szavazat: 6/10 október 16. 09:05:21
október 16. 09:05:21
(43/43)

Kicsit még tovább gondolkodtam a gyógyszerlopáson. Nem igazán értem, hogy az igazgató milyen alapon gyanúsítja Marinát.
Egy ilyen betörésnél az a minimum, hogy leltárt csinálnak, és megállapítják, hogy milyen gyógyszerből mennyi hiányzik. De ilyesmiről itt szó sem volt!
Honnan tudta az igazgató, hogy melyik az a gyógyszer (az egyetlen!), ami hiányzik. Lucrecia apja tudta, mert a lánya megmondta neki, hogy az a bizonyos drága gyógyszer eltűnt (na ettől még 100 másik is eltűnhetett!!! - de ezt nem is vizsgálták!!!!) Csak ezt az egy drága gyógyszert kajtatták, semmi mást. Lucrecia ügyesen terelte a gyanút arra, hogy Marina barátjának írta ezt föl - na de ettől még egy csomó más betegnek is felírhatták volna ezt a gyógyszert! Nem ő az egyedüli orvos a kórházban, és nyilván nem az egyedüli pszicháter sem.
És az is furcsa, hogy két orvos, egymástól függetlenül igazolta, hogy Marina egy születésnapi partin volt egy bárban a lopás pillanatában, a hülye igazgató ettől függetlenül még mindig ez a csontot rágja, nem keres másik elkövetőt. Sőt, egy harmadik orvos, Erick is ott volt, még ő is tanúskodhatna. A kórház a kívülállókat nyilván nem faggathatná, de a rendőrség igen, kihallgathatnák Marina egész kompániáját, ők is igazolhatnák az alibit, sőt a bár személyzete is. Nekem ez az egész túlontúl eröltetett.
De az meg senkinek nem jut eszébe, hogy hol is volt a kedves Lucrecia???? Mert Alberto és Erick alibije is rendben, na de hol volt a nő?

szavazat: 6/10 október 16. 08:08:10
október 16. 08:08:10
(42/43)

Nem igazán értem, hogy mit akar Luis, hisz a gyereket - most még - nem akarja elvenni Marinától, gondolom, hogy ő, mint macsó férfi még nem tudna mit kezdeni egy csecsemővel. Jelenleg csak kölyöknek, meg vakarcsnak hívja, vagyis még a kicsi is csak semmi a számára. Majd, ha már értelmesedik, nagyobbacska lesz, akkor akarja rátenni a kezét, hogy "Ocaranzát" neveljen belőle. Szomorú, hogy egy ügyvéd is asszisztált a csaláshoz. Azért ügyesen csinálták, hogy a nagy tömeg miatt senki nem vette a fáradságot, hogy elolvassa az okmányt, mindent elhittek a z ügyvédnek.
Amúgy én nem is értem, hogy lehet, hogy Mexikóban nem anyakönyvezik rögtön a gyerekeket a születésük után - azért nem hiszem, hogy olyan sok gyerek születne otthon, mint a szappanoperákban. Nálunk már a kórházban, a szülést követő 1-2 napon belül megjelenik az önkormányzat munkatársa, aki fölveszi az anyakönyvezéshez szükséges személyi adatokat. Azt nem tudom, hogy ha a z anyuka nincs férjnél, akkor hány nap, vagy hogy megy a barát, élettárs általi apai elismerés, lehet, hogy az pár nappal több, de ami a mexikói sorozatokban van, hogy még egyéves gyerek sincs anyakönyvezve, az számomra nonszensz.
Ráadásul nem is anyakönyvezésnek hívják, hanem regisztrálásnak. Na, ez is különös, mert a marhákat, meg a birkákat lehet regisztrálni, vagyis számbavenni, na de embereket????
----
Susana valóban meglehetősen elővigyázatlan volt, kétszer-háromszor italozott Edsonnal a klubban, valószínűleg le is feküdt vele, de hogy egy hónapon belül hozzáerőltette a lányát??? sem ő nem ismerete, sem a lánya úgy rendesen, most meg már leghet látni, hogy milyen tőről metszett bunkó a srác, az látszik.
Lukrécia meg nagyon gonosz és rafinált, nem is törődik azzal, hogy Marina már nem akar Albertótól semmit, mégis el akarja tiporni szegény lányt. Ennyire még Georgina sem volt gonosz az Esmeraldában, ott csak Malavert nyaggatta, hogy lépjen fel apaként és követelje magának a gyereket.
Mondjuk ott is elgondolkodtató, hogy egy bíróság biztos csináltatott volna DNS vizsgálatot, akkor kiderült volna, hogy semmi köze a gyerekhez, na meg az is kiderült volna, hogy megerőszakolta a nőt (mert ezt ott nem firtatták hivatalosan), avagyis erre alapozta volna az apaságát.

