Téma: Õsi idegenek

Gipsz__Jakab 2014 febr. 28. - 17:02:44 Előzmény boom47
(233/493)
1. Nem fajelméletrõl, vagy és az Evõlúció elméletérõl írtam, hanem Darwin, a fajok eredete címû könyvét említettem.

2. Az evolúiós elméletben azt írják, hogy a környezet hatással van az egyedek fejlõdésére. Ha pld a a pápúai emberevõ benszülöttek egy lezuhant repülöben egy csecsemõt találnak és azt õk neveleki fel, akkor abból is emberevõ benszülött lessz.

3. NEM ISMERÕS CSAK EGY HÜLYE SZOMSZÉD, AKI SÖTÉT MINT A KÉMÉNY BELSEJE!!! TECCICK ÉRTENI???
3.a. B*R*M vagy drágám, a veszültség és az áramerõsség nem azonos.

Az elektromos áram definiciója:
Az elektromos áram, egy adott keresztmetszetû elektromos vezetõn egy idõegység alatt átáramló elektromos töltések (elektronok) mennyisége. Mértékegysége Amper, jele I.

Az elektromos feszültség definiciója:
Az elektromos feszültség, az aelektromos áram munkavégzõ képessége. Mértékegysége Volt, jele V.

Az elektromos feszültség nem alapmértékegység, származtatott mértékegység:
V = ( Q * m ) / ( I * t )
- ahol "V" a feszültség
- "Q" az elektromos töltés, Qulomb
- "m" a távolság, méter
- "I" az áramerõsség, Amper
- "t" az idõ, másodperc

Társasházakba pld mind a három fázis be van vezetve. A fázisok el vannak osztva az emeletek és a lakások között. A MSZ szerint (Magyar Szabvány) a társasháznak külön helyi védõföldeléssel kell rendelkeznie, amit a háznak 5 évenként felül kell vizsgáltatni (jogszabály van erre). A MSZ szerint a védõföldelésnek és a NULL vezetõnek, egy közösítet sínen össze kell lennie kötve. Ha ebben a közösítet sínrendszerben valahol van egy NULLA vezetõ szakadás, vagy csak átmeneti ellenállsá. pld 2002-2014 között (2002-ben plombált mindent az elmû) 12 év után meglazult egy NULL vezetõtõ rögzítõ csavar, akkor a 3 fázis közül azon amelyiken a legkissebb a terhelés, ahálózatoi feszültség megnõ pld mint esetünkben 230V-ról 270V-ra. A sötétémérnõkvillamos azért nem vezzet észre, mert vcagy h*lye hozzás, vagy nincs pld nála 2-db 850 VA-s szünetmentes, mint nálam. Ezek a szünetmentesek állíthatók és ha lén beállítok neki 230 V-ot, akkor mind a kettõ 165-285V bemeneti feszülség tartomány között is stabilan adja akimenetén a 230V-ot, mert ekkor is stabilizál un. "FerróRezonanciális Hálózati Feszülzség Stabilizátor"-ral, de ezt neked hiába is mondom.


4. B*R*M AKI MONDJA AZ AUSZTRÁLÓ AZ PITEQS VOLT, DE PÁRMILLIÓ ÉVVEL EZELEÖTT! ABBAN AZÉRT IGAZAT KELL ADNOM, HOGY A HÜLYEVILLAMOSMÉRNÖKSZOMSZÉD EMBERFAJT KIFELEJTETTEM!
1/10
tombenko 2014 febr. 25. - 20:53:24 1/10
(232/493)
Ezeket a számításokat jó lenne, ha mellékelnéd, vagy legalább linkelnéd. Egyedül a Drake-egyenletrõl tudok, de abban picit sok a becsült vagy ismeretlen érték. Egy azonban biztos: ennek a Földet is tartalmazó térfogatra pontosan egyet kell adnia.
1/10
tombenko 2014 febr. 25. - 20:51:37 1/10
(231/493)
Ez a szöveg olyan, mintha egy középkori kódexbõl ollóztad volna.
A Földön csak egy emberfaj létezik - a homo sapiens. Aki ennél többet különböztet meg, az vagy h*lye, vagy ön és közveszélyes.
boom47 2014 febr. 25. - 17:53:16
(230/493)
Darwinnak a Fajok Eredete c. könyve NEM azonos az evolúció elméletével!

