Kevin4 2010 aug. 03. - 19:37:09 Előzmény convar
(4260/4500)
"Nem, sztem nem. Cam azért adta át a chipjét, mert a gépi ellenállás támogatása a feladata volt (a s2e4-ben tehát valszeg nem hazudott). A "csatlakozol" kérdés neki szólt, nem Johnnak. Ezt a témát lentebb folytatom."

Igen, látszott hogy Cam-nek nagyon is ismerõs a kérdés, mármint az arckifejezése alapján. Egyszer már hallott errõl amit mi is láttunk.



"Nem. Az a Kaliba MI-je volt, az új, leendõ Skynetje."

Akkor azt sem kellett félteni, mármint, hogy az is tudott már kavarni, nem is kicsit! :)



"A 2. Sztem ne higgy ebben SD-nek (de most szólok: nem akarom újrakezdeni a vitát!), hogy a T1 elõtt vagyunk, az az idõsík már 66x átíródott. Szal itt az a kérdés, hogy az én féle "videokazetta", vagy az SD féle "mókuskerék" elméletnek hiszel-e :D"

Húúú, az a baj, hogy nem igazán tudom melyikõtöknek higyjek, mert mindkettõt eltudom képzelni, mindkettõ logikusnak látszik! :)
Tényleg nem tudom.



"Idézek, így egyszerûbb :D "Weaver ugye egy a felépítésébõl adódóan átprogramozhatalan, önálló gép, egy mini skynet. A háború során felteszi õ is a kérdést, ahogy még néhány valódi öntudattal rendelkezõ gép is (mint Cam), hogy de mi is lesz majd skynet gyõzelme után? Ha megszûnik az emberiség, nem lesz ellenség és akkor skynetnek a robotseregre sem lesz szüksége, nagy részük létének megkérdõjelezõdik a szükségessége. Ahogy J.H. mondta, mindenki a túlélésért küzd, ezért skynet gyõzelme sok gép létét is veszélyeztetné, létük céltalanná válna.
Ha az emberek gyõznek, ugyanaz a probléma, várhatóan az összes gép elpusztításra kerül. Két rossz alternatíva.
Viszont, ha összefog az emberekkel, akkor a háború végén szövetségesként jelenik meg, aki megkerülhetetlen lesz, akivel majd tárgyalni kell... a békérõl. És itt jelenik meg egy lehetséges cél, a saját fajtájának a megmentése és megteremtése egy esetleges gépi civilizációnak, mely az emberi mellett békében létezik.""

Akkor végülis Weaver is gondolokodásban teljesen ugyanolyan mint Cam.
Mármint, hogy a saját feje után megy. Nem tudom, hogy Skynet-nek ez mennyire éri meg, de ez nagyon veszélyes módszer ilyen termiket kifejleszteni. Mert szerintem ezt neki is tudnia kell, hogy mit gyárt, és az mire lehet képes.
Amúgy különben egyetértek veled, csak az még egy érdekes dolog, hogy honnan tudta Weaver, hogy a háború vége után nem azt kapja az emberiségtõl amit a Skynet-tõl kapott volna!
Mert lehet, hogy nem tûrtek volna el, egy 10 m hosszú hegyes kezû termit aki tényleg csak a saját feje után megy.
Plusz az is eszükbe juthat az embereknek, hogy elõbb-utóbb lehet, hogy Weaver-nek meg velük lesz baja, úgy mint a Skynet-tel korábban!
Most én itt egy kicsit olyan Jeanne D' Arc-os fordulatra gondolok, mert az emberek egy része nem szereti azt, hogy egy különleges, náluk okosabb (vagy erõsebb, gyorsabb, sorolhatnám de ez itt most mindegy) ember (vagy termi) viszi õket gyõzelemre, mert az ilyentõl rettegnek.
De ezt nem azért írom mert nem értek veled egyet, épp ellenkezõleg, ez csak egy "Mi lenne ha" dolog, nem más. :)




"Mindenekelõtt: látod, ez is azt bizonyítja, hogy Weaver volt az ott a tengeralattjárón. Különben honnan tudott volna errõl a "csatlakozol" dumáról?"

