Téma: Trónok harca

Torolt Felhasználo 2016 máj. 24. - 13:42:26
(1962/2122)
Az igazi gond hogy már az akárhányadik (annyira nem érdekel hogy számoljam) felhazsnáló TROLLKODIK ellenem.
Mindent megtesznek hogy kiútáljanak, de semmi mást nem csinálnak mint inzultálnak, érveik, állspontjuk, mondandójuk nincsen. Egyetlen céljuk tönkretenni ezt a topicot, meggátolni az eszmecserét.

A linkelt hsz-ed elsõ bekezdése is ezekk özé tartozik.

A második bekezdésre reagálva:
- SZ*ROK A KÖNYVRE. Amíg nem adják a tv-változat mellé ingyér, illetve amíg nem kötelezõ a tévéváltozat mellett a könyvet is elolvasni különben letiltják a nézést, addig nem érdekel a könyv, a könyv egy teljesen külön dolog, aminek semmi köze a tévésorozathoz. Ezt már nem elõször vagyok kénytelen a szátokba rágni.
- a tvváltozatban is szerepeltek házak. Jó 100 Kisebb Ház van, csak épp k*rvára nem érdekelnek senkit. Behozhatunk akárhány házat, sõt, alapíthatunk még házakat, meg vallásokat, sõt, jöhetneka köztársasághívõk különbözõ formái, meg mittomén. Mondom én hogy az egészegy sz*r szemét semmirenemjó szappanopera valahol a Barátok Közt és az Izaura szintjén, és mint ilyen a körülötte lévõ hype ugyanaz mint mikor Isaura felszabadítására, vagy Esmeralda szemmûtétjére gyûjtöttek pénzt.
- ha "köze lesz", mert mittomén, a könyvekben volt, és majd a 123. évadban "kiderül mennyire fontos" volt, hát pont lesz*rom ezen a ponton. Eddig azt látom hogy az egész fanservice, shenanigan amiketazért írtak bele hogy az írással lemaradt fickó idõt nyerjen. Mint amikor aD5ragonBallba beírtak még 100 részt ami a mangában nem volt, mert ott is írói válság volt.
- nem is láttad amirõl szó van, akkor mirõl beszélsz?
- nem reagáltál/nem cáfoltad meg - kísérletet sem tettél rá - amit írtam, így a sok "így hülye vagy úgy hülye vagy" írásod egyszerû flame.
offtopic
Törolt Felhasznaló 2016 máj. 24. - 06:50:21
(1961/2122)
Ajánlom neked az sg.hu fórumát az ottani "Game of Thrones (TV)" topikot.
Ott kellene osztanod azt észt a témáról. Bár gondolom igazi GoT fan-ok közé nem mersz bemenni. :)
King Diamond 2016 máj. 23. - 23:16:55
(1960/2122)
Az a legnagyobb gond, hogy amit te "megmagyarázásnak" írsz, az szimplán csak egy elfogult, abszolút szubjektív, szûklátókörû maszlag, aminek némelyik része ráadásul még nettó baromság is. És nem igaz, hogy nem veszed észre magad, hiszen már nem egy, nem kettõ egymástól független felhasználó unta már meg ezt a sok ostoba, se füle, se farka baromságot, amivel teleszarod a topikokat (máshol is, nem csak itt). De sajnos úgy látszik, hagynak tovább vergõdni, én meg nem szeretném bezáratni miattad ezt a topikot (is), ezért inkább befejezem, mert el nem tudom mondani mennyire unalmas már ezt a sok faszságot olvasni, de egy idõ után már nagyon nehéz megállni, hogy ne reagáljak valamit.
Az meg sem fordul abban a hülye beszûkült fejedben, hogy nyilvánvalóan a könyvben még vannak olyan karakterek/akár házak is, akik eddig nem szerepeltek a sorozatban, így ahogy megy elõre a történet, bármikor behozhatnak újabbakat, akik még nem voltak. És ennek a történetnek nem is olyan soká vége lesz, mivel még összesen két könyv van hátra, tehát az 50-100 évados trollkodásod szintén nettó baromság.
Azt megint csak nem írom le, hogy nagyon is sok jelentõsége van a visszaemlékezéseknek, a mostani dolognak is köze lesz Havas Jonhoz valószínûleg, és nagyon jól veszik át ezeket a könyvbõl, mint ahogy nagyon sok mindent. És írhatod itt, hogy téged nem érdekel a könyv, mert te a sorozatról "beszélsz", én meg ezt pont leszarom. Vered itt folyamatosan a nyálad ahelyett, hogy inkább rendesen megtanulnál írni, szótagolni.
Én most még azért nem írok a hatodik évadról -mielõtt még szóvátennéd-, mert megvárom, amíg lemegy a tíz rész, és majd egyben fogom megnézni õket, mint az elõzõ évadokkal is tettem. Illetve, az elsõ könyv lassan felénél járok és elmondhatom, hogy nagyon jó.
offtopic
Torolt Felhasználo 2016 máj. 23. - 22:17:01
(1959/2122)
Akkor most kérnék illetõre egy moderátort folyamatos trollkodásért.
Hiába magyarázom el neki részletesen amit kérdez, trollkodja tovább copy&paste ugyanazt.
Torolt Felhasználo 2016 máj. 23. - 22:14:28
(1958/2122)
A Palota Ékköve egy történelmi dráma. A drámát ugyan a karakterek egymáshoz való viszonyai mûködtetik, de ettõl nem lesz szappanopera. Kezdve azzal hogy a PÉ alapcélja bosszút állni az akármelyik konyhalányon aki Illuminatit játszik mint a GoT-ban a Veréb-zsidók.

