7/10
grosz_i 2020 jan. 26. - 11:03:50 7/10
(5/5)

Rosamunde Pilcher - Öreg szív, nem vén szív (2013) - Ajándék Michaeltól - „A Present from Michael” novella nyomán

Egy közös diáktársuk temetésén a nyugdíjas, excentrikus orvos, Dr. Gary Lembart újra találkozik három régi barátjával Erica Edwards-szal, egy agilis nővel, aki az asztrológus telefonszolgálatnál dolgozik, kiegészítendő a nyugdíját, továbbá Paula és Paul Shaw-val, az akadémikus párral, akik az utolsó éveiket Spanyolországban töltötték, visszavonultan.

Ők négyen - többé-kevésbé önkéntesen úgy döntenek, hogy megalakítanak egy lakóközösséget, ahelyett, hogy mindenki magányos maradna, vagy idősek otthonába kényszerülne. A spontán ötlet kivitelezése viszont már nem tűnik olyan egyszerűnek, mint ahogy azt kieszelték. Dr. Gary Lembart éppen a gyakori gyorshajtás miatt bevont jogosítvány visszaszerzése miatt túl van egy sikertelen vizsgán, amit csak fél év elmúltával ismételhet meg. Történetesen nála van a lánya, Barbara, aki helyteleníti apja reakcióit, és javaslatként felajánlja neki költözzön hozzá Londonba, vagy itt van Cornwallban Newquay, ahol számára is megfelelő hely lenne egy idősotthonban, de autó nélkül ilyen félreeső kúrián semmiképp sem maradhat. Ekkor kerül sor az új kertész, Melanie Brown bemutatására, aki az idős orvosnál van alkalmazásban. Melanie a napokban szabadult a börtönből, de menekülésszerűen itt kötött ki az orvosnál.

Az ifjú nő az elmúlt évet börtönben töltötte, és miután idő előtt szabadult, Garynél talált otthonra. Melanie-t a korábbi szeretője, Dan -, a nőt tudta nélkül, felhasználta drogfutárnak. Gary minderről tud, de szeretne neki esélyt adni egy új kezdethez. Gary a posta felbontásakor látja, újabb barátja távozott az élők sorából, és a temetésre elmenni csak úgy tud, ha Melanie vállalja az autóvezetést.

Melanie eltűnése után a volt barátja, Dan és a testőre, Max a felkutatására indul. Ugyanis a széfből a letétbe helyezett pénz eltűnt, ami azt jelenti, Melanie elvitte. Dan hajszát indít a nő felkutatására. A testőre Max kíváncsi sorsa további alakulására, ezért titkon kapcsolatot keres egy asztrológussal, és a véletlen éppen madame Ericával hozza őt össze. A temetésre Gary szerencsésen odaérkezik -, Melanie nem éppen remek vezetéstechnikája ellenére - és ott találkozik rég nem látott barátaival, Paula és Paul Shaw-val, és megtörténik a bemutatkozás. A templomban ugyan koporsó nincs, de özvegy az van, még pedig jó szónok is, aki búcsúzik férjétől. És ki más is lehetne az özvegy, mint Erica, azaz madame Erica. Egyébként úgy döntöttek a férjével, hogy mindenképp idősotthonba költöznek, de most egyedül teszi meg, ahova Melanie segítségével el is jutnak. Az otthonba rá, mint bentlakóra váró szóba egy rémálom, másikat csak a „természetes fluktuáció” kivárása után kaphat. Gary azonnal dönt, Erica velük jön, hiszen a háza elég nagy és beköltözhető. Egyébként is „Mors certa, hora incerta”, ki tudja mennyi év van még hátra. Gary meggyőző érvei sikeresek, így mind a négyen, és persze Melanie beköltöznek az új lakóhelyükre, ami Gary ősi, családi kúriája lett.

A lakóhelyük veszélybe kerül és új érzelmi zűrzavarok is fenyegetik az újdonsült közösséget. A közös élet egy fedél alatt gyorsan ráébreszti a négy embert, hogy a szívük még nem rozsdásodott be. Szerencsére a lakóközösségnek van egy őrangyala is, aki nekik hathatós segítséget is nyújt, bár az őrangyal szót, Melanie-ra értve, nem mindenki osztja. Azt viszont nem tudják, hogy Melanie-nak olyan titka van, ami valamennyiüket nagy-nagy veszélybe sodorja, ha csak Erica terve nem válna be...

cherrybob 2019 szept. 23. - 18:33:34 Előzmény Széles Ágnes
(4/5)
Siegfried Rauch szívelégtelenség miatt halt meg. Tehát nem az esés a halál oka, azért gurult le a lépcsőn a színészlegenda, mert előtte már megállt a szíve.
7/10
grosz_i 2019 szept. 15. - 13:52:22 7/10
(3/5)

Rosamunde Pilcher - Öreg szív, nem vén szív (2013)
Ajándék Michaeltól - „A Present from Michael” novella nyomán


Egy közös diáktársuk temetésén a medikus, Gary Lembart újra találkozik három régi barátjával: Erica Edwards-szal, egy agilis ifjú nővel, aki egy asztrológus telefonszolgálatnál dolgozik, hogy kiegészítse a nyugdíját, Paula és Paul Shaw, az akadémikus pár, akik az utolsó éveiket Spanyolországban töltötték, visszavonultan.

Ők négyen - többé-kevésbé önkéntesen úgy döntenek, hogy megalakítanak egy lakóközösséget, ahelyett, hogy mindenki magányos maradna, vagy idősek otthonába kényszerülne. A spontán ötlet kivitelezése viszont nem is tűnik olyan egyszerűnek, mint ahogy azt kieszelték. A lakóhelyük veszélybe kerül és új érzelmi zűrzavarok is fenyegetik az újdonsült közösséget.

A közös élet egy fedél alatt gyorsan ráébreszti a négy embert, hogy a szívük még nem rozsdásodott be. Szerencsére a lakóközösségnek van egy őrangyala is, aki nekik hathatós segítséget is nyújt, bár az őrangyal szót, Gary kertésznőjére, Melanie-ra értve, nem mindenki osztja.

Az ifjú nő az elmúlt évet börtönben töltötte és miután idő előtt szabadult, Garynél talált otthonra. Melanie-t a korábbi szeretője, Dan -, a nőt tudta nélkül, felhasználta, mint drogfutár. Gary minderről tud, de szeretne neki esélyt adni egy új kezdethez. Azt viszont nem tudja, hogy Melanie-nak olyan titka van, ami valamennyiüket nagy veszélybe sodorja.
Qksika 2018 dec. 28. - 19:56:16
(2/5)
Köszi a port.hu-nak a filmből az ismertetőhöz csatolt sok kedvcsináló képet és a nézők értékelésiből összejött szavazatok pontszámát! Mindkettő nagyon informatív! :D:D:D
Széles Ágnes 2018 szept. 16. - 19:42:06
(1/5)
Siegfried Rauch idén márciusban hunyt el, 85 évesen. Leesett a lépcsőn és azonnal meghalt. Nagyon szerettem, ő volt az Álomhajó kapitánya.