A feleségem története

Bakancslistához adom
A feleségem története / The Story of My Wife
16 éven aluliak számára nem ajánlott magyar-német-olasz filmdráma, romantikus film, 169 perc, 2021

Értékelés:

100 szavazatból
Szerinted?

Störr Jakab, a holland hajóskapitány, rögvest megkéri Lizzy, az elragadó francia hölgy kezét, amint meglátja. Boldognak induló házasságuk azonban a meghitt pillanatok mellett gyötrelmes órákban is bővelkedik. A kapitány érzelmi hullámverései a féltékenység tűpontos természetrajzát és a férfi-nő kapcsolat feloldhatatlan ellentmondásait tárják elénk.
Az Arany Medve-díjas és Oscar-jelölt Testről és lélekről rendezője, Enyedi Ildikó új filmje Füst Milán több mint 20 nyelvre lefordított, irodalmi Nobel-díjra felterjesztett, azonos című regénye alapján készült. Az Ezeregyéjszaka-szerűen dús szerelmi történet álarcában, Störr kapitány szeretnivaló, fájdalmasan becsületes figuráján keresztül, elemi módon, az érzékeinken át értjük meg az élet összetettségét, titokzatosságát, törékeny szépségét, megfoghatatlan, uralhatatlan jellegét.
A feleségem történetében Störr kapitányt a holland Gijs Naber, feleségét, Lizzyt a James Bond-, Mission: Impossible-filmekből és a cannes-i Arany Pálmás Adéle életéből ismert világsztár, Léa Seydoux alakítja. Fontos szerepben látható továbbá Louis Garrel (Bernardo Bertolucci - Álmodozók), Josef Hader (Stefan Zweig - Búcsú Európától), Ulrich Matthes (Bukás), Udo Samel (Babilon Berlin), Jasmina Trinca (Fortunata), valamint Funtek Sándor, Hajduk Károly és Mácsai Pál.
Bemutató dátuma: 2021. szeptember 23. Forgalmazó: Mozinet

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
Nagy1A 2023 dec. 12. - 00:16:02 Előzmény Lotti ft
Amúgy..........orvos látott már??....ideje lenne!!
filoszemitabélus 2023 jan. 07. - 23:27:24
Nagyon sikeres ötvözet volt a férfi író és a női rendező. Férfi szemmel a látszat ellenére teljesen logikus volt minden momentum. Mi férfiak tényleg tudunk ilyenek lenni, ha egy ilyen típusú (sok van belőlük) nővel kerülünk kapcsolatba. Tökéletes választás volt a két főszereplő. Sokan mindig felteszik a kérdést, hogy a rendező nem talált volna a szerepekre magyar színészt? Pedig nyilván nem sznobságból esett a választása külföldi színészekre. Nem lett volna szerencsés, ha a magyar néző Störr kapitány helyett Szabó Győzőt, Nagy Ervint, vagy Stohl bucit látja a vásznon. Nagyon szép a képi világa a filmnek.
filoszemitabélus 2023 jan. 07. - 23:07:20 Előzmény Lotti ft
A sok blabla helyett elég lett volna leírnod, hogy O1G és rettegsz. Abból is ugyanilyen pontosan kiderült volna, hogy ki vagy.
9/10
euTanázia 2023 jan. 07. - 15:44:45 9/10
Tetszett a film, végig lekötött.
meggymálna 2022 dec. 19. - 03:19:42
Miért éjjelre teszik ezt a jo filmet??
A sok hülye ezeréves filmet bezzeg nappal van. Este normális időben.
Kuttyánszki 2022 dec. 18. - 21:13:16 Előzmény Johanna_Di
"bajos" film...vagy bájos?? (...akart lenni?) Totál nem mindegy, egészen más, ugye,... :D A fb-on is gáz a nem ellenőrzött, ékezetek , írásjelek nélküli hibás szövegek átküldése, na de ez itt talán egy igényesebb oldal!...
8/10
Candide 2022 nov. 16. - 10:05:52 8/10
Szerintem ez egy jól sikerült adaptáció. A regény nem volt a kedvencem, nem hiszem, hogy ennél többet ki lehetett volna hozni belőle, de a film teljesen visszahozza a hangulatát, sőt a színészi alakítások még hozzá is tesznek egy kis pluszt. A tempójával sincs baj. Az apró részletek nélkül hogyan lehetett volna ábrázolni ezt a kacifántos kapcsolatot? Szerintem a lezárása is rendben volt. Mielőtt megnéztem a filmet, kicsit elvették a kedvem az itt olvasott kommentek, de szerencsére kellemesen csalódtam. Viszont aki nem szereti a lassú, és nem túl akciódús sztorikat, az tényleg ne nézze meg!
7/10
3,14159 2022 máj. 15. - 17:27:39 7/10
Érdekesek amúgy a hozzászólások, meg a 10-es pontozások.
Ez talán a netflixes színvonalhoz szokott generációnak is köszönhető. Ami manapság kiemelkedő alkotásnak tűnik, néhány évtizede felejthető tucatfilm lett volna.
7/10
3,14159 2022 máj. 15. - 17:18:14 7/10
Nem lett volna ez rossz, ha jó lett volna, csak attól elég messze áll.
Alapvetően úgy indulna, hogy normális film kerekedjen belőle, hogy ezt a 2,5 órát, meg kéne vágni másfél órára. Néha ordítani tudtam volna, annyira szenvedősen húzzák, mint a taknyot.