Ettõl eltekintve fogalmam sincs minek kellett volna "bekövetkeznie", de az összes eddig megismert új tény összhangban áll az elmélettel.
Pl. a teljes genetika és öröklõdés, beleértve az intronok problémáját. Egyes fajok felfedezése is az elmélet ismeretében történt. Az ember kromoszómáinak száma és a többi fõemlõs kromoszómasáma is tökéletesen összhangban van az evolúcióval. A fajok jelenlegi és múltbeli földrajzi elterjedése is összhangban van vele. A nemesítés is hasznostíja az evolúció eredményeit, de ugyanennek köszönhetõ pl. a méhnyakrák-elleni vakcina is.

-------

A világegyetmben semminek nem "kell" lennie. A valószínûségszámítások azt mondják, hogy a FÖLDI TYPUSÚ élet feltételeit ismerve, valamint a valós megfigyelések és elméleti elõrejelzések alapján egy adott térrészben (ez lehet egy köbmiliméertõl mondjuk az egész Tejút, vagy az eégsz ismert Viágegyetem) képes megadni a valószínûségét, hogy az adott térrészben mekkora valószínûséggel fordulnak elõ FÖLDI TÍPUSÚ, ÁLTALÁUNK ÉRTELMESNEK FELISMERHETÕ élet.
Ezen számítás ezt mondja: a fenti életformák/civilizációk elõfordulásának esélye (hosszú egyenlet), DE LEGALÁBB EGY. Ennél nem mond többet a valószínûségszámítás.

A "fajelmélet" NEM azonos az evoúció tudományos elméletével.
A "fajelmélet" egy ÁLtudományos eszme, mely szerint az emberi faj több fajra tagozódik. Igen népszerû volt kb. az 1950-es évekig, amikor mint filozófiai irányzatot IS elvetették. Mint tudományos elmélete, már 10-20 évvel korábban nem használták.
Tipikus, a fajlemélethez kapcsolódó fogalmak: "árja faj", "zsidó faj".


Vissza az evolúcióhoz: mégis miféle bizonyítás, mert én nem láttam olyat.
Valószínûleg abban a tévedésben élsz, hogy az evolúció pusztán a véletlenen múlik, holott a helyes definíció:
Élõlények megváltozása direkt leszármazásuk folyamán véletlenszerû mutációk NEM VÉLETLENSZERÛ szelekciójával.


A villamosmérnök ismerõsödrõl: ha egy vezetéken 230V van betervezve mint áramerõsség (és az alkatrészek amiket lát szintén erre vannak predesztinálva), akkor természetes hogy vakarja a fejét, miért jön jelentõsen nagyobb voltérték benne. Nem értem a problémád.


Fel kell továbbá hívnom a figyelmed, hogy az 1-4 pontjaid lemaradtak.
Amit látok, annál nem értem mi bajod a két elefántfajjal (megjegyzem volt belõlük több is), de azt had említsük már meg, hogy afrikai elefántot is tartanak fogságban (állatkertben). Ez nem jelent semmit.
A tanulási képesség sem jelent semmit, mert pl egy chivavát büdös életben nem tanítasz meg kussolni, hogy egyet mondjak. De ugyanígy nem tanítasz meg diót enni egy olyan pintyet, ami rovarevõ. Nem látom a problémádat.

Az emberekrõl: nagy b*r*m vagy drágám. Amirpõl beszélsz azok a NAGYrasszok, ráadásul az európai felosztás, ami rádcáfolva különbenis NÉGY nagyrasszt számlál:
1 - europid
2 - mongoloid
3 - negroid
4 - ausztraloid
De emelett létezik pl. az amerikai felosztás, ami KILENC nagyrasszt különböztet meg:
kaukazoid, indoid, mongoloid, amerindoid, polinezoid, melanezoid, mikronezoid, negroid, ausztraloid.
egy harmadik rendszer pedig öt nagyrasszt tart nyilván.

