10/10
A bosszú angyala 2009 okt. 14. - 19:25:58 10/10
(457/577)
Jajjjjjj! Hagyjátok már abba!!! van értelme egymást rágalmazni, sértegetni? Mindenki elmondta a saját véleményét, bár én azt vettem észre hogy folyton ismételgetitek magatok. Úgy sem juttok közös nevezõre!

ÁLLJATOK MÁR LE! MINDENKI AZT TESZ AMIT AKAR, AZT OLVAS, AMIT AKAR, AZT A NÉZETET VALLJA, AMELYIKET AKARJA.
9/10
offtopic
wukovsky 2009 okt. 11. - 21:32:28 9/10
(456/577)
Teljes egészében nem lehet ráhúzni a skatulyát, de ha mondjuk valaki elõ tudna bányászni korrekt statisztikákat, akkor bizonyos emberekrõl mondjuk ha megnéznénk egy olyan adatot, hogy:


hányan büntetett elõéletüek közöttük, ez a teljes büntethetõ korosztály hány százaléka?

Hányan munkanélküliek közöttük, ez a teljes munkaképes emberek hány százaléka?

Hánynak van gyereke már 18 éves kora elõtt, ebbõl akár hánynak van több is, és ebbõl hány végezte el a 8 általánost, esetleg jár középiskolába?

Arányaiban mennyi a valamilyen fogyatékossággal születettek száma, és ez hány százaléka az össz gyerekszámnak.

Nos ha valaki elõtudna számomra ilyen statisztikákat bányászni, akkor asszem, az a bizonyos általánosítás dolog, hmmmm, hogy is mondjam, hmmmm, nos azt hiszem általánosíthatnánk, hozzá tévve egy megjegyzést, kivétel erõsíti a szabályt, és azoknak tisztelet :)


26 éves vagyok. Én már nem voltam kis dobos. Ellenben igen igen sokat beszélgetek idõsebbekkel, innen is, onnan is. Pl egy volt szomszédom, aki anno kisz titkár volt, meg elég nagy fejes az észak pest megyei mszmp-ben, vagy akkor hogy is volt a szervezet nem tudom pontosan, személyes ismerõse Horn Gyuszi bácsinak, nõs Õ említette volt, hogy anno mélyen becsült határmegnyító külügyminiszterünk, és volt miniszter elnökünk, bizony 56-ban is tevékenyen kivette a részét a munkából, a mezõgazdasági minisztériumnál bele lõtt a tömegbe, mint a sicc.

Persze erre mindjárt jönnek majd a cáfolatok. De sebaj. Ezt még Õ sem tudta feldolgozni, és öregségére egy józan pillanata sem volt, hogy mit tett fiatal korában.

Persze beszélgetek olyanokkal is, akik végig dolgozták a kommunizmust is, és soha egy csavarhúzót el nem loptak.


Ilyen formán, a véleményem nem sugalt vélemény, hanem több ember élményein emlékein levont konzekvencia, következtetés.


Még egy konzekvencia hozzá téve:

