Salzsalz 2022 nov. 28. - 10:01:47 Előzmény sexykex
(68/68)
Sok értelme ennek sem volt, de legalább rímelt.
8/10
offtopic
sexykex 2022 nov. 26. - 16:22:13 8/10 Előzmény Salzsalz
(67/68)
Ez egy teljesen értelmes és a legkevésbé sem szószátyár hozzászólás volt pajtikám. Viszont hoztam a kedvedért egy remek kis példát a bő beszédre. A címe lehetne szófosás is, de legyen inkább Szómosás:
sellő csobban
hullám loccsan
popsi tottyan
gyümölcs szottyan
szívem dobban
könnyem pottyan
lángom lobban
lábam toppan
alvó szuszog
levél susog
duda durrog
bagoly huhog
zárnyelv kattan
kutya vakkan
villám csattan
bolha pattan
vércse vijjog
egér cincog
gyerek szipog
csirke csipog
kulcsom csörren
ajtó zörren
nagyot döccen
ágyú dörren
malac röffen
néha böffen
rigó röppen
tolla fröccsen
függöny lebben
gége kettyen
ágyam nyekken
agyam retten
autó berreg
csóka cserreg
nyelve cseveg
folyton fecseg
eső cseppen
faág reccsen
szilva pereg
kecske mekeg
óra ketyeg
béka brekeg
rőzse recseg
rúgó rezeg
pata dobog
gazda dohog
csermely csobog
vonat robog
postás kopog
csitri zokog
csizma tocsog
alma potyog
baba böfög
anya köhög
papó hörög
nagyi fröcsög
röfi röfög
teló csörög
szekér döcög
a menny dörög
bilincs zörög
gatya lötyög
maci dörmög
beteg szörcsög
csávó csámcsog
dáma nyávog
dinka dadog
süsü habog
szél süvölt
apa üvölt
cica prüszköl
smirgli csüszköl
papucs klaffog
saru csattog
szikra pattog
kerék kattog
tömeg harsog
bika barcog
nyuszi nyafog
majom makog
tócsa toccsan
kapu koppan
moci moccan
ropi roppan
kőkút csurran
árnyék surran
labda puffan
fenék huppan
pezsgő pukkan
puszi cuppan
puska durran
versem szusszan
Salzsalz 2022 nov. 21. - 21:27:44 Előzmény sexykex
(66/68)
Szokásos szófosás...
5/10
Era1980 2021 nov. 16. - 22:39:06 5/10
(65/68)
Vontatott volt és uncsi. Pedig az eleje izgalmasnak indult,de aztán leült a story. Nekem nem tetszett.
8/10
sexykex 2021 nov. 16. - 08:15:17 8/10 Előzmény InteriorLulu
(64/68)
Kedves Lulu! Most nincs túl sok kedvem vitatkozni, ezért lehet, hogy egy-két dolgot majd rád hagyok. Na, kezdjük! Először is én mindig a filmről beszélek. Akár én magam vagyok a példa, akár valami más, az mindig a filmhez kapcsolódik. Feltételezek az olvasóimról annyi asszociációs képességet, hogy ezekből a történetekből kikövetkeztetik a film tartalmát, lényegét, mondanivalóját.

Igaz, hogy korábban túl sokat beszéltem, ezért újítottam: több a kép és kevesebb a szöveg. A pontozásra most is odafigyelek. A pontszám nagyon fontos, de a kép is. Ezzel jelzem magamnak, hogy már láttam a filmet és azt, hogy mennyire tetszett. (Persze másoknak is, de mások kevésbé érdekelnek.)

És most az írásodról kedves Lulu! Miért tőlem várod, hogy értékeljem a filmet? A legtöbb hozzászóló csak egy-két ecsetvonással járul hozzá az összképhez. Az elmondottakat Neked kell szintetizálnod. A fórumban megszólalók csak nézők, akik összevissza beszélnek és nem szakemberek. Ha Te tényleg közelebb szeretnél jutni a filmhez, mielőtt megnézed, akkor arra ott van a trailer, a filmkritikák, és a több ezres mintán alapuló pontszámok átlaga. Miért olvasod el az írásaimat, ha értelmetlennek tartod azokat? Azt mondod locsogás és tévedés egy kifejezetten jól sikerült véleményre, erre a mostanira. Biztos, hogy nem a Te készülékedben van a hiba?

Most újra sokat fogok beszélni, de ez a te hibád!