Forrás: http://hu.wikipedia.org/wiki/Nagyrassz

Ezeken belül további rasszokat különböztetünk meg. Az európai felosztás serinti mongoloid nagyrassz pl. 20 rasszt tartalmaz.

Forrás: http://enfo.agt.bme.hu/drupal/keptar/5524
Gipsz__Jakab 2014 febr. 25. - 02:14:33 Előzmény boom47
(229/493)
Öt: Elefánt. A földön az elefántnak két faja él. Az egyik az Afrikai Elefánt, amelyik nagyon vad természetû és nem lehet befogni majd munkára betanítani. A másik az Indiai Elefánt, ez a szelídebb, ezt lehet fogságban tartani, szaporítani és munkára is jól betanítható.

Hat: A fölfdön három féle ember él. Az elsõ a Nigroid, a második a Mongoloid, a harmadik az Európid.
Gipsz__Jakab 2014 febr. 25. - 02:09:22 Előzmény boom47
(228/493)
Sokan megkérdõjelezték Darvin fajok eredete címû mûvét. Ezen elmélet szerint több dolognak is már réges-régen be kellett volna következnie.

A világegyetemben egy adott parsecben (csilaggászati mértékegység, a fényév többszöröse) bizonyos számú civilizációnak kell lennie, legalábbis a mai matematikai valószínûség számítások szerint. Több millió év alatt ezeknek az idegen civilizációknak bõven volt lehetõsége arra, hogy a földre hozza az élet csíráját és az itt egy adott körülmények között fejlõdésnek induljon. A fajelméletben túl sok a véletlen, ennyi egybeesés és vélelen színtén matematikailag bebizonyítható, hogy az esélye annak, hogy ezen feltételek mind adottak voltak és az élet egy véletlen folytán keletkezett, gyakorlatilag a nullával egyenlõ. A szomszéd is nálunk nagyon okos, akármikor találkozunk meg akarak gyõzni az igazáról. Múvelt embernek mondják, állítólag villamosmérnök, de amikor a házban az egyik fázison 230 V helyett 270 V faszülség lépett fel, vakarta a fejét, mondom is magamban, na tessék a villamosmérnök annyit tud az arámról, hogy nem szabad megfogni mert nagyot rázzzzzz.
boom47 2014 febr. 24. - 06:08:25 Előzmény Gipsz__Jakab
(227/493)
MINDEN tudományos elméletet megkérdõjeleztek, megkérdõjeleznek, és meg fognak kérdõjelezni, UGYANIS ezt jelenti tudományosnak lenni.

Kettõ: Amíg a földi élet a vízben fejlõdött, addig is fejlõdött, méghozzá esetenként rohamléptekkel.

Három: Ha van egy "szaporodógépem", ami egy adott ideig egy adott területre van bezsúfolva, majd hirtelen megduplázom a rendelkezésére álló területet és egyéb erõforrásokat - minõ meglepetés, de hirtelen szaporodni fog.
Csak azt nem tudom mi ezen a meglepõ.

Négy: Ha vetek egy magot a tórpuson, az nõni fog mint állat, mert meleg van. Ha ugyanezt a magot elvetem mondjuk a Kárpát-medencében, az éppenhogy kikel, mert hideg van. És nem, nem fog áthurcolkodni 50,000 km-t, mert nincs neki lába!

