könnycseppek 2008 jún. 24. - 23:42:34
(2371/12971)
Szívesen;-) de igazából nem is ezt akartam eredetileg beírni, csak ez megtetszett, emrt végülis errõl beszélgettünk:-)

Az ágyjelenethez nincs köze, ileltve csak érintõlegesen, a párbeszéd volt nekem fura, de már nem volt erõm beírni:-) Majd holnap.
Vagy Te képekre gondoltál?:-)
10/10
sarahangel 2008 jún. 24. - 23:40:53 10/10
(2370/12971)
Vagy inkább The Confession.
10/10
sarahangel 2008 jún. 24. - 23:39:27 10/10
(2369/12971)
Jé, van egy másik börtönös filmje is Wentworth-nek, The hour a címe! :O Most nézek egy részletet belõle a yt-on!
10/10
sarahangel 2008 jún. 24. - 23:24:22 10/10
(2368/12971)
Köszi az interjút! :)
Azért ez a film elõrelépést jelent(he)tett neki, ha már ilyen ismert színészek is szerepeltek benne. (Lehet, hogy ezért vállalta be a "kínos" jelenetet is??)

Az animáció nagyon jó lett, illetve többes számban, jók lettek, mivel egyúttal megnéztem a többit is. ;)

Ja, és emlegettél valami részletet az ágyjelenettel kapcsolatban... ;)
könnycseppek 2008 jún. 24. - 20:43:28
(2367/12971)
Az interjúban Went arról is beszélt, hogy mit kaphatnak a nézõk ettõl a filmtõl:
"Remélem, a nézõk nem csak a rasszista filmet fogják ebben meglátni. A film valóban errõl szól, de ezen kívül szól még a családról, a család szerepérõl; a szerelemrõl, amelyik egyszer elég, máskor nem. Azokról is szól, akik valaha is dacoltak a sztereotipiákkal, melyeket a társadalom rájuk erõltetett; akik érezték, hogy beskatulyázzák õket és fellázadtak; akik azt mondták, 'hey, több vagyok annál, mint amennyire érdemesnek tartotok!'..."

...és egy kis filmbeli mosoly;-)
Role - The Human Stain
http://prison-break.freeblog.hu/files/pba_went_anim.html
könnycseppek 2008 jún. 24. - 20:28:43
(2366/12971)
Hali Lánykám, merre kóboroltál?:-)

Dvd-n láttam; naná, hogy szóltunk volna, ha tévében adják (feltéve, hogy mi is észrevesszük;-)).
10/10
sarahangel 2008 jún. 24. - 16:38:30 10/10
(2365/12971)
Szia Evibaba! Én még régebben láttam a TV-ben, szerintem Könnycseppek máshonnan szerezte meg. ;)
Evibaba001 2008 jún. 24. - 13:00:39
(2364/12971)
Sziasztok!

Micsoda eszmefuttatások,akkor csak nem lehetett olyan rossz ez a film,ha már ennyit tudtok róla beszélni.A tv-ben volt,vagy hol néztétek?Nekem miért nem szóltatok?:(
könnycseppek 2008 jún. 24. - 12:07:24 Előzmény sarahangel
(2363/12971)
;-)

Miylen jó, hogy 'visszaléptem' kicsit, mert így legalább a visszaszámlálás kérdés megoldódott;-)

*most már viszont tényleg nem vagyok itt*
10/10
sarahangel 2008 jún. 24. - 11:36:26 10/10
(2362/12971)
Oké, köszi elõre is! :)
könnycseppek 2008 jún. 24. - 11:27:57
(2361/12971)
Még úgyis "lógok" a Went interjú-részlettel, majd azzal együtt megkeresem azt a részletet.
Szerintem estére meglesz:-)

Most lépek, de azért hagyok itt egy képet a 'nem-szereted'-jelenetbõl, amelyik szerintem azért jó.
Mármint a kép:-)
10/10
sarahangel 2008 jún. 24. - 11:15:39 10/10
(2360/12971)
Azért milyen jó kis eszmecserét folytattunk itt. ;)

Diának most kéne benézni ide, hogy nem a picsogásról megy a téma. :D
10/10
sarahangel 2008 jún. 24. - 11:13:39 10/10
(2359/12971)
Azért szerintem is lényeges az az infó, az ilyesmit jobb tisztázni az elején, ha már látszani nem látszik rajta (ami nagyon ritka, és lehet, hogy nem is túl szerencsés helyzet)... ezzel most megint felszínesnek tûnök, de akkor is így gondolom. Báár, ha belegondolok, a csaj is hibás, mert miért bújt vele rögtön ágyba, anélkül, hogy igazán megismerhette volna, és itt most nem feltétlenül a családi háttér titkára gondolok, inkább arra, hogy ezen az alapon nem sértõdhet meg azon, hogy nem lett az elején beavatva a 'nagy titokba'...