1989 Németh Úr nyitotta meg a határokat, Horn, csak végre hajtó volt, persze késõbb hõsként tetszelgett.

Ekkor már minden gazdasági és valós hatalmat átjátszottak maguknak, tökéletesen átmentettek mindent. Mégis az mdf nyert, pedig az szdsz-re számítottak. Ekkor a taxis blokáddal, és egyebekkel megbénították az országot, és padlót fogtunk. Antal sírt is Khol-nak, aki küldött pár német szakembert, olyan 80-100 között, akik 120 nap alatt össze tákolták az országot, de mégsem volt egy erõs kezû kormány, és 92-93-ban betegsége miatt Antal már csak árnyéka volt önmagának, Boros pedig egy nagy 0 volt. Szóval ami gazdasági egységet 89-ben még nem tudtak elszipkázni, az 90-94 között privatizáció címszó alatt megcsinálták. Ezután ez a birka nép vissza ületett a nyakára egy pufajkást. Jött a következõ válság, amit Bokros bravúrosan vett, minden jobb nyugati közgazdaságtani egyetemen tanítják az, amit mi úgy hívunk hogy Bokros csomag. Ez volt az egyetlen pozitív ténykedésük a 4 év alatt. Utána jött egy Fidesz-fkgp kormányzás, ahol az fkgp egy nagy 0 volt, a fidesznek pedig a szarból kellett elkezdenie várat építeni. Sima gyözelmet vártak 2002-ben, de vitatott körülmények között az mszp nyert. Medgyessy 1 év után rá mert kérdezni, hogy mi kerül egy autópálya kilóméreten 1,5 milliárba, amikor a horvátok 800 millióból építenek egy km-et, nos ki is hátrált mögüle az egész párt, mert egy ilyen becsületes emberbõl az mszp szdsz és a magyar nép az nem kér. Helyére került egy bohóc, legalábbis azt hittük, de magát a ... kaptuk. 2006-ban megint csaltak, és még hazudtak is, mint a ....

Kapóra jött nekik 2008-ban az amit úgy hívunk hogy gazdasági válság, így volt mire fogni azt, hogy a béka segge alatt van az ország, ha nem lett volna válság, akkor nagy sz@rban lettek volna. Még nincs vége, Fletót lecserélték gordonkára, aki hogy is mondjam csak, fullon fullon nem eu komform. Ha nézem az elõéletét, akkor a feladatnak tökéletesen megfelel. Csõdeljáró népbiztos, kb 5 nagyvállalat csõdbe vitele és felszámolása ékesíti az életpályáját, jelenleg a még meglévõ dolgok felszámolása szétbombázása van folyamatban.


Persze jön majd a csavar, az a több milliárd eu-s és imf pénz, amit most még vissza tartanak, jövõ kora tavasszal beáramlik az országba, és azt mondják, hogy ezért volt a sok megszorítás, ezért dolgoztunk, hogy ez sikerüljön, és a sok birka azt fogja hinni, hogy tényleg, és megint leszavaz oda, és akkor ennek az országnak a sorsát megpecsételték.


Nos ebben a kis szösszenetben benne van minden, amit én az elmúlt 20 évrõl, gondolok, tudok, és átéltem. Itt-ott kicsit elfogult vagyok, kicsit túlzok, kicsit ködösítek, de ez már csak a költöi szabadság.

Ja még annyit füznék hozzá, hogy 2002-ben megalapították a kis vizsgáló bizotságaikat, hogy majd megfogják a jobboldalt, hogy mennyit loptak, hát kb semmit nem találtak.

Õk jelenleg még hatalmon vannak, de sorra buknak meg a cuslágok, kulcsárok, VII. kerületi polgár mesterek, és még sorolhatnám.


Mikor volt olyan mélyen az ország hangulata utoljára, hogy nem mert egy politikus 15-n vagy 23án kiállni az emberek elé ? :$
9/10
offtopic
wukovsky 2009 okt. 11. - 10:54:34 9/10
(455/577)
Ne tévesszen meg az, hogy azt írom, hogy mi.


Én vállalom a kollektív bûnösséget. Habár jó magam annak vagyok a híve, hogy amire szükségem van, azt a jó Isten úgyis megadja nekem, és ez tényleg így van, amikor bármire szükség van, valahogy mindig össze jön rá a pénz, vagy megkapom, vagy megtudom olcsóbban venni, vagy akármi. De ennek feltétele a munka. Én nem ilyedek meg tõle, és nem is vetem meg.

Sajnos a cigányság jó része utálja a nemességet, és mivel a munka nemesít, így nem dolgozunk :( Ez elég szomorú.


Az egész magyar társadalomra kiható problémákra nem lehet azt mondani, hogy csak Õ miattuk van, csak mi miattunk van, csak Ti miattatok van. Kollektív a bûnösség, hiszen mi engedjük meg, és itt hangsúlyozom ki, hogy MI engedjük meg, hogy egyes emberek azt csináljanak, amit akarnak.

