Arthur: Maltazár bosszúja

Bakancslistához adom
Arthur et la vengeance de Maltazard
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott francia animációs film, 93 perc, 2009

Értékelés:

73 szavazatból
Szerinted?

Arthur már nagy izgalommal várja a nagy nap éjszakáját, mikor utoljára visszatérhet a villangók országába, hogy találkozzon Holdviola hercegnővel. De Arthur édesapja mit sem törődve ezzel, előbb szeretne hazautazni. Mikor már épp indulnának egy pók Arthur kezébe tesz egy rizsszemet, melybe S.O.S. jeleket karcoltak. Kétség sem férhet hozzá, Holdviola hercegnő bajban van! Azonban a legnagyobb meglepetés akkor éri Arthurt, mikor rájön, hogy a villangók országából senki sem küldött neki segélykérő üzenetet. De akkor mégis, ki csalhatta oda ilyen agyafúrt trükkel a mi kis hősünket?
Bemutató dátuma: 2009. december 3. Forgalmazó: Fórum Hungary

Stáblista:

Szereplők

Maltazár eredeti hangja
Tátombák herceg eredeti hangja
Rose eredeti hangja
Max eredeti hangja
Armand eredeti hangja
Archibald eredeti hangja
Jake eredeti hangja

Hozzászólások

Szerinted?
3/10
The Cortez márc. 24. 18:44:02 3/10
Hiába került bele 1-2 jobb ötlet, a második részben ugyanúgy folytatódik tovább a gyerekes unalomtenger, még nagyobb röhejfaktorral nyakon zúdítva. A rendező többek közt megint a Ponyvaregény egyik betétdalát nyomatta benne, igaz nem ugyanazt, mint amit az előző felvonásban. A lezárásban a Vissza a jövőbe 2-höz hasonlóan, itt is bereklámozzák a 3. epizódot.
asekar12 2011 aug. 23. - 16:22:33
Tripp Cambell is szinkronizált a filmben.
8/10
Ze74 2011 jan. 27. - 10:49:13 8/10
Nekem az elsõ rész nagyon tetszett,ez már kevésbé,persze látványos,de a történet elég gyenge,az meg különösen nem tetszik,hogy mostanában az elsõ után a folytatást feldarabolják.Lehet hogy ez hozza a több zsét(mert muszály megnézned a harmadikat is különben nem volt értelme megnézned a másodikat,és mire moziba kerül,újra nézheted az egészet,hogy képbe maradj.Tripla bevétel!!!),de a nézõnek ez szívatás.
1/10
Rahar 2010 márc. 10. - 10:08:27 1/10
Nekem nagyon nem tetszik a film, unalmas alaptörténet, teljesen érdektelen cselekményvezetés és gyenge grafikai megvalósítás jellemzi. A film nem idegesített, hanem egyszerûen nem kötött le, érdektelen a számomra, ezért 10 pontból 1 pontra értékeltem. Megtekintését senkinek sem ajánlom, de egy unalmas animációs film.
9/10
Katey88 2010 jan. 02. - 22:39:28 9/10 Előzmény Luke Ryan
Nekem nagyon tetszett...igényes, ötletes, édesek a figurák:) Egyáltalán nem csalódtam és már várom a folytatást:)
1/10
Ivanxx77 2009 dec. 28. - 10:23:47 1/10
Luc Besson jó pár évvel ez elõtt valamiért megharagudhatott a mozinézõkre, ezért tol elénk mostanában ilyesmiket.
Valószínûleg kísérletezik velünk, mit vagyunk képesek még "megenni". A gyerekekkel szemben idáig még elnézõ volt de most nekik sem kegyelmezett. Nyilván az "elvetemült,mindenevõ"szüleik miatt.

Régi filmötletem: Elkezdõdik egy film, akár érdekes is lehet, megismerjük a szereplõket (15-20 fõ)kezdenek kibontakozni a szálak, amikor a 25. percnél a sors úgy hozza, hogy mind egyszerre száll föl egy gépre ami két perccel késõbb lezuhan és a stáblista megindul fölfele.
Talán egyszer még láthatom megvalósulni!

...de hercegnõnek tényleg jó segge van.
4/10
Luke Ryan 2009 dec. 22. - 10:59:35 4/10
Arthur gyenge,rövid és lassú történetû visszatérése...
10/4
keril 2009 dec. 14. - 07:59:58
Elképesztõ pofátlanságnak tartom hogy a film elõtt 30perc reklámot kellet végignéznem majd a filmet 60perc alatt lenyomták és be sem fejezték teljes árú mozijegyért.

Az egész filmben húzták a történetet mindenféle lényegtelen közjátékkal, majd a lényeget összecsapták és amikor éppen kibontakozik a konfliktus, akkor fejezik be. Ha ez egy TV mese lenne amit másnap vagy jövõhéten fojtatnak akkor is anyázok, de így annál sokkal csúnyábbakat kívánok a stábnak.