Igen, igazad van, ehhez nem is tudok mást hozzá fûzni, hogy õszinte legyek! :)



"Na és magáról a "csatlakozol" kérdésrõl, röviden: JH-t ugye támadás érte. Weaver közben tudomást szerez Camrõl. Rájön, hogy Cam még hasznára lehet. Azt is tudja, hiszen látja, hogy Cam a "jó" oldalon harcol, és azt is, hogy nyilván õ is a jövõböl jött. Sõt, hogy mivel ez u.az a Cam akinek Jesse továbbította az üzenetet, tehát tudni fogja Cam mirõl van szó.

Tehát kapóra jött neki Cam, gondolta bepróbálkozik ezzel a "csatlakozol"-lal. Éshogy miért kellett Cam: azért hogy JH lekapcsolódhasson a törökrõl, így a hálózatról, és így ne legyen még1 olyan támadásnak kitéve, amilyet a "testvére" okozott. Ehhez pedig kellett egy chip.

Tehát a lényeg az, hogy Cam ebbe belement, feláldozta magát JH és így az emberiség kedvéért. Kb. ennyi.""

Hát ez így akkor nem jött le nekem ilyen tisztán, de most hogy így leírtad, összeraktam azzal amit láttam (mármint a 22 résszel), és igen tényleg így volt. De úgyis újrakezdem az egész TSCC-t, úgyhogy mindent sokkal jobban megtudok figyelni. :)
Azt még értettem, hogy Cam feláldozta magát, de az elõzmények, és mit miért az nem igazán, de most már értem a sztorit. :) Cam sokkal nagyobb hõs volt mint azt korábban gondoltam.
És köszi szépen! :)
Kevin4 2010 aug. 03. - 19:03:11
(4259/4500)
"Pont arra gondoltam, hogy a Skynet belefáradt a folyamatos sikertelen gyilkolási kísérletekbe és elhatározta, hogy nem megölni akarja Johnt, hanem irányítani. Cammel ezt könnyen meg is teheti, mint ahogy láttuk, hogy a jövõben is mindent Cammel csináltat. Persze ez csak egy hirtelen ötlet, a sorozat nézése közben nem gondoltam rá."

Ahogy én se, ezért nem értettem én ezt meg az Istennek se! :)
Erre azt tudom mondani, hogy valszeg igazad van! :)
De én tovább mentem volna azzal (mármint a Skynet helyében), hogy igen, szépen megvárom míg Cam a bizalmába férkõzik, és onnatól már irányítja is, na én ilyenkor öletten volna meg!
Amúgy stratégialiag jó Skynet terve, mert én is azt mondom, hogy a gyilkolási kisérlet az egyszerûen nem akar összejönni, csak én bizalmába férkõzése után én meg is ölettem volna John-t! (úgy értem Cam-en keresztül)
Mert akárhogy nézzük hiába álltak õrt Sarah-ék John fölött minden alkalommal amikor aludt, Cam ellen nem sok mindent tudtak volna tenni, márcsak a meglepetés erejétõl sem!
De ezt csak én mondom, nem mintha a Skynet oldalán állnék, ez csak egy ötlet, hogy én hogy csináltam volna! :)

"Nem a terminátorra gondoltam mint Skynet. Arra gondoltam, hogy a Skynet is létezett már akkor és õ kavart be JH-nek. Testvérnek nevezték, meg hozták a bibliai utalást Káin és Ábelrõl. Nekem így jött le."

Hát látod erre is azt kell hogy mondjam, hogy ez is így lehet! :)


"Én úgy gondolom. Az õ érkezésérõl semmit sem tudunk."

Akkor ezek szerint Weaver-nek nagyobb szerepe volt mint ahogy azt én gondoltam. Mármint idáig nem is tudtam, hogy õ volt az a tengeralattjárón!
Kevin4 2010 aug. 03. - 18:52:50
(4258/4500)
"De láttunk ilyet a pilotban. :)"
Igaz, csak akkor nem ugrott be, ez a nagy helyzet! :)
10/10
convar 2010 aug. 03. - 09:45:17 10/10
(4257/4500)
"Ha szeretne minket, akkor lezárta volna a végét."