Zseniális, ahogy Lucrecia manipulálja az apját, no meg Albertot is. Közben meg fényezi magát, hogy milyen jó a szíve, ingyen kezeli Toribiot, na mert ő nem tud nemet mondani... Óóóó...

október 16. 06:31:03
október 16. 06:31:03
(41/43)

Ezt akartam irni, hogy Lucrecia egy mero rosszindulat es nagyon ketszinu, Marinat akarja eltavolitani a korhazbol, mert ugye hallotta mikor Eric azt mondta, hogy Alberto meg mindig szereti. Ugye a gyogyszer mellett azzal érvelt, hogy konnyen beszerezheto. Tudta o, hogy Erickel nem lesz nehez dolga, es amugy sem eszkombajn a srac.

Luis veghezvitte a tervet. Elerte, hogy o legyen a "tanu" Paulino helyett. Prude persze nem olvasta el, alairta rogton a papirt. Marina meg vaklalt a vonallal, hisz nem vitte a feltetelezem olvasoszemuveget magaval. A himsoviniszta Luis meg mar unnepel magaban, aki a noket aztan tenyleg semmibe se nezi, hogy van meg egy Ocaranza ferfi a csaladban. Na itt mar az se szamitana, ha a doki lenne az apja. Hivatalosan egy ferfiuban folyik tovabb a vere, es ez neki a lenyeg.

Edson minel gazdagabb annal smucigabb, plusz egy undorito bunko, aki szerintem meg Luistol is rosszabb. Gyonyoruen kihazasitotta a lanyat Susana. Eleg lesz kimenekulnie ebbol a hazassagbol a lanynak. Na de viszont, ha az itteni hibaibol sem tanul, akkor semmibol. Hatha ernek valamit Angustias szavai neki, hogy ne engedelmeskedjeb folyamatosan az anyjanak.

szavazat: 6/10 október 16. 03:47:04
október 16. 03:47:04
(40/43)

Valahogy nagyon furcsa, hogy Marinára kezdenek gyanakodni a gyógyszerlopás kapcsán és senkinek nem lesz furcsa, hogy vajon miért ír föl Lucrecia méregdrága gyógyszert egy olyan páciensének, akiről tudja, hogy szegény és akit éppen ezért ingyen kezel? Vajon azért gyanakszanak inkább Marinára, mert ő is szegény?
Lukrecia egy alattomos dög, méltó párja lehetne Susanának. Csak amíg Luis kézben tudja tartani Susanát, Alberto képtelen erre Lukreciával.

szavazat: 6/10 október 15. 11:37:32
október 15. 11:37:32
(39/43)

Minden rendben van ezzel az Edsonnal, meg a mamájával? Mert állandóan azt emlegetik, hogy mi mennyibe került, az esküvő, a nászút, stb. fenn az ernyő, nincsen kas? Vagy ők is olyanok, mint a legtöbb gazdag, minél gazdagabb, annál smucigabb?

szavazat: 6/10 október 15. 04:08:49
október 15. 04:08:49
(38/43)

Bocsánat : ....irassa alá.

szavazat: 6/10 október 15. 04:07:43
október 15. 04:07:43
(37/43)

Kezd körvonalazódni Luis terve, rábírja az ügyvédet, hogy az anyakönyvezéshez szükséges papírok helyett a kisfiú örökbefogadásához szükséges nyilatkozatot írja alá. Marina nyilván nem olvassa el az okmányt, mint ahogy Prudencia sem, megbíznak az ügyvédben.
Gondolom, nagy botrány lesz, ha ez kiderül, és az ügyvéd is búcsút mondhat a prakszisának...
A közokirat hamisítás ugyan nem a legsúlyosabb bűncselekmény, de rendesen tönkreteheti Luist az üzleti életben, és persze az ügyvédet is, aki asszisztált ehhez.
Szegény Prudencia, nehéz lehet neki, hogy nem bízhat meg a házastársában, mert mindenféle módon megcsalja, becsapja.
Tetszik viszont, ahogy Angustias kiteszi a szűrét Susanának...

szavazat: 6/10 október 11. 15:01:02
október 11. 15:01:02
(36/43)

Eduardo Santamarina valóban remek, mint főgonosz, nyert is valami díjat vele. Valami hátsó szándékkal kereste meg most is Marinát, bocsánatot kért ugyan tőle, de minden meggyőződés és megbánás nélkül.
Persze Isauro és Susana sem semmi, na és ott van még Lukrécia is, aki nagyon gyanús nekem. Szerintem ki akarja használni, hogy Erick lett a gyógyszerraktár kezelője. Biztos jól lehet üzletelni bizonyos vényköteles gyógyszerekkel, kábító hatású készítményekkel és Erick nem valami okos, biztos valami könnyen feltörhető kódot választ.
Edson sem egy úriember, de tahóbb és macsóbb, mint kezdetben hinni lehetett. Vanessa nagyon megbánja még, hogy a pénzt választotta a szerelem helyett.
Na, mondjuk Paulino valóban nem egy jó parti, nincs sem végzettsége, sem munkája, sem pénze, egzisztenciája a 0-val egyenlő, sőt minuszban van, úgyhogy ő is egy komolytalan választás lett volna, maximum egy kaland erejéig lett volna jó.

