Madarak a dobozban

Bakancslistához adom
Bird Box
16 éven aluliak számára nem ajánlott amerikai horror-dráma, sci-fi, 117 perc, 2018

Értékelés:

126 szavazatból
Szerinted?

Öt évvel azután, hogy egy szorongató, láthatatlan erő öngyilkosságra kényszeríti az embereket, egy túlélő két gyermekével kétségbeesetten próbálkozik biztonságba kerülni.
Forgalmazó: Netflix

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
8/10
kaloz44 2023 aug. 15. - 14:35:42 8/10
Szerintem ez olyan film aminek a mit miertjet saját magadnak kell kitalálnod. Egyértelmű hogy több szemszögből is lehet érteni a filmet. És pont ezért jó.
6/10
Katalin93 2023 júl. 30. - 20:44:01 6/10
Annyira nem volt vészes, bár a mit-miért szálak nem igazán kerültek felgöngyölítésre.
8/10
nikato 2023 júl. 17. - 15:56:45 8/10
Szerintem nagyon jó film, kár, hogy nem szinkronizálták le. Végig fenntartotta a figyelmet, érdekes volt; volt benne egy-két unalmasabb vagy idegesítőbb jelenet (SPOILER: főleg a gyerekek) SPOILER VÉGE, de az még belefért.
SPOILER:
Nekem ami fura volt, hogy minek kellett annyi embernek menni a boltba, több kaja befért volna még, ha kevesebben mentek volna.
5 év alatt mit ettek? Elmentek a boltba vetőmagokért aztán bekötött szemmel elültették?
SPOILER VÉGE
6/10
Sociopathic 2023 máj. 21. - 22:13:53 6/10
Nagyon jó alapötlet méltatlan elpocsékolása. Annyira sok kérdés maradt megválaszolatlanul.


1. Miért madarak a dobozban? A madaraknak mi értelme volt? Oké, jelezték, hogy jönnek a szörnyek, de a szörnyek mindig jöttek, mindenhol ott voltak, mit kellett rajtuk jelezni? A madarak jeleztek, de az emberek ugyanúgy csak álltak és paráztak, mintha nem jeleztek volna, csak a szél miatt jönnek rá, hogy közelít valami. Miért nem az volt a megfejtés a végén, hogy a madarak távol tartják őket? És pont ezért nem értem, hogy Gary miért teszi be őket a fagyasztóba? Mert mit zavartak volna neki vagy a szörnyeknek?
2. Oké, az őrültekre máshogy hatnak a lények, de... nincs egyetlen vak vagy gyengénlátó sem abban a nyüves városban? A legközelebbi vak 2 napos hajóútra van? Tényleg, gyengénlátókra (ha nem látja pontosan a lényt) vajon hogy hogyan hatnak? Mert ha sehogy, akkor egy homályos szemüveg is elég lenne a kivédésükre? Meg amúgy is,miért kell folyamatosan bekötött szemmel közlekedni, ha úgyis szólnak a madarak, ha jönnek a szörnyek?
3. Az őrülteket tudták irányítani a lények, vagy csak ők immunisak voltak? Ha az utóbbi, akkor miért volt fontos, hogy a szemhéjakat feszegessék? Ha meg az előbbi, akkor mi zárja ki, hogy 100-200 őrült megrohamozza a vakok intézetét?
4. Kihagyott ziccer, hogy egyik gyerek se bolondult meg, főleg a fiú, akivel annyiszor elesett a terhes anyja. A végén nagy csavar lett volna, hogy immunis, mert ő se százas.
5. Jó fej a főszereplő, hogy a film végén Olympiának nevezte el a gyereket, annak ellenére, hogy az anyja arielnek vagy jázminnak akarta elnevezni...
6. A legszebb, amikor a zuhatag elötti csónakos jelenetnél minden snittnél máshol volt a gyerekeken a szemfedő... Már a vágó is szart bele az egész filmbe. 😃