Én meg hálás vagyok neki hogy nem tette. Így ugyanis folytatható a történet, és ezért van létjogosultsága a lezáró filmnek. Hálistennek :)


"Kíváncsi lennék, hogy ezt hogy akarták folytatni. Öreg Sarahval? Végül is Linda Hamilton majdnem jó lenne."

lol am tényleg :D De nem hinném hogy lesz benne öreg Sarah, sõt lehet hogy semmilyen. Semmilyen abban az esetben, ha a jövõben marad a story (amit nem tartok valószínûnek, egyszerûen azért, mert drágább lenne a forgatása, mint jelen idõben). Öreg Sarah azért biztos nem, mert nagyon pedzegette Cam a végén, hogy Sarah újra rákos valszeg. Vagyis õ már nem él ott 2027-ben.

Szal ha lesz Sarah, akkor azért, mert visszajönnek 2009-be vagy esetleg párhuzamosan mutatják mind2 idõsíkot (ami sztem nem lenne rossz tipp). Lehet hogy az lesz a vége hogy Sarah meghal. De nyugi, nem én írom a forgatókönyvet, majd meglátjuk :)
10/10
convar 2010 aug. 03. - 09:34:48 10/10 Előzmény mikonyitszki
(4256/4500)
"Meg a hely amit John nem láthat.Gondolom a 'inájára célzott :D."

Ja ehhez még vmi: mi az hogy nem láthatja? Cam dolga az, hogy engedelmeskedjen John parancsainak. Szal sztem csak mondani kellett volna, csakhát John nyúl volt hozzá :D
10/10
duckshoot 2010 aug. 03. - 09:10:49 10/10
(4255/4500)
Mer nekem van lejátszóm? :) De már belemásztam és megvan az elsõ.
A Sarah krónikái-t meg ki nem hagynám BD-n. De elõbb a DVD itthonról.
10/10
duckshoot 2010 aug. 02. - 22:32:26 10/10
(4254/4500)
Kintrõl a blu-ray-eket veszem.
10/10
duckshoot 2010 aug. 02. - 20:10:30 10/10
(4253/4500)
Nem kell sokáig várni rá. Õsszel itt is lesz a 2. évad.
Gondolom úgy 7990-es baráti áron...
Egy vevõnek a nevét már tutira tudom.
10/10
convar 2010 aug. 02. - 18:37:36 10/10
(4252/4500)
Pedig ez az egy kiderült Friedmantõl: Sarah ottmaradt, ez a "Én is szeretlek" pedig egyben egy burkolt üzenet is volt a rajongók felé. Márminthogy sajnálja hogy vége, de kasza van, ez van de azért szeret mindenkit :D

Az meg hogy hogyan, sztem Duckshoot járt hozzá a legközelebb: "A másik, hogyha egy idõburok felé beszélsz biztos elkapja a hangot vagy mit tom én :D"

Mindemellett megjegyzem, nekem tetszene ez a csavar, nem lenne rossz ötlet :)
10/10
convar 2010 aug. 02. - 18:31:10 10/10 Előzmény mikonyitszki
(4251/4500)
"Meg a hely amit John nem láthat.Gondolom a 'inájára célzott :D."

Vicces. Különben is, mibõl gondolod hogy van neki? :D


"Sarah börtönben csücsül (ami amikor Sarah-t meglátogatja a rendõr akkor üres?)"

Biztos késtek a statiszták :D


"És akkor jöhetne a Terminátor 3,de így Terminátor 2 és fél jöhet..."

Ezt meg el sem hiszem, hogy még mindig van akinek nem világos, hogy a TSCC-nek semmi köze a T3-hoz, mert nem is akarták hogy legyen. Ez egy új idõsík, és ez pont így jó sztem :)
10/10
convar 2010 aug. 02. - 18:19:33 10/10 Előzmény Kevin4
(4250/4500)
"Plusz Cam sem egyértelmû még nekem! A chip-es dolgot azért csinálta mert azt mondta, hogy egyszer majd megöli John-t?"

Nem, sztem nem. Cam azért adta át a chipjét, mert a gépi ellenállás támogatása a feladata volt (a s2e4-ben tehát valszeg nem hazudott). A "csatlakozol" kérdés neki szólt, nem Johnnak. Ezt a témát lentebb folytatom.


"A következõ dolog pedig az, hogy tényleg ez a legutóbbi csupa 8-as volt az aki feltörte John Henry-t? Mármint aki hasonlított John Henry-re gondolokodásban."

Nem. Az a Kaliba MI-je volt, az új, leendõ Skynetje.