Sajnos hiába van az, hogy én nem lopok, habár ezen a ponton be kell hogy valljam, adót nem nagyon szeretek fizetni, de ennek is megvan a magyarázata.

Van egy olyan passzus a bibliában, hogy ne ingereld és kísértsd fele barátod. Na már most, ha én is rendesen befizetném az adót, és a többi hontársam is, akkor rengeteg pénz lenne az államkasszában, és sajnos ez a rengeteg pénz még nagyon rablásra ingerelné az ilyen, demszky, kulcsár, meg cuslág fajtákat! De így, hogy kevesebbet fizetünk be, kevesebbet lopnak, sõt talán van akinek már nem is jut, hogy lophasson, ezzel megmentjük õt a büntõl, mi pedig természetesen ezt mélyen megbánjuk, és kérjük, hogy bocsássanak meg ezért nekünk odafent, de van rá indokunk, miszerint egy felebarátunk lelki üdvét próbáljuk megmenteni.

Nos a kis kitérõ után vissza térve, hiába vagyunk jó néhányan becsületesek, ha a nagytöbbség erkölcsei válságban vannak. Sajnos mielõtt bármit lehetne érdemben tenni ebben az országban, az emberek morális és erkölcsi értékrendjét kellene vissza állítani, pl a munka becsületét, a magántulajdon szentségét, és még sorolhatnám.

Jah, és legföképp a magyarok életét, mert úgy tünik manapság az egy fabatkát sem ér ebben az országban :(
9/10
offtopic
wukovsky 2009 okt. 11. - 10:04:00 9/10
(454/577)
Jah, tesco-t még soha sehol nem kellett bezárni, egyedül sarkadon.


Tehát lehet, hogy lopnak a magyarok is, de van egy határ, egy mérték.
9/10
offtopic
wukovsky 2009 okt. 11. - 10:02:44 9/10
(453/577)
Igen, mondjál véleményt, a 40 év alatt olyan mély erkölcsi válságba kerültünk, hogy csak azt nem visszük el a gyárból, ami oda van betonozva. Egy mocskos legalja tolvaj nép vagyunk. Ez nem vita tárgya. Szoktam néha néha promociókat csinálni nagyáruházakban, oda nem járnak cigók, és mégis annyit lopnak, vagy próbálnak lopni, hogy az valami felháborító.

De itt mi most nem igazán csak a lopásról beszélünk, mert pl ahhoz, hogy azt el tudd hozni, ami a gyárban nincs lebetonozva, ahhoz elõször is dolgozni kell.


Itt mi most arról beszélünk, hogy egyszerûen a cigányság képtelen a normál társas együttélés szabályaira. Lehet, hogy bécsben loptak a magyarok, de nem késelték halálra az osztrákokat, hogy ezt 48-49-ért kapod Te mocskos labanc.

Tudod ez az az aprócska különbség, ami megkülönbözteti a civilizált embert, a primitív vad hordáktól. Elviekben ezeknek az idejének már le kellett volna járnia Európában, és tessék, mégis itt vannak.


Ami pedig még a lopáshoz hozzá tartozik, a sok mocskos kommunistának most az a baja, hogy Õ már nem tud lopni. Hiszen régen lopott mindegyik kommunista, a kis gépbeállító is, meg a gyárigazgató is, csak változott a világ, és a kis gépbeállító már nem tud úgy lopni, a gyárigazgató viszont annál inkább.

És hogy miért használom a kommunista kifejezést, nos egy kicsit ez is jelentés tartalmát veszítette, mint a fasiszta.

Ugyanis az a kommunista, aki lusta dolgozni, gyatrák az erkölcsei, irigykedik a másikra, és egyfolytában csak panaszkodik, hogy neki miért nincsen.