Valóban nem magyarázták el rendesen, hogy mi volt a csajnak az igazi baja, de szerintem sem a családalapítás. Talán inkább az elõítéletektõl félhetett, ami akkoriban még fennállt. ;)

Melyik az a rész az ágyjelenetnél, ha megkérdezhetem? De én már tényleg nem emlékszem a részletekre... végignézni meg nem lenne ismét türelmem. Talán ha úgy lenne összevágva, hogy csak a Went-es részletek, és abból is kimaradna az a bizonyos egy, ami nem nyerte el a tetszésemet... :D
könnycseppek 2008 jún. 24. - 10:59:00
(2358/12971)
Valójában a filmben szerintem nem a családalapítás volt a gondja, de itt mi most összemostuk kicsit az általános, meg a személyes véleményeket:-)

Csak még egy adalék: Az interjúban a színésznõ azt mondja, hogy azt nem tudta feldolgozni, hogy egy ilyan lényeges (!-mármint csak abban a korban...?...) infót nem mondott el neki a srác. Azt írtam korábban, hogy számomra ez nem derült ki a filmbõl egyértelmûen. Sõt...

Meg van is egy rész az ágyjelenetnél,a mi kicsit 'megzavart', ileltve nem világos... de mindegy... majd úgyis megnézem máskor is, hátha rájövök:-)
10/10
sarahangel 2008 jún. 24. - 10:25:22 10/10
(2357/12971)
De én ráadásul nem is olvasok olyan sokat róla... és mégis észreveszem, hogy sokszor ugyanazok a kérdések/válaszok születnek... ;)
10/10
sarahangel 2008 jún. 24. - 10:24:15 10/10
(2356/12971)
Igen, tudom, hogy a filmben nem ez történt. Illetve már nem annyira emlékszem, de nem vagyok benne biztos, hogy tényleg annyira beleszeretett volna a fiúba.

Jól elmagyaráztad, és értem, amit mondasz. Meg alapjában egyet is értek ezzel. Azt hiszem, én nem tudom elmagyarázni, hogy engem ez miért zavarna. Persze tudom, hogy ettõl nem lenne más ember, de... akkor sem örülnék egy ilyen szituációnak, na. És most gondban vagyok, mert nem tudom úgy elmagyarázni, hogy ne tûnjek felszínesnek. Szóval nem biztos, hogy emiatt kiszeretnék belõle, de akkor is zavarna ez a szitu. (Egy példa: szerintem az ilyen helyzetekben a lány szüleit általában zavarni szokta ez a dolog, és nem hiszem, hogy azért, mert rasszisták lennének.)

Szóval tényleg értem, amit írsz, és el lehet azon vitatkozni, hogy elítélhetõ-e emiatt a csaj. Szerintem egyrészt nem szép dolog, ha csak emiatt hagyja ott és nem szerethette igazán. A fiú UGYANOLYAN maradt, ez tény. De másrészt ha a csajnak alapból fontos, hogy fehér legyen a srác, akkor megértem, hogy zavarja õt ez a szitu. Na és sem csûröm-csavarom tovább, mert azt hiszem, egyre rosszabbul fogok kijönni belõle. :D
könnycseppek 2008 jún. 24. - 10:02:29
(2355/12971)
Naja, nehéz már újakat mondani azoknak, akik majdnem mindent elolvasnak róla;-), illetve, ha ugyanazokat a kérdéseket teszik fel, akkor persze, hogy ugyanazok a válaszok születnek:-)
könnycseppek 2008 jún. 24. - 09:58:22
(2354/12971)
Jahhh, egyszerre:-) Ráadásul kezdtem feltölteni ezt a cikket és közbejött a válaszod, én meg kerestem, hogy hova tûnt az elsõ kép, amit feltettem:-DDD

