laca0947 2009 aug. 10. - 21:45:21
(106/266)
Szépen kidolgozott, nagyon jó alakításokkal teli, nagyszabású film. Kár hogy sok hiteltelen dolog van benne, ami ma már bizonyított...
10/10
szinhazimado 2009 júl. 28. - 23:44:21 10/10
(105/266)
Rengeteg díjjat kapott film, nagy-nagy kedvencem (volt), bár már régebben láttam(rengetegszer láttam). Az hiszem ebben a filmben kedveltem meg Ralph Fiennes-t elsõ osztályú Amon Goeth alakítsért. Bár az Angol betegben is hasonlóan kiemelkedõ volt. 94 legjobb filmje, kár hogy Fiennes nem kapott érte pl. egy legjobb férfi mellékszereplõ díjat, csak jelölést.
A zsidók megölésének/eltakarításának bemutatása szívfacsarító volt ebben a filmben, és mindig ez a film jut eszembe amikor Auschwitz-ról van szó (meg a Zongorista is),no meg annyira megfogott ez az emberszeretet Oskar Schindler részérõl, hogy életeket vásárolt, mentett meg. Értéket mutat be, amely sok emberbõl hiányzik (itt az önfeláldozásra, segítségadásra gondolok) érdekes háborús keretben.
shanah 2009 júl. 28. - 20:59:17 Előzmény yericho
(104/266)
Egyet kell értenem veled. Semmihez sem fogható a film, és amikor nézem, még kevésbé tudom megérteni, hogyan képesek emberek tagadni a történteket, és azt sem, hogyan lehettek ilyen elfajzottak, hogy ilyen borzalmakat voltak képesek kitalálni. Rettenetes. Nálunk is felvetették a suliban - lányom 14 éves volt-, hogy látogassanak el oda. Szerencsére volt pár értelmes szülõ, akikkel élénken tiltakoztunk.
Bár biztosan vannak olyan emberek, akiknek látniuk kell, hogy elhiggyék a történteket, én ahhoz a csoporthoz tartozom, amelyiknek elég tudni róla. Amikor ilyesmit látok, szégyellem, hogy én is ember vagyok. Jó lenne mást hinni, de sajnos semmibõl sem tanulunk, nincs az a borzalom, amit az emberiség ne engedne megtörténni újra és újra.
yericho 2009 júl. 23. - 12:38:07
(103/266)
Sziasztok! Nem lehet magyarázatot adni a holocaust-ra, mert normál ésszel felfoghatatlan, hogyan lehetett és miért kellett ennyi embert kiírtani...Nem tudja senki elképzelni milyen lehetett, csak azok akik ott voltak akkoriban és visszajöttek. Még gimis koromban az osztályfõnököm gondolt egyet és elvitt minket oswiecim-be (Auschwitz I-II Birkenau.) és azt akarta hogy lássunk olyat ami meghatározhatja a világról alkotott képünket. Hogy nincs értelme gyûlölködni, mert iszonyatos dolgok történhetnek meg... Az biztos hogy amit ott akkor láttam megmarad bennem örökre, mert még most majdnen 10 év után is néha álmodom vele... Emlékszem, ott az osztálytársaim megtörtek egy picit, velem együtt, sokáig nem is tudtunk megszólalni sem... Minden héten van egy csatorna ami holocaustal foglalkozik és miért?! Mert ezt soha nem fogja tudni a világ feldolgozni. Nincs magyarázat... Emlékezni kell és így nézni a világot... A film és zene is 10/10, de már jó ha csak 3-4 évente megnézem talán...megvisel...
közönséges tapír 2009 máj. 27. - 17:20:18
(102/266)
Ezt a szerencsétlent visszaküldeném ha lehetne az idõben és megnézném, ahogy rádöbben, hogy magyarként õ nem számít a Harmadik Birodalomban, mert nem árja és mehet meghalni a Don-kanyarba 200 ezer másik ijedt tizen-huszonévessel együtt!
A film amúgy szerintem kissé hatásvadász de ez semmit se von le az értékébõl és a mondanivalójából, sõt!
Ahogy Arany János írta, "költõ hazudj, csak rajt' ne kapjanak!"
Egy kort és a hangulatát és az akkori helyzetet mutatja be kiválóan egy ember legendáján keresztül. A legendáknak általában van valóságalapja, de fõleg tanítanak a legendás személyek példáján keresztül és az idõ, a tisztelet rak rájuk rétegeket, amelyek csak felerõsítik a mondandót.
Szóval ezért nem erõsítettem volna meg a Bad Boy image-et, mert nem releváns.
Ahogy a Jereváni Rádió mûsorában történt az anekdota szerint:
Egy betelefonáló megkérdezte, hogy igaz-e, hogy a Kardtánc világhírû szerzõje, Hacsaturján buzi volt? Mire a válasz az volt, hogy igen, de nem ezért szeretjük...
Anita851020 2009 máj. 27. - 17:07:48
(101/266)
Egész nap olvasgatom a hozzászólásokat. Most már kikívánkozik belõlem egy s más.

Nem tudom hol lehet üzenni a moderátoroknak, hogy figyeljenek, mert tiltott önkényuralmi jelkép került fel az oldalra, ráadásul nem is egy.
Az egy dolog, hogy a filmben, és a hozzá kapcsolódó képeken is van.