A TH-ban viszont semmiféle cél nincsen, csak lötyögnek egymás mellett karakterek. És már a sorozat végét is tudjuk:
- a pogányok (Fák Istenei)/keresztények (Fény Istene)/muszlimok (Vízbefúlt Isten)/zsidók (Hetek) közül a zsidók nyernek (különben még rásütné vki azalkotókra hogy antiszemiták, ugye, és tagadják hogy a 2VH-t a zsidók vívták a nácikkal Izrael "újra"alapításáért, és végül a 33 elkövetett holokausztjukhoz még egyet hozáírhattak)
- Dénárost elveszi Havas Javas, és lesznek király és királynõ
- Tyrion lesz a Király Segítõje
- Króm Trúper lesz a Király Jobbkeze/Bajnoka (és megöli Jamiet és a Csodalámpát)
- Árja megöli a Hegyet
- Rickon lesz Észak Õrzõje, HA életbenmarad. Mert mint tudjuk a farkasok rég elveszítették jelentõségüket. Ha számítanának, Szalsza már halott lenne. És hamarosan ez a nyikhaj is.
- HA lesz Fal, akkor Sam fogja vezetni, és az Esküt megváltoztatják hogy lehessen családjuk
- Brandon fogja kontrol alatt tartania sárkányokat
- Yara Greyjoy TALÁN életben marad, de még valószínûbb hogy mindenki mással együtt meghal

Bár mint mind jobban kitûnik za sorozatakármeddig eltarthat. Jöhetmég 50 évad,100 évad, az Izaura ehhez képest semmi. A Barátok Közt hamarabb végetérhet mint ez ha azírók úgy akarják. Hiszen folytonjönnek új és új szereplõk.

**********

SPOILER 6. ÉVAD 3. RÉSZ

********

Elõször is semmi értelme ezeknek a visszatekintéseknek. Senkit nem érdekelnek, puszta idõhúzás. De még rosszul is vannakmegcsinálva, mert pl. itt két bajnok ellen miért nem vittek rendes felszerelést a marhák? Mondjuk teljes vértet, és pajzsot? Miért nem hazsnálták ki a pajzsot akiknek volt? Ketten nekirontunk pajzzsal lefoglalva a karjait, a többiek meg felnyársalják a marhát. Persze ott kellett volna kezdeni hogy pakolunk számszeríjat...
És nem elég hogy Lost módjára elkezdtek vallásozni, most még Hõsök módjára elkezdtek idõutazni is. Meredeken zuhan a sori várható nézettsége.

Ééés már Cersei is alkalmazzsidókat. Ez már a harmadik zsidó szekta a sorozatban. Kizárt hogy ne õk kaparintsanak majd kézbe MINDEN hatalmat, bárki is üljön névlega Vastrónon!

A Hit SEMMINEK nem alappillére, és a Koronákat megdöntöttük és fellógattuk az elsõ fára. Ez mellesleg nem csaka sorozat készítõinek és megbízóiknak, de a Viktátornak is üzenem.
És hiába papol a Zisten(ek) Törvényérõl a parasztja, még a sorozat kitalált világában is kitalált az istene(i). A pogány Fák valódibbak mint a Hetek.
De még ha valósak is volnának... Milyen "jó" dolog már kínozni embereket zsarolhatóságra alkalmas információk megszerzésére! Merrt mit csinált eddig a Fõzsidó és sleppje? Semmi mást! Na jó, elkövettek még pár gyilkosságot is... Le kéne tartóztatni az összeset. Vagy - lévén a sorozat világa - helyben kivégezni az összes hívõt. Nem veszõdni holmi tárgyalás költségeivel. Elárasztani görögtûzzel a Templomot. Az volna szép!