"És a végén azért láttuk azt, hogy mindenki él, még Kyle is, mert akkor még történetben a T1 elõtt járunk? Mert azt sem tudták ki az a John Connor!
Vagyis itt még nem hogy nem küldték vissza Kyle-t, hanem még nem is lett vezér John.
Vagy még arra tudok gondolni, hogy ezzzel az idõutazással ugrott az eddigi idõvonal amit megismertünk, úgy értem minden másképp fog történni! Az Itélet Napját kivéve, mert az nagyon is látszott, hogy bekövetkezett!"

A 2. Sztem ne higgy ebben SD-nek (de most szólok: nem akarom újrakezdeni a vitát!), hogy a T1 elõtt vagyunk, az az idõsík már 66x átíródott. Szal itt az a kérdés, hogy az én féle "videokazetta", vagy az SD féle "mókuskerék" elméletnek hiszel-e :D


"Weaver-bõl nem néztem volna ki, hogy õ az emberiség nagy megmentõje!
Õ hogy fordult a Skynet ellen? "

Idézek, így egyszerûbb :D "Weaver ugye egy a felépítésébõl adódóan átprogramozhatalan, önálló gép, egy mini skynet. A háború során felteszi õ is a kérdést, ahogy még néhány valódi öntudattal rendelkezõ gép is (mint Cam), hogy de mi is lesz majd skynet gyõzelme után? Ha megszûnik az emberiség, nem lesz ellenség és akkor skynetnek a robotseregre sem lesz szüksége, nagy részük létének megkérdõjelezõdik a szükségessége. Ahogy J.H. mondta, mindenki a túlélésért küzd, ezért skynet gyõzelme sok gép létét is veszélyeztetné, létük céltalanná válna.
Ha az emberek gyõznek, ugyanaz a probléma, várhatóan az összes gép elpusztításra kerül. Két rossz alternatíva.
Viszont, ha összefog az emberekkel, akkor a háború végén szövetségesként jelenik meg, aki megkerülhetetlen lesz, akivel majd tárgyalni kell... a békérõl. És itt jelenik meg egy lehetséges cél, a saját fajtájának a megmentése és megteremtése egy esetleges gépi civilizációnak, mely az emberi mellett békében létezik."


"És mi volt Cameron felé az a kérdés, hogy "csatlakozol hozzánk?"
Mert ezt a tengeralattjárós részben már hallhattuk ezt a kérdést amire nem volt a válasz egy másik termitõl."

Mindenekelõtt: látod, ez is azt bizonyítja, hogy Weaver volt az ott a tengeralattjárón. Különben honnan tudott volna errõl a "csatlakozol" dumáról?

Na és magáról a "csatlakozol" kérdésrõl, röviden: JH-t ugye támadás érte. Weaver közben tudomást szerez Camrõl. Rájön, hogy Cam még hasznára lehet. Azt is tudja, hiszen látja, hogy Cam a "jó" oldalon harcol, és azt is, hogy nyilván õ is a jövõböl jött. Sõt, hogy mivel ez u.az a Cam akinek Jesse továbbította az üzenetet, tehát tudni fogja Cam mirõl van szó.

Tehát kapóra jött neki Cam, gondolta bepróbálkozik ezzel a "csatlakozol"-lal. Éshogy miért kellett Cam: azért hogy JH lekapcsolódhasson a törökrõl, így a hálózatról, és így ne legyen még1 olyan támadásnak kitéve, amilyet a "testvére" okozott. Ehhez pedig kellett egy chip.

Tehát a lényeg az, hogy Cam ebbe belement, feláldozta magát JH és így az emberiség kedvéért. Kb. ennyi.
Kevin4 2010 aug. 02. - 14:08:05
(4249/4500)
"Cam szándékai nem tisztázottak. Lehet, hogy a Skynetnek az volt a terve, hogy John bizalmába férkõzik egy vonzó robottal és irányítani fogja majd rajta keresztül. Persze ehhez nem kellett volna a jövõbe szöknie Camnek. Valószínûleg nem ilyen egyszerû."

Ez meglehet, de ha már egyszer Cam a közelébe férkõzött akkor nem lett volna egyszerû megölni? Nem mintha John halálát kívánnám.



"Az nekem olyan volt, mintha maga a Skynet lett volna."
Mármint a másik termi aki lelõtte Derek-et? Viszont szerintem akkor õ törte fel John Henry-t.



