9/10
Edmond Dantes 2013 máj. 01. - 12:50:54 9/10 Előzmény abano 23
(9/9)
Igazán csak párat említenék a legutóbbi rendezõi "felhozatalából", amiket kimagaslónak tartok: Vadászjelenetek..., Szent Johanna, Hazafit nekünk, Ármány és szerelem, Kabaré (színiakadémiai záróvizsga); ezek megvannak? Voltak vitathatóak is. Meg gyengé(bbe)k is. Nem sorolom. Vannak. Azokat meg ugyanis mások tarthatták kimagaslónak. A színház -is- már csak ilyen. És még jön a Mephisto. Tessék kipróbálni!
abano 23 2013 ápr. 28. - 15:18:39
(8/9)
A Stohl Alfõldi ""tandem" ezuttal sem müködött.Az elõbbi már a tv-ben sem standard,
Alföldi legalább a""hattyudalát" ugy dalolná, amikor mint kitünõ szinész játszott
a szinpadon. Arra a kérdésre: ismeri-e Alföldit?? Ugy válaszolnék: ismertem a szinészt,
de mint rensezõt nem.
9/10
Edmond Dantes 2013 márc. 06. - 10:55:43 9/10 Előzmény FElepHánt
(7/9)
Ez a hozzászólás kétségkívül azért született, hogy homlokegyenest ellenkezõ véleményeket generáljon-provokáljon. Köszönet érte ;) Magam csak ennek okán szólok hozzá, mivel már jó régen láttam, de számomra is és minden általam hallott vélemény szerint -jöjjön az konzervatív vagy liberális/alternatív oldalról- kimagasló produkció, kimagasló alakításokkal, kortalan s egyben mindig idõszerû eszmeiséggel: összehasonlíthatatlan, maradandó élmény minden tekintetben...horribile dictu, még szalmazsákon ülve is. Úgyhogy még egyszer köszönet a nagyívû "kritikáért"!
9/10
surviver 2012 febr. 27. - 14:43:17 9/10 Előzmény FElepHánt
(6/9)
Zsolt kiválóan játszott, de remek volt a színpadkép és a falusiak ármánykodása is. Nagyon jó, ajánlani tudom csak.
4/10
FElepHánt 2011 ápr. 23. - 12:51:08 4/10
(5/9)
Bár a film tényleg jó, ez nem.
Megalázó kucorgásban szenvedünk, köröttünk zajlik a darab, általában nem tudunk mindenfelé fordulni, a rendkívül lestrapált és a bájos munkavilágítástól elképesztõen csúnya színészek valamit játszanak, amit nemigen látunk. Normál színpadon, megfelelõbb rendezésben még érdekes is lehetne, de minek ez a különcségre törõ üresjárat?
Amennyire észlelni lehetett, Básti Juli és az egyébként általunk nemigen szeretett Szarvas József volt jó, meg a friss erõ Farkas Dénes. Hevér Gábor annyira undorító alja-bunkót alakított, hogíy a kárpótlásként két óra múlva kiosztott sört és fasírtot is kihánytuk. A darab emlékét is.
dreamer1 2010 dec. 25. - 18:33:52
(4/9)
Több éve láttam a filmet és több alkalommal.Még mindig nagyon jó és idõszerû.
Ha valaki a melegség miatti szenzáció miatt megy el az elõadásra az inkább nem menjen el mert nem ez a lényeg.
Egy falu közössége ahol mindenki a maga stupid kis életével van elfoglalva,a maga hasznával és mindennapi pletykáival amik ellen nehéz menekülni bárhová is.
Kíváncsi voltam milyen lehet a szinpadi változat,és nem bántam meg.
Jó ötlet volt a festõmûhelyben tartani az elõadást és a liszteszsákok sem voltak túl kényelmetlenek.Folyamatosan történt valami nem ült le az elõadás.Bár a havi egy alkalom elég kevés hogy a színészek intenzíven benne legyenek.A színészek közül Molnár Piroska,Hollósi Frigyes és Hevér Gábor tetszett.A falu közössége is jó volt hozta a stupid,irigy,beszûkült jólértesültségét.Stohl nem volt kiemelkedõ az áldotzat szerepében de megoldotta azt.Tonkaként szerelme Tompos Kátya szerintem a kelleténél többet kiabált,nem éreztem a kapcsolatuk elõzményeit csak a kész tényt ami ezerszer el lett rohanva és üvöltve részérõl.
Az elõadás végén a sör kínálás kedves gesztus volt.

Érdemes a filmet is megnézni:
http://www.port.hu/vadaszjelenetek_also-bajororszagban_jagdszenen_aus_niederbayern/pls/fi/films.film_page?i_topic_id=2&i_film_id=37993&i_city_id=-1&i_county_id=-1
10/10
kisgidus 2010 nov. 09. - 11:37:41 10/10
(3/9)
Érdekes darab volt. Én vártam a nagy drámát, de nekem nem jött le. Az igaz sok meleg volt a nézõtéren:-) Jó volt látni a nagy Öregeket (Sinkó László, Hollósi F.) de jó volt nagyon Hevér Gábor is, persze Básti Juli ismét szuper, Molnár Piroska frenetikus, Stohl viszont eddig sem volt jó színész és ebben a darabban is bebizonyította, hogy nem erre a pályára való, fõleg nem fõszerepre. Macskaláponban is gyenguszka. A megoldás a szalmazsákokkal nagyon jó élmény, érdekes megoldás végig világos van, sört osztanak a végén így nem is éreztem hogy két órát ültünk egyvégtében mert folyamatosan forogtunk arra ahol épp történt valami. Összességében több ilyen darab kéne.
bürgönye 2010 máj. 14. - 23:09:30
(2/9)
Nagyon jól megírt, ütõs, elgondolkodtató darab, fantasztikus elõadásban. Mindenkinek csak ajánlani tudom!
10/10
Dóridodó 2010 máj. 04. - 14:27:10 10/10
(1/9)
Tegnap este láttam a darabot.
Még mindig a hatása alatt vagyok.
Rendkívüli módon tartják végig a feszültséget, és mutatják be az emberi gonoszságot és a gyûlölet minden kis bugyrát, a végkifejletrõl nem is beszélve!!!!!!
Olyan emberközeli, és magával ragadó az egész darab, ami köszönhetõ a fantasztikus helyszínnek és persze a hihetettlen jó színészi játéknak, minden szereplõt beleértve.
Bizony-bizony nyelni kellett a könnyeimet Molnár Piroska anyai gyûlöleténél... és Básti Juli, Szarvas József, Tompos Kátya és persze Stohl András tökéletes választás volt hogy ilyen érzelmeket váltson ki a nézõbõl.
És persze NAGY KÖSZÖNET Alföldi Róbertnek!!!!!