könnycseppek 2008 jún. 24. - 09:26:30
(2351/12971)
Részletek -az elõzményekben;-)- a német InStyle magazin 2008. júniusi számában megjelent interjúból...
könnycseppek 2008 jún. 24. - 09:24:46
(2350/12971)
>> Az iskolában Stinky volt a beceneve. Milyet adna saját magának?
> Went: A becenév olyan, mint az ajándék, egyfajta kifejezése a bizalmasságnak. Barátoknak kellene választaniuk.
könnycseppek 2008 jún. 24. - 09:23:46
(2349/12971)
>> Melyek az erõsségei?
> Went: Maximalizmus, céltudatosság és kitartás.

>> ...és a gyengeségek?
> Went: Gyakran túl kemény vagyok önmagammal és túl nagyok az elvárásaim saját magammal szemben. Semmi, amit valaha írtak rólam, nem volt olyan rossz, mint amikor saját magamat hibáztatom.
10/10
sarahangel 2008 jún. 24. - 09:23:14 10/10
(2348/12971)
Na, megszületett közben a válaszom; nem sikerült ugyanúgy megfogalmaznom, mint tegnap - vagyis ma :D - de a lényeg, hogy a lényeg ugyanaz. (Jól fogalmazok ám! :D)

Tehát:

Igaz, a fiú fehérbõrû volt, akkor inkább úgy kellett volna fogalmaznom, hogy fehér származású. Talán a csajnak az is fontos volt, hogy ne csak kívül legyen fehér, hanem "belül" is. A párválasztásnál szerintem számít(hat) az ilyesmi (már akinek), hogy olyan származású legyen, mint õ maga.
Lehet, hogy ha ugyanez a fiú fekete bõrûnek születik, már nem szeret bele (ha egyáltalán beleszeretett). És nem feltétlenül azért, mert rasszista lenne, hanem mondjuk mert nem tud rá férfiként tekinteni. Nem biztos, hogy egy fehér embernek tetszik egy fekete vagy fordítva. Tehát megint oda lyukadok ki, hogy havernak oké, de párnak nem tudná elfogadni. Szerintem ez csak akkor rasszizmus, ha emberként elítéli emiatt (bõrszín vagy/és származás). Szóval ha számít a bõrszín, akkor szerintem nem azért, amiért (Értelmes mondat lett. :D). A filmbeli szitut nézve, talán azért volt a döbbenet, a zavar, mert lehet, hogy ettõl még emberként ugyanúgy becsüli, nem fogja kevesebbnek tekinteni, de az már - véleményem szerint - kicsit más kérdés, hogy beházasodjon-e ebbe a családba. Mert azért szerintem van különbség - nem abban más, hogy jobb vagy rosszabb lenne az egyik vagy a másik, de valamiben mégis más, és ezt nem tudom pontosan megmagyarázni - talán más a kultúrájuk, a neveltetésük? Ami sokkal jobban számít egy olyan helyzetben, ha összeköti vele az életét, mintha csak barátkozna vele.

Persze abban igazad van, hogyha igazán szeretné, akkor túltenné magát ezen. De a fene tudja... nem biztos, hogy emiatt elítélhetõ. Lehet, hogy õ már korábban "eldöntötte" magában, hogy ha már családalapítás, fehér férfitól akar fehér gyereket, és ettõl még nem lesz rossz ember szerintem. Amúgy én már nem annyira emlékszem a filmre, de azt írtad, hogy már az elsõ találkozás után ágyba bújtak, nos akkor ez nem lehetett valami komoly kapcsolat meg egetverõ szerelem.

Arra viszont emlékszem, hogy azt vártam a csajtól, fogadja el ezt a helyzetet és csalódott voltam, amiért nem - és ezzel most jól ellentmondtam a saját véleményemnek. :D

A fentieket persze inkább általánosságban írtam, "ráfogva" a csajra :D - mert magára a filmre szerintem a rasszizmus és a diszkrimináció a jellemzõ, a csajt meg szerintem azért zavarta ez a szitu, mert abban az idõben még számított az ilyesmi (bár konkrétan nekem sem derült ki a miért, de erre tudok gondolni...)

Értem, mire akarsz kilyukadni! ;) És tényleg jó lenne, ha a gyakorlatban is eljutnánk az elfogadáshoz meg a 'nem zavarás'-hoz.