Öt: Az egyetlen másik lehetõség amit eddig hallottunk a "megjelent a semmibõl 1,000 elefánt", amire 1) egyáltalán nincs bizonyíték 2) abszurd állítás 3) bevallottan üres bemondás, valaki az ujjából szopta, olyan körítéssel, amit egyértelmûen cáfoltunk.
1/10
tombenko 2014 febr. 23. - 21:14:39 1/10 Előzmény Gipsz__Jakab
(226/493)
Meg is kell kérdõjelezni, mint minden elméletet. Az már más lapra tartozik, hogy jelen elmélet kiállta a próbát, sõt.
offtopic
Gipsz__Jakab 2014 febr. 22. - 22:32:26
(225/493)
Akit érdekel az nézze meg hogy Japánban milyen félelmetes lényeket sodort partra a tenger a Tshunami után.
offtopic
Gipsz__Jakab 2014 febr. 22. - 22:29:44 Előzmény boom47
(224/493)
Én ezzel nem értek egyet. Darwin fajelméletét is megkérdõjelezták. Mert ugyen eccer csak kimászott az avlami, és elkezdett rohamosan fejlõdni, amit elötte evmilliókig nem tett most bepotólta hirtelen. Az is kicsit furcsa, hogy amirõl írt a madagaszkáron folytatott kutatások voltak. Most a tudósok bebizonyították, hogy pld madagaszkáron él egy papagályfaj, a sziget két partja között nagy az éghajlati és növényzeti eltérés. Ez az egy papagályfaj a sziget két végén, teljesen más írányba fejlõdõtt. És itt van a kérdés, miért? Talán azért mert õk is ilyen közömbösek voltak mint te? Esetleg mér lusták is voltak és nem tudtak 40-50 Km-re lévõ másik partig elrepülni mondjuk 100000 éves evolúciójuk alatt?
1/10
tombenko 2014 febr. 22. - 21:30:33 1/10
(223/493)
Valóban, mind a 0-t felsoroltad. Egy éve nem látták -> jól megy éppen a szállodásoknak.
10/10
Meklód fia 2014 febr. 22. - 19:36:01 10/10 Előzmény tombenko
(222/493)
Én már felsoroltam a bizonyítékokat a szörny létezésére, azt hiszem, hogy most nem érdemes tovább foglalkozni a témával egyelõre, majd késõbb lesz aktuális.
Több mint egy éve már, hogy senki nem látta a szörnyet, alighanem itt valami készülõben van Loch Ness mélyén, még az is lehet, hogy egy világméretû invázió.
szonya1 2014 febr. 22. - 12:03:10
(221/493)
Biztos is, hogy létezik ez a lény, itt van az unokatestvére.
1/10
tombenko 2014 febr. 22. - 11:53:37 1/10
(220/493)
Darwinnak semmi köze a hitetlenséghez. Azt egyszerûen a tudásszint növekedése generálja. Csak a kreatardok háborodnak fel, hogy a mesehõsük kezébõl az utolsó kártyát is kihúzták, és kiesett a realitások körébõl.
1/10
tombenko 2014 febr. 22. - 11:49:46 1/10
(219/493)
Na ja. Korabeli technikával csináltak olyan képet pár éve, amit a Nessie-"szakértõk" simán korabelinek és hitelesnek ismertek el. Volt, aki még azután is, hogy közölték vele: hamisítvány. Egyébkénr Sztálinék igen jók voltak a fényképek retusálásában, szóval a technika megvolt...
10/10
offtopic
Meklód fia 2014 febr. 22. - 10:29:20 10/10
(218/493)
a szörnyrõl készült fényképek hitelessége megkérdõjelezhetetlen. Akkoriban még nem volt olyan fotószerkesztõ amivel hamisíthatták volna ilyen szinten õket. Nem mellesleg a képek mellett tucatnyi olyan beszámolóról van feljegyzés, akik látták a szörnyet.
Darwin neve azért jött fel ismét, mert fõszerepe van abban, hogy most itt tartunk és ennyire sok hitetlen ember van, mint ti is.
1/10
tombenko 2014 febr. 21. - 19:08:32 1/10
(217/493)
Akkor te sem tudhatod. Ésszerûbb feltételezni, hogy nincs semmi ilyesmi ott. Ha szerinted mégis van, akkor légy szíves, prezentáld a bizonyítékokat. A másik: hogy sikerült ide keverned Darwint? Az ugyan már rég tudjuk, hogy fingod sincs az elméletérõl, de hogy elõrángasd, mint baletton a fehér nyuszit - az még nekem is sok.
boom47 2014 febr. 21. - 10:09:55
(216/493)
<--
10/10
Meklód fia 2014 febr. 21. - 08:26:10 10/10 Előzmény boom47
(215/493)
úgyse tudnálak meggyõzni, mert elvakított téged egy sötétebb oldal, ami a Darwin korszakból indult el. Azóta már sokan csak azt hiszik el amit látnak, vagy még azt sem.
Részemrõl annyit, hogy 500 Loch Nessi szörny aligha él abban a tóban, de mi van ha a tó alatt egy másik dimenzió kapuja van és onnan jönnek át? Senki nem tudhatja mi van odalent!
boom47 2014 febr. 20. - 11:09:00
(214/493)
1) lesz*rom amerikát (egyébként nem "Amerika", hanem USA).