Miután én egy teljes árú mozijegyet fizettem ki, jogot formálok a film befejezõ részének megtekintésére is.

Aki még nem nézte meg annak azt javaslom, ne is tegye. A film szerintem elég jó, de majd csak a befejezõ résszel együtt érdemes megnézni.
4/10
Dóridodó 2009 dec. 13. - 18:51:20 4/10
Számomra egy nagy csalódás volt az elsõ rész után amit a mai napig IMÁDOK!!!Szeretem a kis szerelem vonulatot a filmben, meg a hercegnõ kitartását, az izgalmat.... Ehhez képest hihetettlenûl rossz ez a második rész! Mi 4-en mentünk, a két gyermekemmel, és 4800 ft-ot fizettünk, ami nem is lett volna olyan nagy gond, ha nem lett volna a film egy nagy átverés!!!!
De így bizony nagyon drága mulatság volt!!!
Kb. 20 percben meg lehett volna csinálni amit 1,5 órán keresztûl húztak, aztán mire végre beindúlna a film egyszer csak vége, a gyerek meg néz rám, és görbûl a szája. Ennyi. Senkinek nem ajánlom.
UI: Ja, Holdfény hercegnõbõl, egy plázacicát sikerûlt kerekíteni. Szomorú.
1/10
csodapotty 2009 dec. 13. - 17:29:31 1/10
Nagyon rossz volt, hogy igy levágták a végét, nem volt kerek, szörnyû....az volt a legrosszabb, hogy láttam azokat kicsi gyerekeket a moziban, hogy elkezdtek sírni a csalódástól. Csak arról volt szó amit már a reklámban mutattak, semmi meglepetés....vagyis meglepetés volt, hogy sokkot kaptunk a filmtõl...
Meg ne nézzétek, mert nagy csalódás lesz...nem érdemes elrontani a napotokat!!!
LiziEyre 2009 dec. 12. - 21:58:01
Hello!

Döbbenet a vége. Én szabályosan kiakadtam...
Ami még nem tetszett, hogy túl sok volt benne az emberi rész, a villangókra alig maradt idõ.
Max dumája nagyon tetszett, az pörgött :) Holdviola nõies oldalának pedig örültem, bár lehetett volna beletenni egy kis harciasságot Maltazárral szemben.
Az viszont gáz, hogy a cím Maltazár bosszúja, ennek ellenére alig szerepelt benne :/
Az elsõ részhez képest tényleg nem olyan jó, de talán megszerzem DVD-n :)
9/10
beo71 2009 dec. 10. - 22:23:15 9/10
Ilyen egy jó folytatás:pörgõsebb,látványosabb,akciódúsabb és az elsõ rész hangulatát viszi tovább.9/10.
Negatívum:rövid és félbe szakad.Már nagyon várjuk a folytatást!
Ui.:Remélem ezt a gyerekek nem olvassák el:örülök,hogy nem csak én vettem észre a hercegnõnek micsoda isteni segge van,már azt hittem aberrált vagyok.(Index-kritika megmentett.)
1/10
Lacika_ 2009 dec. 10. - 13:08:50 1/10
Sziasztok!

sajnos szerintem ez nagyon rossz lett, semmi nem történt az egész film alatt, ez tényleg csak egy átvezetõ rész a következõ részhez(remélem) de ezt kb 10 percben is lelehetett volna tudni.

Mindenkinek ajánlom: NE nézze meg nem éri meg fizetni érte!!!!

A hercegnõ grafikája is nagyon rossz lett szerintem is, túl csini babásra vették benne a figurát, pedig azért az elsõ részben nem épp a nõies oldalát ismertük meg a hercegnõnek hanem a céltudatos, határozott lányt. :)
Számomra a hercegnõ grafikája elveszítette egy kicsit a mesebeli alakot, túlságosan emberivé tették az arcát. remélem a 3 rész jó lesz, azt hiszem ezt a dvd-t nem veszem meg a következõ rész szinte követhetõ lesz szerintem enélkül is...