Ki lenne az igazi kommunista: (lehet, nem lesz teljesen egzakt a megfogalmazás)

-az aki a társadalom, a közösség érdekeit elõbbre valónak tartja a saját önös érdekeinél.
-ellene mond a túlzott anyagi felhalmozásnak, a mértéktelen magántulajdon felhalmozásnak.
-hisz a javak kollektív, igazságos elosztásában, és abban, hogy minden ember egyenlõ, és egyforma!!!


Tehát a kis ember azt látja, hogy oda fent lopnak, akkor Õ is azt fogja csinálni, amit a kisgyerek lát a szüleitõl, azt csinálja.



És ne mond, hgoy nem lopnak, amikor minden 2-3szor annyiba kerül nálunk, mint máshol a világon.

Spanyol országban fele ennyi pénzbõl, kétszer ilyen hosszú metróvonalat építettek, 3/4 ennyi idõ alatt, és nem mond, hogy a spanyol föld puhább.


Horvát országban, 2/3 annyiból építettek autópályát völgyhidakkal, alagutakkal, és ne mond azt, hogy azért volt olcsóbb, mert amit az alagútból kibányásztak követ, azt tudták betenni az út alapba.


Sajnos egy mocskos erkölcstelen nép vagyunk, csak vannak akik kirívóan mocskosak és erkölcstelenek közöttünk, és semmilyen irott vagy iratlan szabályt nem tartanak be, ez a gond.
1/10
kgyuri0 2009 okt. 10. - 23:49:00 1/10
(452/577)
Én ezzel úgy vagyok, Wuki, hogy nem varrok rá gombot, egyszerûen nem tûröm, hogy bûnözõk ilyen-olyan csElekedetei befolyásoljanak, amikor komoly dolgokról(pl a cigánykérdés, vagy a rAsszizmus)alakítom ki a véleményem.

Kb 20éve, a rendszerváltás idején, megnyílt az utazáSi lehetõség az állampolgárok elõtt, divatba jöt a bEvásárló turizmus(hûtõgép, szórakoztató enlektronka), fû-fa-virág ment bécSbe , fejenként 50dollárt lehetett kivinni,ezért sok család fölcihelõdött s a magatehetetleneket is vitte magával. Bécs lepusztultabb, olcsóbb részén(Marihilfer Strasse),hemzsegtek amagyarok, annyira loptak, hogy a kétségbeesett kereskedõk magyarnyelvû táblákat tettek ki: NE LOPJ MAGYAR!
Most elkívánnád, hogy ez alapján mondjak vélmént népünkrõl?
9/10
offtopic
wukovsky 2009 okt. 10. - 21:33:26 9/10 Előzmény kgyuri0
(451/577)
http://www.origo.hu/itthon/20091008-kes-volt-a-foiskolai-hallgatot-uldozo-ciganyoknal.html


Inkább a nyolckerbe ne merjél menni, mint a dunakanyarba :$

A záró mondat azt hiszem magáért beszél, és ez végre szervesen kapcsolódik a film témájához!!!

Na erre varrjál gombot ha tudsz :$
9/10
offtopic
wukovsky 2009 szept. 30. - 11:23:29 9/10
(450/577)
Igen, de pontosan arról vitatkoztunk, hogy nem volt, így értelemszerû, hogy az én gondolat világomban nincs alapjában bele ívodva, hogy embereket, vagy népeket irtsak ki.

A napi reakció is egy negatív társadalom kritika volt.


Valamint, felhoztad példaként, hogy talán még a vadállatok sem viselkednek így, és bocsánatot is kértél tõlük valamiért. Nos ehhez azért leszögezném, hogy a vadállatok, és különösen a társas vadállatok, akik családban, vagy falkában, vagy bármi másban élnek, ezt igen szigorú szabályok szerint teszik. És ha valaki megszegi ezen szigorú szabályokat, akkor annak igen kemény következményei vannak, igen igen megtorolják egymás között a szabályszegéseket.