Ha valakinek bejön a téma, erősen ajánlom figyelmébe az Eredendő bűnt. Kicsit hasonlít ehhez, viszont az tényleg egy jó film.
AkkorMost 2022 ápr. 23. - 15:19:26
Te azt mondod, ez a film semmi, nincs ütős lezárás, a témája marhaság, én meg nem igazán fogadom el az iméntieket. A tiéd is egy vélemény, az enyém se egyéb. Én azt mondom e sorok olvasóinak, menj és nézd meg, Te lebeszélnéd erről.
Nem kell elfogadnunk Störr Jakab viszonyulását az élet dolgaihoz, mint ahogy Lizzy szerelmi életét sem. Nem csak azért, mert létezik őnáluk cifrább belső kaland is, hanem mert sokan sokféle módon szocializálódunk. Vagyunk néhányan megengedőbb, elfogadóbb beállítottságúak és úgyszintén számosan, akik az ifjú hölgy kilengéseit egy vödör vízzel honorálják (az általam emlegetett Bunuel filmben). Mondom, nem kell elfogadnunk egyik viszonyt se. A különbség pedig legfeljebb annyi, amíg Te szenvedsz, én jól szórakozom.
Miközben a karaván halad.
Számomra itt a történet vége.
AkkorMost 2022 ápr. 22. - 22:38:37
Ha elvonatkoztatunk magától a filmtől, csupán úgy tekintünk rá, mint művészeti alkotásra, csupán azért, hogy a művészet egyéb ágaival összehasonlítható legyen, azt láthatjuk, hogy a homály sehol ebben a tágabb körben nem ismeretlen fogalom. És nem bizonyos, hogy emiatt ezeket leminősítenénk.
A film, széles körben elterjedt volta, magas számú előfordulása miatt könnyű préda bárki számára, hogy bármilyen ítélet tárgya lehessen. Pedig magán a kritikán, legyen az pozitív, vagy a lehetséges értékeket el nem ismerő, rajtunk átszűrve, a magunk életlátása tükröződik. Nyilván a film is, a zene, akár egy festmény is lecsupaszítható elemi alkotóira, összevetve azokat a művészeti ág alapvonásaival, értékeivel, lehet objektíven is kimutatni valamit. Én csupán azt fogalmaztam meg szegényesen bár, de amit bennem pendített meg. Amit megtesz egy egy akusztikus, de egy vizuális élmény is. És ezzel az élménnyel nekem e film kapcsán továbbra sincs bajom, egyébként meg sem szólalok. A további darabok értékelését meghagyom további kritikusokra.
AkkorMost 2022 ápr. 21. - 23:02:29
Nem azoknak való ez a film, akiknek minden az ölükbe hull. Pénz, hírnév, siker, mert jókor, jó helyre születtek. Akik a nőt eszköznek, díszletnek tekintik. Pedig nem, élő csodák is lehetnek, mert mindig ott van a közelükben valami titok, valami borzongató, megismerésre, feltárásra, meghódításra érdemes. A titkok ellen lázadhatunk, de futunk is utánuk - szaladnak előlünk, ha menekülünk előlük...
A film alatt sokszor eszembe jutott Bunuel A vágy titokzatos tárgya, de persze az másképp fogalmazott történet, emez, főként a befejezésével, a szívünkkel játszadozó mese. Örülök, hogy megszületett ez a film, másokkal ellentétben én értéket találtam benne. Akár egy műalkotásban, mert hiszen az.
8/10
Ne¾a 2022 ápr. 19. - 01:49:14 8/10
Én szeretem a lassú folyású szerelmi történeteket, amiben a történés nem kívül, hanem belül zajlik, úgyhogy nekem tetszett. Passzoltak a karakterek, szép volt a képi világ, korhűen ábrázolta a korszakot, tetszett a díszlet, a ruhák. Szerintem méltó a könyvhöz.
4/10
artad 2022 febr. 16. - 17:29:23 4/10 Előzmény steelprophet
Komolyan? Melyik részére gondolsz? Kíváncsi lennék a részletekre. Nem, nem vettem magamra, amit írtál, csak más véleményen vagyunk, de folytatom:

Abból mit kell érteni vagy nem érteni (a szavaiddal élve), hogy a faszinak nincs önbecsülése? Persze ettől még egy teljesen normális forma, csak aki elhallgatja és elnyomja magában azt, hogy a szeretett nője csalja....én értem, hogy más világ volt, meg vannak ilyenek, meg voltak ilyenek, pl Szomorú vasárnap, csak én nem értek egyet ezzel, számomra ez 0 önbecsülés...ja persze, ha kiverte volna a balhét, akkor nincs a film...arról meg nem is beszélve, de ez mondjuk egy másik kérdés, hogy a nő sem boldog, ergo saját magával is kib@szik... amúgy meg az nem világos, hogy egy ilyen laza vagy annak tűnő ember hogyan feszül be ettől a saját magát is átverő "szerelemtől"....nem világos...


10/10
steelprophet 2022 jan. 26. - 22:42:39 10/10
Túj jó film ez az átlag prolinak. Keveset éltél, keveset értesz.
6/10
pihes 2022 jan. 26. - 06:45:39 6/10
Kalandok, női szeszély, és valóság érzete jellemzi legjobban a filmet.
Jobbat vártam tőle!

6/10
7/10
Johanna_Di 2021 dec. 26. - 14:58:51 7/10
bajos film, gyonyoruen fenykepezve
lapointe 2021 nov. 19. - 00:47:55
Túl hosszú, unalmas. Csodálatosan van fényképezve, a ruhàk, a látvány pazar, a színészek telitalálat, mégis szenvedés volt végignézni.
9/10
ipecsek 2021 nov. 09. - 11:44:41 9/10
Nagyon szép film.
Szigike 2021 nov. 04. - 18:29:13
Végtelenül unalmas fos!!! Elpazarolt 3 óra volt az életemből... A mellettem ülő néni hangosan horkolt alatta..
Összes hozzászólás