Téma: The Visit

offtopic
Csapágy 2016 ápr. 20. - 02:00:53 Előzmény Mányoki Viktor
(27/47)
Vicces, hogy az elpazarolt másfél órád után még 20 percet pluszba elpazaroltál önszántadból azzal, hogy ide feljöttél és megkomponáltad a véleményedet. Ezek szerint mégsem olyan drága az idõd, hogy kár legyen érte...
Mányoki Viktor 2016 márc. 14. - 00:43:59
(26/47)
RÖVIDEN: Elpazarolt másfél óra, nem éri meg megnézni. A film logikai felépítése alapjaiban is több sebbõl vérzik, és aki ezeken képes lenne fölülemelkedni, az sem fog önfeledten szórakozni, mert az történetszál egyszerûen nem üti meg a mércét. A film során egyetlenegy csavarral találkoztunk, ami tényleg nagyon jó volt és megdobhatta volna a filmet, de az se lett kihasználva. Pedig az aztán nagyon jó kis fordulat volt!

HOSSZABB+SPOILER: Ki az az anya, aki úgy küldi el a gyerekeit, hogy tíz éve nem beszélt a szüleivel és még csak egy egyszerû fotót sem képes mutatni nekik, vagy mesélni róluk, hogy hogyan néznek ki?
A rendõrök mióta nem érhetõek el bármikor?
A meggyilkolt házaspár ismerõsei? Vagy az elmegyógyintézet alkalmazottai? Õk nem értesítenek senkit arról, hogy nincs meg két beteg?
A gyerekek logikájáról meg nem is beszélve. Ha egy videót visszanézve azt látod, hogy a "nagymama" egy kést szorongatva akar betörni hozzátok, akkor azt elintézed annyival, hogy a betegsége miatt van?
És még sorolni lehetne a logikai bakikat amiket a film tartalmaz.
Horror? Még csak egy alap félelemfaktort sem ér el ez a film. A legtöbb ijesztõnek szánt jelenetnél csak a fejem fogtam, hogy mégis mi ez?!
Vígjáték? A viccesnek szánt jenetek(melyikek is azok? A gyerek rappelése? Könyörgöm csak azt ne!) egyáltalán nem azok. Egy vicces pillanat volt a filmben, amikor a ház alatti bújócskánál az öreg nõ egyszer csak feltûnik és sportembereket megszégyenítõ gyorsasággal kezdi el üldözni a két gyereket. Hát azon tényleg nevetnem kellett.
A film tényleg egyedüli jó pontja, az amikor megtudjuk, hogy nem õk az eredeti nagyszülõk, de rögtön ezután annyira felpörögnek az események, hogy esély sincs arra, hogy igazán átérezzük ezt a dolgot.
A trailer alapján reménykedve néztem meg a filmet, de azt kell mondjam, hogy ami "rémisztõ" jelenet fellelhetõ a filmben, az mind az elõzetesben is benne volt.
Elpocsékolt másfél óra, de ezt leírni talán nem volt hiábavaló, ha valaki gondolkozna a film megnézésén, és ezt végigolvasva megtudom kímélni õt a valós szenvedéstõl.
5/10
idõjós1010 2016 márc. 09. - 01:26:11 5/10
(25/47)
spoiler
Igen-igen, ezt tudom. Lány a kórházból (?) , Na ja. látod ott nem figyeltem. akkor õ felismerte. Így oké, de az utcán is jártak kint. ahogy eltûnik valaki az intézetbõl, azt azonnal jelenteni szokták. márpedig volt egy hetük szabadon.
zetorka 2016 márc. 08. - 15:37:35 Előzmény idõjós1010
(24/47)
SPOILER
szerintem közvetlen az unokák érkezése elõtt ölték meg az igazi nagyszülõket és éppen az unokák érkezése miatt, a "papa" mondja is, hogy a "mama" ki akarta próbálni milyen nagyszülõnek lenni ha már õ nem lehet az mivel mindkét gyerekét vízbe fojtotta, így a környezetüknek még nem volt alkalmuk felfedezni a dolgot, csak az az egy lány a kórházból veszi észre, de õt meg is ölik
zetorka 2016 márc. 08. - 15:33:07 Előzmény kybuck
(23/47)
igen, szerintem pont az volt ijesztõ ebben a filmben, hogy simán megtörténhetne a valóságban is