1/10
6/10
norbitron 2009 dec. 09. - 18:05:00 6/10
az elsõ részen felbuzdulva nagyon vártam a másodikat és éppen indultunk volna megnézni, mikor megérkezett dvd-n és nem bántam meg, hogy nem adtam ki rá pénzt moziban! úristen, nagyon nem jó.....
1/10
veryvaaa 2009 dec. 09. - 14:52:39 1/10
Huh, nehogy megnézd, ha készülnél elmenni rá! Nagy hiba volt...
Cressi 2009 dec. 09. - 13:50:13
Sajna mi is most láttuk két napja.... nagy döbbenés volt, hogy nem lett vége...((
Ha elõre tudjuk, nem megyünk...
Elekszisz 2009 dec. 07. - 18:10:31
Én is tegnap láttam a moziban. Az elsõ rész nekem nagyon tetszett. Ez sem volt rossz, de hogy így van vége...
Hát döbbenet volt sajnos. Remélem azért nem kell várni egy évet a második (harmadik) részre...
Habár addigra már kijön dvd-n és a folytatás elõtt megint meg lehet nézni. :-)
5/10
vegvaribalazs 2009 dec. 06. - 22:03:43 5/10
Utoljára 5 éve írtam kommentet itt bármien fimrõl. Ám a mai nap ezt láttam és... Ez annyira felkavart, hogy újra rá vettem magam az írásra. Az elsõ részt láttam moziban, megvan DVD-n és olvastam is. Számomra az elsõ rész ...
Egy leírhatatlan alkotás, imádom! Rengeteg filmet láttam és ez benne van a legjobb 10 ben nálam. Azt mondjuk tudni kell hogy az elsõ részt 1994-óta csinálták, és azt hiszem 2004ben volt a bemutató, tehát kb 10 év alatt készült el komoly munkával. Ami meg is hozta a gyümölcsét. Mivel úgy volt, hogy nem lesz folytatás filmben, elolvastam a 3. , 4. részt könyvben. (Tudni illik az elsõ film az elsõ két kötetet dolgozza fel.) Nagyon örültem, amikor halottam, hogy lesz 2.rész filmben. Bár amikor felmentem a hivatalos weboldalra és láttam hogy 3. rész is lesz, az már akkor is kicsit gyanus volt, mert azt hittem, hogy ugyan mint az 1-et 2 kötetbõl csinálják. -> Ez okozza a film végén lévõ történet szakadást. Ám ez még csak a kezdet, amikor olvastam, hogy a film tinédzser stílusú lesz, kicsit megörültem, hogy láthatjuk felnõni fõ hösünket , és gyönyörû menyaszonyát, de ez a lehetõ legrosszabban sült el.

Az elsõ ami nekem zavaró volt, hogy Arthur apja helyét egy úly színész vette át.

2. Nem tudom, hogy ez csak magyar idiótaság, vagy direkt majdnem mindenkinek új a hangja(arthurét nem számítva, mert ezzel nyílvánvalóan azt akarták kifejezni, hogy már tinédzser)

3. Szerintem elsõ körben nem rosz, hogy javítottak kicsit a villangók (grafikályán), de ez Holdviola esetében számomra csúnyulást jelentett.

4. A stílus: Így elsõ nézés után is észrevehetõen sok karakter stílust kicsit elcsesztek. Pl.: Holdviola számomra egy ribancá vált. Arthurból kiveszett az a tisztelet, keedvesség, és állandó boldogság. Mex-et meg a többieket inkább nem is említem.

5. A mesebeli karakterek mozgása, olyan lett mintha, robotok írányították volna õket, nem ez a szabad mozgás, hanem az egész film alatt olyan benyomásom volt mintha szégyenlõsek lettek volna, nagyközönség elött adni a normális önmagukat, feszültek voltak.

6. Erre nem tudok konkrét példát mondani, de nekem az a benyomásom volt, hogy a hang nem volt tökéletesen egyeztetve a filmel. Nem késett meg ílyenek, hanem mintha ilyen (mû) hang lett volna.

7. A történetet, összecsapták, túl hosszú volt az a rész, amíg ember és alig maradt ideje villangónak lenni.

Elsõ soron ennyi jut az eszembe, nagyon összecsapták, míg az egy 10 év allatt, ez jó ha 3 év allatt készült el. Nagyon mérges vagyok Luc Bessonra, hogy hogy tudta ezt így elrontani, pedig még a könyvet is õ írta...

Aki az elsõ részt látta, annak nem ajánlom a saját érdekében, hogy megnézze. (Nekem teljesen elment tõle az életkedvem.) Márcsak azért is nem , mert ha nagy pénzügyi bukás lesz akkor talán Besson meggondolja, hogy menyire kapkodja el a hármat.

A lényeg, hogy bármennyire is rendített ez most meg, én még mindig bízom Besson-ban , és reménykedem, hogy ez csak egy botlás volt, vagy ezzel a filmel a bírkáknak akart megfelelni, akik sajnos egyre többen vannak.

Mindenesetre az egyet mindenkinek ajánlom. És köszönöm neked ha volt idõd elolvasni ezt a hosszú kommentet.


Ellenérveket, vagy egyébb gondolatokat szívesen meghallgatok.

Köszönettel: Végvári Balázs
6/10
tuske 2009 dec. 06. - 21:37:41 6/10
hát a végét azt nagyon el rontották szerintem :) de az elsõ része tényleg jobb volt :)
2/10
kalacs18 2009 dec. 05. - 20:39:37 2/10
hát én nagyon nem erre számítottam, szinte semmi nem történt az elsõ részhez képest (amit imádtam) és mikor kezdett izgi lenni, hopsz VÉGE.... hát én tök nagyot csalódtam :(
Összes hozzászólás