Tehát én meg oda akartam kilyukadni, hogy a rasszizmust én sem szeretem, de annál a konkrét szitunál, ami a filmben volt, a családalapítás lehetõségénél már számíthat az ilyesmi, de itt sem konkrétan a bõrszín miatt, hanem egyéb okokból, amiket fent már részleteztem. :)

Nekem tetszett a Star Wars-os példa! :D
könnycseppek 2008 jún. 24. - 09:23:06
(2347/12971)
>> Van olyan régi vágya, amelyik már teljesült?
> Went: A színészet az álmom és úgy gondolom, ez egy nagyszerû dolog, ha még fizetnek is azért, amit szeretsz.
könnycseppek 2008 jún. 24. - 08:48:19
(2346/12971)
Affffene:-( Teljesen megértem, hogy bosszankodsz!
Régebben nálam is volt ilyen, aztán elkezdtem ráállni arra, hogy írás közben is inkább használom a ctrl+C-t, biztos, ami biztos:-)
10/10
sarahangel 2008 jún. 24. - 02:29:58 10/10
(2345/12971)
Megpróbáltam újrafogalmazni a válaszomat, de sehogy sem sikerül. :S (Hülye port.hu. Más oldalakon bezzeg mûködik a visszaléptetõ funkció.)

Úgyhogy a választ elteszem holnapra. Vagyis mára. PS Neked is! :)
10/10
sarahangel 2008 jún. 24. - 02:11:21 10/10
(2344/12971)
Köszike! :)
Na most akkor a kérdés, hogy õ a mamája-e vagy sem? :D
10/10
sarahangel 2008 jún. 24. - 02:08:36 10/10
(2343/12971)
Nem, még itt vagyok és jó mérges vagyok. Jó sokáig fogalmaztam a választ, többször törölgettem, hozzáírtam, variáltam, hát erre nem kiléptet a port.hu és elveszik a hozzászólásom... :S
könnycseppek 2008 jún. 24. - 01:28:07
(2342/12971)
No, bedobom a PS-t;-)
Szerintem már Te is elmentél aludni, úgyhogy ...
jóreggelt!:-)

Azért legyen egy kép is a sok szöveg mellé:-)
Nehéz már olyan képet találni, amelyik még nem volt -no nem mintha baj lenne az ismétlés;-)
könnycseppek 2008 jún. 24. - 01:21:10
(2341/12971)
Láttam róla -mármint az anyujáról- egy képet valamelyik Went-oldalon, aztán, mikor egyszer böngészgettem a JJ-t, megtaláltam a képet... itt:
http://justjared.buzznet.com/2007/04/18/wentworth-miller-girlfriend/

Új, idõsebb barátnõjének kiáltották ki. Hmmm... A kommentben írta valaki, hogy Õ a mamája.
Namostakkor...? Mit is mondhatnék...

Ezzel persze nem sokat segítettem, mert valójában nem tudom, ki ez a nõ:-)
Nem olvastam végig az összes kommentet, meg ugyebár tudjuk, hogy a kommentek sem mindig igazak... de hátha egyszer kiderül;-)
(Majd ha találkozom Wenttel, megkérdezem tõle:-DDD)
könnycseppek 2008 jún. 24. - 01:01:44
(2340/12971)
Egészen jól látod a dolgot:-DDD
Próbálok 'jól' fogalmazni, de aztán ki tudja, mi sül ki belõle:-)))
könnycseppek 2008 jún. 24. - 01:00:28
(2339/12971)
No igen, nem könnyû beszélni róla, mert egyrészt a régi dolgok és események még hatással lehetnek az emberre, másrészt nem tudom én sem -mindig jól megfogalmazni:-) De azért próbálkozom;-)

Azt írod: barátnak el tudná képzelni, de párnak csak fehérbõrût. DE hát végülis fehérbõrû a srác!!! Érted, mire akarok kilyukadni?! A bõrszín innentõl kezdve nem számít, hiszen azt mondják "fekete", közben nem is, 'csak' az egyik-vagy-minkettõ szülõ az.

Azt hiszem, értem, mit akarsz mondani, de remélem, én is el tudom mondani, én mire gondolok...

