Helyszín

Zobori Kalandozoo Kalandpark és Szabadidő Központ


Zalaszabarban - mindössze 10 percnyire a fürdővárostól - frissen nyitott családi szabadidőközpont, a Zobori Kalandozoo aktív outdoor élményeket kínál a gyermekkel érkező családok számára.

Az látogatóközpontban lévő kalandparkban garantáltan levezethetik a gyerkőcök a kimeríthetetlennek tűnő energia készleteiket, hiszen különböző nehézségi fokozatú kötélpálya rendszeren tesztelhetik ügyességüket. Ha anyuka és apuka kedvet érez, ők is csatlakozhatnak a lurkókhoz. Igazi különlegesség a kötélpályához tartozó óriáshinta, amely mellesleg egy igazi bátorságpróba. A csapat a saját erejével húzza 8 méter magasságba a vállalkozó szellemű kalandozó, ahonnan a szabadesés érzését tapasztalhatja meg. Mindezt természetesen teljes biztonságban, védőfelszerelésben, szakképzett felügyelet mellett élvezhetik a látogatók. Nincsen szükség semmilyen előzetes ismeretre, oktatók tanítják meg a helyes használatot a vendégeknek.
A kötélpálya mellett számos dolog vár még kipróbálásra a parkban; íjászat, lézerharc, trambulin, légágyú, lábbal hajtható gokart, füves focipálya, homokos röplabda pálya, játszótér szerepel a repertoárban.
A különleges állatokat bemutató állatsimogatóban törpe kenguru, szurikáták, alpaka, rackajuh,
Wallisi fekete orrú pihe-puha bari, barátságos szarvas, birka, ló, kutya, csirke, kacsa, galamb, papagájok, nyulak, hörcsögök csalnak mosolyt a gyermekek arcára, az ökoházban pedig játszva tanulhatnak és ismerkedhetnek a Kis-Balaton növény-és állatvilágával a gyermekek.

Július végétől pedig a beltéri száraz csúszdaház várja a kalandozni vágyókat, időjárástól függetlenül nyújt élményt a létesítmény. Különböző nehézségi fokozatú csúszdákon a legkisebbektől a felnőttekig a család minden tagja nagyszerű élményekre tehet szert, a legbátrabbak a szabadesés élményét is megtapasztalhatják. A csúszdák mellett egy többszintes játszó-és mászó labirintusban tesztelhetik ügyességüket a gyermekek.

A szabadidő központ főszezonban 10-től este 8 óráig tart nyitva, így akár egy strandon töltött nap után is tökéletes program lehetőséget kínál. Zalakaroson és a Balaton parton nyaralók számára is könnyen megközelíthető, hiszen a Balaton nyugati szegletének települései- Kesztely, Hévíz mindössze 30 perc alatt elérhető, Zalakarosról pedig mindössze 15 percet kell autózni a felejthetetlen szabari kalandokért.

A park nyújtotta élmények mellett a Kis-Balaton természeti kincsei, növény és állatvilága egy karnyújtásnyira található, a szabadidőközpontból a Balatonra és a Kis-Balatonra nyíló egyedülálló panoráma pedig garantáltan elvarázsolja a látogatókat.

Árak:

Főszezon (06. 15. - 08. 31.) - alap belépő: 2500 Ft, "minden bele" belépő: 3800 Ft
Elő- és utószezon (03. 24. - 06. 14. és 09. 01. - 10. 31.) - alap belépő: 1900 Ft, "minden bele" belépő: 3500 Ft
További árak a honlapon.

Szolgáltatások:

-kilátó
-állatsimogató
-gokart
-játszóterek
-amőba
-pihenők használata
-kicsi trambulin
-kiszuperált járgányok
-dombcsúszda
-drótcsúszda
-rugósjátékok
-kötélpálya (max. 2 óra időtartamra, egyszeri felkészítéssel)
-csúszópályák
-óriáshinta (egymás utáni kétszeri kipróbálása)
-lézerharc (a szabadon levő fegyverek függvényében, alkalmanként 20 perc, korlátlan)
-ugráló trambulin (alkalmanként 7 perc, korlátlan)
-sportpályák - foci- és röplabda (korlátlan)
-íjászat (egyszeri, max.15 perc)
-légpuskás lövészet (15 lövés)
-késdobáló (max. 5 perc)