Téma: PORT.hu IndiaFest-DIWALI

h.hetti 2011 okt. 14. - 17:18:08
(1/1)
Ott voltam. A jógabemutatóról sajnos lemaradtam, azonban ezt eleinte nem sajnáltam, gondolván, fiatal még az este. Shalmira Sharma csodálatos táncokat mutatott be, mozdulatai, mimikája egy másik világba repítettek. A Kamala Bollywood tánccsoport ugyan szintén felkészült volt, azonban számomra nem Indiát, vagy az indiai eredetû modern kultúrát közvetítették, hanem egy teljesen európai, de "indiaizálódni" vágyó tánccsoportot.
És a köret.... Valóban, amit hirdettek, a hennafestés, az ételkóstolási és fûszervásárlási lehetõség megvolt, azonban itt ki is merült az indiai hangulat. Aki éppen nem nyomorgott a teremben, hogy az elõadásokat nézze, hozzávetõleg 15 perc alatt végignézhette mindazt, ami még Indiához, a Diwalihoz kapcsolódott.
Hogyan mondhatnám szebben: csalódtam. Ennyire nincs semmi ebben az ünnepben, ebben a kultúrában, amit még meg lehetett volna mutatni? Azt kell feltételeznem, hogy a szervezés hagy kívánnivalókat maga után.
Szerettem volna megmutatni kísérõimnek, hogy engem mi vonz az indiai népben, a kultúrájukban. Ezzel a rendezvénnyel NEM sikerült.