9/10
tesz-vesz 2020 nov. 23. - 16:10:27 9/10
(3/3)
a mai napig jutnak eszembe részletek az előadásból, akkora élmény volt.
9/10
tesz-vesz 2020 nov. 08. - 23:03:49 9/10
(2/3)
mindenképp érdekelne még Pintér Béla színháza, remélem azért a jólsikerült előadásokat rögzítik videóra. valami huszáros, 48-as időutazós (?), Kossuthos előadást hol tudnám már megnézni? Kaisers TV, Ungarn
9/10
tesz-vesz 2020 nov. 08. - 22:58:20 9/10
(1/3)
nem hittem volna, hogy ennyire jó lesz, profi színészek, jól megírt történet, épkézláb párbeszédek, hatalmas poénok, 2-3 poénon nevetve kidőltem a színházban a sztékből majdnem és napok után is nevettem rajta.
a végére egy kicsit leült az előadás, de a közepe és eleje kárpótolt. pont azon gondolkodtam már a vége előtt, hogy milyen jó lenne, megint megnézni az első felét az előadásnak. Pintér Béla jól hozza a magyar cigány elnököt, szépen beszéli a kiejtésüket, és hitelesen játszik, ahogy a többiek is.
én néhol viszont a zene hangossága miatt nem értettem minden szót, de akivel voltam, ő minden szót értett, szóval lehet az én fülemmel van a baj.

és hatalmas poént hozott össze a játékával a fehér rendőrt játszó színész és Béla. az a poén nagyon jól volt felépítve. kifordultam a székből nevetve. viszont az újpesti rendezvényteremhez és a 200 éves mozgólépcsőkhöz elég nehéz odatalálni, azt hittem az az épület csak egy piac.

De már ezen a kis zsánerparódián látszódik hogy jól meg van írva, lazán, hitelesen:

"2195-ben én kezdő rendőrként a Győr-Moson-Sopron Megyei Alispán Úr, Osztojkán Frodó parancsnoksága alatt teljesítettem szolgálatot járőrként. Már akkor is elsivatagosodott a Rábaköz déli régiója, de a nyolcvanötös és nyolcvanhatos főutak csornai hármas keresztútjánál működött még egy akkumulátor töltőállomás, ahova április 23-án, huszonháromóraharminckor riasztottak engem. Akkor már senki nem tartózkodott ott a töltőállomás kezelőjén kívül, de ő mutatott nekem egy felvételt a telefonján, amin én felismertem Sztojka Szvetlánát."