könnycseppek 2008 jún. 24. - 00:25:38
(2331/12971)
Jahhh... ugye nem gondolod komolyan, hogy rasszistának gondollak?!
:-)
könnycseppek 2008 jún. 24. - 00:18:36
(2330/12971)
Jaigen, errõl eszembe jutott, hogy a tesói is fehérek. Az egyik legalábbis;-) Úgyhogy nincs ezzel egyedül:-)
könnycseppek 2008 jún. 24. - 00:17:10
(2329/12971)
Jééé... õ lenne az apa,!:-)
Épp az jutott valamelyik nap eszembe, amikor találtam egy, az apjával készített cikket, hogy még sosem láttam sehol; a cikkben sem volt kép róla.
10/10
sarahangel 2008 jún. 24. - 00:15:58 10/10
(2328/12971)
Ez meg már más téma, de volt róla szó, hogy egyesek szerint kopaszodik, és most el kell ismernem, hogy van benne valami, ezen a januári képen jól látszik. :O
könnycseppek 2008 jún. 24. - 00:15:02
(2327/12971)
Hát épp ez az, hogy miért döbben le az ember?! Max. ha zöld lenne az illetõ, mert az tényleg szokatlan:-) De alapjában mit számít?! Persze érdekes és nem mindennapi (mármint, hogy családon belül különbözõ a bõrszín) és okszi, elõször rácsodálkozik az ember a tényre... és ennyi:-)
De szakítani emiatt?!?!

<<A film szerint 48-ban volt mindez, akkor még jobban számított ez a különbség - és sajnos a 'jobban' a hangsúlyos, ugyanis a filmben 98-ban történik az a bizonyos 'incidens', ami miatt Coleman otthagyja az egyetemet. A régmúltat sem értem, de hogy manapság is van ilyen, azt pláne nem...>>

Azt mondod, megérted a lányt, hogy nem tetszett neki... De mi?:-)
A filmbõl számomra nem derült ki, hogy valójában miért mondta a lány, hogy ugyan szereti (bár szerintem éppenhogy nem, mert akkor legalább megbeszélnék...), de nem tudja végigcsinálni (vagy valami ilyesmi): a 'feketeség' bántotta, vagy az, hogy nem mondta el neki a fiú? Persze tök mindegy, mert egyiket sem értem:
-a bõrszín miatt? akkor ezek szerint õ is rasszista és/vagy nem akar semmi konfliktust, még a szerelméért (?) sem,
-nem mondta el a fiú? pedig végülis nem titkolta, hiszen elvitte az anyjához; és miért is kellett volna külön elmondania? hiszen a saját elve szerint ennek nincs jelentõsége, attól, hogy a szülei feketék, õ még ugyanaz a srác, akit a lány megismert és megszeretett (mármint elvileg szerette). Illetve épp úgy gondolkozott (mint én;-)), hogy ha szereti, akkor ez pláne nem számít (persze amúgy sem;-)).

Nahhhh... mégsem olyan rossz ez a film, mert milyen jó kis eszmecserére késztetett:-)))
10/10
sarahangel 2008 jún. 24. - 00:13:43 10/10
(2326/12971)
Ez meg egy családi kép: a nagynénjével, az unokatestvéreivel és a középen látható nõ a testvére.
10/10
sarahangel 2008 jún. 24. - 00:10:22 10/10
(2325/12971)
A kép lemaradt. :D
10/10
sarahangel 2008 jún. 24. - 00:07:21 10/10
(2324/12971)
Már biztos láttátok, de ha már témánál vagyunk, elõkerestem azt a képet, ahol Went apukája látható (nyíllal van jelölve). Szerintem õ sem teljesen fekete.
10/10
sarahangel 2008 jún. 23. - 23:49:43 10/10
(2323/12971)
Az kimaradt, hogy én sem szeretem, ha valaki CSAK a vetkõzéssel ér el valamit. ;)
10/10
sarahangel 2008 jún. 23. - 23:27:33 10/10
(2322/12971)
A csaj oldaláról is furcsának éreztem, csak az nem nagyon érdekel. ;) Went oldaláról meg... úgy is. Igaz, nem õ vetkõzött, de akkor sem tetszett. Én ha színész lennék, ilyesmit nem vállalnék be, és én sem éreztem odaillõnek meg szükségesnek ezt a jelenetet. Ha sejtelmesen mutatják, akkor oké, de ez nagyon premier plán volt. :D

Ja tényleg, a filmben mindkét szülõ fekete. Én is kíváncsi lennék rá, számított e az a tény, hogy fehér bõrû félvér a válogatásnál. Lehet, hogy a valóságban is történt vele hasonló eset - hazavitt egy lányt, akinek leesett az álla a fekete apuka láttán. :D Vagy ha konkrétan nem is ez, de azt el tudom képzelni, hogy elcsodálkoztak az ismerõsei, amikor ez kiderült. ;)

Ne gondold, hogy rasszista vagyok, de én azért meg tudom érteni a filmbeli lányt, hogy nem tetszett neki a szitu. :)
könnycseppek 2008 jún. 23. - 20:19:10
(2321/12971)
Alapvetõen egyetértek Veled, mégis meglepett, hogy Went oldaláról érezted furcsának:-)

