Téma: Sam Liu

The Cortez jún. 22. 01:45:14
(1/1)

Tini Titánok: A Júdás szerződés

Az azonos című képregény alapján készült DC-egész estés. Az elnevezés valóban árulkodó, ám a sztori még így is izgalmasra és fordulatosra sikeredett. A karaktereket jól kezelik, A Titánok nem röhejesek, 1-2 egészen badass közülük, a főellenségeket pedig faszán eltalálták. Az akciók pörgősek, vagányak, látványosak, a poénok, beszólások, odamondások meg működőképesek. A vizualitás + az effektek végig igényesek. A stáblista végén befigyel egy nem túl erős bónuszjelenet.

7/10

The Death of Superman

Sokkal erősebb, mint az ugyanezt a sztorit feldolgozó, 2007-es Ítéletnap című animációs film. A cselekmény a főellenség körüli feszültséggel együtt, remekül van felépítve, az akciók pedig látványosak, pörgősek és zúzósak. A finálé kiválóan bemutatja, hogy nagyjából hogyan kellett volna kinéznie egy tisztességes Superman vs Doomsday boss fightnak, na persze nem az elcseszett Dawn of Justice utolsó pár percében, hanem mondjuk egy Man of Steel III végjátékában. A fél DC-univerzumot hülyeség volt beleerőltetni a történetbe, de ezt leszámítva nincs sok baj a művel.

7/10

Reign of the Superman

Ez egy tömény DC- és sci-fi agymenés, amiben sok párhuzam fedezhető fel az eredeti Justice League-gel + a Snyder Cuttal. A játékidő első fele – 1-2 jelenetnek köszönhetően – leginkább nevetségesnek mondható, de később erősebbé válik a sztori, valamint sokkal ütősebbé a látványvilág. Ez a DC-animációs alkotás szintén szarásig van pakolva karakterekkel, ugyanakkor akadnak benne jobb ötletek, melyek simán alkalmazhatóak lettek volna egy normálisan felépített, működőképes moziverzumban.

6/10

Wonder Woman: Bloodlines

A már jól ismert eredetsztori még egyszer elmesélve, ám ezúttal kissé másképpen, jóval unalmasabban, de legalább a főhős univerzumát kitágítva. Az animációs film hasonlít a 2009-es verzióra, a 2017-es élőszereplős mozira, illetve még valamennyire annak gyengén sikerült folytatására is. Az akciók ütősre sikeredtek, valamint az ellenségek szintén el lettek találva. Wonda Woman itt szerencsére nem egy őrjöngő feminista, hanem a Gal Gadot-féle normális változatot nyomatja.

6/10

Superman: Red Son

Ez az animációs film egy olyan képregénynek az adaptációja, aminek már az alapsztorija is szar, mivel láthatóan az ötlethiány + a hülyeség szülte. Az alkotás legértékelhetőbb pontja a képi világ, a látványos akciók és Brainiac meg az űrhajója. A földönkívüli mesterséges intelligencián kívül, több más DC-karakter szintén a történetbe lett erőltetve, ám itt szándékosan mindenkit kiforgattak önmagából. A legrosszabb közülük Lois Lane & Wonda Woman, akik fél percenként vérfeminista lózungokat pufogtatnak egy kis duzzogással keverve. A mű az átlagosnál valamivel hosszabb egész estés DC-rajzfilmek táborát szaporítja.

4/10