni, van aki nem.... aztán jól el van mindenki.
Az emberi civilizáció végsõ célja nem látható, definiálható kristálytisztán, ezt a túlnépesedés bizonyítja a legjobban. Valakik bevitték az embereket az erdõbe, aztán a nagy többség ott ragadt van aki megtalálta akit, amit keres van aki nem. Ez pl; azt bizonyítja, hogy az emberi képességek, tulajdonságok nem egyformák. Heterogén és nem homogén.
Ha tudományosan megfigyeljük, a vadállatok létjogosultsága a föld bolygón nagyobb valószínûséggel, egyensúllyal bír mint az emberé. A fajokon belül az alfajok, fajták homogének. A fajok mindig a föd a természethez idomulva, rombolás nélkül voltak képesek megújulni, átalakulni. Az ember erre nem volt képes, pedig birtokában áll a gondolkodás. Hol és miért romlott ez el?
Ismét felmerül a kérdés, mi a gondolkodás célja, mi lehet a gondolkodás végterméke?