6/10
fraki 2022 dec. 11. - 04:18:47 6/10
A fő probléma, ami a közönséget és a kritikát foglalkoztatja ezzel a filmmel kapcsolatban, hogy oké-e az, hogy nincs kifejtve. Szerintem a homály oké, sőt kötelező eleme egy rendes történetnek, viszont csak akkor, hogyha a világalkotás része, tehát adottság, axióma. Ha eleve egy olyan világba mutat be minket az író, ahol vannak ilyen lények, akkor maradhat a homály. Viszont ez a film a normalitástól indul, és bonyolító elemként mutatja be a lényeket. Valamit egy történetnek ki kell fejtenie, valamit fel kell oldania, különben nem jön ki nullszaldóra. Itt történik egy bonyodalom, és igazából a végén derül ki, hogy bocs, ez mégse a bonyodalom, ez a balladai homály volt, a bonyodalom az a túlélőtúra, az feloldódott. De túl sok kérdés marad a végén - hogy lehet élni egy intézetben egy életen át, hogyan szereznek kaját stb.
Boglárkaaa 2022 okt. 16. - 02:54:02
Szerintem izgalmas, mar a maga modjan! Kivancsiva teszi a nezot, h mi lesz a vege?! Hova fog kikerekedni a story?! Valojaban aki ezt nem erti, h miert alakult igy a tortenet, az tok h*lye. Az a sok hanyadtatas, mire rajonnek, h mi okozza a bajt. Mi kell es mi nem az eletbenmaradasert, a ket gyerekkel?! En teljesen atszellemultem a film alatt, olyan volt mintha a “the walking dead”-et neznem csak mas korulmenyekkel. A megoldast keresi, az anyuka vegig, mert hisz ezt teszi egy anya! Talan ez egy noknek irodott film, mert a ferfiak nem ertik , legalabb is akikkel beszeltem. Na szoval akibe beleszorult nemi noies vedelmezo oszton vagy netan anyai, az nezze meg mert garantaltan sirni fog, akkor is ha nem gondolta volna!
4/10
fferlen73 2022 aug. 10. - 17:31:14 4/10
Szerintem boztalmasan egy unalmas film volt. Az eleje nagyon érdekesen indult aztán időről-időre egy laposabb és unalmasabb lett. Ahogy az előttem szóló is írta, egyszer csak vége lesz mindennek, minden magyarázat és lezárás nélkül. Mi-miért történt nem érdekes, és mi volt a sztori lényege az sem - rakj hozzá, amit akarsz a saját kútfődből. A Gyalog Galopp című film jutott eszembe, amikor a vár nevének a vésése közben a köfaragó elhunyt, nagyjából ilyen volt ennek a filmnek is a vége. Hát nyugodt szívvel nem ajánlanám senkinek. Jóindulattal 4/10.
6/10
Ocsisonka 2022 ápr. 07. - 15:49:34 6/10
Többet vártam ettől a filmtől. Nekem nem jött be az idegen tájakon való csónakázás, futkározás bekötött szemmel. A cselekmény vontatott volt. A végére pedig úgy tűnik, hogy az iró is belefáradt a történetbe, mivel egyszerű abbahagyta. A történet nagy mértékben hasonlít Az esemény c. filmre, Mark Wahlberggel. Itt is elkezd fújni a szél, amikor jön a valami, itt is tömeges öngyilkosságok vannak. Ez szerintem nézhetőbb volt.
Lpikk 2022 jan. 13. - 21:09:03
Nem estem tőle hanyatt, de nézhető. Tetszik az alapötlet, a szembekötősdivel. Érdekes út a történetmesélésben. Ugyanakkor a film végi meglepetésig eljutva, ennek a zárásnak egy sokkal magvasabb sztori is dukált volna. Majd legközelebb! :)
Elhaym 2021 nov. 19. - 16:59:40 Előzmény tyipike
A 2. könyvet olvastad?
Roberto DiCapribogyó 2021 nov. 18. - 21:13:08
A 2/3-nál leállitottam, addigra sajnos a vállalhatatlan kategóriába csúszott le... Pedig teljesen jól indul, a múltban játszódó jelenetek izgalmasak-érdekesek kb. a film feléig. + helyszinek szépek voltak: a ház nagyon tetszett, ill. a folyó is. Ugyanakkor több problémám is volt a filmmel:

- a jelenben játszódó jeleneteknek úgy ahogy van semmi funkciója, értelme, nem viszi előre a sztorit: őgyelegnek a folyón és közben beerőltetnek egy-egy béna ijesztgetős részt két evezőlapátolás közé.

- Eredeti nyelven néztem és egy rémes sejtelmem támadt: lehet hogy Sandra Bullock pocsék szinész és csak a kitűnő magyar hangja, Fűr Anikó miatt tűnt idáig jó szinésznek? Mert itt szarul játszik, borzalmas a hangsúlyozása, mintha egy robotot hallgatnék.