(Nekem elég súlyos alvászavarom volt – sőt van – ezért elmentem a dilidokihoz, hátha van valami jóféle pirulája. Tudtam ugyan, hogy háttérben a többműszakos munkarend mellékhatása lapul meg és a munkanélküliség, de szükségem volt olcsó gyógyszerre, mert a drága altatókból egyre több kell. Gyorsan kianalizáltuk, hogy a depi az oka mindennek és jöttek a gyogyószerek. Az átlagosnál intelligensebbek simán palira veszik a picológusokat a tesztjeikkel együtt. Bármit – megismétlem bármit – be lehet adni nekik, ha azt logikusan felépíted és képes vagy picit színészkedni, bele tudod élni magad az adott helyzetbe. Végig kóstoltam a készletet, a legtöbbre ittam is, hogy hatásosabb legyen és próbálgattam, meddig lehet elmenni a pszichiáternél a dumákkal. Egyszer aztán túllőttem a célon: Mindig azzal kínoztak, hogy mivel foglalkozok, ezért bevittem neki egy death metal szöveggel felturbózott verset. Írok – mondtam, ami még nem lett volna végzetes, de aznap ecseteltem azt is, mekkora szerencse, hogy nincs lőfegyverem, mert így nehezebb az ámokfutás. Sajnos kiestem a szerepemből felidegesített az hülye tyúk és majdnem falhoz csaptam az asszisztensével együtt. Kerítettek is gyorsan egy „szobabútort”, aki átkísért a pszichiátriára. Nem maradtam sokáig, mert nincs ajtó a budin, állandóan tarhálják a bagót, túl sok a csótány, ráadásul csak ultizni tudok, pókerezni nem. A bent lévők 10-15 %-a valóban bolond, a többi csak megjátssza. Nincs elég hely, gyorsan ki lehet jönni.
Aztán meguntam, hogy hol öreg vagyok, hol túlképzett. Eladtam a maradék pirulákat a rászorulóknak és belevetettem magam előbb a szürke, majd a feketegazdaságba. Eltelt az a 8-10 év, többet kerestem, mint korábban műszakvezetőként, vagy üzemmérnökként és nyugdíjba mentem. Most épp azon merengek, hogy mégiscsak be kellene szereznem egy lőfegyvert, mert cudar világ van alakulóban. Vízhiány, migráció, klímaválság és baltás gyilkosnak már kissé öreg vagyok. Talán helyesebb lenne vadászpuskával fogadni azt, aki kopogtatás nélkül akar meglátogatni, mint egy vacak gázpisztollyal. Ja, és nappal kicsit jobban tudok aludni, mint éjjel. Talán újra beszélnem kéne egy agyturkásszal.)


7/10
InteriorLulu 2021 nov. 15. - 12:48:20 7/10 Előzmény sexykex
(63/68)
OFF

Az a baj veled, hogy túl sokat szövegelsz ahhoz képest, hogy szinte sosem az adott filmről írsz, hogy miért tetszett/nem tetszett, mi volt benne, ami megfogott stb. Vagy saját magadról van szó, vagy a film témájának, valamilyen jelenségnek a kapcsán nyilatkoztatsz ki. Előbbi, azaz ami rólad szól, általában tök érdektelen, én legalábbis már régóta maximum csak átfutom, reménykedve, hogy valahol felbukkan valami a filmről is. Utóbbit pedig nagyon a helyén kell kezelni, hisz a kinyilatkoztató, azaz tényközlő forma ellenére valójában ezek simán csak a véleményeid, ugyanis gyakran semmitmondások, gyakran értelmetlenségek, kevésbé gyakran pedig egyszerúen tévedések.
Ez utóbbiak szép példája ez, amit a "bennünk élő" szörnyekről írsz. Üres semmitmondás, mondhatni locsogás, és emellett tévedés is, hiszen már egy átlagosan alapos pszichiátriai vizsgálat is szépen kimutatja azt a különbséget, amely a filmbeli gyilkosokat (szörnyetegeket, ha tetszik) megkülönbözteti tőled, tőlem, szinte mindannyiunktól.

Egyébként pedig a fentiek sajnos egyre inkább jellemzőek rád; az általad az utóbbi egy-két évben írottakban lett nekem igazán szembetűnő. Szerintem blogot kéne vezetned, ott kiadnod magadból magad kapcsán mindent, a semmitmondásokat pedig el kéne felejtened. Ha az embernek, egy amúgy értelmes embernek nincs valami kapcsán érdemi mondanivalója, akkor egyszerűen ne nyilvánuljon meg. Nem kötelező minden film kapcsán megnyilvánulni, senki nem várja és várja el sem tőled, sem senki mástól.
kybuck 2021 aug. 30. - 07:35:46
(62/68)
Vannak jó pillanatai, de amúgy egyszer nezős darab, kicsit a 8MM-t juttatta eszembe, de az jobban tetszett. Itt is lehetett volna több akció, Neeson akciófilmjei akkor jók. Na nem ész nélkül, de több annál, mint amennyi itt volt.
7/10
Ildikó Nóra 2021 máj. 29. - 15:54:06 7/10
(61/68)
A filmet egyszer meg lehet nézni, a filmzene tetszett, a szereposztás jó, Liam N-nak jól állt a szerep és jól játszott. Dan S. játéka ezen filmben sem tetszett. A szinkron nagyon jó, kár, hogy Józsa Imre hangját már nem hallhatjuk új filmekben.
7/10
Dörflinger 2021 ápr. 29. - 21:25:39 7/10
(60/68)
Egyszer beindul a film, néha kicsit leül, de tetszett. A zenéje szerintem nagyon el lett találva, olyan sejtelmes, mint maga a film. 7/10
7/10
kettyo 2021 jan. 10. - 02:14:13 7/10
(59/68)
Neeson egy jól sikerült filmje.
6/10
Owl 2020 nov. 26. - 00:14:39 6/10
(58/68)
Kapjon egy 6-ost. SPOILER A vége elég érdekessé vált, mert a csőhöz bilincselt tag először kilakatolta magát, majd elvette a bosszúra szomjazó férjtől a mosogatóban talált húsvágó bárdot és levágta annak a kezét! Findzs tehát rosszul látta, nem a saját kezét vágta le, ez nem Dr Hannibál! Majd visszatette a mosogatóba a bárdot, hisz fő a tisztaság. Ezután a végső leszámolásnál megint előkapja a bárdot a mosogatóból, de ekkor már hiába. A vágások miatt gyorsan zajlanak az események, de ez így elég gyenge volt. És hasonlóan gyenge klisék záporoznak a film derekán is.
7/10
Midnight67 2020 máj. 31. - 01:02:41 7/10
(57/68)
Sokkal gyengébbre számítottam, nem is terveztem megnézni, mert azt gondoltam, az egész film alatt egy temetőben fognak nyomulni az elkövetők. A vége valóban erősen sötét hangulatúra sikeredett, helyenként nagyon kellett sasolnom, hogy lássak valamit, ez kicsit levon az értékéből, de egyszer simán végignézhető krimi (és nem akciófilm - szerintem).
7/10
Findzs 2020 ápr. 18. - 11:04:33 7/10
(56/68)
Kellemesen csalódtam a filmben 7/10.