SPOILER
amikor a kislány másodszorra bemászott a sütõbe kitakarítani, akkor annyira megijedtem, hogy felkiáltottam, ami, ugyan nem vagyok valami hatalmas horror film nézõ, de azért ritka esemény

amúgy meg nemcsak õk voltak együtt a diliházban és így ismerik egymást, de mivel az igazi nagyszülõk ott voltak önkéntesek, ezért simán lehet, hogy volt annyi infojuk az öregekrõl, hogy lazán eljátsszák a szerepüket, az anya meg gondolom még az igazi nagyszülõkkel dumálta le a látogatást
SPOILER VÉGE
5/10
pihes 2016 febr. 16. - 14:54:35 5/10
(22/47)
Számomra, csak az idétlen kisgyerek volt a rémisztõ. A többi, ahhoz képest, csak dráma.
Gyenge eresztés...
5/10
idõjós1010 2016 febr. 15. - 17:19:41 5/10
(21/47)
Végülis az alapötlet nem volt rossz, mégis a sztori, én úgy érzem hogy meglehetõsen bukó. Horrornak pedig nem igazán horror a film, noha voltak jelenetek amelyek alatt kirázott a hideg. Összességébe öt pontnál többet nem adnák rá.
SPOILER
Voltak vendégei / látogatói is a két öregnek. Mért nem tûnt fel senkinek, hogy nem õk azok, és az intézetbõl nem is adtak ki körözést rájuk, szökésük miatt ?
kybuck 2016 febr. 09. - 08:11:00 Előzmény kriszta.g
(20/47)
SPOILER!
A látogató nõ ott lógott az egyik fán, látható volt, amikor az egyik gyerek el akart menni a leleplezõdés után. Ami meg a pszichés állapotokat illeti: dehogynem vannak olyan esetek, amikor valaki tök normális, aztán meg "õrült", ilyen például a mániás depresszió, vagy más néven bipoláris zavar. A hányás, kaparászás stb. a "mániás" idõszak terméke. A földönkívülis téma meg az álnagyapó egyik téveszméje volt, mint az általa látott szellem, vagy a jelmezbál, ahova mindig készül elmenni. Nyilvánvaló, hogy a diliházban együtt töltötték az idejüket, emiatt pedig jól ismerték egymás bajait is, amirõl aztán a gyerekeknek is beszélnek (inkontinencia, napnyugta utáni zavart viselkedés). Ezért is határozták el, hogy együtt veszik át a nagyszülõk helyét, errõl beszélt a nagyapó az alagsorban, miután a lány megtalálta holttesteket. Egy elmegyógyintézetis gondozó egyszer elmondta egy interjúban, amikor ápoltak adtak elõ egy színielõadást, hogy õk nagyon is jól tudják, hogy mi bajuk van, szóval ebben sincsen semmi hihetetlen. A film logikája megvan kerek egészben, csak figyelni kell a sztorit, emiatt is volt mûködõképes és hihetõ a története.
kriszta.g 2016 febr. 04. - 14:23:04
(19/47)
Érdekes film volt. A megnézése elõtt olvastam pár kritikát, ezért volt fogalmam hogy mirõl szól, de mégis izgi volt.
Szokatlan téma, nyomasztó képi világ, a színészek pedig nagyon jók.
Az elején nagyon félelmetes thriller volt, minden percben rettegtem mikor lesz valami, aztán már kicsit inkább a vicces horror kategóriába csúszott át, de persze eredetileg is annak szánták.
A vége csavar eléggé kiszámítható volt, bár tényleg nem értem hogy nem vették észre SPOILER
hogy akiknél laknak nem a nagyszüleik, és a többi embernek se tûnt fel. Ott volt az a nõ aki átjött látogatóba és veszekedett velük gondolom õ rájött hogy mi a helyzet, de valószínû eltették láb alól bár ez nem derült ki. És azt sem hiszem hogy az anyuka nem vette a fáradtságot hogy beszéljen a nagyszülõkkel. Értem hogy rosszban vannak, de ha már rábízza a gyerekeket illene beszélni.
A másik dolog a vége csavarral kapcsolatban, hogy oké hogy a mentális sérültek gondolom megölték a nagyiékat, és átvették a helyüket, de ez nem magyarázza az álnagyi miért hányt sugárban, miért szaladgált éjjel, vagy kaparászta az ajtót. És hogy miért üldözte a gyerekeket a ház alatt, aztán meg ment sütit sütni. Valaki vagy õrült vagy nem, nem hiszem hogy ilyen éles hangulatváltozások léteznek. A hányásos témát meg nem értettem. Volt valami földönkívülis téma is de zavaros.
Az álpapa pedig egyszerûen egy demens öreg volt aki gyûjtötte a koszos pelust. A végén meg egyszercsak õ is átmegy durvulásba.
Fura. SPOILER VÉGE
A vége viszont nagyon tetszett, hogy a kissrác elrappelte a sztorit, és hogy a vége fõcím is kétféle volt.
Látszott hogy az eredeti terv szerint se tudták eldönteni hogy horror vagy vígjáték legyen-e ez a film.
Úgy tudom készült is belõle több változat pure horror, pure comedy, és horror-comedy és végül az utóbbi került a nézõk elé.
Azért a másik kettõre is kíváncsi lennék. :)
Shyamalan filmjeit vagy utáltam vagy imádtam eddig is, ezzel a vegyes kategória miatt vegyesek az érzelmeim.
De összességében nem volt rossz. Adok rá 7/10 pontot.
7/10
chilisos 2016 jan. 31. - 00:37:18 7/10
(18/47)
Nem rossz film szerintem.