Ezen szabályok megtanulása bizony bizony kölyök azaz gyermek korban történik meg, hogy egy rendes, jól szocializált felnõtt egyed válljon belõlük. Példaként felhoztál valamit, amit én még nálad is mélységesebben elítélek. Az pedig egy Mécs Imrével kapcsolatós esemény volt. Az egész ott kezdödik, hogy így nem viselkedem egy temetõben, és ott folytatódik, hogy nem olyan példát mutatók a gyerekemnek, hogy így kell viselkedni.


Sajnos kis hazánkban nincs meg az igazi kultúrája a tüntetésnek, de még ha valaki próbálna is úgy tüntetni, akkor szervezet módon, vagy innen, vagy onnan a beépített egyének belázítják a tömeget, és bizony a tömeghipnozis ereje óriási. Én nem is járok ilyesmikre, mert pontosan ismerem magam, és tudom, hogy lehet, hogy ott maradnék, de 3-4-et magammal vinnék!!!

Meglepõ és múlatságos, de a mi általunk vadembernek tartott Ukránok fantasztikus módon és kulturáltan tudnak tüntetni :$


Jaj, megint annyi témát öleltem fel, hogy az valami felháborító, de sajnos minden össze függ mindennel, és mindenrõl eszembe jut minden, mert a világ nem egyszerû, és koránt sem leegyszerûsíthetõ.

U.I.: A dunakanyar egy viszonylag békés hely, és itt senki nem akar senkit börtönbe zárni csak azért, mert másképp gondolkozik, habár a szegedi csillag után talán a Váci fegyház a leghiresebb. Többek között megfordult itt Tasnádi Péter, Ditmárk Klodó, és még sorolhatnám a "sztárokat".
1/10
kgyuri0 2009 szept. 29. - 23:58:44 1/10
(449/577)
Rendben, Wukikám!

Én a Dunakanyarban ezentúl nagyon meggondolom, hova menjek, egyébként vidéki vagyok, de nem nagyon vidéki,zöldséget, gyümölcsöt itt is kell permetezni.
Díjazom, hogy elmagyaráztad,nem is gondoltál a holokausztra(én egyáltalán nem szoktam rá gondoln, hálstnnek nem vagyok érdekelt.Csak ha eszembe juttatják a problematikát, pl. tagadással) A narratívádban az bizonytalanít el, hogy hiszen a zsidók irtásáról vitatkoztunk, miét váltottál volna te át minden különösebb ok nélkül a gyomirtásra? Lehetséges éppen, de nem életszerû
9/10
offtopic
wukovsky 2009 szept. 29. - 20:51:51 9/10 Előzmény kgyuri0
(448/577)
Nos nem tudom milyen lakozású vagy, hogy budapesti, avagy vidéki, vagy nagyon vidéki.

Én itt lakom a dunakanyarban BP-tõl északre, de a surmó pestieknek mi is vidék vagyunk, na meg Szeged, Pécs, Debrecen, stb..., minden ami nem Bp. az vidék, és ott úgy kelnek az emberek, hogy kukoricát szórnak a disznóknak, kiveszik a tojást a tyúkok alól stb.

Azért különböztettem meg a vidéket, és a nagyon vidéket. De "hobby" telkünk nekünk is van, és ott bizony a kártevõket vegyszerrel írtjuk. Permetezzük a krumpli bogarat, a szölõt rézgálicozzunk, és mi egymás, egy kis bordói lé, sorolhatnám. Nem vagyok éppen vegyész mérnök, de azt hiszem ezek mind mind vegyszerek.

De ooooo, jaj nagy hibát vétettem, mert nem gondoltam bele, hogy Te csak egy dologra tudsz gondolni, egyetlen egyre, mégpedig a holokausztra!!!

Nos ez eszembe sem jutott, és ezért vétettem nagyot, amikor vegyszert írtam. Ki kellett volna részletezni, hogy rázgálic, patkány méreg, hmmm, hirtelen nem is tudom, hogy a kolorádó (krumpli bogár) ellen mit is használunk, de mindegy, azaz ellenit, jah, gyomírtó, az is vegyszer ám :D


Nos a kártevõt ki is részleteztem, próbáltam utalni rá hogy ilyen bogarak, és egyéb dolgok.