- Sandra B. karakterében annyi szeretet van, mint kb egy náci lágerparancsnokban: ha kommunikál a gyerekekkel, akkor azt üvöltve teszi és folyton leba**za őket... aminek amúgy semmi értelme, hisz a gyerekek 5 éve élnek ebben a vilgában, tehát tökéletesen ismerik, tudják hogy mit kell csinálni, nem pedig 3 perce szebesültek a dolgokkal...ehhez képest S. úgy üvöltözik velük, mintha értelmi fogyatékosok lennének, akik nem tanultak semmit az elmúlt években.

- A felétől jön néhány Hallmark thrilleres B kategóriás fordulat-esemény, igy le is állitottam a filmet...
5/10
tyipike 2021 júl. 20. - 00:36:50 5/10
Megint elkövettem azt a hibát, hogy a könyv után egyből filmeztem. Így viszont legalább picit más szempontok alapján tudok szólni a kihagyott ziccerekről, félmegoldásokról.
Rettentően középszerű alkotás lett, semmi maradandót nem sikerült adnia. Sokan hasonlították Az eseményhez a filmet, amit szintén láttam, mégsem maradt meg belőle egy képkocka sem, ezért én is validnak gondolom a párhuzamot köztük. Érzem, hogy ez az alkotás is a szelektív memóriám lomtárában végzi majd...kár érte, ugyanis a könyv olvastatja magát, egy nap alatt le kellett darálnom, annyira magával rántott a történet.

A film tisztességes iparosmunka lett, de semmi több. Szép képi világ, nagy húzónevek.
Viszont már a könyv kapcsán éreztem, hogy a befejezésnél nem mertek elég nagyot húzni, vagyis önfeláldozni Maloriet. Szerinten úgy lett volna kerek és eredeti, ha kinéz a szemfedő mögül, mert egyszerűen üvöltött a történet egy ilyen lezárásért, miszerint csak a gyerekek értek volna a paradicsomba.
Egyetértek azon hangokkal, akik szerint nem tartogatott csavart a sztori. Pedig potenciál bőven volt. Ha már a könyv eseményeivel ellentétben élve hagyták Tomot -ami nem volt egy rossz rendezői döntés-, kiderülhetett volna, hogy valójában csak Malorie hallucinálja őt maga mellé, hogy erőt merítsen a gyerekek felneveléséhez. Tomnak a valóságban földön kellett volna maradnia vérben fagyva Gary mellett, és csupán főszereplőnőnk gyászba belebetegedett elméjében élt volna tovább. Ez szépen korrelált is volna az eredeti mű azon vonalával, hogy a nő sokszor játszadozik a gondolattal, vajon épp mit tanácsolna a férfi neki.
A csoport lakótársakként való együttélését szépen elmismásolták, pedig rengeteg feszültséget tudtak volna beleszőni ezzel a szállal is a történetbe. Kevés stresszesebb van annál, minthogy idegenek egy tető alá kényszerüljenek. Kiválóan be lehetett volna mutatni, hogy a kezdeti összedolgozást miként váltja fel a gyanakvás Gary színre lépésével. Ezt a részt zavarták le a leghamarabb, holott jóval nagyobb súlyt érdemelt volna. A karakterek egyike sem volt szimpatikus, így számomra az elvesztésük sem okozott katarzist, egyszerűen súlytalan volt a haláluk. Nagy baj ez egy filmben... Egydimenziós, sivár jellemábrázolások, a rokonok és a romba dőlt világ elgyászolásának megspórolása és merő érdektelenség a szereplők részéről.
A gyerekek kiképzésének kihagyása, illetve röpke érintése is fájó pont volt, hiszen így csak koloncok voltak Malorie nyakán utazásuk során, ahelyett hogy kifinomult hallásukkal navigálnák. Olyan nehéz emberi döntéseket is belevihettek volna, miként áll a bölcső felett azon gondolkodván, nem kellene -e megvakítania őket, hogy túlélhessék a szép új zord világot....apropó, a csecsemők felnevelésének nehézsége is fincsi szál lett volna, de ha nem, hát nem.
Volt egy-két kreatív adalék, mint a horgászorsó használata, a szellemileg nem épek vadászata a bújkálókra, az autó navigációs rendszerének kihasználása a vakon vezetésnél. Ezek kifejezetten eredeti ötletek voltak. Az Olympiát játszó színésznő pedig kiválóan hozta a szerepet, nekem tetszett a játéka.