K0váncsi vagyok, mit tervez Don Luis - a sajátjaként akarja anyakönyveztetni az unokáját, gondolom nem lesz rest meghamisítani Marina aláírását, vagy akár elraboltatni a gyereket. Nem nézek ki belőle semmi jót.

október 10. 20:39:25
október 10. 20:39:25
(35/43)

Don Luis annyira szorakoztato...de semmi sincsen hatso szandek nelkul.

szavazat: 6/10 október 05. 14:36:45
október 05. 14:36:45
(34/43)

Kíváncsi vagyok erre az Edsonra, meg az izgága mamájára. Tényleg olyan gazdagok? Rögögném,ha ők is a jó partira vadásznának. Na az tetszene, ha Vanessa eladta magát a semmiért...
Mindenesetre gyanús, hogy olyan nagyon szimpla esküvőt terveznek....

szavazat: 6/10 október 05. 14:33:47
október 05. 14:33:47
(33/43)

Marina nagy átalakuláson ment át. Encarnacion asszony elvitte fodrászhoz és a szép hosszú haját felére tépték. Kaphatott új ruhákat is, mert fedetlen vállakkal ül egy semmi kis ruhában az asztalnál, miközben Margarito, Baldomero és Toribio dupla pulóverben. Se Yola és Damiána is nyakig fel van gombolva, vagyis nem lehet olyan meleg, hogy Marina ennyire kitegye a vállát.
Amúgy olyan hülye neveket találtak a nőknek, Prudencia, meg Encarnacion, aztán ott van Lucrecia is...
Ennek a Lucreciának elég brutál az arca, csupa csont, aztán meg a vastag, busa szemöldöke...
Bazan doktor is elvihetné az anyukája fodrászhoz, nagyon torzonborz a lelkem.

szavazat: 6/10 október 01. 14:28:03
október 01. 14:28:03
(32/43)

Nem hiszek a szememnek! Marina a földig érő ronda szoknyái helyett egy divatos farmernadrágba bújt!
Luis viszont kezd megzakkanni - habár ő csalja a feleségét Susanával, mégis nyomoztat Prudencia után.
A sznob Susanának viszont a tahó nászasszonyával kell egyezkedni az esküvő dolgában.

szavazat: 6/10 szeptember 21. 14:47:14
szeptember 21. 14:47:14
(31/43)

Jajj, de idegesítő Marina nyavajgása, jajj, nem akarok látni, jajj, jajj...
Esmeralda kicsit álmélkodott és utána minden rendben is volt.

szavazat: 6/10 szeptember 20. 15:00:13
szeptember 20. 15:00:13
(30/43)

Isauro doktor itt valóban egy szörnyeteg, gonosz, velejéig romlott, ravasz pszichopata. Dr. Malaver csak az árnyéka lehetne, ő inkább csak egy magányos, megkeseredett ember volt.
Azért fura, hogy egy álarcos ember úgy közlekedhet a kórházban, hogy senki még csak meg sem bámulja. Tisztára olyan, mint egy bankrabló.

Lucrecia, Alberto leendő új barátnője - habár gyönyörű a hosszú haja - mégsem olyan szép, mint Georgina volt, olyan fura, csontos arca van.

szavazat: 6/10 szeptember 19. 09:03:42
szeptember 19. 09:03:42 OFFTOPIC
(29/43)


OfF

Megmondom őszintén, engem zavarnak a különböző nevek, hogy mindenkit máshogy hívnak. Emiliano - nem tudom, ő volt Graciela férje??? Ott egy rendes gazdag férfi, aki imádta Gracielát, itt meg egy élvhajhász pasi, Susana szeretője. Nem tudom, lehet, hogy majd Susana tuszkolja a lányát a karjaiba?,,,, Sajnos itt semmit nem lehet előre olvasni, se a Port, se a Holdpont nem ad semmi útmutatást.

Valóban más a két sztori, a mostani sokkal életszerűbb, de a szereplők kevésbé kedvesek, szerethetőek és főként nem annyira csinosak. Na, szóval annyira, de annyira hétköznapiak. Mindenki olyan tucatember...
Luis és Chucha meg tenyérbemászóan borzalmasak, gondolom, Marina sohasem békül meg velük...

