Helyszín

MiniPolisz - Az interaktív gyerekváros

Elérhetőség:

Az első hazai "miniváros" 2011-ben nyílt meg a Nyugati téren, ahol az évek folyamán több száz család, iskolás és óvodás csoport fordult meg. Az ötletgazda elképzelése egy merőben új, mind a gyerekek, mind a családok szórakoztatását biztosító program létrehozása volt.
A MiniPolisz egy miniváros, egy olyan valódi, élethű környezet a gyermekek méreteire szabva, ahol kipróbálhatják a számukra elérhetetlen "felnőttes" dolgokat:
- ahol a darukezelést és a zsetongyűjtést egyszerre gyakorolhatják,
- önállóan festhetnek, barkácsolhatnak, autót szerelhetnek vagy kertészkedhetnek, és anyu nélkül főzhetnek vagy bevásárolhatnak
- az egészségközpontban Snoopy-val közösen felfedezhetik az egészség világát,
- a professzionális green boxban pedig a várható időjárásról tájékoztathatják a nézőket.

A szervezők az évek során megszerzett tapasztalataikat kihasználva egy látványosabb és élvezetesebb interaktív kiállítást hoztak létre. A MiniPoliszt a divatos "loft" lakáshoz hasonlóan alakították ki, egy légterű, átlátható belső helyszínekkel. Itt kitárul a gyerekek számára a felnőttek világa: saját maga kezelheti a darut, tűzoltóként slaggal olthatja a tüzet, futószalag mellett szelektálhatja a szemetet vagy akár 100 aranyrúd biztonságáért is felelhet a bankban.

A MiniPolisz az új koncepcióban vezetett játékélményt nyújt, melyben játékos köntösbe bujtatva jutnak a gyerekek az életben használható praktikus információkhoz. Az új helyszínen megtalálhatók a mindennapi élet hagyományos színterei, bennük pedig valódi aktivitások fogadják a gyerekeket: olykor egy posta, egy fogászati rendelő vagy egy pizzázó életébe csöppenhetnek bele, az élelmiszer diszkontban pedig nem csak bevásárolhatnak, hanem még a kasszát is kipróbálhatják, illetve névre szóló vásárlói igazolványt is készíthetnek. A városkában a kulturált közlekedést is megtanulhatják autóval vagy tömegközlekedési eszközökkel egyaránt.

A szervezők tehát a tartalmi elképzelésekben továbbra is figyeltek arra, hogy az önfeledt játéké legyen a főszerep, de mellette fontosnak tartották a mindennapi, gyakorlati ismeretek megszerzését is. Helyet kaptak a valós élet edukációs folyamatai: hogyan kell tankolni, mit kell csinálni, ha tüzet észlelünk, hogyan kell takarékoskodni vagy szelektíven gyűjteni a szemetet...mindezeket animátorok irányításával sajátíthatják el az alkalmi "városlakók".

Gyermekjegy: 2.790 Ft / fő
Kísérőjegy: 1.290 Ft / fő
Családi jegy (2 felnőtt, 2 gyerek): 6.990 Ft
Családi + (2 felnőtt 3 gyerek): 7.990 Ft
Csoportos jegy: 15 főt meghaladó csoportok esetén: 1.790 Ft/fő
A csoportos látogatás előzetes regisztrációhoz kötött, kérik vegye fel a kapcsolatot a csoportszervezővel az alábbi telefonszámon: Hollós Tímea 06-70-940-0753
A belépés 0-1 éves korig díjtalan.