LajtaJ 2014 nov. 24. - 11:37:20
(3/3)
nm láttam ezt a filmet, nem akarok hülyeséget írni.
Ettõl függetlenül a fõhõs neve nem inkább Dávid Jenõ (még ha Verespatakon kevés magyar is él ma már).
Ugyanis a név még az idegen írásmód esetében sem tûnik románnak.
ccaty 2014 szept. 29. - 00:34:31
(2/3)
Rosszul emlékeztem nem kanadai, hanem ausztráliai volt az a cég, de már megszûnt. Az okozott kár megtérítése nélkül felszámolták.

http://hu.wikipedia.org/wiki/Tiszai_ci%C3%A1nszennyez%C3%A9s

A technológia amivel dolgoztak már régen nem használatos, de érdekes módon a sorozatban pont az hangzott el, hogy nagy vízigénye lesz ennek a tervezett új kitermelésnek is (ezért kell egy falut elárasztani, hogy egy tározót csináljanak annak helyére) sõt, valami ciánülepítés is volt az elhangzottakban.

Az emberiség soha nem tanul, nemhogy a más, de a saját hibájából sem. Remélem akik ezt a pusztítást végigasszisztálják, ebül szerzett pénzüket, ebül veszítik el...
ccaty 2014 szept. 29. - 00:14:45
(1/3)
A képeket elnézve, már "belemartak" a természetbe. Ha ez a kanadai cég ugyanaz, amelyik már 2000-ben ciánnal szennyezte be nemcsak a Tiszát, hanem annak mellékfolyóit is, akkor szélmalomharcot vívnak ezek a szerencsétlen emberek.

A képeket lapozgatva olyan, mintha már múltidõrõl beszélnénk, a kocka már elvan vetve. A sorozat 2014-ben készült, de elkéstek?
Minden tiszteletem ezeknek az embereknek. Mindent megtettek, de a hatalom a politikánál van és a pénz az úr. A többi (munkalehetõség, fejlesztés) csak maszlag, beetetés.