Téma: Törés

5/10
enber 2016 jan. 11. - 13:07:09 5/10
(239/299)
Eleje-vége jó, közte vontatott tévéfilm. Az ügyészt alakító színész elég gyenge alakítást nyújtott.
xdm 2015 szept. 18. - 13:22:12
(238/299)
De az öregcsóka pénze az azért nagyon jól esik a rüfkének, nemde? Nem kényszerítette senki, hogy hozzámenjen, se ahhoz hogy megcsalja. Az öreg gyilkos, és senki nem is mentette fel a tettéért, sõt, õ a fõgonosz, a szociopata, ez nem is volt vita tárgya se a filmben, se sehol, csak épp a hímsovinizmushoz nincs semmi köze.
offtopic
cellasto 2015 szept. 18. - 07:37:35
(237/299)
hagyd el..
ennek a nemnormálisnak minden himsoviniszta,ami nem a nõket élteti..
nem is értem miért nem csatlakozik a femen-hez..oda való az ilyen :D
xdm 2015 szept. 17. - 13:32:36
(236/299)
Már mitõl lenne ez hímsoviniszta? Mert a gyilkos a feleségét öli meg és nem fordítva? Akkor meg feminista lenne ? Nem azt állítja a film, hogy minden nõ ilyen, de azért az ténykérdés, hogy az öreg milliomosok valahogy mindig találnak maguknak fiatal feleséget. Gondolom van az a pénz, szal akkor nem értem miez a mûnyafogás.
7/10
5i 2015 szept. 17. - 02:31:07 7/10
(235/299)
Túlértékelt film. Nem rossz, de 9-et nem ér. Ráadásul nagyon húzzák...
koos 2015 júl. 08. - 12:49:05 Előzmény vénasszonyok_nyara
(234/299)
bizonyára nem figyeltem eléggé, de ezt én sem értem, pedig ez a film lényege:
"Mi volt a hüvelyekkel? Újratöltötte a korábban elcserélt pisztoly tárját? Mikor és hogyan tudta visszacserélni a két fegyvert dulakodás közben?"
Varg5691 2015 júl. 06. - 00:20:43 Előzmény JasonStatham
(233/299)
Spoiler...
A nyomozók tényleg elég trehány munkát végeztek, ha a tetthelyen talált stukker sorozatszámát nem vetették össze a Hopkins által egy hónapja vásárolttal. :-(
Plusz, hacsak nem gondolt erre is a gyilkos, de az azonos sorozatból, gyártásból származó hüvelyek is azonosithatók. Ha az õ dobozából hiányzott az a négy, akkor azt meg tudták volna állapitani.
Megjegyzem, arra épiteni egy tervet, hogy pont a csaj szeretõje lesz a túsztárgyaló és majd jól ki birja cserélni a fegyverét, hát ...
JasonStatham 2015 jún. 09. - 21:43:59
(232/299)
2 dolgot nem értek benne, vagyis 2 hibát találtam a filmben (aki nem látta ne olvassa tovább):
1. Ha az ügyészt annyira zavarta, hogy ez egy gyilkos és nem tud elszámolni magával akkor egyszerûen csak fel kellett volna hívnia a csajt és elmondta volna, hogy megtalálták a fegyvert
2. Ha Hopkins annyira kitervelte ezt a gyilkosságot akkor ne mondjuk már, hogy elfelejtette a legalapvetõbb dolgot, hogy a golyó az benne van a fejébe a feleségének.

