Programkereső

Jegyajánló

nyereményjáték

Armel Opera Festival

A 10. Armel Opera Festivalt idén nyáron Budapest mellett először rendezik meg Bécsben! Játsszon a PORT.hu-val és legyen ott a Gálaesten a Thália Színházban

Június 24., szombat

Add a mancsod - Jótékonysági Koncert

Dürer-kert, 19:00
"Kedves budapestiek! Számítunk rátok, hisz ez nem egy átlagos koncert, és nem csak egy hétvégi buli a sokból! Ez rólatok szól, állatbarátokról, gazdikról és olyan jó lelkű emberekről, akik még 2 lábbal állnak ezen a bolygón, azért, hogy a 4 lábúak is jobb körülmények között élhessenek! Csatlakozz, és add Te is a mancsod!"

Fish!

Barba Negra Track, 20:00 A zenekar fesztiválnaptára már tele, de a Fish! kizárólag ezen az estén játszik 2017-ben a fővárosban egész estés önálló koncertet, méghozzá a Slowmesh és a The Royal Freakout társaságában.

Június 25., vasárnap

Június 26., hétfő

Foo Fighters

Papp László Budapest Sportaréna, 20:00
Az utolsó nagy amerikai stadionrock banda 20 év után visszatér Budapestre: a Foo Fighters, ráadásul maratoni koncerteket adnak, amelyek gerincét a rockhimnusszá vált dalaik, mint az Everlong, Monkey Wrench, My Hero, Learn To Fly, All My Life, Best Of You, The Pretender, Walk, vagy a Something From Nothing alkotják.

Június 27., kedd

Ónódi Eszter és a W.H. zenekar

Madách Színház, 19:30
A WH formáció a mai zenei világba emeli Shakespeare szonettjeit és dalait. A megnevezés egy monogramot takar: Shakespeare nyomtatásban megjelent szonettjeit egy titokzatos Mr. W. H.-nak ajánlotta, kinek kiléte - akárcsak a szonettek tartalma - mindmáig viták tárgyát képezi. Ami biztos, hogy a versekből izgalmas és friss zenei feldolgozások születtek, ezúttal újra Ónodi Eszter vendég-szereplésével.

Gregory Porter

Müpa - Bartók Béla Nemzeti Hangversenyterem, 20:00
Az elmúlt évek legsikeresebb jazzénekes-dalszerzője, az aranytorkú Gregory Porter platinalemeze, a Liquid Spirit után ezúttal legújabb, a már szintén rendkívül lelkes kritikákat kiérdemelt Take Me to the Alley anyagát mutatja be. A sapkás ikon továbbra is élettapasztalatát önti melódiákba, és teszi azt végtelen szeretettel - különleges lényét élőben látni és hallani felejthetetlen élményt ígér.

Június 28., szerda

The Dead Daisies, Thunderwoman

a38 Hajó, 20:00
Az utóbbi évek egyik legnagyobb hard rock szenzációja, a szüntelenül megújuló The Dead Daisies nyári fesztiválturnéjába idén Budapest is belefér! Doug Aldrich (Whitesnake Dio), Marco Mendoza (Thin Lizzy, Whitesnake), Brian Tichy (Ozzy Osbourne, Whitesnake), David Lowy (Red Phoenix, Mink) és John Corabi (Mötley Crue, The Scream) zenekara június 28-án az A38 Hajón ad majd egy fülledt, kellően hangos klubkoncertet.

Miklósa Erika estje

Benczúr-kert, 20:00
A világhírű opera-énekesnő a szívéhez legközelebb álló áriákból és dalokból válogat, Erkel, Verdi, Puccini leghíresebb operamelódiái mellett számos zenei meglepetés is vár a közönségre. Köztudott, hogy a művésznő szívesen kalandozik az operett, a jazz és a musical világába, így 25 éves nemzetközi színpadi pályafutásának színes koncertrepertoárjából is ízelítőt kaphatunk Bernsteintől a portugál fadon át akár a Piazzolla-tangókig.

Június 30., Péntek

Emika - Melanfonie

Pécs - Kodály Központ, 20:00
A klasszikus zeneszerzés és az elektronikus zene közti átmenet még soha nem volt ilyen dinamikus és élettel teli. Az első lemezeit a brit Ninja Tune kiadónál megjelentető, sokszínű zenész és dj, Emika ezen az ígéretes műfaji határfelületen alkotta meg új művét, a Melanfonie című szimfonikus szerzeményét, mely négy év munkájának eredménye.

JÁTÉK

Nyerjen jegyet Alföldi Róbert új rendezésére!

június 28-án indul a 10. Armel Opera Festival az amerikai popsztár, Rufus Wainwright: Prima Donna című operájának magyarországi bemutatójával, Alföldi Róbert rendezésében. Játsszon a Fidelióval és legyen ott az előadáson!

Kapolcs képekben

Tíz nap egy békés völgyben valahol vidéken, ahol egyszerre élheti ki a vakációzó gyermeki énjét és a komoly vagy komolytalan kultúrafogyasztási igényét. Mutatjuk, mire számítson, aki július 21. és 30. között a Kapolcs-Taliándörögd-Virántpetend háromszögbe vetődik. Galéria!

Ez az évtized hazai régészeti felfedezése!

Bronzkori arany lábvértre bukkant Szeged határában egy férfi. A lábvért újabb töredékeit már a szegedi Móra Ferenc Múzeum régészei találták meg. Magyarország területén korábban még soha nem fedeztek fel ilyet a szakemberek.

2017. június 13.PIM Nyári Fesztivál Június 25. és július 14. között a zene, a képzőművészet és a színház lesz az irodalom társa.
x