Téma: X-Faktor

JLH Fans 2010 nov. 15. - 01:33:07
(5446/11327)
Tényleg mások:)
De ez nem baj, izléseken úgysem veszekszik az ember, aki értelmes, én meg nagyon szivesen olvasom mindenki véleményét.

Veca nekem igazán egyedül múlt héten tetszett, akkor top 3 volt masszívan, mondjuk egy erõs 7 est megszavaztam volna a Whitney Houston dalára.

A magyar dalválasztások neccesek, Tominak se jött be anno, sõt, õ még jobban meggyalázta az Edda-dalt.
1/10
El Fary 2010 nov. 15. - 01:31:36 1/10
(5445/11327)
De kifejtem.
Szóval az is felvetõdött bennem, hogy látszólag ugyan illett Norbihoz ez a Charlie-szám, de biztos volt, hogy rosszul jön ki belõle. S azért KELL visszábbfogni Norbit, mert a mûsorkészítõk már elkezdtek félni, hogy tényleg megnyeri a végén.
Mivel a szavazatok számában talán nem lehet csalni (bár ki tudja?) minthogy azok a telefontársaság(ok)nál tényleges számadatok, ezért így kell manipulálni.
Kell ugyan a bohóc, de vigyáznak, nehogy megnyerje, mert az már hogy nézne ki.

Mit gondoltok errõl?
1/10
El Fary 2010 nov. 15. - 01:07:19 1/10
(5444/11327)
Eddig körökre osztva haladtak a játékosok mentorok szerint, mégha foghíjasok lettek is a csapatok.
Most elõször nem így történt. Veca és Dorka egymás után voltak a 2. és 3. fellépõk. Ez csalás volt. Nyilvánvalóan mindkettõjüket benn akarták tartani, sikerült is.

Értékelésem össze-vissza:

Dorka 5/10
Biztonsági dalválasztás biztonsági elõadása tûrhetõen. Jövõ hétre már kevés lesz.

Veca 6/10
Habár szépen énekel, nekem nem tetszik ez az elõadásmód, hogy szinte suttogásból (a szavak végét ilyenkor teljesen leharapja) vált át indokolatlan kiabálásba.

Nikolasz 6/10
Az a "subi-dubi ta-ram"-os rész nem tudom, mi volt a vége felé. Egyébként szerintem eddigi legjobbja volt talán még így is ez a produkció. Egy közkedveltebb Jamiroquai számmal jobb lett volna, mert ez olyan semmilyen szám.
A párbajban nagyon jó volt, de mindenképp benntartották volna úgyis, ha nem lett volna az.

Csaba 6/10
Korrektül leénekelte, de nem vigyorogni kellett volna végig a kamerának, hanem felfalni azokat a csajokat. Már Mariannál sem tetszett ez az erõltetett mosolygás. Több természetesség, lazaság kellene Csabától.

Tamás 9/10
Csak így tovább!
Csak ne bízza el magát.

Non Stop 5/10
Habár elvileg csapat lennének, nekem nem tetszett, hogy túlságosan egy emberre volt kihegyezve ez az elõadás. A párbajban aztán már mindegy volt, eljött az õ idejük a távozásra, üde színfolt voltak.

Kati 7/10
Kevesebb sminket. Szép nõ õ anélkül is, sõt hármójuk közül a legszebb.
Egy számomra érdektelen számot adott elõ szokásához híven elég jól. A hármas döntõben a helye, kérdés, van-e hozzá elég szavazója. Szerintem nincs, úgyhogy az esélytelenek nyugalmával énekelhetne tovább, valahogy úgy, mint az elsõ két élõ adásban.

A nap beszólása is itt hangzott el Ferótól Ildikó felé:
- Milyen bizonytalanságról beszélsz már, banya?!

Norbi 4/10
Gyenge volt, nem vitás. Éneklésben nem gyõzheti le semelyik másik játékost.
A hét folyamán gondok voltak a hangjával, gégészhez is küldték tán. Túlerõlteti, ezért néha be kell iktatni neki pihentetõbb számokat, mint amilyen ez is volt.
Hogy tudna õ egy másfél órás koncertet lenyomni? Sehogy. Talán egy tízperceset.
Norbival kapcsolatban van még egy konteós gondolatom, ezt most nem fejtem ki.

