Téma: Téboly

10/10
kadimre 2013 jan. 30. - 17:27:21 10/10
(3/3)
Párommal szinte véletlenül kerültünk ebbe a kis színházba, és meglepetésünkre az elmúlt év egyik legemlékezetesebb színházi élményében volt részünk. A fiatal színészek bravúros alakítást nyújtanak, a dráma összes szerepelõje élethû, húsvér ember. Még a mai nap is hatása alatt vagyok. Kitûnõ darab, nagyszerû szórakozás, tele érzelemmel és gondolattal. Bár a nagy kõszínházak is tudnának ilyen színvonalú produkciókat nyújtani! Fenntartás nélkül ajánlom mindenkinek!
10/10
jpforgas 2013 jan. 30. - 17:14:53 10/10 Előzmény FElepHánt
(2/3)
Nagyszeru eloadas, kituno rendezes es fantasztikusan jo szineszek - emlekezetes szinhazi elmeny volt, mindenki nezze meg ha csak teheti, bar ritkan van musoron. A negy fiatal ferfi mindegyike erdekes, szivbemarkolo es elethu karaktert elevenit meg es a dialogus pergo, humoros es mindig erdekfeszito. A noi szereplok is kivetel nelkul kitunoek, es a drama mind intellektualis, mind erzelmi szinten kivaloan mukodik. Es nem utolso sorban, az este az elso perctol az utolsoig hihetetlenul szorakoztato, tele humorral, cselekmennyel, es jol megirt dialogusokkal es eletfilozofiaval. Mindenkinek szivbol ajanlom - az egyik legjobb szinhazi eloadas az elmult nehany honapban!!
10/10
FElepHánt 2013 jan. 06. - 13:43:58 10/10
(1/3)
TÉBOLY Miklós Marcell Sanyi és Aranka Színház

A nagyvonalúan entellektüel loftban Miklós Marcell depresszív kómában szívja a füvet és a kokaint. Egyik haverja, átmenetileg elhódította szerelmét, a másik házassági dilemmáival gyötri. A folyvást cserélõdõ látogatók között Dióssi Gábor õsz hippifeje tûnik fel, hontalan csöveslányt hoz, szabad prédául: "Akarjátok?". A naturálisan hiteles Vajda Izabella magától, értetõdõen elégíti ki a férfiúi kívánságokat, a baráti összezördülések is csak percekig tartanak.
Az átmeneti galibát okozó szex-párost a Lakmusz Csoport "Körbe K"-jából ismert két nagyszerû színész játssza. Horváth András legyõzhetetlen cinizmusú, fesztelenül elegáns világfi, aki golfütõjét lóbálva, mosolyogva néz szembe az ösztönõrületek kitöréseivel, a metszõen éles Fekete Réka Thália vijjogó kitörésével is igazolja drámai erejét.
A lazán kapcsolódó jeleneteket a rendezõ Miklós Marcell bámulatos ritmusérzékkel váltogatja, az egészen kiváló együttes összeverbuválása, egységesítése is az õ érdeme, ám talán még ennél is nagyobb fegyvertény, hogy a rendkívül összetett, szellemességében is virtuóz textus legapróbb részletét nemcsak értelmezni tudta, de színészeinek játékába is képes átsugározni azt.
Horvárh Kristóf két lábon járó gyújtóbomba, sistergõ, agresszív, kiismerhetetlen. Váratlan dührohamai nem kímélnek senkit, hiába próbálják egy új barátnõ ígéretes bájaival csillapítani, az önsorsrontás démona legyûri lelkét, - alakítása szó szerint izzó fókusza az elõadásnak. A vágy lehetséges tárgya Matykó Szivia, aki szuggesztív intellektussal próbálja az oksági láncolatokba gabalyodott, tébolygyanús mizantrópot gyõzködni. "Neked mindegy,
hogy hol eszünk, kínainál, vagy thai-földinél? De hát nem is ugyanazon a nyelven beszélnek?!? - szórja õrült rögeszméit Miklós Marcell, akinek színészi munkája, rendezéséhez hasonlóan: elsõrangú.
Egy pillanatig sem anekdotikus, realitásában is abszurd, eszméletlen szöveg, - ragyogó társulat, lélekvesztõ-lélekmentõ, páratlan produkció.