Btw, feltûnt vkinek az idõ múlásának összevissza-volta? Egyesek úgy öregszenek mint ihaj! Eddig csak féléves utakat tettek meg 1-2 hét alatt, no meg a zombik nem bírnak megtenni 2napi utat má2 5. évada, de ez már tényleg röhely.

És ismét gazdagabbak lettünk egy teljesen jelentéktelen halállal. Elvégre az Õrség már régen megszûnt. Voltak talán 50-en. Ebbõl még lehúzni akármennyit - nem oszt, nem szoroz.
De legalább láthattuk mennyire INKOMPETENS H(ü)J(e). Még egy rendes akasztást se tud megoldani.

***********

SPOILER VÉGE
offtopic
Törolt Felhasznaló 2016 máj. 23. - 20:58:34
(1957/2122)
A mellébeszélést még mindig profi szinten tolod!
Mellesleg ennyi az érved hogyha szembesítenek azzal, hogy troll vagy, akkor te vissza-trollozol?!
Ez óvodai szint.
Torolt Felhasználo 2016 máj. 23. - 20:47:27 Előzmény Törolt Felhasznaló
(1956/2122)
Ismételten: megútáltatni a sorozatot nem ugyanaz mint berekeszteni róla a társalgást, trollocska.

Beszélni kell róla hogy egy ekkora hulladék hogyan lehetett valaha is ennyire felmagasztalva. Valami súlyosan elromlott a fejekben.
Vagy csak nem mernek megszólalni attól félve hogy antiszemitának bélyegzik õket.
melanett 2016 máj. 23. - 19:40:50
(1955/2122)
Csak engem borít ki, hogy hullanak a rémfarkasok?:(
offtopic
Törolt Felhasznaló 2016 máj. 21. - 09:55:12
(1954/2122)
Szándékosan trollkodik és provokál. Lehet ez valami szexuális aberráció nála.
offtopic
Törolt Felhasznaló 2016 máj. 20. - 21:48:58
(1953/2122)
De látod, hogy ez az elmebajnok csak azért jár ide, hogy másoknak "bebizonyítsa", hogy ez a sorozat nem jó. :)
offtopic
Törolt Felhasznaló 2016 máj. 18. - 17:16:06
(1952/2122)
Bájos, hogy pont te hozod fel a trollkodást/topik rombolást aki saját bevallása szerint csak azért jár ide, hogy másokkal is megutáltassa a sorozatot, csak mert neki nem tetszik.
axis85 2016 máj. 18. - 16:24:58
(1951/2122)
Ami a sorozatot illeti, ez a rész most annyira nem fogott meg.
Spoiler

Annak örülök, hogy a Sansa-Jon találkozást nem húzták el, vagy nem az lett, amitõl féltem, hogy szépen elkerülik egymást.A rég különvált "Starkoknál" most elõször volt újra tali, nem hittem, hogy megjátsszák.
Remélem Tyrion szála kicsit felpörög, mert most még elég lapos nekem az elõzõkhöz képest.
Úgy látom, most fognak felpörögni az események.
axis85 2016 máj. 18. - 16:08:04
(1950/2122)
Nem érdemes vitatkozni, vagy csak reagálni rá, amit ír. Az hiszi az egész sorozat Xenu gonosz manipulációs hadjárata.Õ így akarja megmenteni az emberiséget, hogy lebeszél mindenkit a sorozat nézésérõl (amit egyébként õ is végignéz minden héten), amit szerinte csak azért nézünk, hogy megfeleljünk másoknak, valójában mi sem szeretjük(mert rajta kívül mindenki retardált,és mások véleményétõl függ, csak õ képes látni az igazságot)csak nem merünk nemet mondani(hogy tõlem még senki nem kérte számon, hogy mikor mit nézek, és miért töltene el félelemmel, ha mégis megkérdezné valaki, azt hagyjuk is).
Egyébként ezen elmélet mentén, Õ itt az egyedüli, aki azért nézi a sorozatot, hogy utána tudjon róla beszélni, és nem azért mert szereti, úgyhogy elõbb magát kéne megmentenie.
Mivel valószínûleg semmilyen más elfoglaltsága nincs az életben, ez lett a küldetése. Szomorú, de ez van,tényleg nem érdemes vele foglalkozni, hátha akkor el kezd kötögetni, fákat ültetni, vagy mitt'om én, csak engem ne fárasszon. Én a múltkori "érvei" óta ignorálom.
10/10
lajoska09 2016 máj. 18. - 08:18:37 10/10
(1949/2122)
FANTASY:
A fantasy a huszadik század fordulóján induló, és a század második felében kibontakozó fantasztikus irodalmi, képzõmûvészeti, és iparmûvészeti stílus, amely az angolszász irodalomban fejlõdött elõször önálló irányzattá, de mára eltérõ formákban más európai nemzetek mûvészeteiben is jelentkezett. Fõ jellemzõje, hogy a tartalma (történet/kép/hang) többnyire olyan elképzelt, mitikus jellegû, valamilyen tekintetben mindig irreális, az író által teremtett, csak annak fantáziájában létezõ alternatív világokba mint keretbe van ágyazva, mely felépítésében, fizikai és etikai törvényeiben, értékeiben, élõlényeiben, rokonságot mutat a vallások és mítoszok által megteremtett képzeletbeli világokkal. A fantasy ezek felépítésében – írótól, mûtõl függõen – egyaránt (akár egyazon mûben is) merít a gótikus romantika történeteibõl, a középkori lovagvilág hõsi énekeibõl és lovagregényeibõl, az ókori és kora középkori – különösen az északi, kelta, germán, skandináv – mítoszokból és eposzokból, illetve a vele rokon (de nem azonos) science-fiction mûfaj által teremtett világokból.