Gesztit most megdicsérem, voltak kifejezetten jó észrevételei.
Malektõl egy pont levonás a szólólemeze miatt. :-)
A pontot KI-nak ítélem, így az állás:
Ildikó, Péter, Miki, Feró: 3, -3, -1, 3
dr66 2010 nov. 14. - 23:17:47
(5443/11327)
Mennyire mások vagyunk!Nálam Janicsák csillagos ötös,Vastag Tom Jones dalának paródiája pedig ülj le,fiam egyes!
1/10
El Fary 2010 nov. 14. - 23:16:53 1/10
(5442/11327)
Ultragagyi.
Egyre nagyobb csalódás nekem ez a Malek Miki. Õ is csak a hirtelen jött népszerûségbõl akar a zsákba tenni némi zsetont, pár milliót, ahogy énekli is, csak mert jókor volt jó helyen, a munka meg várhat.
Kifejezetten kártékony ez a fajta szellemiség.
1/10
El Fary 2010 nov. 14. - 23:07:39 1/10
(5441/11327)
Hát tényleg olyan, jól írja az egyik kommentelõ a video alatt, mintha egymásnak énekelnék.
JLH Fans 2010 nov. 14. - 22:15:18
(5440/11327)
Írok 1 másik fórumra is, és CTRL V befigyelt:)
offtopic
zotyo04 2010 nov. 14. - 21:37:01
(5439/11327)
Hogy szerettem ekkor még Gesztit:(

http://www.youtube.com/watch?v=4ye6gtF24Y0

Amikor még nem volt pöffeszkedõ hájfej.
offtopic
zotyo04 2010 nov. 14. - 21:35:04
(5438/11327)
offtopic
zotyo04 2010 nov. 14. - 21:31:57
(5437/11327)
Bár nem elég csak elénekelni a dalt...nem ártott volna egy kis beleélés Keresztestõl. Cserháti a szívét is beleadja, a reflénnél megszakad az ember szíve:(

http://www.youtube.com/watch?v=D6eUdMYzL3k
offtopic
zotyo04 2010 nov. 14. - 21:29:20
(5436/11327)
Keresztes tényleg tud valamit:)

http://www.youtube.com/watch?v=FO8te7Z8bl0
offtopic
zotyo04 2010 nov. 14. - 21:27:05
(5435/11327)
X-faktorba való jelentkezésekor Malek Mikinek egy nagy NEM-et mondtam volna. Nincs benne tehetség. Jó ez a szám olyan gagyeszli, amikor a hálótársával énekel:D

http://www.youtube.com/watch?v=YX20A7o6iI4

(bár pici még elviselhetõ benne)
offtopic
zotyo04 2010 nov. 14. - 21:24:36
(5434/11327)
Miért kell ennyire széthúzni?:O
JLH Fans 2010 nov. 14. - 20:25:12
(5433/11327)
Huh, ma nincs energiám mindent visszaolvasni elõzõ 2 napból, de ígérem holnap megteszem és reagálok, addig egy kis rövid vélemény, hogyan is láttam én a tegnapi napot:

Takács Nicolas:

Borzalmas dalválasztás, lapos elõadás, tiszta hang, azaz a szokásos Nicolas, illetve a dalválasztás miatt a szokottnál picit gyengébb. Tán a minimális szimpátia számít fél pontnyit, vagy az, hogy ez nálam azért legalább 40-50% ban énekverseny kellene hogy legyen:

Osztályzat: ( 6 )

Janicsák Veca:

Mikor az elsõ ütem felcsendült, már tudtam, hogy 2 eset lehetséges, a piszkosul bátor, ill a vak ló esete:) Bár a zsüri óriási megdöbbenésemre odáig volt érte, bennem bizony közel olyan érzeteket keltett, mint 2 adással ezelõtt Tomi kölyköd voltam cimû lebõgése.

És ma még csinos sem volt... A bátorságot ugyanakkor értékelem, ám ha volna 2 életem, sem adnám Vecának egyiket (sem).