Még mielõtt az érintettõl kapok egy hozzászólást, hogy hülye vagyok, mert tudom milyen jelentése van a beszúrt képnek, hát tudom.
Csak azt felejti el, hogy jelen esetben ez egy magyar fórum és Magyarországon az ilyesmi büntetendõ.
10/10
Geri23 2009 máj. 06. - 12:58:29 10/10
(100/266)
De az akasztásakor sem hunyászkodott meg! Hõs katona maradt a haláláig!
10/10
Geri23 2009 máj. 06. - 11:52:40 10/10
(99/266)
Sokszor láttam ezt a filmet! Csak az a nem mindegy, hogy nem Oskar Schindler mentette ki a zsidókat, hanem a felesége! Nekem Ralph Fiennes alakítása tetszett a legjobban! Egy igazi hazafit alakított! Sajnáltam, mikor a film végén felakasztották! :(
Anteris 2009 márc. 08. - 20:31:45 Előzmény jazmin003
(98/266)
hmm, egy ilyen témájú filmmel kapcsolatban érdekes kifejezés az "imádom"...
jazmin003 2009 márc. 08. - 19:54:43
(97/266)
A kedvencem,imádom ezt a filmet!!!!
8/10
rekviemforadream 2009 márc. 07. - 13:08:47 8/10
(96/266)
Ebben a filmben Ben Kingsley tetszett számomra a legjobban.. És hát igen, valahogy ilyen lehetett a holokauszt.
9/10
rockos01 2009 febr. 11. - 13:21:38 9/10
(95/266)
Valóban jó film, ebben a témában talán a legjobb, de szerintem ne te döntsd el a hitelességét.
P.tör 2009 jan. 09. - 20:29:39
(94/266)
Hosszú évek óta most vettem le a polcról ezt a filmet.
Igaz akkor VHS-en láttam, most DVD-n.
A történelem már csak történelem marad, a múlton senki nem változtathat.
Gondolom, az akkori bûnösök nagy része meg kapta a megérdemelt büntetését.
Számtalan zsidó élet lehet hálás Schindlernek, és a világ legironikusabb dolgának tartom, hogy egy olyan ember ment meg ezernél is több zsidót, aki "esküt tett", ennek az etnikumnak a kiirtására.
Nagyon szép film, és tanulságos.
Spielberg bele tenyerelt anno megint egy olyan témába, ami milliók emlékeit, érzelmeit hozta felszínre, és utalt arra, hogy nem szabad elsiklani a múlt felett, és táplálni kell a megemlékezés minden kis szikráját.
barbarossa86 2008 nov. 16. - 21:21:57
(93/266)
Érdekes film(feliratos) a mostani világrend legfõbb urairól. Megéri azt a 47 percet.......
http://video.google.com/googleplayer.swf?docid=6132500997336473908&hl=sv&fs=true
7/10
offtopic
efes 2008 nov. 16. - 18:44:44 7/10
(92/266)
Hááát. Ez az egyik legnagyobb urban legend, hogy a Szomorú vasárnapra tömegesen lettek öngyilkosok. Tény, hogy eléggé depresszív, borongós hangulatú szám, de a valóság az, hogy egyetlen öngyilkos zsebében találtak egy arra utaló fecnit (asszem az ötvenes években, amikor amúgy is bõven volt ok a végletes kiábrándulásra), hogy Seress szerzeményének köze van tettéhez. Ez nagyítódott fel aztán...
8vidra8 2008 nov. 16. - 17:38:17 Előzmény Sanyi1985
(91/266)
Valószínûleg a Szomorú vasárnapra gondolsz. Tényleg nagyon szép zene, ráadásul magyar. 1936-ban Seress Rezsõ írta (zsidó családban született).Valami fura misztikus hatása volt az emberekre, tömegesen követtek el öngyilkosságot a hatása alatt.
Sanyi1985 2008 nov. 15. - 22:23:43
(90/266)
a film elsõ 5 percében van egy jó zene amikor a Schindler ott van bent egy bárban és cigizik és megy alatta egy nagyon jó zene

valaki tudja esetleg hogy mi a zene címe ?
egycsipetbors 2008 nov. 11. - 19:09:53
(89/266)
Nem régiben olvastam egy internetes oldalon egy szörnyû dolgot!!! Az egyik "kedves" fórumozó szerint a "piros ruhás kislány" egy BAKI a filmben, mert nem passzol a film színvilágához!!!! Holott köztudott, hogy az a kislány a Hitler okozta problémát SZIMBOLIZÁLJA, azzal, hogy ott rikított Európa közepén, de senki (angolok, franciák) sem akart róla tudomást venni, addig míg Hitler csapatai a területeiket nem kezdték el veszélyeztetni!!!!
Szóval, aki ilyeneket ír az legyen szíves elõbb tájékozódjon a filmek értelmérõl!
barbarossa86 2008 nov. 09. - 11:16:34
(88/266)
A filmen nagyon látszik, hogy hatásvadász, erõsen kétlem, hogy Spielberg bácsi nem a pénzért csinálta volna.
Azt tartom, hogy a történelmet mindig a gyõztesek írják a sájat kényük, kedvük szerint, nehéz megítélni pontosan, hogy az említett Oscar Schindler milyen ember is volt valójában. Én mondjuk olvastam olyat is, hogy nem volt annyira humánus, mint ahogyan azt a film állítja.
Talán a ruszki levéltárakból megtudhatnánk valamit, de erõsen kétlem, hogy az oroszok publicitást adnának bármirõl is.
Talán egyszer megtudjuk mi is volt az igazság.
A film(hogy arról is beszéljek) látványa, korhû megjelenítése nagyon tetszett, az tény, hogy egy "laikus" ember számára mély lelki nyomokat hagyhat.....
Gabriella54 2008 nov. 09. - 11:07:23
(87/266)
Talán olvasd el a könyvet, mielõtt ilyeneket állítasz! Nem vitatom, hogy a film nagyon sokszor elferdíti az igazságot, de vannak megrendítõ kivételek, mint pl. a Schindler listája, vagy A zongorista...