Már most látom, hogy eltérő befejezés lesz, amit amúgy nem is bánok, egy sz@r férfiért nem éri meg veszkődni, el kell felejteni....

szeptember 19. 07:48:55
szeptember 19. 07:48:55
(28/43)

En mondtam, hogy a varosi etaptol kezd el kulonbozni igazan a sorozat. Hasonlo tortenesek maradnak, de megis mas.

Gondolom kitalaltad hogy pl a nemreg felbukkant Edson, aki jelenleg Susanaval flortol, itt o lesz Emiliano "megfeleloje".

szavazat: 6/10 szeptember 19. 07:33:15
szeptember 19. 07:33:15
(27/43)

Most már nagyon különbözik az eredetitől a történet.
Marinát épp most operálták meg, de Isauro doktor megtalálta. Követtette Yolandát , és amikor ő a fővárosba ért, akkor az őt váró Baldomérót és Toribiót. Így megtudta a Kórház címét és nyilván a lakóhelyüket is.
Most épp akkor hagyták abba, amikor Isauro majdnem maegfojtja Marinát, akit éppen akkor frissen műtöttek.
Sajnos itt nincs tartalom előrejelzés, a, holdpont sem írja, sajna.

szavazat: 6/10 szeptember 13. 14:11:26
szeptember 13. 14:11:26
(26/43)

Jujj, hányan csődültek rá a frissen szült kismamára?!
Alberto látni sem akarja a fiát, mert azt mondták, hogy szőke.
1. A csecsemők haja megváltozik, az újszülöttek haja általában elmegy és utána nő ki a későbbi, akár más színű haj. 2. Arra nem gondol senki, hogy talán az anyai nagyanyja hajszínét örökölte?

Röhögök rajta, hogy Margarito és a gyerekei a baba szőkeségéről értekeznek, akkor, amikor nem is látni a haját, hisz sapka van rajta, egy hajszála sem látszik ki alóla.

Érdekes, hogy sem Alberto, sem Luis, sem a kotnyeles Susana nem jár utána, hogy vajon érvényes-e Alberto és Marina házassága, mert a névelírás miatti érvénytelenség csak az ő ötletük, azt nem erősítette meg a hatóság részéről senki hivatalosan.

Susana már eddig is állandóan Luis körül sertepertélt, most nyíltan kivetette rá a hálóját. Ha már a lánya nem tudta megfogni Albertót, hát ő fogja meg Luist.

szavazat: 6/10 szeptember 12. 14:40:11
szeptember 12. 14:40:11
(25/43)

Nagyon únom már, hogy mostanában minden filmben autóban, utcán, árokparton, stb . szülnek meg a nők, kb. 5 perc alatt. (aztán kicsit sem csapzottak, hanem friss hajjal, púderrel, rúzzsal, mosolyogva fogadják a gratulációkat)
Marina is egy teherautó platóján szülte meg a fiát, mert a tulaj nem találta meg a slusszkulcsát, így nem tudtak se hazamenni (otthonszülést akartak), se kórházba.
És röhejes, hogy minden gyerek percek alatt világrajön, legalábbis a filmekben. Aki ilyesmit ír, az biztos nem szült még, mert azért az a folyamat nem egy pár perces móka.

szavazat: 6/10 szeptember 07. 05:56:56
szeptember 07. 05:56:56
(24/43)

És még valami. Rodolfo nem hogy nem dobja ki Adriánt, hanem munkát is adott neki, felvette sofőrnek.
Rodolfo a végére megváltozott, elfogadta lányául Esmeraldát és főleg az unokáját, Jose Rodolfot. Persze, a jogi lépésekről egy szó sem volt, ott inkább a lelki lépésekről volt szó, hogy hogyan fordult egyre inkább a vérei felé. És a szereplőknek ott valóban csak ez volt a fontos, az elfogadás.

Luisról valahogy nem tudom elhinni, hogy valaha is olyan fordulatot élne meg, hogy elfogadná Marinát a lányaként és a gyermekét unokájaként. Bár az érdekelne, hogy ő mikor lett ilyen, mindig ilyen kemény volt-e, vagy a Toribio meglövése után változott-e meg.
Mert abban a visszaemlékezéses jelenetben azt láttam, hogy Luis megijedt és aztán gyáván elmenekült, egy percre sem gondolt arra, hogy segítsen az általa megsebesített embernek. vagy talán mégis vacilált néhány másodpercig, de aztán nyilván arra gondolt, hogy nincs tanúja a balesetnek, így magára hagyta a szerencsétlen embert és elmenekült.
Ami szomorú, hogy maga Alberto is nagyban átvette Luis gondolkodásmódját, sokkal inkább hasonlít rá, mintha a valódi gyermeke lenne.