Osztályzat: ( 5 )

Sóderindás Dorka:

Amennyire Nikolast lebaszás illetné a dalválasztásért, Gesztit bármennyire is megutáltam, bizony ez most telitalálat volt. A legkisebb hangterjjedelmû Dorkának bizony életmentõ volt ez a kis túlzással Boci-boci tarkánál sem klasszisokkal nehezebb Fugees nóta, az már persze más kérdés, hogy még ígyis csúztak bele olyan hangok és intonációk, amiknék részben a fejem, részben a fülem fogtam, hogy mit is keres õ itt.

Az osztályzatnál megint kettõ között vaciláltam, és unszimpátiám ellenére a magsabbat adtam, ugyanis jelenleg ez a maximum, ami bennevan, és el kell ismerni, ezt kihozta magából.

Osztályzat: ( 4 )

Vastag Csaba:

Ha Dorkánál dicsértem a dalválasztást, akkor Csabira mit mondjak?! Tökéletes, egész egyszerûen, és bizony sem énekben, sem elõadásban nem hozott szégyent még Tom Jonesra sem, oké, visszafogott volt túlságosan, meg nyilván nincs olyan hangja, mint Tomnak, de összegészében nagyon tisztességesen leénekelte, és az egész produkció igencsak megragadóra sikerült, és nemcsak lányok miatt.

Osztályzat: ( 8 )

Király L. Norbi:

Azt hiszem, ha valami miatt szidhatjuk, akkor nála sem a bátortalanság az. És mikor elkezdte énekelni, hát....hogy a mentorok szavával éljek, bizony elsõ fél percben " CHarlie is back" érzet kerülgetett, de mivel zeneileg nem vagyok képzetlen, tudtam, hogy a dalnak van egy csúcspontja, amin áll vagy bukik a dolog, és bizony....azt vagy 1 oktávval feljebb kellett volna énekelni, amihez Norbinak nincsen meg a hangja még.

S mivel ebben a dalban a nevetettés és az elõadásmód, a 2 nagy erõssége nem lehetett benne, énektudásban pedig van mit fejlõdnie, rezgett a léc nálam, hogy inkább jóra vagy inkább rosszra értékeljem, végül a kettõ között foglaltam állást, mivel szégyent azért nem vallott, ahhoz képest, amilyen lebõgésre gondoltak páran a dalválasztás után.

Osztályzat: ( 6 )

Wolf Kati:

Most viszont, hogy megint majdnem magam idézzem: Ha Nikolas lecseszést érdemelt a dalválasztás miatt, akkor Katira mit mondjak?!

Nem voltam azért annyira fáradt még, így nem hiszem, hogy az én hibám, hogy itt aludtam el majdnem, mind az elõadásmód, mind az éneklése nagyjából egy átlagos hulla EKG görbéjére emlékeztetett, ami még hagyján, de tõle szokatlanul itt-ott hamis is volt, a mûsor ekkori állásánál nem tudtam dönteni, hogy Dorka- Veca vagy Dorka- Kati párbajt várjak-e .

Osztályzat: ( 5 )

Non- Stop:

Azért a fiúk tettek róla, hogy megválaszolják gyorsan az elõzõ mondatomban emlegetett elmélkedésem, Ádám és Zsolt kivételével ugye tudjuk, hogy a többieknek nem sok köze van an énekléshez (most nekik se volt sok) mivel a dalválasztással a minimális humort is eleve kispórolták az elõadásból, nem is lehetett más az eredmény.

Ha ezt a válogatón adják elõ, vélhetõen 4 hatalmas NEM és néhány pikírt komment lett volna az eredmény. Az osztályzatom csak azért nem gyegébb, mert akkor mit mondjak/adjak Dorka elõzõ heti párbajdalára?

Osztályzat: ( 2 )

Vastag Tomi:

Mivel ismeritek Tomiról az eddigi véleményem, már elõre fogtam a fejem, hogy hozza a szokásosat, és minek kellett megnéznem egyáltalán a mûsort.

