Téma: Toprini nász

10/10
Senta 2021 márc. 08. - 23:38:30 10/10 Előzmény Missis Lugosi
(4/4)
Kiss színészi zsenialitása éppen abban rejlett, hogy az ordas bunkót ugyanúgy el tudta játszani, mint a bankigazgatót a Lángokban, vagy Smirglit, a betörőt az Ember a híd alatt - ban, a zsugori parasztot a Földindulásban, vagy a vígjátéki, könnyed népszínmű parasztot a Piros bugyellárisban, vagy mindjárt kettős szerepet az Elcserélt Emberben, a vizsgálóbírót az 5 óra 40-ben, vagy épp Jávor Pál apját a Beszélő köntösben. Megannyi hitelesen megformált szerep, de nincs közte két egyforma karakter. Jávor Pálról ezt hol lehet elmondani? Nohát, a román pópát kihagytam az Elnémult harangokból... Hogy Kiss egyébként milyen ember volt bebörtönzése előtt (elég ellentmondásos), az más lapra tartozik, de ritka sokoldalú művészet a magyar színházművészetnek, az egyszer biztos. (Jávor Pállal a "szerelem" egyébként kölcsönös volt, Jávor is megtette a magáét. Aztán a betegágyánál azért kibékültek, és Kiss volt, aki fölkereste a másikat, nem fordítva.) Ha már Jávor Pál és a konfliktusai: Major Tamás volt, aki nem engedte őt vissza a Nemzetibe, ami akár közre is játszhatott az emigráció melletti döntésében.)
Lyanos1 2020 máj. 09. - 17:41:49 Előzmény feketevipera
(3/4)

A főszereplő katonatiszt annyira jól álcázta magát titkos küldetése során, hogy a grófné könnyedén kinyomozta valód nevét és személyazonosságát. Ez cseppet sem valószínűtlen.


Missis Lugosi 2010 szept. 19. - 22:36:46
(2/4)
Mondjuk egész jó film, helyenként izgalmas is.
A huszárruha nagyon jól áll Palinak.
Kiss Ferinek pedig nem kellet messzire mennie, hogy ekkora bunkó szerepet eljátsszon, fõleg Palival szemben. Nem hiába adták neki ezt a szerepet...
feketevipera 2010 máj. 31. - 17:38:00
(1/4)
A filmben kétségtelenül érezhetõ némi "pártosság", de ettõl függetlenül élvezni fogja az, akit nem rettent el a helyenként bizony naiv történetvezetés és akit nem zavar a magvas mondanivaló hiánya. Talán a színészek miatt érdemes megnézni, kellemes kikapcsolódás lehet.