Téma: Threads

10/10
KapitányÚr okt. 17. 08:14:19 10/10
(5/5)
Ez nagyon durva volt. Nyomasztó. Ahogy percek alatt 2000 évet zuhan vissza a civilizáció, és a mindennapokból a túlélés vadvilágába találják magukat az emberek...
És a tehetetlenség, hogy mindenki tudja, hogy nem kéne, és hiába tüntetsz... mindenki a másikra hárítja a felelősséget, és végül csak megtörténik... (ez nem volt a filmben, de ilyen háttere van: pl. a katonák: ha a parancs süket fülekre talál, akkor nem lőnek ki atombombát.)
Így, ahogy az első mondja: aki látta, nem felejti el
Bruce2000 2018 szept. 16. - 15:49:37
(4/5)

THREADS (1984)
Originally produced by the BBC, Threads is a shattering speculative tale the onset of World War III, and the horrors of the post-apocalyptic society that struggles for survival. The film takes place in the ruins of Sheffield, a British working class town. Despite the fact that the world seems to be falling apart all around them, a young couple (Karen Meagher, Reece Meagher) intend to go ahead with their upcoming wedding. As the date draws near, however, simmering international tensions soon erupt into global thermonuclear war. In the devestation that follows, the apocalyptic erosion of society sends mankind hurtling back hundreds of years into an age where famine, strife, pestilence, and death wash over the land like an unrelenting flood of venomous bile. The central theme of the film seems to be that the adage "Life Goes On" just isn't good enough in a world doomed to a slow death by radiation. Without resorting to shock or sensationalism, this one makes The Day After and Testament look like kids' stuff. Though not picked up by any of the major American networks, Threads was widely distributed in the US through the auspices of cable mogul Ted Turner.
AvatáR Gil Maerth 2015 okt. 03. - 20:56:31
(3/5)
sokkoló. eddig az elejét láttam, de ijesztõ a kormányzat hatékonysága, hogy nemcsak kidolgozzák de be is tartják a Tervet.
kíváncsi volnék honnan tudnak potencionális zavarkeltõkrõl, amikor senkire nincs ráírva kibõl lesz fosztogató.(ismert és felforgató elemek)
és lefoglalják a fontosabb utakat is.
de leginkább az érdekelne: miért nem egyeztek meg bármi áron? a film kezdete óta háborús készülõdés megy

Arra jutottam hogy nincs Társadalom, ez egy meghatározás egy helyen lévõ emberekre, akik közt valamilyen kapcsolat van (családi, baráti, alá-fölé rendeltség, stb)

Borzasztó erõ jutott az Emberiség kezébe. Atom-öklök. Sose szabadot volna feltalálni, hisz bármibõl lehet fegyver is.
Erre miért nem gondoltak?:(
m.kaladze 2014 jan. 11. - 15:32:55
(2/5)
Akit érdekelnek a hasonló tematikájú filmek az nézze meg a Day After (Másnap) c. filmet 1983 Steve Guttenbergel. Ez a film lelékzet elálitó :-)
9/10
Multitoxikomán 2014 jan. 03. - 10:37:02 9/10
(1/5)
Nagyrészt játékfilm, dokumentarista jelleggel megspékelve, az atomháború kitörésérõl és következményeirõl, végsõ soron az emberi faj pusztulásáról. Brutális, szó szerint húsbavágó, aki látta, szerintem nem felejti.