Hát ehhez képest....Hogy a dalcímre utaljak,bizony jobban tettem volna jómagam is, ha nem mondok semmit Bitter Sweet Companynak Tomi tudása kapcsán:)

Ugyanis ma elõször bizonyította be számomra, hogy tévedtem, és igenis mocorog benne valami, amit tehetségnek hívnak.

És mivel nem szégyen beismerni, ha az ember téved, és ráadásul számomra nem annyira szimp versenyzõt is ugyanúgy képes vagyok viszonylag objektíven értékelni, mint a kedvencet, ezért meg kell mondjam, nemcsak viszonylag tisztán leénekelte a dolgot, meg piszkosul jól eladta a dalt nagyobb intonációs zûrök nélkül, de tényleg van vmi különleges a hangszínében. Énektudásban szvsz jelenleg nincs a top 3 ban, de ezzel együtt belõle is lehet valaki, akárcsak Enikõbõl, ez egészen biztos.

Mindenesetre ha hajszállal is, de azt est legjobb produkciója, egyben nagyon kellemes csalódás volt.

PÁRBAJ:

Nicholas:

Kedves Takács Nicholas! Elmész ám te a tudod hová ugye?!:) Ha így tudsz énekelni, ilyen felszabadultan tudsz elõadni, amit utoljára a Halleluja kapcsán hallottam, meg ilyen hozzád illõ dalt tudsz választani, akkor máskor mi a jó francot csinálsz?:)

Szuper volt, de tényleg, ha a 2 Vastag tesótól ma némileg el is maradt, de ellentétben az elsõ dallal, amit untam de piszkosul, ezzel annál inkább lenyûgöztél.

Non-Stop:

Kezdem azt hinni, hogy ez sem élõ adás, hanem felvétel, és Nicolassal együtt felültettek benneteket is a hullámvasútra srácok. De tényleg, ti elhittétek, hogy az alig 30 perccel azelõtti fülsértõ borzalmas nyekergést bemutatók is õk, meg akik ezt az egész szépen énekelt, lendületes és magával ragadó showt csináltak, szintén?

A legroszabb után sikerült egy legjobbat is produkálni, picit még sajnáltam õket, pedig nem gondoltam volna elõtte.

Osztályzat: ( 7 )

Akkor ti jöttök, ne kíméljetek a véleményekkel, holnap majd visszaolvasok 25 oldalt, és reagálok a tiétekre én is:)
offtopic
tricia 2010 nov. 14. - 18:09:08
(5432/11327)
Ez tényleg hihetetlen! Mondta már valaki Malek Mikinek, hogy ne erõltesse az éneklést???
Hát ez van, amikor valaki ki tudja fizetni a stúdiót, olyan számot vesz fel, amilyet csak akar... Nem kell minõség...
offtopic
zotyo04 2010 nov. 14. - 17:17:50
(5431/11327)
De magyarázd el mitõl voltak jók! Mert halvány lila gõzöm sincs, mit keresnek felnõtt férfiak ekkora létszámban egy énekesi tehetségkutató versenyben.
8/10
offtopic
musicclown 2010 nov. 14. - 17:13:44 8/10
(5430/11327)
direkt írtam így,hogy jó mentorált,vagy jelölt vagy nevezd aminek akarod,mert szerintem nem a mentorokon múlik a tehetségük..
Másodszor pedig szerintem nagyon jók voltak.
Úgyhogy nem ugyanaz a véleményünk,de ez nem is baj.
Nem érdekel.
offtopic
zotyo04 2010 nov. 14. - 17:07:05
(5429/11327)
-az
zotyo04 2010 nov. 14. - 17:06:28
(5428/11327)
Elõszõr is nem "jó mentorált", hanem jól mentorált. Bár így sem túl helyes, hiszen mindenki jól van mentorálva.
Aztán meg ez nem a "melyik a legjobb csapatmunkában dolgozó" tehetségkutató, már az elején sem értettem, hogy került be ez a rémes non-stop. Viccesek meg minden, de akkor irány a církusz...énekelni viszont nem tudnak. Ha nem lenne zene és hangszerek a világon még értékelném is az az "a capellát", de így, mindig vártam mikor lesz már vége ennek a színvonaltalan elõadásmódnak.