Nincs én bennem gyülölet, egyszerûen csak egyenlõ mércét akarok. CSendet, rendet, fegyelmet eltársak!!!! :D

Nos igen, államalapító István, nem volt éppen egy lágyszívû ember, lazán felnégyelte a nagybátyát, ólmot öntött a konkurencia fülébe, feltevés, de mivel Imre herceg nem igazán respektálta az új állam formát, kacsingatott a régi régi jó szokások felé, durva feltevés, de kicsit sok a vadkan a történelmünkben, szóval érted :$


Viszont egy rabló hordából kellett törvénytisztelõ katolikus jó népet faragnia. Amúgy nem voltak olyan szigorúak a törvények, ha a lopott kárt megtérítetted, akkor nem történt kb semmi. Ez azért elég humánus, ha ma vissza adod amit loptál akkor is bekaszliznak :$


Valóban civilizáltabbak lettünk, de jelenleg sajnos mi már túl vagyunk civilizálva, oly annyira, hogy a bünözõnek több joga van szinte, mint neked, mert jaj, emberségesnek kell lenni.


Én akkor is azt vallom, hogy az én házam az én váram, és jaj annak, aki engédély nélkül, vagy esetleg rossz szándékkal lép be!!!
1/10
kgyuri0 2009 szept. 29. - 16:22:31 1/10
(447/577)
Helló, éi100, elolvastam, érdekes!

De, bevallom, neklem a Mónika showhoz nincs idegem. Tán ég a topikhoz se nem.
1/10
kgyuri0 2009 szept. 29. - 14:32:15 1/10 Előzmény wukovsky
(446/577)
Kedves Wukowsky!
Csak évi100 meg ne neszelje, hogy még valami eszembe jutott:
Még egy dologra fölhívnám a figyelmet, érdekes és vicces összefüggés. Úgy teszel, mint ha együttéreznél a szegény bácsival, akink a cigányok kilopták a kis kertecskéjébõl a gyümölcsöt s kínjában azt találta ki, hogy áramot vezet a kerítésbe.
Szerintem nem ez a lényeg, hanem a cigányok elleni féktelen gyûlöleted, ez utóbbit csak „bele lehet bújtatni" a bácsi esetébe. Ha ugyanis együttéreznél a bácsival, akkor semmi esetre sem próbálnád egy kalap alá vonni a százezreket elgázosító nácikkal (ez akkor is így van, ha te magad állítólag nem hiszel is a náci bûnökben).

Márpeig abból indultunk ki (489 hsz végén), hogy „Kártevõ irtásra igen is szükség van, az pedig, hogy ez vegyszerrel vagy árammal történik, az már csak módszertani kérdés”, egy kalap alá veszed õket, s a nácikat a vegyszerükkel, tkp a bácsival mentegeted.
Ha a bácsi jó embere lennél, minden erõdbõl tiltakoznál, az egy kalap alá vonás ellen.
1/10
kgyuri0 2009 szept. 29. - 13:48:51 1/10
(445/577)
Igazad van!
Abbahagytam.
Azaz egyáltalán nincs igazad, de abbahagytam.
1/10
kgyuri0 2009 szept. 29. - 13:45:17 1/10 Előzmény wukovsky
(444/577)
Sajnos, hiába kattintgatok, ezek a címek nem mûködnek.
Mindegy is: Szent István törvényei egyáltalán nem voltak igazságosak, igen kegyetlen középkori törvények voltak, ami nem von le semmit Szent István nagyságából.
De nem élünk a középkorban!
Tessék lassan fölnõni!!!
1/10
kgyuri0 2009 szept. 29. - 13:34:02 1/10
(443/577)
Helyesbítés:

"„S magántulajdon lopás”. helyett

"„A magántulajdon lopás”."
1/10
kgyuri0 2009 szept. 29. - 13:32:18 1/10
(442/577)
Nem én akarok „ügyesen kijönni”, hanem te. Akasztásról nem volt szó?: Nem, csak halálos áramütésrõl, továbbá és fõként az általános eldurvulásról. A levideózott gyerekek engem azokra a „fehér” gyerekekre emlékeztetnek, akiket a jó szülõk kivittek a temetõbe és ott kórusban üvöltöztették õket, MécsImre ellen.
De, úgy különbem ha ezek a kölkök szõkék lennének, akkor bezzeg nem lenne velük senmmi probléma? Hagyjál már engem ezzel a furt cigányozással!

Mellesleg egy Nagyember (nem kommunista) mondta: „S magántulajdon lopás”.
Mellesleg a beszélgetésünk jól példdázza, amit 433-ban írtam:
„leegyszerûsítik a világot magyarázataikban, nézeteikben(nem törõdnek árnyalatokkal, mindent feketén-fehéren képzelnek”.
1/10
kgyuri0 2009 szept. 29. - 13:06:04 1/10 Előzmény wukovsky
(441/577)
Annak, hogy a MeinKampf kiadáása ellen fölháborodás volt, annak nem sok jelentõsége van, te pl. vérlázító dolgokat irogatsz ezen a fórumon(AnnaFrank, a kártevõk kiirtása) fel is vagyok háborodva, megnyugtatlak, sokan rajtam kívül is. Na, és aztán..?

Európában igen sok helyen lehet kapni, s mint írtam, a neten is olvasható.

Kétsdégtelen, hogy képzetlen, fölhergelhetõ emberek fölhergelésére alkalmas a könyv, lehetséges, hogy tényleg jobb nem kiadni, de a fene tudja!
9/10
offtopic
wukovsky 2009 szept. 29. - 12:55:09 9/10
(440/577)
Azt hiszem akasztásról szó sem volt, de nem az elsõ ízben másztak be a kertbe, sõt úgy is mondhatnám, hogy rutinos és rendszeres látogatók voltak. Sajnos nálunk igen igen nagy joghézagok vannak, illetve talán a jogalkotás megvan, csak a végrehatjásban vannak bibik.

Vegyük pl ezt az esetet. Bemásznak, ellopják a portékát, aztán azt terítik az aluljárokban és a sarkokon mondjuk.

Nos kapcsolodjunk vissza akkor az angolszász országokhoz. De ide sorolhatom német országot is.

Tehát a bünök, lopás, magánterület megsértése, orgazdaság, adó csalás.

Az elsõ bün már óriási, de az együtt jár általában a magánterület megsértésével, hacsak nem kizsebelnek, vagy az autótonkat lopják el.

A második bün, azaz hogy lopott holmit birtokolok, és ennek tudatában vagyok szerintem egyenértékû a lopással, sõt talán még rosszabb, mert ha valaki nem vásárolja fel a lopott termékeket, akkor nem éri meg öket ellopni, tehát talán a még rosszabb kategóriába tartozik.

Harmadik az adó csalás, civilizált jogállamokban, ez minden bünök felett áll, az adócsaloknál talán csak az anyagyilkosokat, és apedofilókat vetik meg jobban. Sajnos nálunk az adócsalás már már erény!!!

Tehát a lopott árut terítve adót veszek ki az állam zsebébõl, hiszen az után afát nem fizetek be, iparüzési adó nincs, tb nincs, szja nincs, sorolhatnám.

De hagyjuk is itt ezt abba, mert össze tettebb probléma, mintsem hogy itt megbeszélhetnénk.

Térjünk vissza a kis gézengúzokhoz.

Nagyon ügyesen próbálsz kijönni, de akasztásról szó sem volt, habár igaz, hogy a legjobb védekezés a támadás!!!

