Anzelma 2011 febr. 25. - 13:56:12
(2/2)
A darab egyik erénye lehetne (mert még nem láthattam) amennyiben újraértelmezhetné a "rasszista" definícióját, mert annak jelentését, különösen az utóbbi 15-20 évben tökéletesen eltorzították, rövid távú célokért (pl. szociál-politikai) másra is elhasználták.
A kifejezés nyílvánvaló torzulására mutat rá az is, hogy a "fülszöveg" szerint, mintha a gyilkosságokat elitélõ 90%-ból csaknem mindenki -95%- latens "rasszsita" volna...? A témát közelebbrõl ismerõként én azért ezen finomítanék kissé, s " Ha ez sikerül, akkor kezdhetünk dolgozni a probléma megoldásán."
Ugyanakkor nem értem a föltünõen nagyszámû nem magyar (nem Magyarországon, s nem a magyar VIDÉKI cigányság körében, peremén szocializálódott) közremûködõ valóságos szerepét: ha csak nem bizonyos érzelmi(?)szálak motiválják, akkor meg ismét az objektivitás kerülhet veszélybe.
pappistvan 2011 febr. 25. - 11:08:03
(1/2)
Nagyon örülök ennek az elõadásnak. Lehet, hogy idealista és naiv vagyok,de hasznosnak tartom. Úgy hiszem a mai értelmiségnek KELL reagálnia ezekre a szörnyûségekre. És hátha lehet tenni valamit ez ellen a zsigeri fajgyûlölet ellen, ami kezd teljesen természetesnek, elfogadottnak tûnni!Gratulálok a kezdeményezéshez!Attól tartok,sajnos nem azok lesznek kiváncsiak erre a gesztusra akiknek szól!! De kötelességünknek tekintem tenni valamit a mostani helyzet ellen! Még egyszer gratulálok, és kívánok kitartást a munkájukban!
Szûcs Júlia