De amúgy összességébe jó film volt, inkább krimi/pszicho triller szerintem mint dráma. 10/7
etipeti 2014 márc. 07. - 20:29:34 Előzmény stenmore
(231/299)
Igen, az egyik legjobb film amit valaha láttam. Végig izgalmas volt. Igazad volt, nagyon logikusan van felépitve. Egy jó film, vagy egy jó történet nem attól függ, hogy igazából megfelel-e a valóságnak, hanem hogyan van elõadva és hihetõ-e az egész. Ebben az esetben hihetõ volt. Nagyon jól játszottak a szinészek, a fiatal ügyésszel annyira együttéreztem, amikor úgy nézett ki, hogy egyszerüen nem tudja elkapni a "szemétládát" és az teljesen hülyét csinál belõle. És a "csattanó" fenomenálisan jó volt.
7/10
Deniss 2014 márc. 01. - 19:13:36 7/10
(230/299)
Valahogy nem fogott meg ez a film ,maga a történet nem lenne rossz de valahogy nagyon unalmassá válik egy idõ után!
Természetesen Sir Anthony Hopkins óriásit alakít itt is mint sok más filmjében !
Csak Anthony-ert adok 7/10
noecska 2014 márc. 01. - 18:44:13
(229/299)
Köszönöm Nektek. A hozzászólások felkeltették a figyelmemet. Nem hallottam még errõl a filmrõl. Ma éjjel ismétlik, felveszem. Holnap megnézem. Még egyszer köszi.
pneklara 2014 márc. 01. - 07:37:20
(228/299)
Én is azt mondhatom elsõre, hogy érdekes film.
Az igazságügy gyenge pontjaira alapozta a történetet.
Ha van bûntény, a bûnös elismeri a tettét, de nincs meg a bûntény eszköze, nincsenek szemtanúk, akkor születik egy jogos, de nem igazságos ítélet: elsétálhat szabadon a bûnös.
Minden jogi személy lelkiismereti kérdést csinálna abból,hogy hamis bizonyítékot vessen be az igazságos ítélet érdekében?
Nincs tökéletesen eltervezett, megvalósított gyilkosság. A véletlen is bejátszhat egy pokoli logikával felépített tervbe.
Hopkins hidegfejû,gonosz, elszánt bûnözõt alakít, de fennmarad számára egy piciny mentség, legalább is kis megértés, vagy inkább sajnálat: becsapták, megcsalták, hazudtak neki, szövetkeztek ellene.

SPOILER:
Az ügyész is, a gyilkos is hiúsági kérdést csinál a cselekmény ráesõ részébõl,egyfajta kölcsönös tisztelet van közöttük, még ha ellenfelek is. Végül is az igazságszolgáltatás gyõz, és így lesz megnyugtató a befejezés.
A filmet nézve ámul az ember, a világ másik részén milyen környezetben, körülmények között is élnek emberek, pedig õk is csak emberek, egyetlen életük van a Földön nekik is, miért jut nekik több a javakból?
Bár hasonlót láthatnánk itthon is, csak abból nem készülnek filmek.
xevix63 2014 febr. 28. - 09:43:38
(227/299)
Érdekes film, olyan nem szokványos. Engem nagyon megfogott a felolvasott vers részlet.
tortura 2014 febr. 28. - 09:32:47
(226/299)
Mármint melyiküké? Mert Zámbori Soma tökéletes a macskajancsihoz.
Hopkinsnak pedig a legjobb ismét Sinkó László lett volna. Fodor Tamás sem rossz, de ide nem illik. Õ pl. tökéletes volt Alan Arkinnak az Argó akcióban.
Shaba 2014 febr. 02. - 17:33:28
(225/299)
** SPOILER **

Válaszolva egyetlen felvetésre, csak mert logikai bakit vét: Crawford (A. Hopkins) egész egyszerûen NEM kérhette volna felmentését az elsõ tárgyaláson, mivel AKKOR még a már elvetélt corpus delictin (a bizonyítékként nem használható lõfegyveren) túl érvényesek számított, azaz figyelembe vehetõ volt a vádlott beismerõ vallomása: a szóbeli és az írásba fektetett is. Az elsõ tárgyalás - annak váratlan berekesztéséhez vezetõ - botránya kellett ahhoz, hogy ez a két vallomás is ad acta legyen téve, azaz kivétessenek a vádeljárás bizonyítási folyamatából.

Másfelõl nézve meg - ez már nem logikai, jóval inkább pszichológiai adalék - a vádlott, mint azt a fiatal ügyész saját fõnökének az ügy visszavételekor meg is említi, élvezi a helyzetet, márpedig ha már a bírósági szakasz legelején felmentését kérné, semmi élvezeti faktor nem maradna számára. Abban a jogi eljárás örve alatt véghez vitt emberkínzásban, mit oly számítóan épített fel, és oly szembeszökõ gyönyörrel vitelezett aztán ki, mindezt az utolsó cseppig kiélvezhette. Hát szóval ezért sem kérte/kérhette a Hopkins alakította karakter már az elsõ tárgyalási fordulóban a maga vád alóli felmentését.