Spoiler
Mondjuk az érdekes volt, hogy hátrabilincselt kézzel, hogy tudta levágni a saját csuklóját.
Spoiler
9/10
szabzero 2020 ápr. 17. - 23:37:57 9/10
(55/68)
Azért jó elolvasni a hozzászólásokat a film előtt, mert a fikázók meg az 1 pontos agysebészek véleménye után, csak kellemes meglepetés érhet. Itt is ez történt, nem filmtörténeti klasszikus, de a célját elérte, simán vállalható alkotás.
6/10
Péterrrrrr 2020 ápr. 17. - 11:43:56 6/10
(54/68)
Egyszer meg lehet nézni, de semmi nem indokolta, hogy ilyen hosszú legyen ez a film, és Liam Neeson nagyon bénán küzd benne. Annyira rosszul, hogy egyszer-kétszer megfordult a fejemben, hogy nyugdíjba mehetne már. Amúgy sem értem, hogy miért erőltetik az amerikaiak, hogy 60 meg 70 éves színészekkel még kőkemény harcosokat próbálnak eljátszatni. Ebben a filmben Neeson 60 éves. Nem találtak jobb szereplőt? De ha nem, akkor minek ez a sok verekedés? Egy 60 évesnek esélye sem lett volna a valóságban egy fiatal gyilkossal, sőt kettővel szemben.
5/10
Nótárius 2020 febr. 24. - 23:57:46 5/10
(53/68)
Az általam oly kedvelt Liam Neeson-hoz mérten, részletezésre is méltatlanul gyenge színvonalú film, pl. valószerűtlenül nyámnyila "nem-dílerekkel".
8/10
sexykex 2018 dec. 07. - 12:38:52 8/10
(52/68)
A szörnyetegek közöttünk élnek. Ugyanúgy esznek, isznak, alszanak és szeretkeznek, mint a többi ember, hiszen hús-vér emberi szörnyek ők. Ha feldarabolnánk egy szörnyet egészen apró részekre, vagy tüzetesen átvizsgálnánk a koponyáját, semmi eltérést nem találnánk a többi emberhez képest. Tehát minden emberben ott lakozik a szörny is, de sokunknak sikerül őt háttérbe szorítani.
A filmben két embernek nem sikerült, előbujt belőlük és Liam Neesonra hárul a feladat, hogy megvédje tőlük a világot. Ha kedvelitek Neesont, vagy az ilyen szörnyüldözős filmeket, akkor biztosan tetszeni fog nektek is ez a mozi.
BlueTT 2018 dec. 06. - 01:25:30 Előzmény Trivia Showtime
(51/68)
Nyelvi vicc volt a hozzászólásom, erre kapok két művészeti definíciót.
Így is jó! Helytállóak. :)
Trivia Showtime 2018 dec. 03. - 18:57:16 Előzmény BlueTT
(50/68)
Nem egészen. A thriller elsősorban filmes műfaj, melynek neve az angol 'thrill' kifejezésből származik, ami borzongást jelent. Ennek megfelelően a thrillerek általában egy félelmet ábrázoló archetipikus élményt mutatnak be.
A krimi (bűnügyi történet) ezzel szemben irodalmi és filmes műfajként is előfordul. Ezeknél nem minden esetben jelenik meg a félelem, ijesztés, rettegés, mint sajátos ismérv, legtöbbször inkább egy bűneset felderítése áll a fókuszban, nem feltétlenül a borzongás megjelenítése vagy előidézése.
Persze vannak közös pontok, kb. annyi, mint Hitchcock és Agatha Christie munkássága között... ;)
BlueTT 2018 dec. 03. - 17:26:40 Előzmény michael corleone
(49/68)
A thriller krimit jelent...