Szó sincs nagy célokról..
Szóval ezek alapján.... megint beszoptad...
Egyébként vannak célok... minden szereplõnek nagy céljai vannak... Ezért is különleges a sorozat, mert nem egy közös cél van... még...
Csak sajnos Te nem érted... hiába csinálsz mindig új nicket... (boom)
Torolt Felhasználo 2016 máj. 18. - 00:36:44
(1948/2122)
Mondom: a Ewing Olajvállalat terjeszkedése, és a Berényi Kft részvényeinek birtoklása.

Amit írsz az egy vicc, topicromboló trollkodás.
A "mások legyõzése" az NEM cél, az csak esemény. Westeroszt senki nem egyesítette (az még a sorozat elõtt történt). Ha viszont úgy vesszük, akkor pedig a Vastrón birtoklásával egyenlõ. Amúgy SENKINEK NEM CÉLJA EGYESÍTENI A HÉT KIRÁLYSÁGOT. Az MELLÉKESEN történik (HA történik). Ráadásul nincs kihatása semmire, és nincs indok sem megtenni. Ahogy az egy szappanoperában szokás.

Nézzük ellenben mondjuk a Gyûrûk Urát. Ott össznépi érdek bedobni a Gyûrût a Vulkánba. És Nagy Tett. Amihez Mindenki Kell.
Vegyük a Sárkánydárda Krónikákat: összenépi egyesítõ cél legyõzni a sárkányok terjesztõjét. Pipa.
Corum Kardjai? Legyõzni a Káosz Urait mielõtt uralmuk alatt megsemmisül a Tizenöt Létsík. Pipa.
Egy Ghoul Vacsorája? Dettó.
Mindegyikben össz-vissz 2 oldal van: a Jók és a Gonoszok. Végletekig leegyszerûsített történetek, amiben karddal és tûzgolyókkal vagdossák fejbe egymást a frakciók Megmentve a Világot. Tehát semmi olyasmi ami a Trónok Kvarcában lenne.

AKKOR lehetet VOLNA fantasy a GoT, HA:
- a Starkok egységes alternatív vezetõk a Lannister/Baratheon ház ellen
- a többi ház tisztán és egyértelmûen mellékszereplõ kezdettõl fogva
- legkésõbb a 3. évadra bevonulnak a Mások, vagy a Sárkányok, vagy mindkettõ, ami egyesíti az országot.
Tehát fókusz és ritmus.
Ehelyett NINCSENEK sárkányok, NINCSENEK jégzombik, és a Berényi Család tagjai azzal vannak elfoglalva hogy részvényszázalékokat szerezzenek. A Lanistákat az érdekli hogy 8000 évbe került kiépíteniük a hatalmukat (a'la Ray Barnes), a Starkok egyik felét csak Észak érdekli a másik felét meg a Törvény, Ramseyt hogy mindenkit legyilkoljon, Józsit meg a családi felmenõi. Nincs egységes cél, és senki nem törõdik a Birodalommal, annak lakóival, vagy úgy egyáltalán. Ráadásul az S06E02-ben tényleg a semmibõl behoztak egy akár-jelentõséggel-is-bírhat karaktert, ezzel deklarálva hogy ha az ÖSSZES jelenleg bent lévõ karakter megmurdál AKKOR SEM kell véget érjen, ÖRÖKKÉ IS TARTHAT a sorozat mint a Szabó Család.
Óriási gond pedig hogy a sorozat a sokk-faktorral akart népszerû lenni, csakhogy:
- minél tovább tart annál kiszámíthatóbb
- minél tovább tart annál nehezebb fokozni/újdonságot nyújtani. Pl. Ramsay felhentel egy újabb csecsemõt? Kit érdekel?