A kérdésre még nem hangzott válasz, megvédhetem a magán tulajdonom, vagy sem, mert itt mindösszesen ennyirõl volt szó, egy pici áram a kerítésbe, ha valaki tudna olvasni, habár abban a rétegben ez nem igazán jellemzõ, akkor láthatta is volna a táblát, egy pici égési sérülés a kézen, és legközelebb már tudni fogják, hogy oda nem mászunk be lopni!!!

Szó sem volt arról, hogy tetten érte öket, és már hozta a kötelet, hogy felhúzza öket a barack fára, egy kicsit elkanyarodtál a témától, hogy eltereld arról a szót, ami a lényeg, hogy loptak!!! És valaki védte a magántulajdonát.


Én azt mondom, a lopás az lopás, azok más idõk voltak, jah, még hozzá tenném, ha nem váltok olyanná, mint a kisgyermekek nem juthattok be a mennyek országába, tehát a kisgyerekek mindig oda jutnak, és ha arra kellett vetemedniük, hogy csokit vagy egyebet lopjanak, mert olyan körülmények között éltek, akkor tlaán jobb isnekik a mennyországban.

http://www.youtube.com/watch?v=vK9lDS52fhc


Ebbõl szerinted valaha lesz ember ? :$

Itt nem lenne agályom az akasztófával szemben!!!
1/10
kgyuri0 2009 szept. 29. - 12:04:39 1/10 Előzmény wukovsky
(439/577)
Kedves Wuki!

Anglia (talán a világ) jogtörténetének egyik dicstelen rekordja: Michael és Ann Hammond esete: a testvérpárt (a fiú 7, a lány 11 éves volt) 1708-ban akasztották föl lopásért. Nem
ez volt az utolsó ilyen büntetés, a rekord az, hogy ennyire fiatalok voltak. Bûnük alighanem igen kis értékû bolti áru lopása lehetett: valami kis csemege, ami akkoriban megfelelhetett egy darab mai csokinak, a magántulajdont ugyanis mindenek felett tisztelték.

Igen, igazad van lopni nem szabad!
Az embert azonban az (is) megkülönbözteti a vadállattól, hogy pl nem akaszt gyerekeket, nem is kíván ilyent tenni, ha elragadják az indulatai, akkor megfékezi azokat. Persze jogos az az ellenvetés: a vadállatok között tkp igen ritka az ilyesmi, nincs is, tehát illenék elnézést kérnem a vadállatoktól, továbbá, persze a 18. század embere se volt vadállat, semmilyen értelemben. Mindenesetre ilyesmikre ragadtatta magát.
Közelítsük másként: arra találták ki a jogot, a jogsszolgáltatást, igazságszolgáltatást, hogy megvédje a társadalmat a bûnöktõl. A lopás bûncselekmény, ezért elítélendõ. igen ám, de az önbíráskodás is bûncselekmény, én azt is elítélem, és te?

Nem ismertem a tanárodat, akirõl szó van, nem voltam ott, amikor azt mondta a MeinKampfról, csak következtetek: két esetben mondhatta:1. Komolyan úgy gondolta; 2. Igazából nem gondolta úgy, és valami különös fajta iróniából mondta. Ha 1. eset: komolyan úgy gondolta, akkor sztem igaza volt, ha a 2. eset, akkor egyelõre azt gondolom, nem volt igaza.
Mit gondolsz, mit gondolt volna AnnaFrankról(Valami azt súgja,hogy AnnaFrankkal kapcsolatos értesüléseid újkeletûbbek)
9/10
offtopic
wukovsky 2009 szept. 28. - 21:08:49 9/10
(438/577)
Szent István törvényei, igen igen igazságosak, én azt hiszem :)


http://www.1000ev.hu/index.php?a=2&k=1&f=258&s=0


http://www.1000ev.hu/index.php?a=3&param=297

http://www.1000ev.hu/index.php?a=3&param=298

http://www.1000ev.hu/index.php?a=3&param=299


Nem kell ide megélhetési bünözés, 10E forintig csak szabálysértés, kiskorút nem büntetünk, ezek meg mik ? Gyuri magyarázd el nekem, én hülye vagyok, és nem értem.