Programkereső

✰ ✰ ✰ ✰ ✰ ONLINE KONCERTEK KEDDEN ✰ ✰ ✰ ✰ ✰

Jazz

MAO Legendás Albumok - Chick Corea: Return to Forever

április 13., kedd, 20:00

A Modern Art Orchestra a Return To Forever című lemezzel emlékezik az idén februárban elhunyt zongoristalegendára, Chick Corea-ra. Az 1972-ben az ECM kiadó gondozásában megjelent album a fúziós jazz egyik legmarkánsabb pillanatképe.

Elektronikus

Fülbevaló #18 - Dr. Panda - DJ set

április 13., kedd, 21:00

Jeremiás István civilben fogorvos, mellette leginkább house- és disco DJ, de nem áll távol tőle az underground, elvontabb zenei világ sem. Az e-Trafó zenei sorozatában az utóbbiba ad betekintést.Vizuál: Vj Mimikri

Jazz

Oláh Kálmán-Orbán György duó

április 13., kedd, 18:00

Egy világhírű zongorista, Oláh Kálmán és egy kiváló nagybőgős, Orbán György az If Café online színpadán.

Zene+Irodalom

Kassák Lajos: Séta a perifériákon

április 13., kedd, 20:00

Az A38 Hajó Kassák-estjén együtt csavargunk a magyar avantgárd központi figurájával éjszaka a külvárosokban és gyalogszerrel Európa országútjain. Sztrájkoló munkások ezreivel bezúdulunk a körutakhoz, és felszedjük az utcakövet.

Komoly

Kodály Zoltán Kórusiskola

április 13., kedd, 20:00

#Mindszenty Életkapuk címmel nyílt 2020 novemberében interaktív, fiataloknak szóló kiállítás a Párbeszéd Házában. Ebben a térben adott egyedülálló koncertet a Kodály Zoltán Magyar Kórusiskola kórusa 2021 februárjában.

✰ ✰ ✰ ✰ ✰ ONLINE KONCERTEK SZERDÁN ✰ ✰ ✰ ✰ ✰

Könnyű

Cziffra Café: Tompos Kátya és Balázs János

április 14., szerda, 19:00

Van egy kis hely egy sötét mellékutcában, amiről senki sem tud és amit mégis mindenki ismer. Itt az élet akkor kezdődik, amikor lemegy a nap, és csak akkor zárnak, amikor a világ is véget ér. Megannyi dal – egy-egy pillanatfelvétel az extázisfüggő vendégekrő.

Jazz

Alerant Jazz Est: Random Szerda

április 14., szerda, 20:00

A Random Szerda Barabás Lőrinc trombitás vezetésével 2005 és 2010 között a budapesti hiphop-jazz színtér jeles képviselőiből alakult alkalmi formációkat vonultatta fel. A Random Szerda keretei között a kortárs zenei paletta ismert alakjai adják egymásnak hónapról-hónapra a stafétát.

Jazz

Valami Swing trió

április 14., szerda, 19:00

"A 'Valami Swing' zenekar tagjait Django Reinhardt zenéjének szeretete hozta össze, de már kezdetektől feszegetjük a gipsy jazz, a jazz, a manouche és a swing kereteit. A hosszú évek óta tartó közös zenélés alatt természetes módon alakítottuk ki saját stílusunkat, melyet úgy hívunk: Hot Jazz & Cool Swing". (Babindák István zenekarvezető)

Népzene

Fonó Tavasz: Nyitrai Tamás - Mihó Attila duó

április 14., szerda, 19:30

A Bazseva zenekar illetve a Magyar Állami Népi Együttes zenekarának két kiváló hegedűsének „Kettős hangzat - Népzene két hegedűre a Kárpát-medencéből” elnevezésű koncertje

Komoly

Vendégségben Önnél

április 14., szerda, 19:30

A személyes találkozásig a Nemzeti Filharmonikusok minden héten új, ingyenesen megtekinthető online kamarazenei koncerttel jelentkezik honlapján és Facebook-oldalán.

✰ ✰ ✰ HÍREK ✰ ✰ ✰ KLIPEK ✰ ✰ ✰

ÚJ DAL

Ki vagyok én? - avagy egy dal harmadik élete

Kalandos élete van Bodrogi BoZaN András és Kristóf Norbert közös dalának, amely eredetileg 2017-ben jelent meg BoZaN: For Your Balance című EP-jén.

ÚJ KLIP Architects: Meteor - magyar animáció

Mindössze öt hét alatt készítette el a budapesti Umbrella produkciós műhely animációs csapata a brit metalcore együttes, az Architects vadonatúj videoklipjét. A videó a For Those That Wish To Exist című album egyik dalához, a Meteorhoz készült.

TERV A Music Hungary zenei újranyitási terven dolgozik

Tervezhetőséggel legalább 20.000 hazai zenei rendezvény megmenthető lehet - zenei újranyitási terv előkészítését kezdte meg a Music Hungary Szövetség.

SOS A frissen indult EEnlarge Europe kampánya a kis klubokért

Minden zene kicsiben kezdődik. Minden világhírű sztár valaha egy kis füstös klub apró színpadán kezdte. El tudod képzelni, milyen lenne, ha eltűnne a táptalaj, ha a zenei gyöketeket kitépnék ebből az érzékeny zenei ökoszisztémából?

ÚJ EP Rajzfilmfigurává változott Szilárd

Ébredés egy tó közepén, ejtőernyős ugrás a levegőből - Balanyi Szilárd új klipjében ehhez hasonló kalandokba keveredik zenekara társaságában. Igaz, rajzolt alakjukban.

DÍJ A WMMD Digitális Zenei Díj nyertesei

Idén először adták át a WMMD Digitális Zenei Díj nevű vadonatúj elismerést, amelyet a zenei streaming területén 2020-ban kiemelkedő eredményeket elért produkciók kapták. Díjat nyert Rácz Gergő és Orsovai Reni, a Bagossy Brothers Company, a Paddy and the Rats, az AK26, valamint Böbe.

BESZÉLGETÉSEK

A turnébusz kigyulladt a Petőfi hídon, mi meg kólával locsoltuk – Kispál és a Borz-estek

Talán még sosem készült olyan bensőséges, és egyben nagyon vidám hangulatú közös interjú Kispál Andrással és Lovasi Andrással, mint most a Lemezjátszó Classic sorozatban.

ELŐZETES

Virtuális Glastonbury

Magyarországról is követhető lesz a Glastonbury Fesztivál online koncertje! A Live At Worthy Farm elnevezésű ötórás műsorban fellép a Coldplay, Damon Albarn, HAIM, IDLES, Jorja Smith, Kano, Michael Kiwanuka, Wolf Alice és DJ Honey Dijon.

ÚJ ALBUM

Moped Loewen: Book of Navi

Tízfős, nemzetközi zenészekből álló csapattal rögzítette a Moped Loewen Book of Navi című lemezét.

Online programok

Keddi válogatás

Itt olvashatjátok szokásos napi válogatásunkat. Remélhetőleg mindenki talál benne szerethetőt.

5 dolog, ami miatt nem működik a kapcsolat, hiába szeretitek egymást

A szerelem szuper, de ennél többre van szükség.

5 házi praktika, ami segít tisztán tartani a hűtőt, ha nem akarsz sikálni

Ha kipróbálod ezeket a trükköket, nem is lesz szükség a sikálásra.

Jobb kint, mint bent – ezért ne tartsd vissza a szellentést

Társaságban elég kínos mások orra alá durrantani. De vajon származhat belőle baj, ha visszatartod?