** SPOILER VÉGE **
frankblack 2014 jan. 20. - 19:49:54 Előzmény ada(m)
(224/299)
Tetszik az elemzésed, jól írsz és lényeges dolgokat látsz 18 évesen!
9/10
stenmore 2013 jún. 30. - 01:52:07 9/10 Előzmény ada(m)
(223/299)
A film nagyon is logikus ,talán nézd meg mégegyszer és akkor megérted a kifogásolt dolgokat is ,mert ugyanis minden a helyén volt és nagyon is megalapozott,. a legutolsó kis mozzanatig logikus volt.
Második Mancika 2013 jún. 20. - 12:46:35 Előzmény ada(m)
(222/299)
Adam nagyon jókat ír. Nekem is "valami" hiányzott a filmbõl. Még ezerféleképpen lehetett volna csûrni. Ugyanakkor nekem tetszett a film. A képek fantasztikusak, és felhívnám a figyelmet a gyönyörû és izgalmas filmzenére.
Sõt, a magyar szinkron nagyon jó. Hopkins beszéde picit döcögõs, öregemberes lett, az eredetiben nem így beszél. Sztem a magyar hangos jobb, aki tudja nézze meg azt (is).
5/10
ada(m) 2013 jún. 17. - 00:39:08 5/10
(221/299)
***SPOILER***
Nagyon mérges vagyok erre a filmre. Jó alapanyagból építkezhetett, de nem használta ezt ki. A problémám leginkább az, hogy a két fõszereplõ párharca nem több fordulós volt. Az elsõ tárgyalás és az igazság kiderülése között semmilyen fejlemény nincs. Azt nézzük, hogy Ryan Gosling ide-oda rohangál, próbálkozik és nem jut semmire. A bûntett maga valóban zseniális, a bizonyíték elrejtése is, de a film tényleges tartalmát le lehetett volna forgatni 60 perc alatt. Hopkins ugyanúgy kérhette volna a felmentését az elsõ tárgyaláson is, ha nem rekesztik be. Ehelyett eltelt pár nap, amiket mi végigkövettünk Gosling szemszögébõl, és amik alatt nem történt semmi. Ez volt az elsõ problémám.
A második, hogy abban a pillanatban, hogy a "holttest" felé hajolt a túsztárgyaló, és Hopkins megjelent az ajtóban a pisztollyal, tudtam, hogy mi lesz az ügy megfejtése. Legalábbis ez volt a tippem, és be is jött. Nem volt ez váratlan. Az igazi csavar az volt, hogy a vád emberölési kísérletrõl emberölésre változott.
Harmadik probléma. A fõszereplõnk Gosling, aki a kedvenc színészem, de ez a karaktere egyszerûen szerethetetlen. Egy egocentrikus bunkó. Eleinte biztos voltam benne, hogy ez az öntelt karakter a két fõszereplõ párharca hatására megváltozik. Végül megváltozott, de én ne láttam a változás lépcsõfokait. A film nyolc tizedéig öntelt, aztán egyszer csak az igazság híve lesz. Ez a jellemfejlõdés volt a karakter sorsa, ennek kellett volna örülnünk, de mivel ez nincs tálalva, és az eredeti karakter teljesen antipatikus, nem lehet ez a film csúcspontja (persze Hopkins bekerítése mellett). A másik fõhõs Hopkins, aki zseniálisat játszik. Nagyon okos figura, remekül eljátszható jellemvonásokkal, de keveset van a képernyõn.
Negyedik probléma. A szerelmi szál. Teljesen felesleges, semmi hatása nincs a történetre. Ráadásul nem reális. Két ember találkozik egymással, néznek egymás arcába, szakmáról dumálnak. Vágás: lefeküdtek. Vágás: családi vacsorán vannak. Vágás: nincs tovább se emberileg, se szakmailag. Ha nem rakják bele a családi ebédet még lehetne létjogosultsága ennek az egésznek, de így kénytelenek vagyunk egy olyan romantikus szálat nézni, ami nem vezet sehova, nincs értelme, és létre se jöhetett volna. Itt jegyezném meg, hogy a csajt játszó színésznõ borzalmasan alakított. Egy fejet vágott a megismeréstõl az együttlétig, valami zavartan csodálkozót, amirõl nem lehet eldönteni, mit akar jelenteni. Amíg néztem, legalább négy érzést tudtam volna neki tulajdonítani.
Összességében: Nagyon jó bûntény. Rossz filmes kivitelezés. Bár a képek szépek voltak, és az az örökmozgó masina nagyon izgalmas. Nekem rossz filmélmény volt.
10/10
Deszpina 2013 márc. 16. - 18:07:15 10/10 Előzmény atherton
(220/299)
"ha hopkins ilyen briliáns elme volt hogy fogott ílyen snasz mellé a végén?"

Minden bûnözõ valahol téved.:)