Szerintem épp az a dolog gyökere, hogy egyáltalán felmerül bárkiben is, hogy 'zavarja' a dolog. Ezzel én sem bántani akarok, csak azt próbálom elmakogni, hogy annak ellenére, hogy sokan azt mondják, nem számít, másik-sokaknak mégis számít valahol és ez arra is hatással van, akinek alapból nem számít. Nahhh, ez biztos tök értelmes mondat;-)

Ugyanis, ha nem számítana senkinek a bõrszín -mint ahogy igazából nem is számít, de sokan mégis azt hiszik (mégjobb mondat:-D)-, akkor nem lenne probléma, amit említesz, hogy pl. mi lenne a sötétbõrû gyerekük lenne. Engem ez max. olyan szempontból zavarna, hogy esetleg szegény gyereket a 'másik-sokak' megszólják/kiközösítik/stb, holott elvileg nem számít a bõrszín.
De ha gyakorlatilag is eljutnánk oda, hogy nem számít, akkor eleve nem lenne probléma, hogy 'zavarjon' bárkit is:-)

Szép új világ!:-)))
Bezzeg a StarWarsban jól megfér egymással mindenféle lény, három szemmel, csápokkal, fejetlenül, pizzaformájú alakkal, stb. Ehhh -mégsem jó példa, mert ott meg a robotokat nem szeretik pl. az egyes kocsmákban:-D
10/10
sarahangel 2008 jún. 24. - 00:48:05 10/10
(2338/12971)
Könnycseppek, elmentél aludni, vagy hosszú válasz érkezik a hosszú hsz.-emre? *izgul*
10/10
sarahangel 2008 jún. 24. - 00:40:10 10/10
(2337/12971)
Jó kérdés! ;) Fogalmam sincs. :)
10/10
sarahangel 2008 jún. 24. - 00:39:26 10/10
(2336/12971)
Persze, hogy nem gondolom, csak gondoltam, nem árt ezt kihangsúlyozni. ;) Fõleg, ha elolvasod a következõ hosszabb hozzászólásomat. :D
10/10
sarahangel 2008 jún. 24. - 00:37:32 10/10
(2335/12971)
Így van. :)
Már csak az anyukájáról szeretnék látni egy képet. ;)
10/10
sarahangel 2008 jún. 24. - 00:36:41 10/10
(2334/12971)
Akkor legalább tudtam valami újdonságot mutatni. ;)
Meg lehet, hogy a többiek is a rokonai, mert pl. a nagynénje szintén ott van a képen. :)
10/10
sarahangel 2008 jún. 24. - 00:34:52 10/10
(2333/12971)
Azért döbben le, mert a külseje alapján egyáltalán nem látszik a származása! Ami azért elég ritka! ;)

Hogy õszinte legyek - és ismét kihangsúlyozom, hogy nem vagyok rasszista! - engem is zavarna egy ilyen szitu, amibe a lány került. Ha a bõrszín zavarja, nem biztos, hogy azért, mert rasszista. Lehet, hogy emberként nem fogja kevesebbnek tartani emiatt, jóbarátnak el tudná fogadni, de lehet, hogy õ párnak csak fehér embert tudna elfogadni magának, aki ugyanabból a kultúrából való, mint õ, és szerintem ettõl még nem rasszista.

Ha meg az zavarja, hogy nem mondta el neki a fiú, én azt is megértem. Igaz, bemutatta a családjának, de csak 'utána'; én a helyében ezt elõre megmondtam volna, hogy véletlenül se legyen belõle konfliktus, illetve ha ez zavarja a csajt, akkor az elején derüljön ki.
Képzelj el egy olyan szitut, hogy mondjuk születik egy gyerekük, aki a fekete géneket örökli, és ennek nem biztos, hogy örülne a csaj. Szóval szerintem joga van ezt megtudni elõre. Persze igazad van, a saját elve szerint nincs jelentõsége, de ezt akkor is így gondolom. Ennek ellenére azért mérges voltam kicsit a csajra, hihi... :D De amellett meg tudom érteni.

... az a baj, hogy nem igazán tudom jól megfogalmazni, hogy mit akarok mondani, és lehet, hogy most nagyon rasszistának tûnök. Pedig - elmondom ismét :D - nem vagyok az!
könnycseppek 2008 jún. 24. - 00:31:27
(2332/12971)
A PB3 promófotózásán

tulajdonképpen itt mit csinál?!:-O:-)