Rögtön elkezdtem válaszolni, de közben el is olvastalak, úgyhogy már itt egyetértek ebben is: valóban repül az idõ, fõleg, amikor az emberben csak úgy cikáznak a gondolatok. Persze, hogy számít a megfogalmazás, de az is, hogy valamennyire már ismerjük egymást és tudjuk, vagy legalábbis sejtjük, hogy a másik mit akar(hat) mondani:-) Ettõl még lehet félreértés, ráadásul ezt mások is olvassák (már, ha van türelmük hozzá;-))... szóval így most még nehezebb ilyenekrõl beszélgetni, mint mondjuk személyesen/szóban:-)

Vissza a témához;-)
Értem, mit mondasz és én is így gondolom:
azaz
1. a rasszizmus a bõrszín alapján különbséget tévõ, pontosabban magasabb és alacsonyabb rendû fajokat megkülönböztetõ elmélet (megnéztem tudományosan;-)),
2. ha nem tetszik mondjuk egy fekete fiú, akkor nem azért nem szeretek bele, mert alacsonybb rendûnek tartom, hanem azért, mert egyszerûen nem jön be az a típus, mint ahogy mondjuk fehérekbõl sem jön egy egy csomó.

Azt akarom kihozni ebbõl, hogy ÁLTALÁNOSSÁGBAN egyetértek Veled, de ITT, ebben a filmben nem ez történt: ugyanis, beleszeretett a fiúba, olyannak/úgy amilyen - de amikor kiderült a származása, otthagyta. Érted a különbséget? Hogy hova akarok kilyukadni?! A fiú UGYANOLYAN maradt a találkozás után is, de az info, amit megtudott a lány, megváltoztatta az egészhez/a fiúhoz/a szerelméhez való hozzáállását.
Persze a kultúrák közötti különbség gond lehet, de
1. ez nem pusztán/feltétlenül a bõrszíntõl függ, hanem mondjuk vallástól, neveltetéstõl...
2. nem lehetne megvárni, amíg ez mondjuk ténylegesen kiderül? Hiszen a fiút ismerte korábban, tudthatta, milyen szokásai vannak, mirõl mit gondol -nem hiába találták fel a 'beszélgetést;-)-, illetve tapasztalhatta, mit tesz adott helyzetben.

Más lenne a helyzet, ha azt tudja meg, miután beleszeretett, hogy mondjuk gyilkos, vagy pedofil, vagy hasonló; akkor megértem, hogy megváltozik a hozzáállása - de a bõrszín miatt...?...
Számomra itt az a lényeg, és ezt próbálom Neked elmagyarázni, hogy ha már beleszerettem valakibe, akkor csupán a 'más-bõrszínû' háttere miért változtat ezen?
No, remélem, jól meg tudtam világítani a nem-értésem lényegét, mert akárhogy csûröm-csavarom, jobban már úgysem menne:-)))
10/10
sarahangel 2008 jún. 24. - 09:43:09 10/10
(2353/12971)
Köszi! :)
Amúgy azt vettem észre, hogy sok cikkben leközlik ugyanazokat a részleteket - most nem pont erre a magazinra írtam, csak eszembe jutott, hogy pl. megvettem a kedvéért a márciusi Cosmopolitant, de nem sok újdonságot olvastam benne... igaz, inkább a képek miatt kellett az újság. ;) Báár, szerintem a "pózolós" fotók nem annyira állnak jól Neki (inkább a Prison Break-féle "testtartás" :D), de sebaj, a lényeg, hogy Õ van a képeken! :)
10/10
sarahangel 2008 jún. 24. - 09:29:47 10/10
(2352/12971)
Látom, most pont itt vagy Te is, de jó! :)

Igen, kár, hogy nem használtam a Másolás funkciót, valahogy nem jutott eszembe. Ahogy elnézem, tegnap (vagyis ma :D) több, mint 1 óra hosszat fogalmaztam a mondanivalómat, észre sem vettem! :O Ezen a fórumon repül az idõ. ;) De igaziból azért tartott sokáig, mert megpróbáltam óvatosan fogalmazni egy ilyen kényes témánál; bár tudom, hogy úgysem kaptad volna le a fejemet :) , de azért mégis számít a fogalmazás. Na meg ahogy írtam, nehéz volt összeszednem a gondolataimat, hogy pontosan le tudjam írni, hova is akarok kilyukadni. ;)