Én sem vagyok oda feltétlen ezekért a jelenetekért (akkor én is prûd vagyok -pedig nem;-)), de van, amikor illik a történetbe és szépen, sejtelmesen mutatják.
Konkrétan ebben a filmben szerintem váratlan volt ez a jelenet és õszintén szólva nem is éreztem odaillõnek, ill. szükségesnek. Bár, ha a filmbõl indulunk ki, végülis az elsõ találkozáskor már ágyba bújtak, úgyhogy ahhoz képest nem furcsa, de hogyha kilépünk a filmbõl és a színészeket vesszük... hát igen, van aki bevállalja a vetkõzést, van aki nem; van, aki akkor sem, amikor illik a képbe.
Nekem igazából az nem tetszik -de az egyáltalán nem-, ha valaki CSAK a vetkõzéssel 'ér el valamit' (igazából semmit, de mégis számít a népségnek, a többségnek, sokaknak...).

Nem olvastam túl sok háttérinfót errõl a filmrõl, de kíváncsi lennék arra, vajon a válogatásnál számított-e és ha igen, mennyit az a tény, hogy Went szintén félvér, de nem látszik a bõrszínén. Bár a filmben mindkét szülõ fekete, Wentnél pedig nem így van:-)
Végülis Wentnél ez érezhetõ és megélt dolog, már amennyiben ez manapság még mindig számít. Olvastam oylan cikket, ahol meg is kérdezték errõl, majd ha lesz érkezésem, megkeresem mit mondott pontosan (bár azt sosem tudjuk meg;-) - szóval mit mondott a cikk szerint:-)).

Az filmrõl készített interjúban írtó édes volt Went, ahogy Anthony Hopkinsról mesélt, majd felteszem:-)
10/10
sarahangel 2008 jún. 23. - 13:26:41 10/10
(2320/12971)
Lehet, hogy prûd vagyok, de nem bírom az ilyesmit a filmekben. Persze tudom, hogy néha kell, de úgy vagyok vele, hogy az általam kedvelt színészek ne játsszanak ilyen filmekben. Mondjuk még mindig jobb, mintha õ maga vetkõzne, de jobban örültem volna, ha nem vállalja el ezt a filmet, vagy legalábbis ez a jelenet kimarad. Nem igazán értékelem, ha a színészek vetkõznek, akár újságnak, akár filmbe. Ezt a jelenetet meg lehetett volna oldani úgy is, hogy semmi nem látszik és úgy ízlésesebb lett volna szerintem.

Kérdésedre válaszolva, dehogynem, nagyon csodálkoztam a csajszin, hogy ennyire nem szégyenlõs egy csomó idegen ember elõtt, mert ugye elvileg ott állt a fél stáb körülötte, meg végülis Went is idegen neki. Arról nem is beszélve, hogy akárki megnézheti ezt a filmet, és hogy ez nem zavarja... na az ilyesmit soha nem értettem. Szerintem ez mindenkinek a magánügye (lenne). Vannak olyan színészek/színésznõk is, akik nem vállalnak meztelen jeleneteket, és õket többre becsülöm. Õk ha van szerelmi jelenetük, azt úgy oldják meg, hogy testszínû ágyékkötõt/melltakarót viselnek, és az ellen nincs kifogásom. Amúgy én nagyon bírom a szerelmi jeleneteket, csak szerintem nem ártana betartani egy bizonyos határt, nem kéne egy idegen emberrel ennyire közeli kontaktusba kerülni, mert ha úgy vesszük, az említett jelenet is ilyen Went szemszögébõl nézve is.

A Szökésben sem mutogatnak ilyesmit, még jó, mert eléggé levonna az értékébõl szerintem. Én nagyon várom a MiSa intim jelenetet, de nem örülnék valami hasonlónak.

A kérdésed másik részére válaszolva: ha jól emlékszem, Went úgy vetkõzött le, hogy semmi sem látszott konkrétan. Vagy rosszul emlékszem?? :O

Nem volt rossz film végülis, csak nem hiszem, hogy mégegyszer végig tudnám nézni. Went elég keveset szerepelt, a Nicole Kidman-es téma pedig nekem olyan nyújtott volt.

Ami érdekes benne, hogy Went fehérbõrû félvér fiút játszott, ami mint tudjuk valójában is (ezen mindig elcsodálkozom, mert annyira nem látszik rajta! :O).
A karrierje szempontjából végülis nem volt rossz döntés, mert ismert színészekkel játszhatott együtt - pontosabban nem volt velük közös jelenete, de egy filmben szerepelhetett velük, biztosan ezért vállalta el ezt a szerepet.
könnycseppek 2008 jún. 23. - 01:57:11
(2319/12971)
Went szerintem kihozta a szerepbõl, amit lehetett. Olyan szempontból (is;-)) jó film a Szégyenfolt, hogy végülis van benne mindenféle:

Csábítás
könnycseppek 2008 jún. 23. - 01:55:11
(2318/12971)
majd erotika
könnycseppek 2008 jún. 23. - 01:53:31
(2317/12971)
és szerelem,
könnycseppek 2008 jún. 23. - 01:53:08
(2316/12971)
végül csalódás,
könnycseppek 2008 jún. 23. - 01:52:35
(2315/12971)