PS: feltûnt hogy a korábbi "definiciód" egyik eleméhez sem ragaszkodsz már.
Quinn Mallory 2016 máj. 17. - 22:38:34
(1947/2122)
Nagy célt valósítanak meg: Mások legyõzése, a vastrón megszerzése, Westeros egyesítése. Válassz kérlek!
10/10
idõjós1010 2016 máj. 17. - 21:45:54 10/10
(1946/2122)
Rendben van. köszönöm :-) akkor keresni fogom :-) Eddig az elsõ részt néztem meg feliratosan. Most már a másodikat szinkronnal keresem majd.
Torolt Felhasználo 2016 máj. 17. - 20:53:20
(1945/2122)
Ééés nem válaszoltál a kérdésre.
Az elõzõ évad amúgy az 5. volt, nem a 4.

Az meg hogy jön ide hogy nekem melyik sorozatok tetszettek? De azért legyen (animációk, minisorozatok és realityshowk nem szerepelnek):
- Angel (3-5. évad)
- A szekta
- Egy CallGirl titkos naplója
- Shake it up
- Witchblade
- A palota ékköve
- Hex
- A médium (2005-2011)
- Joey
- Millennium
Hát, ez úgy a krémje. Durván 400 sorozatból válogatva amiket hosszabb-rövidebb ideig néztem.
Torolt Felhasználo 2016 máj. 17. - 20:38:01
(1944/2122)
Kreténke, hányszoor mondjku el: kevered a mûfajt a díszlettel (l. #2423).

A fantasy elõször is nem "kitalált helyszínen" játszódik, és nem "kitalált lények találhatók a szereplõk közt". A meglévõ definició helyett egy újat próbálsz kiagyalni pusztán a "fantázia" betû szerinti szófordításra alapozva, AMI TELJESEN ÉS TOTÁLISAN ROSSZ.

Elõször is "kitalált környezet" az lehet mondjuk a USS Enterprise Kirk Kapitánnyal. De az nem fantasy, bármennyire kitaláltak a helyszínek.
Szintén kitaláltak a Star Trek ûrlényei is, bizony, le kell lombozzunk: se a klingonok, se a borgok nem valóságosak.

Ellenben simán készíthetõ fantasy valóban létezõ helyszínen valóban létezõ szereplõkkel. A Gloriana-ban pl. I. Elizabeth britt királynõ uralkodik Britannián. Van pár eltérés, de ez nem jelent semmit.
De ha veszek egy orkot, és lerakom az ókori Rómába,az is lehet fantasy.
Ahogy az is ha egy rakás történelmi személyt összehozok egy történetbe (pl. természeti jelenségként idõcsúszást élnek meg).

A fantasynak a definiciója bizony - ha minimálisan tájékozódtál volna, vagy legalább arra figyeltél volna amit mondtam/írtam - hogy középkori (de legalábbis pre-gépesített) környezetben egy nagy célt valósítanak meg a szereplõk.

A GoT ezen definicónak nem felel meg. A TH a szappanoperák definiciójának felel meg, így szappanopera. Persze, vannak benne sárkányok - na és? Ha egy kupac sárkány ülne le minden alkalommal egy asztalhoz és vicces dolgokat mesélgetnének egymásnak epizódonként, az sem lenne fantasy. Az sitcom lenne. Ha meg ûrhajót vezetnének vártól várig és a társadalom gondjait próbálnák megoldani akkor sci-fi.
A GoTH tehát szappanopera.
offtopic
Törolt Felhasznaló 2016 máj. 17. - 18:06:38
(1943/2122)
Nem néztél utána mert akkor tudnád. Csak szimplán személyeskedsz és topikot rombolsz ahogy szoktad.

A fantasy (nevébõl adódóan is) egy kitalált - földrajzilag nem valós - helyszínen játszódik, többek között kitalált lények találhatóak a szereplõk között (jelen esetben: sárkányok, óriások, white walkerek).

Nem egy Fõgonosztól lesz valami fantasy. Azt még a leggagyibb akciófilmben is találni.