A "Becca, ki vagyok résznél" szétröhögtem az agyam xD
kybuck 2016 jan. 29. - 05:07:09
(17/47)
Sose voltam horrorrajongó, és ezután a film után sem lettem az, de történetét tekintve nem bántam meg a megnézését, bár ez a sztori is ismerõs lehet olyan filmekbõl, mint pl. Az árva, a benne lévõ kamerázás pedig még épp a tûrhetõ mértéken belül volt, mert ha valamit rühellek az izgalmas mûfajokban az a kézi kamerázás, meg a(z ál)dokumentarizmus - ebbõl a szempontból Az árva jobb, mert ott nincs ilyen. Ha túltesszük magunkat a világ legfelelõtlenebb anyján, aki habókra küldi a gyerekeit a tizenöt éve nem látott szüleihez, akikkel se telefonon, de még filmben is szereplõ skype-on sem próbál egyeztetni alapvetõen izgalmasan szórakozhatunk, de nekem ez is egyszeri durranás volt.
10/10
BabyBaba07 2016 jan. 17. - 23:04:43 10/10
(16/47)
Film elsõ fele lassan kibontakozó, de azért az érdeklõdést fenn tudta tartani, a második fele pedig kimondottan tetszett! Összeségében egy kellemes kis borzongás volt! :)
Findzs 2016 jan. 17. - 12:47:06
(15/47)
jobb mint a lány a vízben, vagy mint az esemény, vagy mint az utolsó léghajlító, vagy mint a föld után

szóval egészen nézhetõ van benne eredetiség és fordulat is
6/10
Levente Gálfy 2016 jan. 12. - 00:16:35
(14/47)
Én meg pont az ellenkezõjére gondoltam, vagyis hogy végre visszatért Shyamalan a helyes útra. Az utolsó léghajlító illetve a A Föld után filmjeit nem is néztem meg, de... A The Visit a tõle megszokott módon ijesztõ horror, amit igencsak jó és okos humorral fûszerez. Elõször csalódás volt hogy kézikamerás jellegü, de aztán a film kárpótolt. Szóval senkit ne ijesszenek el a negatív hozzászólások. A legjobb filmeket 100-an fikázzák, 50-en meg istenítik, és Te kommentolvasó lehet az 50 között vagy!
2/10
Kulcskészítõ 2016 jan. 11. - 16:42:09 2/10
(13/47)
Ez valami katasztrófa... az egyetlen úgy-ahogy ijesztõ momentum a ház alatti kergetõzés. Messze a rendezõ legrosszabb filmje.
k11zoltan 2016 jan. 10. - 22:53:26
(12/47)
A film közepes. A gyerek nagyon idegesítõ.
Trivia Showtime 2016 jan. 10. - 22:16:32
(11/47)
Az feltûnt valakinek, hogy a filmben egyik napról a másikra eltûnt az összes hó a ház elõl...?
Mindenesetre Olivia DeJonge ügyes kis színészpalánta.
Vinnie731 2016 jan. 10. - 09:08:18
(10/47)
ez Shyamalan legrosszabb filmje! Azon az egy csavaron kívül egyszerûen semmi nincs a filmben. A lezárás béna, egyszerû, sablonos, és a rappelõ gyerek meg kurva idegesítõ.
shoc 2016 jan. 09. - 19:56:22
(9/47)
Én röhögtem kinomban.
Ezt publikalták moziban? Haat eléggé gyengus.
Ennyire nincs pénz holivudban?
7/10
fbal 2016 jan. 09. - 00:01:56 7/10
(8/47)
Hát ízlések és pofonok. Szerintem egyáltalán nem volt rossz. Nálam 10/6 simán.