Ki a jobb? Bud Spencer vagy Adam Sandler?

Mind a két színész nagyon népszerű, de miért is? És lehet-e köztük különbséget tenni? Vagy lehet-e őket egy lapon említeni?

Amíg nem volt Jóbarátok, addig is volt Bud Spencer. Carlo Pedersoli, az úszó, vízilabdázó filmjei voltak azok a nyugati alkotások, amiket még a vasfüggöny sűrű szövete is áteresztett Magyarországra. Végtelenségig lehetne sztorizni Bud Spencer és Terence Hill történeteiből.

7 hihetetlen Bud Spencer–Terence Hill-sztori

Bud Spencer megmentette egy rendező gyerekét, Terence Hillt pedig egyszer majdnem halálra késelték! Íme egy csokornyi érdekesség gyerekkorunk kedvenc színészeiről Király Levente Verhetetlen páros című könyvéből.

Tovább

De elkezdhetnénk sorolni a legendás járgányokat is. És ne felejtsük el az idézeteket se!  Például azt, hogy "A pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt." Mindez köszönhető a kimagaslóan pazar magyar szinkronnak, ami nélkül nem lenne olyan jó egy Bud Spencer-film sem. És aki szeretné kideríteni, hogy mennyire ismeri ezeket a filmeket, az ezzel a kvízzel tesztelheti tudását.

„Ha kicsi a tét, a kedvem sötét” – a nagy Spencer-Hill-kvíz

Ha sirályul is tudsz, és a te hangod mélyebb, itt az idő, hogy teszteld, emlékszel-e mindenre a Bud Spencer-Terence Hill-filmekből! És mivel a karácsony nem telhet el Bud Spencer-filmek nélkül, biztos hamarosan frissítheted majd a tudásod.

Tovább

Ilyen dicshimnuszokat már nehéz elmondani Adam Sandlerről, akinek legalább olyan fontos és jó filmjei vannak, mint Bud Spencernek. Sőt, Adam Sandler messze jobb színész is, mint  a legendás pofonosztó. Tényleg tudja, hogy mi kell a népnek, mert anyagilag elég jól jövedelmeznek (neki) a filmjei. De tisztességes vígjátékot is tud készíteni a lányainak, ha arról van szó. És vannak olyan közönségkedvenc filmek is a repertoárjában, mint a nehezen utálható Apafej, Az 50 első randi vagy mondjuk a Ki nevel a végén. 

Amint az látszik: Bud Spencer és Adam Sandler filmjeinek is megvannak a maguk érdemei, de hogy vélekedik erről egy ember, aki még soha életében nem látott egy darab Bud Spencer-filmet sem, és hogyan gondolkodik az, aki be van oltva Adam Sandler ellen? Vajon bejön a Nincs kettő négy nélkül? Vajon tetszik A vizesnyolcas? Az alábbi podcastben kiderül.