Összességében tehát egy közepes, ijesztgetésre túlontúl nagy fókuszt helyező film lett, egy többre hivatott alapmű elpocsékolása.
Nálam 5/10
7/10
ARCHDEVIL 2021 jún. 06. - 23:40:19 7/10 Előzmény kecsup
Nekem már a 3. percben kevésbé volt eredeti, mivel ezt a témát már láttam a "Mark Wahlberget szelek kínozzák" filmben (ahogy végigolvastam itt a kommenteket, láttam meg, hogy Az esemény a címe, csak miután megnéztem azt, láttam, hogy ilyen címmel jelentettek meg róla kritikát és szerintem nagyon vicces :D )
Nem volt rossz, de annyira jó sem. Az szánalmas volt, hogy fiúnak és lánynak nevezte őket. Jó, a végén kozmetikázott rajta, de hát na... közben idegesítő volt.
7/10
itsme1 2020 dec. 05. - 09:44:31 7/10
Ha eltekintünk egy-két teljesen lehetetlen jelenettől, a műfaján belül egész jó kis film.
8/10
kecsup 2020 okt. 23. - 12:17:06 8/10 Előzmény Nagy1A
Azért korrekt, mert egy filmben lehet azt is lehet értékelni, hogy eredeti, ötletes, jó iparos munkaként meg van csinálva. És még ha a sztori teljesen valószínűtlen, de tényleg elég eredeti, nem szokványos panelokból összelopkodott, mint sok film manapság.
Nagy1A 2020 okt. 23. - 11:57:35 Előzmény kecsup
Off. Nem láttam, a kritikákat olvasva nem is fogom megnézni, csak kérdem: hogyan lehet egy sztori " elég korrekt " ha Te magad írod rögtön, hogy " eléggé valószínütlen, a bekötött szemű túlélés "????
Ahogy elnézem, ezek a szerencsétlenek bekötött szemmel keresik a túlélésük lehetőségét.......ha nem lenne a rendező, nem sok esélyt adnék nekik!! Esténként amikor a mozizás után, mindent leoltok és megyek a sötétben a hálószobába, az összes széklábba belebotlok, kanapék, asztalok mindíg nagyobbak és nem ott vannak, ahol világosban,........az összes ajtó nekem jön, kékre-zöldre töröm magam röpke 3 perc alatt.....!!!! Gratuláció azoknak az idiótáknak, akiknek annyira ki kellett valami lehetetlent találni, amit eddig még senki nem talált ki, amivel be lehet csalogatni filmre a nézőket, hogy az ember tájékozódásának első számú segítőjét, a látást ...elveszi tőle!! Látom a folytatásban a Bullock vakon úszik a tengerben, valószínűleg a bekötött szemű cápák között.........mekkora poén lenne!!!.....jönne a cápa bekötött szemmel.......valószínüleg nem úgy járna mint Piszkos Fred, amikor a tengerbe esett............ a cápák reménytelenül legyintettek és elúsztak az ellenkező irányba......
És ha ezek után, mint az előzőekbeen " ef " mondja, hogy a sztori itt csak másodlagos.........na akkor már csak egy ötletem van..........ami viszont korszakalkotó és még nem találta ki senki!!!
Bekötött szemmel kellene mindenkinek nézni a filmet!!!
A folytatásban pedig bekötött szemmel és bedugott füllel......
Na ezt most gyorsan szabadalmaztatom, mert ezek a mocsok hálivúdi rendezők le fogják nyúlni az ötletemet!!!
8/10
kecsup 2020 szept. 16. - 12:05:50 8/10
Korrekt film, bár eléggé valószínűtlen a bekötött szemű túlélés. Hát még a vége, ami nagyon habos holivúdira sikerült.
10/10
Ildikó Nóra 2020 szept. 12. - 17:57:32 10/10
A film nagyon tetszett, végig izgalmas volt, érdekes és különleges történettel. Sandra Bullock (nagy kedvencem) és Trevante Rhodes játéka ezen filmben is szuper volt.
10/10
offtopic
Brigitta79 2020 jún. 01. - 21:27:00 10/10
Nem szeretem Bullockot, de végignéztem mert az előzetes tetszett. Nem bántam meg. Szerintem jó film. John Malkovich óriási a bunkó szerepben. Nagyon illik hozzá ez a szereposztás. Trevante Rhodes zseniális mint mindig 10/10
1/10
ef 2020 máj. 19. - 08:32:46 1/10 Előzmény egon_von_compact
Ha a story lett volna az elsődleges, akkor igazad van.
De itt a story csak másodlagos....
Összes hozzászólás