2) fogalmad sincs miért történt ami történt, de semmiképpen nem holmi ufok leszállására adott reakcióról volt szó.

3) nem kell belépni semmilyen lezárt területre. Teljes joggal megállhatsz a kerítésnél, és nagyon sokmindent láthatsz. És hacsak az "idegenek" nem földiek mégis, valahogy oda kellett menniük az "51-es körzetbe" meg mittomén milyen b*romságot találsz még ki. Tehát mindenki látta volna az érkezésüket.

4) Oh,. szóval már nem csak "idejöttek", "köztünk vannak", "az állam lepaktált velük", "az összes technológia és kultúra tõlük ered, soha egy ember nem talált ki/fel semmit", "mindent el akarnak foglalni, máris õk irányítanak mindent" (akkor minek veszõdnek a kormányokkal - bocs, az "Amerikai kormánnyal", mivel az irányítja az EGÉSZ Földet, az USA-n kívül nincs is más állam, csak mindenkit félrevezettek az összeesküvõk -, miért bújkálnak), de már "klónoztuk" is az idegeneket?

5) Noé bárkája sose létezett. Se a meséjében szereplõ LAPOS Föld, 6000 éves világegyetem (amiben a legöregebb égitest a Föld), se a növényevõ oroszlán, se a szilárd égbolt, se a globális özönvíz, se semmi.

6) a Loch Nessi Szörny se létezett soha.
Ezt láttatlanban is le lehet vezetni.
Tegyük fel, a Loch Nessi Szörny valóságos, élõlény.
Ebben az esetben az élettartama véges.
Most félretéve a méretét, táplálkozási szokásokat, a tó többszöri alapos átkutatását, miegymást, pusztán abból, hogy véges az élettartama, levonhatjuka következtetést hogy szaporodnia kell valahogyan.
Tekintve hogy nem egysejtûrõl van szó - nyilvánvalóan -, kizárható az osztódással való szaporodás, azaz a számunkra hagyományos szexuális aktusra kényszerül a bestia.
Tudjuk, hogy a Loch Nessi Szörny vadon élõ állat.
Az 50/500-as szabály kimondja, hogy a hosszútávú fennmaradása érdekében egy fajnak hosszútávon legalbb 500 egyedet kell számlánia hogy fennmaradjon (elkerülve a beltenyésztés okozta genetikai leromlást). A Loch Nessi Szörny a MESE szerint egy pleiosaurus (dinoszaurusz), azaz jó sok éve kell éljen a tóban, tehát a hosszútávú egyedszámot kell használnunk - bár a tó kis méreténél már az 50-es egyedszám is egyértelmûen feltûnõ lenne.
A tó mérete ugyanis mindössze 35*3km.
Összehasonlításként a Balaton 70*7km (átlagos kerekített adatok). Azaz a Balaton kb. kétszer akkora mint a Loch Ness.
EBBEN a pocsolyában kéne tehát találnunk MINIMUM ÖTSZÁZ "Loch Nessi Szörnyet" hogy a lény létezhessen.
Ez napi rendszerességû felbukkanást, számtalan csontvázat, friss hullát, hatalmas mértékû halfogyást jelentene, nem is beszélve a párzási helyrõl, ürülékrõl, it-ott elhagyott darabokról (sérülés miatt).

Ezzel tehát - anélkül hogy bármely jellemzõjét ismernénk azon kívül hogy nagytestû állat - máris bizonyítottuk, hogy a Loch Nessi Szörny egyszerûen NEM LÉTEZIK. Nem csak hogy elenyészõ az esélye, hanem hogy ABSZOLUT LEHETETLEN hogy létezzen.