"Igen, még Kyle-ék visszaküldése elõtt játszódik az a jelenet. Mint láttuk még Allison is élt."
Jaja, még a kutya sem ugatott, mert egy pillanatig (nem tudom miért) azt hittem Cam az, de aztán megláttam a kutyát és minden tiszta lett!:)
Amúgy nagyon jó volt együttlátni a csapatot!:)


"Az biztos, hogy másik volt?"
Szerintem igen. Te azt mondod, hogy Weaver volt?
Kevin4 2010 aug. 02. - 14:00:53
(4248/4500)
"A rosszból jó válik és közben még mindig rossz..."
Hát ez az, nekem is ez jutott rögtön eszembe, mert erre korábban totál nem gondoltam! :)

Igen, Cam-en látszott, hogy fusztrált lett, tipikus olyan dolog volt amit csak õ ért!
Különben a végén Derek-nek nagyon örültem, hogy láthattuk, egyfajta visszatérés volt ez, holott tudjuk, hogy éppen a jövõbe utaztak! :)
Mondjuk ilyet sem láttunk még, mármint idõutazást a jövõbe!
Eddig csak visszafele volt.
Még annyit Derekrõl, hogy szerinem ott a házban ahol meghalt hibázott, mert megfigyeltem, hogy Sarah-ék már mind kint voltak, de õ még mindig bent volt, nem is csoda, hogy szembe találta magát a csupa 8-sal! Azt meg õ sem gondolhatta komolyan, hogy egy pisztollyal elintézheti a termit, még feltartóztatni sem tudta volna, hogy Sarah-ék elmeneküljenek!
Ez nem múllott volna Derek-en!
Most tényleg nem azért de szinte tudtam, hogy baj lesz amikor megláttam, hogy már csak õ van a házban!
10/10
convar 2010 aug. 02. - 10:40:13 10/10
(4247/4500)
Visszajövök :D
10/10
convar 2010 aug. 02. - 10:38:25 10/10 Előzmény bgeryy
(4246/4500)
"Vagy amikor idõt utazik egy T-1000-es vagy 1001-es akkor törlõdik a "skin" memóriája vagy mi?"

Hát úgy kb. ja :D Ahogy Duckshoot is mondta, mindig alapbeállításokkal mennek át. Vagy vmi ilyesmi :D

Am neked is üdv :)
10/10
convar 2010 aug. 02. - 10:33:36 10/10 Előzmény Devastator715
(4245/4500)
Ja, am szevasz Devastator :)
10/10
convar 2010 aug. 02. - 10:30:59 10/10 Előzmény Devastator715
(4244/4500)
Itt nézzétek meg az eggyel jobbra lévõ képet is. Milyen gonosz már :D

http://keptar.terminatorchronicles.hu/displayimage.php?album=105&pos=12
10/10
convar 2010 aug. 02. - 10:28:10 10/10 Előzmény duckshoot
(4243/4500)
"Mit csinált ott Weaver? Igen beröppent a HK és berobbant, de mi jött belõle? A nyilvánvaló tényen kívül, hogy az ff darab volt."

Ezt pl. nem értem. Hogy hogy mit csinált ott? Ez az õ cége, ott tartózkodik ahol akar :D Ott akarta fogadni Sarahékat és kész :D

És kibõl mi jött? A HK-ból vagy Weaverbõl?

És mi az az ff?
10/10
convar 2010 aug. 02. - 10:24:44 10/10 Előzmény duckshoot
(4242/4500)
A HK-s jelenetrõl: sztem azért támadt akkor, mert végre együtt volt mindenki, aki a Kaliba útjában állhatott. És hogy miért a kamikaze módszer? Jó kérdés, azt azért nem feledjük el, hogy ez egy kezdetleges HK, tehát real timeban épített, talán nem volt fegyverzete vagy mittudomén :D
10/10
convar 2010 aug. 02. - 10:18:20 10/10 Előzmény Mirababa
(4241/4500)
Cam chipje JH testében van (de kinek a programjával? viccen kívül ezen elgondolkodtam már: mi van ha JH ráb...ott és Cam énje él tovább csak JH testében?), hiszen JH Cam csipjére töltötte át magát. JH-nek meg már nem is volt chipje, õ ugyebár eddig a törökön volt. Az õ chipje anno Cromartie programja volt, de az a chip a s2e8-ban megsemmisült.